forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Martin Mystére maxi
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 19/08/2009 : 15:47:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
quote:
quote:
Originally posted by DeeCay

quote:
Originally posted by Inferno

"Minaccia dal passato" vjerojatno prethodi maxiju.

Inace, dobra je 2. prica iz maxija. Zapravo, u njoj je vril najmanje bitan (na kraju su ga odguzili, super). Dakle, interesantne su mi sve ostale stvari - tehnomanti, korg, adam i adam/ericcson, potencijalni daljni razvoj plota ljudi u crnom (ne znam je li se što nastavilo glede toga?).

Ne bih rekao, mislim da se ovdje zadnje spominju Adam i Korg... KOliko vidim, Russo nije vec par godina ništa napisao, pa vjerojatno nitko nema volje dalje to razvijati?

Znam da je tema vril, ali rekoh da mi nije to bilo napeto koliko odredena saznanja iz prethodnih epizoda na koje se maxi odnosi: "Minaccia dal passato" i "I Technomanti". Vril mi ovdje ne djeluje kao od neke velike važnosti vec taj mini-zaplet koristi prilici da se utvrdi gradivo. Ionako se ništa s njim nije ni ovdje dogodilo (samo objašnjenja). Tj. samo je riješen s dnevnog reda.

quote:

Nisam prije citao ništa o vrilu, pa vas pitam:
Koja je razlika izmedu vrila i svemirske matrice? Da li se to predociti? Je li to jedno te isto ili je "svemirska matrica" tek nekakva formula?
Kažu da su Atlantidani radili mutante uz pomoc vrila, jedinstvenog i božanskog oblika energije.
Je li to tako i kako su ga se docepali?

Ja bih rekao da je Vril i svemirska matrica isto.
Nema li toga svega u G3 Ljudi u crnom? I G8 "Tajna Prozirnih sjenki"? Nešto je bilo s Plejadanima, te Sandartom/antimaterijom koju im kraljica nisu vratili. Ne sjecam se tocno svih detalja, no pogledat cu kad dodem doma.

Valjda ima. Ali kao što rekoh, nisam bio u prilici procitati.

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 19/08/2009 : 17:09:41  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Vril je skraceno od Vril-Ya, energije metafizicke prirode. Vril u cistom stanju može prolongirati ljudski život, a kemijskom modifikacijom može se napraviti mocna droga koja izaziva strašne mutacije (Uxlan u G3). Prema Heleni Blavatsky Vril pokrece Vimane. Nacisti su dugo tražili izvorište Vrila - mislim da je o tome onaj Russoov MM bis.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 19/08/2009 : 18:31:15  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Što da kažem nego spoileri! Djelomicno ih ima iz G3, G8 "Tajna Prozirnih sjenki", a vecina ih je ipak iz ovog Maxija.

Prema Beretti i G3...
Vril je opaka droga koja pretvara ljude u mutante nakon pada Atlantide.

Prema Beretti i G8...
Isemori, sestra kraljice Mua Amaterasu, postigla je sporazum s rasom Plejadana u kojem ona njima mora dati antimateriju (negativnu energiju ili sandartu), a zauzvrat ce oni njoj odati tajnu Vrila (u obliku svemirske matrice). No, sporazum nije ispoštovan od strane Isemori jer je sestra Amaterasu uzela i sakrila pravu antimateriju (to je ispoštovao Martin u G8 dajuci Plejadanima antimateriju), te Plejadani uništavaju satelitom Atlantidu i Mu. Da bi spasio živote prijatelja Martin se odrice tajne Vrila te tako tajna Vrila i dalje ostaje misterija. Prica se da onaj tko u potpunosti vlada tajnom vrila može postati ravan Bogu.

Maxi i Russo...
Plejadani ipak daju tajnu Isemori (prije nego što ona ne ispoštuje dogovor), a ta tajna je u obliku svemirske matrice pomocu koje se može iskoristiti Vril. No, kako je Vril materijal koji omogucava apsolutnu moc, vladanje prostorno-vremenskim kontinuumom, za zlog pojedinca on je prejak pa stari mudraci cijepaju matricu u tri predmeta. Kako apsolutna moc (odnosno posjedovanje tajne Vrila) apsolutno kvari, mogucnost dobivanje iste pretvorila je naše XXX u mracni Celaphasov kult.

