Author |
Topic |
legolas76
Average Member
637 Posts
Member since 31/08/2006 |
Posted - 12/08/2009 : 18:00:09
|
quote: Originally posted by morti
quote: Originally posted by dveribad
[quote]Originally posted by legolas76
Evo da odgovorim kolegi gintu i ostalim likovima sa foruma i sajta... Morti je mislio na mene kada je govorio o "stripu koji se raspada". Za ostale tacke koje je naveo neznam na koga je mislio. Znaci, Morti je bidao par stripova kod mene. Za neke sam mu slao i detaljne slike, i na kraju uspeo je da uzme jedan strip (Kit Teler lms 51). Ja sam ga ocenio kao odlicno ocuvan strip, ali se po njemu strip raspao. Ok, to je njegova ocena i ja to poštujem, ali ne vidim cemu ovoliko prašine oko toga? Kada mi je dao negativan komentar, napisao sam u odgovoru da je mogao kao covek da mi se javi i da sve to rešimo. Jer, u tom trenutku sam stavljao oko 500 stripova i moguce da je taj strip vremenom popustio sa lepkom i da su se stranice odvojile od korica. Vecinu mojih stripova držim u kesicama, pa kako koji nabavim dupli, stavljam dalje na aukcije. I stvarno nemam vremena da sve stripove otvaram i detaljno pregledavam. Nije stvarno bilo potrebe da otvaraš još i ovaj topic...Šta si hteo time da postigneš? Da me diskredituješ kod drugih kolekcionara? Nekoliko godina unazad kupio sam gomilu stripova preko sajta, jer ja sam na prvom mestu veliki kolekcionar, i nije mi bilo ni na kraj pameti da nekoga varam ili bilo šta drugo. I da ne pišemo više eseje o ovome...Ako bude još prilika da stavljam stripove na aukcije i ako neko nešto kupi od mene, a ne bude zadovoljan, neka me slobodno kontaktira na mejl. Sigurno nikoga necu da oštetim namerno i nikome necu da ostanem dužan. Pozdrav svima od Igora-legolasa76...
-Igore,ajde zamoli administratora da izlista sve tvoje ponude na aukcijama.Sve što si osvojio i sve što si licitirao(pokušao osvojit).Usporedi vrijednosti i ponovno procitaj stavku dva od morti-ja.Možda ti bude jasnije na što je mislio.
Morti (statistika jednog kupca):
LICITIRAO: 189 PONUDA
AUKCIJE KOJE SAM DOBIO: 119 (U VRIJEDNOSTI OD 17.341.1 KN) AUKCIJE KOJE SAM IZGUBIO: 70 (U VRIJEDNOSTI 23.962,00 KN) POSTOTAK OSVOJENIH AUKCIJA U ODNOSU NA BROJ PONUDA: 62.96%
-------------------------------------------------------------------
Aukcije koje sam odigrao : 1779 aukcija od prvog dana mog ucestvovanja na aukcijama.
Aukcije koje sam dobio : 887 (ukupna vrednost oko 5.500 evra)
Aukcije koje sam izgubio : 892 (ukupna vrednost mi se ne pokazuje ili ja ne mogu da dodem do ukupne dostignute cene i moje ponudene cene?)
Postotak uspešnosti malo manji od 50%. Tacnije 49,85%, ako sam sve dobro izracunao. |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25296 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 12/08/2009 : 18:04:03
|
quote: Originally posted by sawitch
Opet ne znam kako da dodjem do toga...
Skoro pa kao iPhone i wireless,a???
