Author |
Topic |
Markos
Webmaster
Croatia
29363 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 13/08/2009 : 09:43:14
|
quote: Originally posted by tumen Zato bi bilo idealno da se objavi taj listing,pa onda na osnovu njega mozemo ljudima da skrenemo paznju na neke stvari,to jest odredjene nelogicnosti. I mnogi stalno pominju neke konkretne dokaze,egzaktne stvari,maltene postulate,ali ja mislim da te ljude cak i ako je sve jasno sta su radili ne treba kaznjavati,vec ih osuditi na neku vrstu prezira. Dakle,na osnovu listinga,cenjena armija uvazenih clanova ovog sajta i foruma moci ce sama da odlucuje na cijim ce aukcijama ucestvovati a na cijim ne.A sto se tice samog interneta,pa tu nema niceg egzaktnog i gotovo je nemoguce nesto stopostotno dokazati,iako je cesto dovoljna i mala smernica pa da stvari budu potpuno jasne svakome zdravog razuma. Eto pogledajte primer Kolekcionara.Sajt je prakticno u rasulu,aukcije su im zamrle,stalno se vrte jedne te iste,nema niceg novog,a ljudi ne kupuju stripove.A onaj Gervasijus se ubi od muke da proda neki strip,ali ne ide pa trguje sam sa sobom. Takodje je to slucaj sa jos jednim "cenjenim" preprodavcem koga sam ja spomenuo.
Slicno razmisljamo. Dakle, da ponovim, izlisti ce biti dodani na novom sajtu, kao integralni dio aukcija. Kad bi to radio sada, onda bi morao raditi istu stvar dva puta, a toliko vremena i nemam. |
Trouble will find me |
|
|
Vjeko1980
Advanced Member
5649 Posts
Member since 24/08/2006 |
Posted - 13/08/2009 : 09:54:24
|
quote: Originally posted by Markos
quote: Originally posted by tumen Zato bi bilo idealno da se objavi taj listing,pa onda na osnovu njega mozemo ljudima da skrenemo paznju na neke stvari,to jest odredjene nelogicnosti. I mnogi stalno pominju neke konkretne dokaze,egzaktne stvari,maltene postulate,ali ja mislim da te ljude cak i ako je sve jasno sta su radili ne treba kaznjavati,vec ih osuditi na neku vrstu prezira. Dakle,na osnovu listinga,cenjena armija uvazenih clanova ovog sajta i foruma moci ce sama da odlucuje na cijim ce aukcijama ucestvovati a na cijim ne.A sto se tice samog interneta,pa tu nema niceg egzaktnog i gotovo je nemoguce nesto stopostotno dokazati,iako je cesto dovoljna i mala smernica pa da stvari budu potpuno jasne svakome zdravog razuma. Eto pogledajte primer Kolekcionara.Sajt je prakticno u rasulu,aukcije su im zamrle,stalno se vrte jedne te iste,nema niceg novog,a ljudi ne kupuju stripove.A onaj Gervasijus se ubi od muke da proda neki strip,ali ne ide pa trguje sam sa sobom. Takodje je to slucaj sa jos jednim "cenjenim" preprodavcem koga sam ja spomenuo.
Slicno razmisljamo. Dakle, da ponovim, izlisti ce biti dodani na novom sajtu, kao integralni dio aukcija. Kad bi to radio sada, onda bi morao raditi istu stvar dva puta, a toliko vremena i nemam.
Pa sada ne trebaš stavljati sve moguce ispise od postanka sajta do danas, jednostavno stavi ispise clanova koji su prozvani, pa neka svako pojedinacno prosudi i protumaci podatke, i trakavica se riješi |
Edited by - Vjeko1980 on 13/08/2009 09:55:02 |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29363 Posts
Posted - 13/08/2009 : 10:09:47
|
quote: Originally posted by dveribad -Marko,cini mi se da smo raspravljali o IP adresama prije par mjeseci(topic:HUMANITARNE AUKCIJE).Ti si na temelju njih u nešto i u nekoga posumnjao.Ispostavilo se da je zakljucak bio logican,ali kriv,baš zbog IP adresa.Jel tako?