Može se vidjeti kako je Russo proširio i apsolutno pojacao malo efekt Vrila, s obzirom da je ispocetka Vril samo utjecao na mutacije u covjeku, a sad pak Vril ima moc vladanja univerzumom! Pa mislim, onda su u opasnosti i Plejadani ako netko ostvari potpunu kontrolu nad Vrilom, jer je vril onda ocito prejak i za njih?! Ako je apsolutna moc pokvarila i nepokvarljive, kako to da nije ponukala i stare mudrace da iskoriste Vril?

Takoder, ovdje se opet javljaju vrata prema dimenzijama Velikih Drevnih. U svakoj sagi oni mi polagano postaju suvišni. Da li je baš bilo potrebno otici u drugu dimenziju Drevnih da bi se ostvarila potpuna transformacija? Vril je ocito opet povezan s njima, te indirektno postaju povezani i s Elohimima, a i Plejadanima. Svejedno, koliko mora biti jaka civilizacija koja je mogla vladati Vrilom, ili pak stvoriti ga?

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."

Edited by - DeeCay on 19/08/2009 19:08:41
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 20/08/2009 : 16:05:02  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Dodatak...

Eh, za sve one koje interesira ima li nastavka ove price (Ericsson, Korg, Adam) i hoce li ga biti, loša vijest. Jedini se Russo u biti interesirao za nastavak Berretinih radova o Vrilu i atlantidskih prica s Korgom i Adamom, te donekle razrješavanje veze izmedu uništenja Mua i Atlantide i Plejadana. Russo je izbacen iz staffa, a vjerojatno i SBE zbog svada s urednicom necega. I buduci da vec tri godine od njega ni rijeci, ocito ga više necemo vidjeti. A Recagno i ekipa vidim da baš i nemaju volje nastaviti Vril/Mu/Plejadani sagu.

Kako vjerojatno znate, Vincenzo Berreta bavio se tim temama prije Russoa, napravio bibliju atlantidskih i muaških dogadaja prema kojima se ravnaju scenaristi (barem su se prije), ubacio Plejadane i Isemori u katastrofu Atlantide i Mu, zapoceo Vril i Celaphasov kult, te prtljao u G9 "Grad magova" s Drevnima, celništvom Ljudi u Crnom (naime netko na samom vrhu LJUC-a cuva Martina). Beretta je izbacen iz staffa i SBE kuce još tijekom prelaska regularne serije MM na dvomjesecni izlazak 2005. godine.

Eto, ocito ta saga nema srece...

Još malo o Beretti.

Tijekom izbacivanja radio je na tri price za regularnu seriju: tema koja je inspirirala "Blair Witch Project", zatim crossover tehno-thrillera s Magic Patrol i novu avanturu s Faerijem, vilinskim svijetom, nastavkom price "Libro di Kells" (kod nas nije još objavljena). Sve te ideje nakon odlaska predao je Recagnu i Castelliju, plus ideje o LJUC-i i atlantidi, no pitanje hoce li se to upotrijebiti u buducnosti, jer koliko vidim, nekako se baš i nije. Veli, kao, imali smo srece što se Russo potrudio dati nam barem neka razjašnjenja.

Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 20/08/2009 : 16:54:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
Šteta. Ali Castelli je još više brljao od njega. Osim toga, sami su krivi što ga nisu kontrolirali.

I onda dode ta revolucija i prvih 9 brojeva corak, ne samo da je loše, nego je gore i od najgorega što se spašavalo. + sudbina atlantide. Nema potrebe i dalje mutiti.

Srecom, doletio Morales i spasio stvar.

Šteta za Berettu, prava šteta. Njegov mi je tip MM-a, unatoc svemu, najdraži.
A upravo je Castelli taj koji što nije ucinio ništa u 100 brojeva.
Šteta i za ovu sagu, a baš bi bilo napeto dalje razvijati plot - Ericcson-Adam.

Znaci, Beretta je izletio iz SBE, totalno?

