Author |
Topic |
Markos
Webmaster
Croatia
29363 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 12/08/2009 : 22:02:38
|
Dajte ljudi, ne pisite gluposti. Broj razlicitih IP adresa ne govori apsolutno nista, statistika uspjesno osvojenih aukcija isto tako. |
Trouble will find me |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Member since 02/05/2005 |
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 12/08/2009 : 22:18:48
|
Sve ovo postaje polako mucno. Nekako imam dojam da su se uz velike novce na aukcijama poceli vrtjeti i veliki problemi. Teške rijeci, neprijateljstva. Malo više tolerancije ne bi bilo na odmet... Za prodavace: U ovo teško vrijeme nije i ne treba biti sramota pokušati zaraditi novac (pa bilo to i na stripovima). Mora se preživjeti. No, to se može ciniti i na potpuno pošten nacin bez muljaža i intriga. Za kupce: Ne licitirajte više nego što mislite da strip vrijedi. Tako vas nitko ne može ni navuci ni prevariti. Ako ja mislim da strip vrijedi 100 kn., džaba "podizacima" trud jer ja iznad 100 kn. ne idem.
Kada covjek procita sve ovo, izgleda kao da se radi o ubistvima i preuzimanjima velikih kompanija, a ne o stripovima... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
bihac-una
Average Member
Germany
979 Posts
Member since 13/07/2008 |
Posted - 12/08/2009 : 22:25:12
|
Kada covjek procita sve ovo, izgleda kao da se radi o ubistvima i preuzimanjima velikih kompanija, a ne o stripovima... [/quote]
Pa ti meni daj 100 000 dobrih stripova i ja cu imati veliku kompaniju ubrzo Pa covjece,znas li ti koja je to lova,po 1 Euro je 100 000 Eura Znaci,to je veliki biznis i pare u pitanju,i za unosan biznis se "sve radi" |
|
|
dveribad
Senior Member
Croatia
2502 Posts
Member since 18/07/2005 |
Posted - 12/08/2009 : 22:47:29
|
quote: Originally posted by srdjandj
Pa i za IP adrese ima uvek opravdanje, pa mogu da odem recimo kod kumova, sestre, svastike, druga i ne znam koga još i pošto svako sad ima komp. jednostavno kad sam tamo, ulogujem se i licitiram na aukcijama, to je samo pretpostavka, ali moguce je, ne?
-Normalno da je moguce,ali zbog cega bi to radio ako su ti namjere poštene.Zašto bi se logirao kod bilo koga da ucestvuješ u aukcijama,ako kompjutor imaš doma? |
|
|
bihac-una
Average Member
Germany
979 Posts
Member since 13/07/2008 |
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 12/08/2009 : 23:03:23
|
quote: Originally posted by dveribad
Pa i za IP adrese ima uvek opravdanje, pa mogu da odem recimo kod kumova, sestre, svastike, druga i ne znam koga još i pošto svako sad ima komp. jednostavno kad sam tamo, ulogujem se i licitiram na aukcijama, to je samo pretpostavka, ali moguce je, ne?
-Normalno da je moguce,ali zbog cega bi to radio ako su ti namjere poštene.Zašto bi se logirao kod bilo koga da ucestvuješ u aukcijama,ako kompjutor imaš doma?
zato sto studiras negdje drugdje? zato sto ti se internet pokvario? zato sto si htio prijatelju nesto pokazati? |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29363 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 12/08/2009 : 23:14:18
|
Ja se svaki dan logiram od kuce i svaki dan imam novu IP adresu. Zasto bi to radio? Zato sto to ne odredjujem ja nego internet provider. Ne pricajte o stvarima o kojima nemate pojma. |
Trouble will find me |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40274 Posts
Member since 17/11/2007 |
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 13/08/2009 : 00:15:22
|
quote: Originally posted by Markos
Ne pricajte o stvarima o kojima nemate pojma.