Tocno tako. I zbog toga pušem i na hladno, tj. ovdje. Jer tamo su dokazi bili egzaktni, dva clana su se prijavila u isto vrijeme s iste adrese, dakle - logicno je da je rijec o istoj osobi. A onda se ispostavi da cijeli grad zbog idiotskog providera ima istu IP adresu. I da su ta dva clana stvarno dvije osobe, a ne jedna. Dakle, cak i kad dokazi naizgled nepobitno dokazuju nešto, opet postoji mogucnost pogreške. A u ovom slucaju imamo samo indicije. Ja samo želim ne ponoviti istu grešku i ne optužiti nevinu osobu. Ali, ni ne moram nekoga izbaciti. U ovom slucaju ce, kao što je i tumen rekao, prezir i nepovjerenje uciniti svoje.
quote: Originally posted by dveribad -Ako ja nemam pojma ili sam loše informiran (pretpostavljam da u zadnjoj recenici i na mene misliš,jer se obracaš svima),kako je policijska kriminalistika npr.uspješno pohvatala lanac pedofila u Engleskoj?Kako su došli do podataka o pregledu inkriminiranog sadržaja?Kako su znali u koju ce kucu ili ured provaliti i zapljeniti kompjutore i pohvatat pedofile?
Praksa je da svaki korisnik interneta ima jedinstven IP. Pregledom logova posjeta nekog sajta se vidi da je netko s te_i_te adrese u to_i_to vrijeme pristupio tim_i_tim stranicama. Onda se lijepo policija sa sudskim nalogom zaputi kod internet providera i kaže dajte nam podatke o osobi koja je u to_i_to vrijeme koristila tu_i_tu adresu.
quote: Originally posted by dveribad -Ako je internet provider toliko revan,kako si ti zakljucio da citav grad koristi istu IP adresu?-Svaki puta nova IP adresa prilikom logiranja?Moguce,apsolutno moguce.-
Kako sam zakljucio? Pa, to je bilo objašnjenje Sawitcha i Mr. Brooksa. A meni je izgledalo ionako nemoguce da su njih dva ista osoba, bez obzira sto logovi tako pokazuju, jer ništa drugo nije upucivalo na to. Sto se IP adresa tice, ako imaš ADSL, one se npr. kod T-Coma mijenjaju svaki dan, a ako se spajas modemom, onda se svaki put kad se spojis promijeni.
quote: Originally posted by dveribad Moguce da sam i ja u paranojama i prozivam krive ljude,ali me nitko nije razuvjerio.Konkretne likove pratim vec dugo.Na temelju sumnje,indikativnih podataka,statistike,matematike,teorije relativnosti,vremena logiranja,licitiranja,raznih usporedbi i ucestalosti ponovljenih radnji(apsolutno nelogicnih)=radi se o obmani.
Pa, bio si tvrdio da mr. Brooks ne postoji, a, po meni, ispostavilo se da nije tako. Ja sam siguran u tvoje dobre namjere, ali, kao što sam rekao gore, cak i onda kad sve upucuje na jedan zakljucak, postoji mogucnost greške. I zbog tih grešaka sam odlucio biti malo oprezniji u donošenju zakljucaka.
quote: Originally posted by dveribad Zbog tog te i molim da nam prikažeš nacin sudjelovanja na aukcijama,jer je po meni vrlo indikativan za prozvane osobe.Može li ispis bit konacan dokaz?Može,ali i ne mora.U konkretnim slucajevima,vrlo je indikativan i ne vidim razloga zašto nebi bio javan(kako za prozvane,tako i za sve nas-bez razlike).Razmišljam,okrecem,mozgam,propitujem sam sebe,....ne shavacam-gdje griješim?????Može li me netko educirat,barem nešto natuknut???...Ponavljam,osobno nemam ništa protiv bilo koga od prozvanih i osumnjicenih,a ukoliko sam u krivu- snosit cu sve eventualne posljedice.Jednostavno više ne mogu natrag(a i necu).