Odeš na aukciju koja te zanima, ako na njoj stoji Broj ponuda: 15,na primer, klikneš na broj 15 i vidiš ko je kada i koliko ponudio za strip. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40273 Posts
Member since 17/11/2007 |
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 12/08/2009 : 18:12:21
|
Mislim da ova statistika ništa ne mora da znaci, ali ajde da vidimo kad se to napravi za sve clanove, pa cemo uporedivati. Trebalo bi da se vidi ko je kod koga licitirao, onda možemo nešto i naslutiti o eventualnom nabidavanju, a ovako gola statistika u procentima, ništa ne govori. Jer mogao si osvojiti 100 jeftinih stripova, a izgubiti 2 skupa stripa, pa da ti postotak bude negativan. |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
Edited by - srdjandj on 12/08/2009 18:19:35 |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Posted - 12/08/2009 : 18:28:37
|
Daj Morti, znam šta je statistika i ne pravi se previše pametan, govorim o sledecem:recimo, takmicio sam se za 100 stripova po 7kn i sve te aukcije osvojio, a takode sam se takmicio za jedan strip koji je dostigao cenu od 3000kn, a ja odustao na 1700kn i za drugi strip sam, na primer, odustao na 1200kn, a dostigao je 1890kn. Ajde mi u ovom slucaju izracunaj postotak uspešnosti na aukcijama! I recimo treci primer, jako bitan, na primer, ucestvujem kod nekog na aukcijama za 70 stripova, ponudim maksimalno moju cenu, do koje sam spreman da idem, od 150kn, a ne osvojim ni jedan od tih 70 stripova, da li sam u ovom slucaju namerno nabidavao? |
Edited by - srdjandj on 12/08/2009 18:31:39 |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
legolas76
Average Member
637 Posts
Posted - 12/08/2009 : 18:31:23
|
[quote]Originally posted by morti
Za Igora! 1. Ne razumijem što znaci "odigrati"! 2. U aukcijama koje si dobio (Moje aukcije)imaš tocan iznos u kunama, a ne u eurima i nije "oko"!? 3. Na istom mjestu imaš i broj izgubljenih aukcija s tocno izlistanom tvojom ponudom za pojedinu aukciju! 4. Sam iznos moraš zbrojiti sam! 5.Slijedom navedenoga, statistika ti je vrlo aproksimativna! 6. Nije mi jasno kako si došao do ijednog postotka! --------------------------------------------------------------------
"Odigrao" ili "licitirao", 39527 kuna sam podelio sa 7,10 i dobio iznos oko 5500 evra. Neznam u cemu je problem? Lepo sam napisao da sam bidao na 1779 aukcija i osvojio 887 aukcija, a izgubio 892 aukcije. I došao do postotka od 49,85%. Znaci, malo manji od 50%.
|
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Posted - 12/08/2009 : 18:32:52
|
quote: Originally posted by supermark
100 uspjesno osvojenih aukcija u 101 pokusaju: 99%
Da, ali nisu bitne te jeftine aukcije, upravo su uvek sumnjive one najskuplje! |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Posted - 12/08/2009 : 18:35:12
|
quote: Originally posted by legolas76
Za Igora! 1. Ne razumijem što znaci "odigrati"! 2. U aukcijama koje si dobio (Moje aukcije)imaš tocan iznos u kunama, a ne u eurima i nije "oko"!? 3. Na istom mjestu imaš i broj izgubljenih aukcija s tocno izlistanom tvojom ponudom za pojedinu aukciju! 4. Sam iznos moraš zbrojiti sam! 5.Slijedom navedenoga, statistika ti je vrlo aproksimativna! 6. Nije mi jasno kako si došao do ijednog postotka! --------------------------------------------------------------------
"Odigrao" ili "licitirao", 39527 kuna sam podelio sa 7,10 i dobio iznos oko 5500 evra. Neznam u cemu je problem? Lepo sam napisao da sam bidao na 1779 aukcija i osvojio 887 aukcija, a izgubio 892 aukcije. I došao do postotka od 49,85%. Znaci, malo manji od 50%.
Pa šta tu ima cudno, ništa, osvojo si šta si osvojio, što nisi, bili su bolji ponudaci, ništa tu meni ne govori ovaj procenat uspešnosti, po meni si 100% ispravan! |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47141 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 12/08/2009 : 18:35:23
|
quote: Originally posted by sawitch
Opet ne znam kako da dodjem do toga...
|
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Posted - 12/08/2009 : 18:38:15
|
Nije mi namjera praviti se pametan više nego što to jesam, a još manje racunati neciji postotak uspješnosti! Uostalom, problem je u tome što se svi gubite u detaljima, a gledajuci koru stabla iz velike blizine tj. u krupnom planu, rijetko bi tko pogodio što slika prikazuje!
Niti meni, ja bih isto više nego išta voleo da se razotkriju prevaranti, ali ova statistika ništa ne govori, po meni se treba fokusirati na detalj, na koje i kod koga na aukcijama su pojedinci ucestvovali, e to bi nam dalo neku sasvim drugu sliku! |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Posted - 12/08/2009 : 18:41:42
|
Vidim da i dalje ne razumiješ što je statistika!
Ne razumem, daj mi objasni! |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Posted - 12/08/2009 : 18:54:58
|
Video sam, ali šta dokazuješ time? 62% ti je uspešnost na aukcijama, opet pitam šta time dokazuješ? Što si obrisao onaj post na pocetku topica? |
Edited by - srdjandj on 12/08/2009 18:57:39 |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Posted - 12/08/2009 : 19:00:45
|
Nisi vidio, ali si vidio da je Igorova statistika 100% tocna!? Pa, ima li svrhe dalje raspravljati o ovome! Nema!
Nisam ja rekao da je njegova statistika 100%, nego je po meni 100% ispravan što se tice ucešca na aukcijama, a kao što sam rece, postotak uspešnostui mu je ispod 50%, ali opet, šta se time dokazuje?