pa onda bih imao jednoznamenkasti broj postova! za supermarka to ne vrijedi |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40274 Posts
Posted - 13/08/2009 : 00:20:34
|
Morti, da li ti stvarno mislis da ce ti to nesto dokazati? Da ces znati onda ko je ko? Podizanje cena je nedokazivo... Mozes optuziti koga hoces, i imace 10 opravadnja na svaku tvoju optuzbu... Pazi, ne branim nikog, ja bih isto voleo kada bi se prevaranti izbacili i ostali pravi ljudi, ali nemoguce je to... Sto kaze Obi, daj 100 kuna ako mislis da toliko vredi strip i nikad vise, pa moze da nadbidava koliko hoce... |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
skviki
Average Member
Serbia
723 Posts
Member since 29/12/2006 |
Posted - 13/08/2009 : 00:34:31
|
quote: Originally posted by morti
Ništa ja ne mislim, ja znam!
Ajde prosvetli malo i nas jer smo mnogo glupi. |
Bolje je biti bogat nego ne biti !!! |
|
|
skviki
Average Member
Serbia
723 Posts
Member since 29/12/2006 |
Posted - 13/08/2009 : 00:43:38
|
quote: Originally posted by morti
Ajde, moj Skviki, lipo na Matejušku i lovi rake!
Rake su za mrtvace. |
Bolje je biti bogat nego ne biti !!! |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40274 Posts
Posted - 13/08/2009 : 00:43:48
|
Morti, skidam kapu sto se tice vokabulara, ali mnogo se proseravas... Napisi brate sta ti je na dusi, zajebi te gluposti oko tuzbi, od toga nema vajde.. Svaki normalni sudija kad cuje za forum, prepucavanja preko interneta i slicno, ima da dobije nervni slom i sve izbaci napolje... Dakle, ako kao sto kazes, znas sve, napisi da bi pomogao nama da i mi ne nasednemo... |
|
|
dveribad
Senior Member
Croatia
2502 Posts
Posted - 13/08/2009 : 00:45:23
|
quote: Originally posted by sawitch
Morti, da li ti stvarno mislis da ce ti to nesto dokazati? Da ces znati onda ko je ko? Podizanje cena je nedokazivo... Mozes optuziti koga hoces, i imace 10 opravadnja na svaku tvoju optuzbu... Pazi, ne branim nikog, ja bih isto voleo kada bi se prevaranti izbacili i ostali pravi ljudi, ali nemoguce je to... Sto kaze Obi, daj 100 kuna ako mislis da toliko vredi strip i nikad vise, pa moze da nadbidava koliko hoce...
-To je ok,ali zar je zabranjeno ukazat na podlost?To je danas loše ili je još bolje pokrit se po ušima i šutjet.Ako to tako treba,neka to netko i kaže.Prvi cu to poslušat. |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40274 Posts
Posted - 13/08/2009 : 00:49:50
|
Naravno da nije... Morti ima muda sto se toga tice.. Dosta ljudi je osteceno na aukcijama pa se ne usude dati ni neutralan komentar, a kamoli negativan ili napisati nesto na forumu.. Znam ih bar 10... Ja samo hocu da kazem da se nista ne moze tim dokazati a ni pokazati... Moze se materijalizovati necija paranoja, ali nista vise...