Problem je sljedeci: privatnost. Jer, radi se o skakljivim podatcima - koliko i kako tko bida. Kao prvo, koliko, a pogotovo kako. Jer tko ti kaze da netko uvidom u neciji izlist ponuda ne moze zakljuciti nacin na koji doticni ostavlja ponude i baš na osnovu toga još preciznije i uspješnije podizati cijenu? Ili, gdje je kraj tim izlistima? 'Ajmo onda objaviti i imena i adrese svih ljudi, da se u profilu na aukcijama vidi i to, pa da onda ne moze nitko doci ponovo pod novim nickom i istim imenom. itd itd. Mislim, na aukcijama je mozda 1% prevaranata, i sad zbog tih 1% treba dovest u pitanje privatnost ostalih. Te podatke nemaš ni na jednim aukcijama na svijetu. Sigurno ne bez razloga, je li?
quote: Originally posted by dveribad -Moguce i da nemam pojma,ali imam feler-volim pitat onog tko zna. Ne znam,ali u najmanju ruku mi je nelagodno raspravljat o necemu sa nekim,a nemam pojma o tom.Ako me konkretna tema zaintrigira,ljudski je raspitati se o konkretnoj temi i naucit nešto o njoj,cak i ako to iziskuje odredeni vremenski period,fizicki ili umni rad(naravno,koliko je u mojim fizickim i umnim sposobnostima).
-Bez ljutnje,postavljena pitanja sam iznio zbog tvoje zadnje recenice jer mi je sarkasticno-arogantna.Cak sam uvjeren da bi vecini ljudi bila uvredljiva.
Nije bila arogantna nego nervozna. Iz onoga što si napisao je vidljivo da se ne razumiješ u tehnologiju, a dopuštaš si da iznosiš zakljucke na osnovu tog nepoznavanja. Cisti autogol. A ja sam nervozan jer moram gubiti vrijeme na objašnjavanje sa pravima i krivima, umjesto da trošim vrijeme rješavajuci problem. |
Trouble will find me |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29363 Posts
Posted - 13/08/2009 : 10:12:44
|
quote: Originally posted by Vjeko1980 Pa sada ne trebaš stavljati sve moguce ispise od postanka sajta do danas, jednostavno stavi ispise clanova koji su prozvani, pa neka svako pojedinacno prosudi i protumaci podatke, i trakavica se riješi
Ma naravno. I onda cu svaki put kad se nekome sprdne ja traziti i postavljati ispise i izliste za ovoga ili onoga. Je, kako da necu. Ako nesto izgleda lako i jednostavno, ne znaci da to i je tako. Sve sto drugi treba napraviti je lako. "pa to je samo par minuta posla, što je to tebi?" |
Trouble will find me |
|
|
bihac-una
Average Member
Germany
979 Posts
Member since 13/07/2008 |
Posted - 13/08/2009 : 11:27:35
|
@Markos
Dragi prijatelju,evo ti pametan prijedlog pa da se rijesis"bar zasad"ovog problema Ti neces morati puno vremena trositi a ovi koji su "navalili na tebe",ce vjerovatno biti zadovoljni Ma kad bolje razmislim,nikad takvi ljudi nisu zadovoljni,prvo samim sobom nisu, a kako tad da budu zadovoljni sa nekim drugim!?
Prijedlog:
Sve prozvane izbaci,a kreni od mene jer sam i ja jedan Majke mi moje,ozbiljno ti govorim i necu ti sekunde zamjeriti
Potpisujem(-bihac-una-baden-)
Trebali bi i drugi "prozvani"potpisati
I ovome ce topicu i prici doci kraj(nadam se) |
|
|
tumen
Advanced Member
Serbia
3764 Posts
Member since 29/12/2008 |
Posted - 13/08/2009 : 11:59:28
|
quote: Originally posted by bihac-una
@Markos
Dragi prijatelju,evo ti pametan prijedlog pa da se rijesis"bar zasad"ovog problema Ti neces morati puno vremena trositi a ovi koji su "navalili na tebe",ce vjerovatno biti zadovoljni Ma kad bolje razmislim,nikad takvi ljudi nisu zadovoljni,prvo samim sobom nisu, a kako tad da budu zadovoljni sa nekim drugim!?