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 20/08/2009 : 17:11:39  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:

Šteta. Ali Castelli je još više brljao od njega. Osim toga, sami su krivi što ga nisu kontrolirali.

A ne... Castelli je bio i ostao glavni monitor i urednik svega toga što izade. Bez njegovog blagoslova ništa nije izlazilo. Cak je i neke sugestije Castelli htio da se stave u tu pricu. Da se on nije slagao s time, ne bi išlo vanka. I kaže Beretta da se Castelliju bila ok ideja o trecoj strani koja uništava atlantidu, no u osnovi te dvije civilizacije se jesu same uništile jer da nije bilo rata, ne bi se radila ni tako strašna oružja niti radili paktovi s mocnim "izvanzemaljcima".

quote:

Šteta i za ovu sagu, a baš bi bilo napeto dalje razvijati plot - Ericcson-Adam.Znaci, Beretta je izletio iz SBE, totalno?

Totalno... Ima na netu Berettinu jadikovka kako je izletio iz staffa i SBE. I cak je molio Decija Canzija da mu daju nekog drugog junaka ako ne može uci u MM staff, no on je rekao da ne mogu svakom scenaristu baš dati posao kad bude izbacen iz nekog staffa. I to je to. Ima na netu i prepiska izmedu senke i Berette gdje Beretta detaljno opisuje sve što je napravio s vjecnim ratom...

Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 20/08/2009 : 18:08:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
Da, trebam malo procitat taj intervju i surfat po Agartiju...

A razlog Berettinog otkaza je petljanje i sporost?

Uvijek sam govorija da u SBE nisu normalni. Toliko krivih odluka. Ponašaju se ko socijalna udruga.
Izbace Berettu, a smradovi Mignacco i Ruju nastavljaju smrditi i dalje. A onaj trol Nizzi je upropastio
Texa, a tek su sad sitili da ga otkantaju,m, kad je kasno.

XP

Go to Top of Page

dnevni boravak
Senior Member

Croatia
1033 Posts

Member since 26/07/2008

Posted - 20/08/2009 : 20:48:13  Show Profile Show Extended Profile  Send dnevni boravak a Private Message
Gadna vijest, i meni je drag Beretta još od Nevidljivog neprijatelja (sjetite se Martina naoružanog M16).
No život ide dalje (za razliku od moje recenzije).

I'm working on a dream Though sometimes it feels so far away
I'm working on a dream And I know it will be mine someday......

Edited by - dnevni boravak on 20/08/2009 20:49:09
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 21/08/2009 : 00:01:32  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:

Heh, on to ne spominje... On kaže da je uzeo mali prekid nakon Grada magova, nije bila nikakva kreativna kriza i tako. Kad je cuo da se sprema dvomjesecno izdanje veselio se, u meduvremenu pripremao neke price, no onda su ga obavijestili o prekidu suradnje. A i bio je spor što tice pisanja. Možda ih je odbio taj prekid, te sporost, ne znam.

Malo sam provjerio glede katastrofe... U G3, na str. 86., u atlantidskim logovima koje Adam proucava piše da je "katastrofu izazvalo strateško oružje carstva Mu. Oružje je iz nepoznatog razloga poludjelo i aktiviralo svoj program za globalni napad."

Ovo je bio samo izvještaj jedne strane, uopce ne vidim razloga zašto bi atlantidska strana spominjala spletke muaških sestra carica Amaterasu i Isemori, te Plejadana. Iz jednostavno razloga, nisu mogli znati. Dakle, nemamo egzaktnu potvrdu tko je kriv.

U G8 "Tajna prozirnih", str. 205., Plejadanin samo spominje da su izvršili odmazdu nad Zemljanima. Niti spominje tocno kako, niti s cime. Jedino martin kroz neku viziju vidi i kaže: "nakon neuspjele razmjene aktiviralo se konacno oružje. Katastrofa je bila neizbježna, a njeno ostvarenje udaljeno tek nekoliko mjeseci."

Maxi #3, str. 233., Plejadani "aktivirali konacno oružje koje je uništilo pola svijet..."

Dakle, ja ovdje ne vidim nikakav problem u kontinuitetu.