Ej, Morti, stavi ovo kao avatar, jeste da se zove Mort, ali nema veze... :))))
http://i27.tinypic.com/2s6kizd.jpg |
|
|
tumen
Advanced Member
Serbia
3764 Posts
Member since 29/12/2008 |
Posted - 13/08/2009 : 00:49:54
|
Ono sto je bar meni vidljivo a sto mnogi preskacu jeste ucestvovanje pojedinih clanova na aukcijama kod drugih clanova sa kojima se JAKO dobro poznaju.Ne bi to bilo cudno da naravno isti na kraju NE OSVOJE te aukcije.Postavlja se pitanje da li su prijatelju dizali cenu? Itekako jesu u vecini slucajeva,pogotovo sto pregledanjem nekih drugih aukcija,kao i nekih njihovim postova na forumu(gde se na primer hvale koji strip imaju) dolazimo do zakljucka da njima taj strip koji su bidali u stvari i nije trebao,jer su cak mozda imali isti taj i bolji. Zatim,ako su tako dobri sa postavljacem aukcija,logicno je i pretpostaviti da ako im taj strip bas treba da bi to vec nekako resili van aukcija,a uostalom tu je i pitanje provizije. E na takve stvari treba obratiti paznju,i ako to pogledate,za mnoge clanove cete se neprijatno iznenaditi. |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40274 Posts
Posted - 13/08/2009 : 00:55:00
|
Tumen, to vec moze biti nesto, ali i ne mora.. Meni je Culfis na primer na kolekcionaru izlicitirao preko 500 stripova, nadbidavao se sa drugima.. Jeste da sam mu posle dao neke povlastice, ali eto... |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40274 Posts
Posted - 13/08/2009 : 01:05:55
|
Vidim da si to shvatio kao uvredu, ali uopste mi to nije bila namera... Hteo sam da ti ukazem da svojom postavkom stavljas sebe na pijedestal a mi ispadamo... No nebitno, ako mislis da sam te uvredio, izvini.. |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
Posted - 13/08/2009 : 01:53:12
|
Naravno da nije... Morti ima muda sto se toga tice.. Dosta ljudi je osteceno na aukcijama pa se ne usude dati ni neutralan komentar, a kamoli negativan ili napisati nesto na forumu.. Znam ih bar 10...
takvih mi nije žao...neki su toliko useru,ili se boje,il su glupi...žalosno,ali istinito...najjace je ono:"cekam ga vec tri mjeseca,možda je bolestan,možda je umro,možda su mu ukinuli internet,možda nema struje itd"...dajte ljudi,ne budite picke,opizdite jebene negativne komentare...vaša je krivica šta se na aukcijama nakotilo bagre i lopova koji koriste to šta vi ne prijavljujete takve...ali,ja ovo ponavljam odavno,ali eto,možda nekome i sjedne,možda netko nekome i dode do mozga... |
https://www.facebook.com/Comicator/ https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/ |
|
|
dveribad
Senior Member
Croatia
2502 Posts
Posted - 13/08/2009 : 02:12:26
|
quote: Originally posted by Markos
Ja se svaki dan logiram od kuce i svaki dan imam novu IP adresu. Zasto bi to radio? Zato sto to ne odredjujem ja nego internet provider. Ne pricajte o stvarima o kojima nemate pojma.
-Marko,cini mi se da smo raspravljali o IP adresama prije par mjeseci(topic:HUMANITARNE AUKCIJE).Ti si na temelju njih u nešto i u nekoga posumnjao.Ispostavilo se da je zakljucak bio logican,ali kriv,baš zbog IP adresa.Jel tako? -Ako ja nemam pojma ili sam loše informiran (pretpostavljam da u zadnjoj recenici i na mene misliš,jer se obracaš svima),kako je policijska kriminalistika npr.uspješno pohvatala lanac pedofila u Engleskoj?Kako su došli do podataka o pregledu inkriminiranog sadržaja?Kako su znali u koju ce kucu ili ured provaliti i zapljeniti kompjutore i pohvatat pedofile? -Ako je internet provider toliko revan,kako si ti zakljucio da citav grad koristi istu IP adresu?-Svaki puta nova IP adresa prilikom logiranja?Moguce,apsolutno moguce.-Moguce da sam i ja u paranojama i prozivam krive ljude,ali me nitko nije razuvjerio.Konkretne likove pratim vec dugo.Na temelju sumnje,indikativnih podataka,statistike,matematike,teorije relativnosti,vremena logiranja,licitiranja,raznih usporedbi i ucestalosti ponovljenih radnji(apsolutno nelogicnih)=radi se o obmani.Zbog tog te i molim da nam prikažeš nacin sudjelovanja na aukcijama,jer je po meni vrlo indikativan za prozvane osobe.Može li ispis bit konacan dokaz?Može,ali i ne mora.U konkretnim slucajevima,vrlo je indikativan i ne vidim razloga zašto nebi bio javan(kako za prozvane,tako i za sve nas-bez razlike).Razmišljam,okrecem,mozgam,propitujem sam sebe,....ne shavacam-gdje griješim?????Može li me netko educirat,barem nešto natuknut???...Ponavljam,osobno nemam ništa protiv bilo koga od prozvanih i osumnjicenih,a ukoliko sam u krivu- snosit cu sve eventualne posljedice.Jednostavno više ne mogu natrag(a i necu). -Moguce i da nemam pojma,ali imam feler-volim pitat onog tko zna. Ne znam,ali u najmanju ruku mi je nelagodno raspravljat o necemu sa nekim,a nemam pojma o tom.Ako me konkretna tema zaintrigira,ljudski je raspitati se o konkretnoj temi i naucit nešto o njoj,cak i ako to iziskuje odredeni vremenski period,fizicki ili umni rad(naravno,koliko je u mojim fizickim i umnim sposobnostima).