Prijedlog:
Sve prozvane izbaci,a kreni od mene jer sam i ja jedan Majke mi moje,ozbiljno ti govorim i necu ti sekunde zamjeriti
Potpisujem(-bihac-una-baden-)
Trebali bi i drugi "prozvani"potpisati
I ovome ce topicu i prici doci kraj(nadam se)
Ne znam zasto se ti osecas prozvanim? Verovatno si pogresno citao izmedju redova.Tvoj nik se ni ranije nije pominjao nigde,vec samo nik baden(za koji niko nije znao ko je),za koji si ti izneo obrazlozenje.Ko te je prozvao ili aludirao posle na tebe?Ako ti je savest cista(a drzim da jeste),nema potrebe da se oglasavas(u smislu navodnih optuzbi,ne diskusije). Nema potrebe da se neko izbacuje,lepo ce Markos u dogledno vreme izbaciti listing,pa ce svako moci da pogleda sta ga zanima. |
Edited by - tumen on 13/08/2009 12:00:14 |
|
|
bihac-una
Average Member
Germany
979 Posts
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 13/08/2009 : 12:13:52
|
Pa nisam ni napisao nigdje "izbaci mene prvog zato sto sam prozvan u ovom topicu"ili???
Hvala
Bio je sumnjiv nick baden, sumnjalo se o nabidavanju! Kad si posle razjasnio da si ti ustvari, onda je sve leglo! Samo da te pitam, da li si kupio one stripove od Popaja po onim cenama, pošto se zna da je skviki odustao? Rekao si, cini mi se, da ceš ih ti rado kupiti po onolikoj ceni koju si licitirao kao baden, da bi odagnao sumnju da si namerno nabidavao!
@Skviki
Ja nisam dizao cijene i ne "drkam"kako ti mislis, jarane!!!!
Ako mi Dubac moze organizovati da bezbjedno dobijem sve stripove koje sam bidao a i ti ih takodje bidao a ne zelis ih vise,ja pristajem na to Znaci,uzimam sve stripove koje si ti osvojio a i ja ih bidao,po cijeni koju sam ja ponudio Jel posteno??
EVO, TVOJE RECI, ZAR NE? |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
Edited by - srdjandj on 13/08/2009 12:23:40 |
|
|
bihac-una
Average Member
Germany
979 Posts
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Posted - 13/08/2009 : 12:39:02
|
Popay mi se nije bas javio poslije nikako pa zato... Prica se zavrsila tamo gdje je i pocela
Ma dobro, necu ponovo da otvaramo onu temu, mada mislim da si se ti trebao javiti popaju, ali ako smatraš da je prica završena, neka tako i ostane! |
Edited by - srdjandj on 13/08/2009 12:42:03 |
|
|
bihac-una
Average Member
Germany
979 Posts
|
tumen
Advanced Member
Serbia
3764 Posts
Member since 29/12/2008 |
Posted - 13/08/2009 : 12:54:55
|
Idemo dalje,ljudi,ceo ovaj topik je u cilju usavrsavanja aukcija(koje imaju svejedno vrhunski nivo i sjajno su organizovane) i eleminisanja negativnih pojava i prevara.Dakle,za zdravu i radosnu trgovinu stripovima,za bolje strip-sutra. A u cilju razjasnjenja nekih stvari,mnoge aukcije ce biti izlistane i to je to. |
|
|
srleb
Average Member
Serbia
634 Posts
Member since 08/11/2006 |
Posted - 13/08/2009 : 13:13:23
|
quote: Originally posted by dveribad -Ako ja nemam pojma ili sam loše informiran (pretpostavljam da u zadnjoj recenici i na mene misliš,jer se obracaš svima),kako je policijska kriminalistika npr.uspješno pohvatala lanac pedofila u Engleskoj?Kako su došli do podataka o pregledu inkriminiranog sadržaja?Kako su znali u koju ce kucu ili ured provaliti i zapljeniti kompjutore i pohvatat pedofile?
Praksa je da svaki korisnik interneta ima jedinstven IP. Pregledom logova posjeta nekog sajta se vidi da je netko s te_i_te adrese u to_i_to vrijeme pristupio tim_i_tim stranicama. Onda se lijepo policija sa sudskim nalogom zaputi kod internet providera i kaže dajte nam podatke o osobi koja je u to_i_to vrijeme koristila tu_i_tu adresu.