I vidim, sve postove si obrisao, od pocetka??? |
Edited by - srdjandj on 12/08/2009 19:01:38 |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Posted - 12/08/2009 : 19:06:48
|
Pa dobro, verujem da si castan i pošten, cak nikad nisam ni posumnjao u to! Ne branim nikoga, nisam niciji advokat, voleo bih da se ovo jednom za sva vremena istera do kraja i razotkriju prtevaranti! Sad, da li se ja totalno ne razumem u statistiku, evo priznajem, glup sam, ne razumem šta se ovim može postici, pa bih te zamolio da mi podrobno objasniš neke zakonitosti statistike! Znam da nije pravac u književnosti, to sam zapamtio. :D |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Posted - 12/08/2009 : 19:10:30
|
Ne, ne Srdjane! Samo do onog momenta kada sam odlucio ne biti castan! Pogledaj! Naci ceš taj trenutak!
Gledao sam samo prvu stranu topica, kasnije sam video. Nemoj da misliš da ja tebi lupam neku kontru, nikog ne branim, nemam interesa za takvo nešto, nego je ocigledno da neke stvari ne razumem, ali ima vremena, covek se uci dok je živ! |
|
|
legolas76
Average Member
637 Posts
Posted - 12/08/2009 : 19:23:59
|
Pogledaj još jednom moju statistiku, Igorovu, pa onda i definiciju u prilogu! Npr. postotak u odnosu izgubljeno-osvojeno u kunskom iznosu kojega sam ja dodao u prvom postu! ---------------------------------------------------------------------
Znaci, ja nisam castan? Po cemu to? Imam manji postotak uspešnih aukcija od tebe? Ne razumem te covece, stalno se vracaš na mene, a na aukcijama se redovno prebidavate ti, jackie, olympia, nico75, dean. Ko tu kome diže cene? Verovatno niko nikome. Svi žele da imaju glancere, pa zato cene i odu u nebesa!
|
|
|
dveribad
Senior Member
Croatia
2502 Posts
Member since 18/07/2005 |
Posted - 12/08/2009 : 19:25:49
|
quote: Originally posted by dveribad
[quote]Originally posted by legolas76
Evo da odgovorim kolegi gintu i ostalim likovima sa foruma i sajta... Morti je mislio na mene kada je govorio o "stripu koji se raspada". Za ostale tacke koje je naveo neznam na koga je mislio. Znaci, Morti je bidao par stripova kod mene. Za neke sam mu slao i detaljne slike, i na kraju uspeo je da uzme jedan strip (Kit Teler lms 51). Ja sam ga ocenio kao odlicno ocuvan strip, ali se po njemu strip raspao. Ok, to je njegova ocena i ja to poštujem, ali ne vidim cemu ovoliko prašine oko toga? Kada mi je dao negativan komentar, napisao sam u odgovoru da je mogao kao covek da mi se javi i da sve to rešimo. Jer, u tom trenutku sam stavljao oko 500 stripova i moguce da je taj strip vremenom popustio sa lepkom i da su se stranice odvojile od korica. Vecinu mojih stripova držim u kesicama, pa kako koji nabavim dupli, stavljam dalje na aukcije. I stvarno nemam vremena da sve stripove otvaram i detaljno pregledavam. Nije stvarno bilo potrebe da otvaraš još i ovaj topic...Šta si hteo time da postigneš? Da me diskredituješ kod drugih kolekcionara? Nekoliko godina unazad kupio sam gomilu stripova preko sajta, jer ja sam na prvom mestu veliki kolekcionar, i nije mi bilo ni na kraj pameti da nekoga varam ili bilo šta drugo. I da ne pišemo više eseje o ovome...Ako bude još prilika da stavljam stripove na aukcije i ako neko nešto kupi od mene, a ne bude zadovoljan, neka me slobodno kontaktira na mejl. Sigurno nikoga necu da oštetim namerno i nikome necu da ostanem dužan. Pozdrav svima od Igora-legolasa76...
-Igore,ajde zamoli administratora da izlista sve tvoje ponude na aukcijama.Sve što si osvojio i sve što si licitirao(pokušao osvojit).Usporedi vrijednosti i ponovno procitaj stavku dva od morti-ja.Možda ti bude jasnije na što je mislio.
Morti (statistika jednog kupca):
LICITIRAO: 189 PONUDA
AUKCIJE KOJE SAM DOBIO: 119 (U VRIJEDNOSTI OD 17.341.1 KN) AUKCIJE KOJE SAM IZGUBIO: 70 (U VRIJEDNOSTI 23.962,00 KN) POSTOTAK OSVOJENIH AUKCIJA U ODNOSU NA BROJ PONUDA: 62.96%
-------------------------------------------------------------------
Aukcije koje sam odigrao : 1779 aukcija od prvog dana mog ucestvovanja na aukcijama.