-Bez ljutnje,postavljena pitanja sam iznio zbog tvoje zadnje recenice jer mi je sarkasticno-arogantna.Cak sam uvjeren da bi vecini ljudi bila uvredljiva. |
|
|
dveribad
Senior Member
Croatia
2502 Posts
Posted - 13/08/2009 : 02:26:58
|
quote: Originally posted by tumen
Ono sto je bar meni vidljivo a sto mnogi preskacu jeste ucestvovanje pojedinih clanova na aukcijama kod drugih clanova sa kojima se JAKO dobro poznaju.Ne bi to bilo cudno da naravno isti na kraju NE OSVOJE te aukcije.Postavlja se pitanje da li su prijatelju dizali cenu? Itekako jesu u vecini slucajeva,pogotovo sto pregledanjem nekih drugih aukcija,kao i nekih njihovim postova na forumu(gde se na primer hvale koji strip imaju) dolazimo do zakljucka da njima taj strip koji su bidali u stvari i nije trebao,jer su cak mozda imali isti taj i bolji. Zatim,ako su tako dobri sa postavljacem aukcija,logicno je i pretpostaviti da ako im taj strip bas treba da bi to vec nekako resili van aukcija,a uostalom tu je i pitanje provizije. E na takve stvari treba obratiti paznju,i ako to pogledate,za mnoge clanove cete se neprijatno iznenaditi.
-Uputi nas u konkretne slucajeve ili navedi primjer koji ti je sumnjiv.Zašto uvijek pricamo i pišemo o nekakvim fantomima?Slobodno navedi.Kad je "frka" vec krenula,ajmo do kraja. -Izneseš u koga sumnjaš,zbog cega sumnjaš i konkretne podatke. |
|
|
dveribad
Senior Member
Croatia
2502 Posts
Posted - 13/08/2009 : 02:33:09
|
Naravno da nije... Morti ima muda sto se toga tice.. Dosta ljudi je osteceno na aukcijama pa se ne usude dati ni neutralan komentar, a kamoli negativan ili napisati nesto na forumu.. Znam ih bar 10... Ja samo hocu da kazem da se nista ne moze tim dokazati a ni pokazati... Moze se materijalizovati necija paranoja, ali nista vise...
Ej, Morti, stavi ovo kao avatar, jeste da se zove Mort, ali nema veze... :))))
http://i27.tinypic.com/2s6kizd.jpg
-Kojih ljudi?Zar za iznest takav podatak treba imat "muda"?Napiši koji su to ljudi.Cemu skrivanje? -Ja sam uvjeren da se može dokazati i pokazati,ali naravno,osim indicija moraš imat konkretan dokaz(pismeni,slikovni,snimljeni,sjedocanstvo,itd) |
|
|
dveribad
Senior Member
Croatia
2502 Posts
Posted - 13/08/2009 : 02:42:05
|
quote: Originally posted by legolas76
[quote]Originally posted by morti
Za Igora! 1. Ne razumijem što znaci "odigrati"! 2. U aukcijama koje si dobio (Moje aukcije)imaš tocan iznos u kunama, a ne u eurima i nije "oko"!? 3. Na istom mjestu imaš i broj izgubljenih aukcija s tocno izlistanom tvojom ponudom za pojedinu aukciju! 4. Sam iznos moraš zbrojiti sam! 5.Slijedom navedenoga, statistika ti je vrlo aproksimativna! 6. Nije mi jasno kako si došao do ijednog postotka! --------------------------------------------------------------------
"Odigrao" ili "licitirao", 39527 kuna sam podelio sa 7,10 i dobio iznos oko 5500 evra. Neznam u cemu je problem? Lepo sam napisao da sam bidao na 1779 aukcija i osvojio 887 aukcija, a izgubio 892 aukcije. I došao do postotka od 49,85%. Znaci, malo manji od 50%.