IP adresa i moze da se promeni ali mnogi provajderi internet naloge zakljucavaju po MAC adresi.
quote: Originally posted by dveribad -Ako je internet provider toliko revan,kako si ti zakljucio da citav grad koristi istu IP adresu?-Svaki puta nova IP adresa prilikom logiranja?Moguce,apsolutno moguce.-
Kako sam zakljucio? Pa, to je bilo objašnjenje Sawitcha i Mr. Brooksa. A meni je izgledalo ionako nemoguce da su njih dva ista osoba, bez obzira sto logovi tako pokazuju, jer ništa drugo nije upucivalo na to. Sto se IP adresa tice, ako imaš ADSL, one se npr. kod T-Coma mijenjaju svaki dan, a ako se spajas modemom, onda se svaki put kad se spojis promijeni.
U Nisu, kod jednog provajdera isti je slucaj (da ne pominjem imena - ljudi se mnogo razmahali tuzbama ); svi korisnici imaju istu izlaznu IP adresu! Nego na svu srecu postoje vise provajdera ! |
Pozdrav!!! |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Posted - 13/08/2009 : 13:18:32
|
Ok,ja pogresio,molim da mi oprosti Popay(ako cita), pa i ti, kad te vec to pogodilo Pozdrav
Ma samo opušteno, sve u cilju isterivanja pravde! |
|
|
skviki
Average Member
Serbia
723 Posts
Member since 29/12/2006 |
Posted - 13/08/2009 : 13:35:55
|
Meni su mnogi poznati prodavci i kupci sumnjivi odavno i bez izlistavanja aukcija, tako da mi objavljivanje istih nista posebno nece znaciti. Pogotovo sto to nista nece dokazati. Mozemo samo da nagadjamo i sumnjamo i to je sve. Plasim se samo da i ovaj sajt ne podje putem ''kolekcionara'' jer je sve vise ljudi koji sumnjaju i beze od kupovine preko aukcija. Pored krize samo nam jos fali vestacko nabidavanje stripova a ima ga oduvek i bice ga jer se ne moze dokazati. Stripovi su postigli neverovatne cene ( citaj nerealne ) kao da su od zlata. Nemam ja nista protiv jer i sam imam starih stripova koji dosta vrede ali nije to to. Nema vise cari kolekcionarstva i sve se svelo na trgovinu i zaradu. Zalosno ali istinito. |
Bolje je biti bogat nego ne biti !!! |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40274 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 13/08/2009 : 13:37:30
|
Ja sam se zato resio tog IP statickog sranja... Svi imamo istu adresu i kad hocu da skinem nesto sa Rapidsharea ubijem se od muke.. Cekam da dodjem na red... Zato sam i presao na ADSL, samo resetujem ruter i eto nove adrese.. |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
dveribad
Senior Member
Croatia
2502 Posts
Member since 18/07/2005 |
Posted - 13/08/2009 : 16:40:34
|
Slicno razmisljamo. Dakle, da ponovim, izlisti ce biti dodani na novom sajtu, kao integralni dio aukcija. Kad bi to radio sada, onda bi morao raditi istu stvar dva puta, a toliko vremena i nemam.