Aukcije koje sam dobio : 887 (ukupna vrednost oko 5.500 evra)
Aukcije koje sam izgubio : 892 (ukupna vrednost mi se ne pokazuje ili ja ne mogu da dodem do ukupne dostignute cene i moje ponudene cene?)
Postotak uspešnosti malo manji od 50%. Tacnije 49,85%, ako sam sve dobro izracunao.
.....bravo,da si na javnoj bini,zapljeskao bih ti.ako ni zbog cega,barem si super "odigrao"! |
|
|
kerber
Senior Member
Fyro Macedonia
1723 Posts
Member since 22/03/2006 |
|
dveribad
Senior Member
Croatia
2502 Posts
Posted - 12/08/2009 : 19:45:05
|
-Uvidom u izlistanje pojedinog clana na aukcijama savršeni je vidljivo(golim okom) na kojima je sve aukcijama sudjelovao.Koliko je ponudio,kada,koliko je puta bidao pojedini strip,koliko puta,kako je postepeno povecavao cijenu,tocno vrijeme u sekundu i sa koje IP adrese. -Mene jedino to zanima,a dali to dokazuje prevaru i namjerno podizanje cijena,neka svatko procijeni po vlastitom zapažanju.Ja sam iznio sumnju i tvrdim da su to necasne i pokvarene radnje(ako nisam u pravu,svatko od prozvanih ima pravne mogucnosti da odbaci sumnju).Takoder tvrdim i smatram da imam pravo vidjeti te podatke,kao i bilo tko ovdje. -Ako je sve ok,ne kužim zbog cega taj ispis pretstavlja takav problem.Svejedno mi je da li je izlistanje za sve ucesnike aukcija ili samo par prozvanih clanova.
-Marko,obzirom da sam ja javno prozvao ovdje neke clanove,ljepo te molim da izlistaš njihove ponude na svim aukcijama ili postaviš link gdje to možemo vidjet.Naravno,ponavljam -radi se o zamolbi i tvoja je volja i sud,hoceš li to napravit ili ne.Da završimo ovu trakavicu.
Pozdrav |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40273 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 12/08/2009 : 19:45:29
|
To bi samo trebalo upakovati u jednu tabelicu u okviru prve stranice aukcije, i da uvek bude vidno... |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
dveribad
Senior Member
Croatia
2502 Posts
Posted - 12/08/2009 : 19:48:54
|
Pogledaj još jednom moju statistiku, Igorovu, pa onda i definiciju u prilogu! Npr. postotak u odnosu izgubljeno-osvojeno u kunskom iznosu kojega sam ja dodao u prvom postu! ---------------------------------------------------------------------
Znaci, ja nisam castan? Po cemu to? Imam manji postotak uspešnih aukcija od tebe? Ne razumem te covece, stalno se vracaš na mene, a na aukcijama se redovno prebidavate ti, jackie, olympia, nico75, dean. Ko tu kome diže cene? Verovatno niko nikome. Svi žele da imaju glancere, pa zato cene i odu u nebesa!
-Ako sam dobro zapazio,ti si na aukcijama "igrao" sa 6 razlicitih IP adresa.Jel to slucajno ili ja opet glumim "Ðuru"?
|
|
|
giant
Average Member
Slovenia
890 Posts
Member since 22/10/2006 |
Posted - 12/08/2009 : 21:11:46
|
KHM, ako smo vec kod statistike, onda bi mogli uzeti u ozir i vrijednost stripovau odnosu na ponude stripova....evo, još jednom po seljacko;-).... statistika bi ovde važila samo za primjer, da bi na jednoj horizontalnoj osi x imala vrijednost u kunama, a na vertikalnoj broj osvojenih stripova! Po mome bi samo tako imalo smisla praviti statistiku! Tako bi se moglo videti, kako je pojedini clan bidovao....i koliko je bidovao u odnosu na vrednost bidanih stripa....! Znaci, za svakog clana bi imali 2 "Gaussa".....dobljene i izgubljene aukcije!! Da??? |
Invincible shield |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Posted - 12/08/2009 : 21:22:43
|
Nismo više kod statistike vec kod razlicitih IP adresa!!!!!!!!!!!????? Statistiku smo apsolvirali! Sada je na redu informatika!
A koliko primecujem, ti si strucnjak i za informatiku! |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Posted - 12/08/2009 : 21:51:25
|
Pa i za IP adrese ima uvek opravdanje, pa mogu da odem recimo kod kumova, sestre, svastike, druga i ne znam koga još i pošto svako sad ima komp. jednostavno kad sam tamo, ulogujem se i licitiram na aukcijama, to je samo pretpostavka, ali moguce je, ne? |
|
|
Topic |
|
|
|