Pa šta tu ima cudno, ništa, osvojo si šta si osvojio, što nisi, bili su bolji ponudaci, ništa tu meni ne govori ovaj procenat uspešnosti, po meni si 100% ispravan!
-E,covjeka!.....ovo me podsjeca na onu Ðurinu:"To bi i moja Smiljka rekla!" |
|
|
tumen
Advanced Member
Serbia
3764 Posts
Member since 29/12/2008 |
Posted - 13/08/2009 : 03:04:33
|
quote: Originally posted by dveribad
quote: Originally posted by tumen
Ono sto je bar meni vidljivo a sto mnogi preskacu jeste ucestvovanje pojedinih clanova na aukcijama kod drugih clanova sa kojima se JAKO dobro poznaju.Ne bi to bilo cudno da naravno isti na kraju NE OSVOJE te aukcije.Postavlja se pitanje da li su prijatelju dizali cenu? Itekako jesu u vecini slucajeva,pogotovo sto pregledanjem nekih drugih aukcija,kao i nekih njihovim postova na forumu(gde se na primer hvale koji strip imaju) dolazimo do zakljucka da njima taj strip koji su bidali u stvari i nije trebao,jer su cak mozda imali isti taj i bolji. Zatim,ako su tako dobri sa postavljacem aukcija,logicno je i pretpostaviti da ako im taj strip bas treba da bi to vec nekako resili van aukcija,a uostalom tu je i pitanje provizije. E na takve stvari treba obratiti paznju,i ako to pogledate,za mnoge clanove cete se neprijatno iznenaditi.
-Uputi nas u konkretne slucajeve ili navedi primjer koji ti je sumnjiv.Zašto uvijek pricamo i pišemo o nekakvim fantomima?Slobodno navedi.Kad je "frka" vec krenula,ajmo do kraja. -Izneseš u koga sumnjaš,zbog cega sumnjaš i konkretne podatke.
Pa odredjena imena sam vec izneo,to se moglo videti u dva topika.Zatim,ako se malo pogledaju izmedju redova moji postovi,mogu se odgonetnuti jos poneke osobe. Ne bih dalje da obelodanjujem,opet ce se povesti hajka,saletace me pretnjama da ce me "sacekati negde u mraku",a javljace se i dezurni advokati pro-bono. Zato bi bilo idealno da se objavi taj listing,pa onda na osnovu njega mozemo ljudima da skrenemo paznju na neke stvari,to jest odredjene nelogicnosti. I mnogi stalno pominju neke konkretne dokaze,egzaktne stvari,maltene postulate,ali ja mislim da te ljude cak i ako je sve jasno sta su radili ne treba kaznjavati,vec ih osuditi na neku vrstu prezira. Dakle,na osnovu listinga,cenjena armija uvazenih clanova ovog sajta i foruma moci ce sama da odlucuje na cijim ce aukcijama ucestvovati a na cijim ne.A sto se tice samog interneta,pa tu nema niceg egzaktnog i gotovo je nemoguce nesto stopostotno dokazati,iako je cesto dovoljna i mala smernica pa da stvari budu potpuno jasne svakome zdravog razuma. Eto pogledajte primer Kolekcionara.Sajt je prakticno u rasulu,aukcije su im zamrle,stalno se vrte jedne te iste,nema niceg novog,a ljudi ne kupuju stripove.A onaj Gervasijus se ubi od muke da proda neki strip,ali ne ide pa trguje sam sa sobom. Takodje je to slucaj sa jos jednim "cenjenim" preprodavcem koga sam ja spomenuo. |
Edited by - tumen on 13/08/2009 03:08:05 |
|
|
Topic |
|
|
|