-Ja uopce ne mislim na te izliste,ali kako je ocito da ih ne želiš postavit neka tako i bude.To što ce vecina vidjet nacin i sklad bidanja odredene ekipe,pa to i je poanta.Baš njih i želimo vidjet. -Mr.Brooks je fikcija,dokazana osobnost.Nije ni bitno materijalno stanje,bitna je fikcija koja postoji,a Mr.Brooks postoji.Nisam nigdje napisao ili prikazao da se razumijem u tehnologiju.Koliko mi treba,naucim,a kad neznam- pitam. -Takoder priznajem da si me zacudio ili još moram ucit.Iz kojih razloga ne želiš prikazat spomenute lafcine ne znam.Iskreno sam zacuden,ali cu se svojski potrudit da to saznam. -Ako je tebi ovo sprdnja,nekako sam dojma da vecini nije,jer da je,zašto se toliko ljudi javlja i cita ovaj dosadni topic?Nisam prozvao ljude iz sprdnje i nisam te molio izlistanje iz sprdnje.Tocnije,kamo srece da je sve ovo sprdnja. Nervozan?Uopce mi nije bila namjera nikoga nervirati,narocito ne tebe.Ljepo i uljudno sam zamolio,jer pretpostavljam da treba vremena(što potvrduje moje neznanje tehnologije).Više me interesira,sada,zašto bi ti zbog ovog uopce bio imalo nervozan??? |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29363 Posts
Posted - 13/08/2009 : 16:54:00
|
Još malo teorija zavjere, a? Sigurno vec postoji nekoliko verzija... Eh. Ne štitim ja nikoga, rekao sam da cu postaviti ispise kad bude novi sajt, jer ne želim raditi istu stvar dvaput. Kao što sad stalno radim dok prebacujem sajt iz novog u stari oblik. A inace sam prilicno tvrdoglav i sklon inatu i mrzim kad me se tjera na nešto, pa me ovo forsiranje samo nervira. I inace, ti uopce ne citaš što ja pišem i ne razmišljaš o onome što govorim, imaš svoju teoriju i samo tupiš po njoj. |
Trouble will find me |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 13/08/2009 : 17:14:01
|
quote: Originally posted by ponavljac
Da predem na razloge oko mog izbacivanja odavde. Frano Antunovic - Malicius osvaja kod mene aukciju " Ken Parker Uzdah i san - systemcomics " ignoriše VISOK DVOCIFREN broj mailova i ne javlja se mesecima. Nekako uporedo s njegovim prvim javljanjem meni, koje je bilo u stilu " zašto crna lista ( NA KOJU SAM GA STAVIO U MEÐUVREMENU ), pa evo javio sam se........" koje je usledilo nakon što nije mogao da odigra nešto na mojoj aukciji jer je bio na istoj, kico odigrava kod mene šninkela, osvaja ga i plati posle jednog kraceg vremenskog perioda. Ja kicu(i) naivno ostavim pozitivni komentar odmah nakon uplate i istog dana pošaljem strip. Posle par dana mi jedan clan ostavlja link na kome je bio otvoren topik " drvlje i kamenje " u kome je kico više nego smešno izneo neosnovane optužbe bez da me je kontaktirao mailom. Ja sam mu poslao glancera - necitan strip i.... SVAKOM DOBRONAMERNOM COVEKU NA SAJTU MORA DA BUDE JASNO DA JE KICO TU LAGAO, MOŽDA JE ON DOBRA OSOBA, TO NE ZNAM ALI ZNAM DA JE LAGAO.. DA NIJE LAGAO, ZAR VI VERUJETE DA BI ISTI PROPUSTIO PRILIKU DA STAVI SLIKU U TOPIKU I JOŠ ŽEŠCE SE POSERE PO MENI. A TRAŽIO SAM TO OD NJEGA U MAILU I TRAŽILI SU JAVNO U TOM TOPIKU UGLEDNIJI CLANOVI OD MENE. DESILO SE TO DA SU MI UZ POMOC ODREÐENIH FORUMSKIH SPAVACA, BESPOSLICARA I SLICNIH DANGUBA KOJI SU SE JAVILI U TOM TOPIKU, KICO I MALICIUS U STVARI POKAZALI KO JE OVDE GAZDA. ISTI ONAJ MALICIUS KOJI ZAJEBAVA NOVE ( SLABIJE ) CLANOVE, IGNORIŠE MAILOVE ( MOŽDA CAK I UGLEDNIJE ). NA NEKI CUDAN, PERVERZAN NACIN ON UŽIVA U TOME.
VIDEVŠI GORE POMENUTI TOPIK A SVAKAKO UZEVŠI U OBZIR ONO ŠTO JE U SMIJEŠNIM AUKCIJAMA NAPISAO O MENI SADA " OKRIVLJENI IVAN DUBLJANIN - dubac " MODERATOR GLOBINJO JE ODREAGOVAO NA NACIN KOJI MU JE TAD IZGLEDAO JEDINO MOGUC, POMALO IMPULSIVNO PO MOM MIŠLJENJU. U POTPUNOSTI POKLONIVŠI POVERENJE SUPROTNOJ STRANI, IZBACI MENE UZ PORUKU DA SE NEMAM POTREBE VRACATI AUKCIJAMA.
Od Markosa dobijam globinjov kontakt mail i stupam paralelno u kontakt s njim i s kicom.
