Author |
Topic |
Škrky
Junior Member
Croatia
410 Posts
Member since 11/11/2008 |
Posted - 08/08/2009 : 10:57:04
|
Epizode Dobrog Starog Strica Martyja (i na hrvatskom je, kao i talijanskom jeziku, ime od milja u izrazu) koje su objavljene u maksijima su katastrofalno loše, gotovo "neprobavljive"!
A ja, zbog pretjerane privrženosti ovom liku mogu mnogo toga "progutati".
U trecem se maxiju barem boljem crtežu mogu nadati. |
Odgovorno tvrdim da sam možda u pravu! |
Edited by - Škrky on 08/08/2009 11:01:13 |
|
|
Tornadomaster
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2509 Posts
Member since 01/08/2009 |
Posted - 08/08/2009 : 11:24:57
|
quote: Originally posted by Škrky
Epizode Dobrog Starog Strica Martyja (i na hrvatskom je, kao i talijanskom jeziku, ime od milja u izrazu) koje su objavljene u maksijima su katastrofalno loše, gotovo "neprobavljive"!
A ja, zbog pretjerane privrženosti ovom liku mogu mnogo toga "progutati".
U trecem se maxiju barem boljem crtežu mogu nadati.
Slažem se - Paolo Ognaro je nevideni shiter!!! |
Pici dalje Dilan Dože, da te braca na police slože. |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 08/08/2009 : 11:46:07
|
quote: Originally posted by Archy
Jel valja kaj?
Meni odlican, narocito druga prica.
Jesu obe napravile rusvaj od kontinuiteta, ali ako se to zanemari, odlican je. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26822 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 08/08/2009 : 13:10:08
|
quote: Originally posted by Tornadomaster
Ako su pitanja meni upucena onda su odgovori: da i da.
Sada mi je jasno zašto Martinuide loše. |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
Tornadomaster
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2509 Posts
Posted - 08/08/2009 : 13:15:22
|
quote: Originally posted by jaki
Ako su pitanja meni upucena onda su odgovori: da i da.
Sada mi je jasno zašto Martinuide loše.
I*m glad! |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
|
Škrky
Junior Member
Croatia
410 Posts
Member since 11/11/2008 |
|
Tornadomaster
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2509 Posts
Posted - 08/08/2009 : 14:54:19
|
quote: Originally posted by mladjo
Meni su prva dva Maxija bila cist ok.
Bože me sacuvaj! |
|
|
Tornadomaster
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2509 Posts
Posted - 08/08/2009 : 14:56:32
|
quote: Originally posted by mladjo
Meni su prva dva Maxija bila cist ok.
Bože me sacuvaj!
Ma nema kvalitetnog izdanja izvan regularne serije bez Alessandrinija! Zamislite njegov crtež u jednoj maxi epizodi na 300 strana!! Bisercic |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 08/08/2009 : 17:52:40
|
Ma ja sam baš bio uživao. Prvi sam procitao na Splitskoj rivi, uz kavicu(e). Cura i frendica otišle u shoping. "Ajte vi cure, da vam ja ne smetam..." Baš je bilo opuštajuce... Kaže se ovdje da su te price "katastrofalno loše, gotovo neprobavljive". Pa, ja nisam stekao takav utisak.Meni su cist ok |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
Antracit
Average Member
Croatia
509 Posts
Member since 09/08/2002 |
Posted - 09/08/2009 : 15:14:32
|
Šok i ugodno iznenadenje! Ovaj je Maxi za razliku od prethodna dva izvrstan! Prva prica pomalo baca na It od Stephena Kinga, dok je druga zabrijala lagano na Matrix.
Za drugu mi se cini da je trebala mirne duše ici u Gigant izdanje.
Necu sada bacati spoilere, samo cu napisati - obavezno za svakog Martinoljupca! |
Of all the things I've lost, I miss my mind the most |
|
|
Archy
stripovi.com suradnik
Croatia
1448 Posts
Member since 27/11/2008 |
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7818 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 09/08/2009 : 18:43:33
|
quote: Originally posted by Antracit
Šok i ugodno iznenadenje! Ovaj je Maxi za razliku od prethodna dva izvrstan! Prva prica pomalo baca na It od Stephena Kinga, dok je druga zabrijala lagano na Matrix.
Necu sada bacati spoilere, samo cu napisati - obavezno za svakog Martinoljupca!
A di ti živiš? U tiskari? |
|
|
Tornadomaster
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2509 Posts
Posted - 09/08/2009 : 19:26:22
|
quote: Originally posted by mpavin
Necu sada bacati spoilere, samo cu napisati - obavezno za svakog Martinoljupca!
A di ti živiš? U tiskari?
Vjerovatno je citao italijansko izdanje... Laki bastard!!! |
|
|
Antracit
Average Member
Croatia
509 Posts
Posted - 09/08/2009 : 22:23:39
|
Izgleda da sam ovaj puta zaista bio "laki bastard" jer sam danas sasvim slucajno rano ujutro kupio (jedini) primjerak na lokalnom kiosku. Nisam od onih koji uce gradivo unaprijed (citaju talijanska izdanja) pa se prave pametni pred obicnom rajom Koliko vidim, broj iz redovne serije jos nije izasao.