TU CINIM NAJVECU GREŠKU, naime ja nisam ispoštovao dogovor s moderatorom ali po meni iz sasvim razumljivih razloga.
Rekao mi je reši to s kicom i biceš vracen na aukcije - KOREKTNO s njegove strane. Kici trebam da pošaljem drugi strip, nemam ga trenutno, treba mi odredeno vreme da ga nabavim, bolje strip nego lova, rece on. JA SAM ZNAO DA ME KICO I MALICIJUS J....., BILO MI JE KRIVO ŠTO IM BEZUSLOVNO VERUJU SVI A U MENI JE PRORADILO NEŠTO ŠTO SE KOD NAS ZOVE "INAT" ( MISLIM DA ME RAZUMETE, REC JE TEŠKA ZA PREVOÐENJE ). PORED PRISUTNOG INATA UKLJUCIO SAM U IGRU ZDRAV RAZUM I POMISLIO SAM ŠTA AKO SAD POŠALJEM KICI STRIP A ON KAŽE DA GA NIJE DOBIO, KO CE MI VEROVATI. DA MU POŠALJEM PREPORUCENO, PA UVEK MOŽE RECI DA SE OŠTETIO U TRANSPORTU ILI OPET DA SAM MU POSLAO KRŠ. KO CE MI OPET VEROVATI. UZ SVE TO TREBA DODATI CINJENICU DA MALICIUS MENI NIKAD NIJE PLATIO STRIPOVE KOJE JE KOD MENE OSVOJIO NA SAMOM POCETKU MOG BITISANJA NA OVIM STRANICAMA, APSOLUTNO ME NE ZANIMA CIJI JE ON I SLICNO ( JA SAMO JOŠ PAR REDOVA DA NAPIŠEM I ODOH.......... EVENTUALNO ZAPISNIKE GLAVNIH PRETRESA SA SUÐENJA DA DOSTAVLJAM, ŠTA JE KO REKAO I SLICNO, DA BI SE VIDELO KO JE KO, LAKO JE BITI HRABAR IZ SVOJE KUCE SEDECI ZA RACUNAROM. ) TO JE TAKO. ON JE JEDINA OSOBA KOME JA NISAM POSLAO STRIP, KONTAKTIRAO ME JE POSLE MOG IZBACIVANJA I POSLAO MI NOVAC U PISMU POSLE MISLIM 9 MESECI, NISAM NAJSIGURNIJI MOŽDA MALO MANJE ILI VIŠE. ZA JEDNO GODINU DANA CU MU GA POSLATI, NEKA CEKA KAO ŠTO CEKAJU NJEGA SVI ONI KOJE JE ON ZAJEBAVAO NE ODGOVARAJUCI NA MAILOVE, IGNORIŠUCI IH. Prihvatam cinjenicu da sam pošiljke tiskovine loše pakovao ili kao što rece porter svojevremeno " strip uopšte nije zapakovan " kad je od mene kupio linc, on ima prava da se ljuti, ken 2 takode, i još neki. Jednostavno je sve zavisilo od šalterskog službenika, odnosno njegove dobre volje. U meduvremenu sam sa upravnicom lokalne pošte napravio dogovor o nacinu pakovanja i šanse da se onako dobro spakovan tvrdokoriceni album ošteti ne postoje........ Toliko o mom izbacivanju, MALA MOLBA ZA ADMINISTRACIJU: u narednom topiku bih naveo par pravosudnih primera, sliku jedne prvostepene presude od nedavno u kojoj sam ja akter kao tužilac i OBJASNIO BIH NA KOJI SE NACIN PONAŠA OKRIVLJENI KOJI ZNA DA JE KRIV, ŠTA CINI ISTI, OPISACU TO DO NAJSITNIJIH DETALJA I AKO TE SIMPTOME PREPOZNAMO KOD "dubca" to bi bilo dovoljno da se bar na odredeno vreme posle par pretresa on privremeno udalji odavde kako ne bi zagadivao ove stranice gnusnim lažima i teškim klevetama. Hteo je konkretno, dobio je konkretno da konkretnije ne može biti. Ja ne znam da li isti podiže cenu na svojim aukcijama, odnosno nemam dokaza za to ali bih smeo da stavim glavu na panj da je to nebrojeno puta da sada radio.
Frano (Malicius) me upozorio na ovaj topic. I kad sam vidio ovo - stao sam se smijati glasno. Jebate,nisan ni zna da san gazda!!!
Što se tice samog strip albuma vec je sve receno na ovome topicu: http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=31459
Nadao sam se da ce baron tada poslati novi strip,ja bih mu vratio onaj "moj",cak me kontaktirao i mailom...ali valjda se ustrašio covjek pa je prekinuo sve kontakte i nikad nisam vidio ni lovu ni strip. Nema veze... Ne ljutim se. Nabavio sam Šninkela poslije. Dobar strip.
A toliko me naljutio....
|
|
|
REJS
Senior Member
Serbia
2891 Posts
Member since 17/03/2008 |
Posted - 16/08/2009 : 03:57:58
|
I par pametnih ljudi digose cenu stripovima i dizase je dizase,narod je kupovao vikao uzimam moji su trebaju mi hocu ih stripovi moji nasusni. A onda je jedan mali iz gomile povikao:Ljudi to su samo stripovi koje ste placali nekoliko dinara na trafici a rado ste ih i poklanjali prijateljima za dzabe.I ostali narod je povikao Car je go, car je go!!!!! |
http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk
Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!
|
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
|
wanton
New Member
Serbia
262 Posts
Member since 24/02/2004 |
Posted - 16/08/2009 : 22:03:47
|
ne volim se platkati u ovakve topike ali.......... ajd malo neki nesrecnici koji ovde udaraju drvlje i kamenje po nekim drugima i sami su iste stvari radili dva moja zemljaka su slicnu stvar cinila ko onih 33000 kuna ali sam ih provalio pa sam nakucao jednom od njih dobru proviziju i mislim da je to jedino što se treba i može raditi hoceš da "prodaš strip za 275 000 000 000 kuna sjajno, marko ih treba iz sve snage podržati i ja cak predlažem da im da popust na proviziju od recimo pola procenta
ljudi u zaglavlju stranice stoji šta se sme a šta ne o pumpanju cena pod pravim nikom nema ni reci, znaci to je DOZVOLJENO i to se, nažalost radi i na radi i na E-by i na svim drugim sajtovima nijedan vlasnik sajta to ne treba da koci jer njemu ide u džep a vi kad prepoznate mufljuze nemojte se više s njima ljubiti a internet trgovina je ipak samo to i ništa više
uostalom pogledajte ovo
http://www.aukcije.hr/item.php?id=674010 pogledajte trajanje aukcije
pa ti sad ajd pobedi
i nikom ništa |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Posted - 16/08/2009 : 23:02:03
|
quote: Originally posted by wanton dva moja zemljaka su slicnu stvar cinila ko onih 33000 kuna ali sam ih provalio pa sam nakucao jednom od njih dobru proviziju
Koji su to tvoji zemljaci??? |
|
|
srleb
Average Member
Serbia
634 Posts
Member since 08/11/2006 |
Posted - 16/08/2009 : 23:54:50
|
Primecuje li neko slicnost ovog topica "BACIŠ STRIP; A JA TI VRATIM PARE...." i topica koji je postavio iseserin "negativni, a zašto? "? I u jedanom i u drugom prodavci nude da vrate pare kupcu! I u drugom svi podrzavaju prodavca i apeluju na markosa da obrise neg komentar; a sta se desava sa ovim topicom? Verovatno je ovde autor pogresio naziv jer je najmanje komentarisano o samom naslovu "BACIŠ STRIP; A JA TI VRATIM PARE...." a pozadinu price .... |
Pozdrav!!! |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40274 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 17/08/2009 : 00:17:19
|
Ovo je sve bespotrebno... Neke stvari se resavaju starim dobrim civilizovanim putem: Telefon, nazoves i idemo:
XX: "Ja sam XX, i ti si YY, mene si uvredio, prozvao, nazvao ovako ili onako, prevario, ostetio itd.. 'ajde da se nadjemo pa da prodiskutujemo o tome.." YY: "Necu, ja sam picka.." ili "Moze, kazi kad i gde.."
Sve ostalo je.................................................. Ko je covek, znace sta je.. |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
Topic |
|
|
|