I jos nesto ... ne znam zasto neki pljuju po redovnoj seriji ... tu i tamo neka epizoda podbaci, ali vecina je jako dobra. |
|
|
DOMI
Advanced Member
Croatia
5080 Posts
Member since 19/06/2007 |
Posted - 09/08/2009 : 23:02:28
|
onda su ovim potezom objavljeni svi talijanski Maxi MM ?
__________________________________________________________________________________________________________________________________________ svi za Texa u coloru
__________________________________________________________________________________________________________________________________________ 4o godina Alan Forda u Hrvatskoj |
• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17005 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 09/08/2009 : 23:02:42
|
I jos nesto ... ne znam zasto neki pljuju po redovnoj seriji ... tu i tamo neka epizoda podbaci, ali vecina je jako dobra.
Zato što je vecina jako loša, tu i tamo neka prijatno iznenadi prosjecnim kvalitetom. |
|
|
Tornadomaster
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2509 Posts
Posted - 10/08/2009 : 00:32:16
|
quote: Originally posted by DOMI
onda su ovim potezom objavljeni svi talijanski Maxi MM ?
__________________________________________________________________________________________________________________________________________ svi za Texa u coloru
__________________________________________________________________________________________________________________________________________ 4o godina Alan Forda u Hrvatskoj
Imaju 4 - još jedan. valjda ce ih biti još u Italiji (ali kvalitetnijih) |
|
|
tumen
Advanced Member
Serbia
3764 Posts
Member since 29/12/2008 |
Posted - 10/08/2009 : 03:06:29
|
Maxi izdanje kod Martija nije bas jaci adut,zato ih i nema mnogo.Ipak su tu Giganti neprikosnoveni.Ali ajde da vidimo sta se nalazi unutra.Ja uzimam ionako sve od Martija. |
|
|
Antracit
Average Member
Croatia
509 Posts
Posted - 10/08/2009 : 08:55:20
|
quote: Originally posted by delboj
I jos nesto ... ne znam zasto neki pljuju po redovnoj seriji ... tu i tamo neka epizoda podbaci, ali vecina je jako dobra.
Zato što je vecina jako loša, tu i tamo neka prijatno iznenadi prosjecnim kvalitetom.
Nikako se ne slažem s tim. Od zadnjih desetak epizoda podbacuje samo samo "Na dvoru kralja sunca" kod koje vrijedi jedino edukativna komponenta u vidu pozadine price. A prica je shit.
A vidi kako odgovaraš - ja napišem crno, a ti - nije nego je bijelo . To me podsjeca na onu legendarnu scenu svade od Pajtonovaca (http://www.youtube.com/watch?v=teMlv3ripSM) |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17005 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 10/08/2009 : 09:12:36
|
Od posljednjih desetak:
Operacija Džingis Kan - loša Spektar - solidna Hamptonovo prijestolje - prilicno loša Vucji ratnici/Odinovo oko - solidna Bilikenov povratak - sasvim solidna Na dvoru Kralja Sunca - loša Satorova zagonetka - loša Cepelin - loša Virus na izmaku tisucljeca - dosta dobra |
|
|
Antracit
Average Member
Croatia
509 Posts
Posted - 10/08/2009 : 09:41:39
|
Dosta si kriticniji od mene. Ja bi ih ocijenio:
Operacija Džingis Kan - sjedi - dva! Spektar - dobra Hamptonovo prijestolje - dobra Vucji ratnici/Odinovo oko - dobra Bilikenov povratak - sasvim dobra Na dvoru Kralja Sunca - loša Satorova zagonetka - dobra/vrlo dobra Cepelin - dobra Virus na izmaku tisucljeca - vrlo dobra
Ja sam nešto kriticniji prema Dylanu - ne znam kada sam zadnji puta procitao dobru epizodu. I još ih kupujem, nikako se riješiti te navike. Danas uzimam novog DD i ako me opet razocara, zaista ne vidim smisla u daljnjoj kupovini. |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18871 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 10/08/2009 : 11:21:50
|
vidio sam ga ja vec juce na kiosku u Crikvenici, nisan ga kupio jer nije bio glancer. a usput vidio i decka u Zagorovoj majici(nekih 30 godina starog). U jeb..te koliko nas ima. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 10/08/2009 : 12:21:18
|
"Virus na izmaku tisucljeca" - je prelijevanje iz šupljeg u prazno. Castelli je u svrhu svakakvog povezivanja jednostavno ponovio sve ono što se dogadalo u proteklih 20 brojeva. I ništa više. Dakle, opet se vrtimo u krug i autor uopce ne pokušava poentirati. Nema cjeline, nema nicega. A dodajmo tome i citavu onu štoriju o kompjuterskom virusu koji ne samo da je suvišan, vec je i debilan. Adam i NLO, takoder. Epizodica je i dalje dovoljno zanimljiva, ali moja ocjena je 5.5/10 u vrh glave.
Drago mi je što cujem dobre kritike za ovaj maxi. Ic cu ga poslije kupiti. Taj Allesandro Russo i nije baš totalni bezveznjak, izgleda.
Na Domijevo pitanje.. Ima i maxi08 (#4) za kojeg isto kažu da je dobar. Cjelovita prica o Etrušcanima, navodno (arheologija). Samo, još uvijek nije izašao maxi za 2009. Znaci li to da maxi i dalje nastavlja 2-godišnjim ritmom (ako i to?)? |
Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
|
|
|
Topic |
|