Vecu je glupost napravio Castelli u VC #1 "Sudbina Atlantide", ne spominjujuci Berettin i Russoov rasplet, potpuno ignorirajuci G8 bez ijedne reference na ukljucenost Isemori i Plejadana u katastrofu. I još dodatno satelit koji je oduvijek bio prikazivana kao "poludjeli satelit Mua", sad je to zapravo satelit došao iz našeg vremena koji ce ionako uništiti sve, bez obzira na intervenciju Martina ili Orloffa. Znam da je Castelli htio cisti start, s povratkom na one prve epizode Vjecnog rata, no ipak ne bi smio zanemariti ono što je odobrio vlastitom rukom u G8 i drugim izdanjima... Ili raditi tako nekolegijalno naspram Beretti i Russou.

No, i iz ovog se može izvuci. Jer, katastrofa se desila tek nakon mjesec dana, za to vrijeme satelit je moglo prisvojiti carstvo Mu, preprogramirati ga i opet naravno podleci Plejadanima. Mu ne bi znao da je taj satelit došao iz prošlosti, a Atlantida ne bi znala da je satelit poludio jer su ga iskoristili Plejadani. Martin se mogao u nekoj sljedecoj epizodi izvuci tako da se pravi da je bio smušen, sve se prebrzo odigravalo i nije stigao raspravljati, ni razmišljati. Itd. Ah.

Go to Top of Page

Škrky
Junior Member

Croatia
410 Posts

Member since 11/11/2008

Posted - 21/08/2009 : 09:41:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit Škrky's Homepage  Send Škrky a Private Message
Zgodna scenarij za razrješavanja. Pravimo se da je bilo tako :)

Odgovorno tvrdim da sam možda u pravu!
Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 21/08/2009 : 10:15:01  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message
quote:

Uvijek sam govorija da u SBE nisu normalni. Toliko krivih odluka. Ponašaju se ko socijalna udruga.
Izbace Berettu, a smradovi Mignacco i Ruju nastavljaju smrditi i dalje. A onaj trol Nizzi je upropastio
Texa, a tek su sad sitili da ga otkantaju,m, kad je kasno.

XP

Nizzi je dobio otkaz?

itsyourworldyoucanchangeit
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9399 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 21/08/2009 : 10:43:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message
quote:
Originally posted by DeeCay

Vecu je glupost napravio Castelli u VC #1 "Sudbina Atlantide", ne spominjujuci Berettin i Russoov rasplet, potpuno ignorirajuci G8 bez ijedne reference na ukljucenost Isemori i Plejadana u katastrofu. I još dodatno satelit koji je oduvijek bio prikazivana kao "poludjeli satelit Mua", sad je to zapravo satelit došao iz našeg vremena koji ce ionako uništiti sve, bez obzira na intervenciju Martina ili Orloffa. Znam da je Castelli htio cisti start, s povratkom na one prve epizode Vjecnog rata, no ipak ne bi smio zanemariti ono što je odobrio vlastitom rukom u G8 i drugim izdanjima... Ili raditi tako nekolegijalno naspram Beretti i Russou.

No, i iz ovog se može izvuci. Jer, katastrofa se desila tek nakon mjesec dana, za to vrijeme satelit je moglo prisvojiti carstvo Mu, preprogramirati ga i opet naravno podleci Plejadanima. Mu ne bi znao da je taj satelit došao iz prošlosti, a Atlantida ne bi znala da je satelit poludio jer su ga iskoristili Plejadani. Martin se mogao u nekoj sljedecoj epizodi izvuci tako da se pravi da je bio smušen, sve se prebrzo odigravalo i nije stigao raspravljati, ni razmišljati. Itd. Ah.

Malo sam pogledao VC 1 Sudbinu atlantide i vidim da i tu Kut Humi govori kako: " to oružje ce se kroz nekoliko godina aktivirati...ne znam da li ce doc do kvara ili do nekog mješanja spolja..."
Tu se lako mogu ubaciti Mu, Plejadani itd..
Druga stvar mi ne znamo kamo je završio satelit...koliko ja znam satelit nije bio u kvaru, nego se tek trebao pokvariti...i Martin ne zna što je tocno odlucio, kako i sam kaže na kraju.
Vojne vježbe su završile, možda se i satelit vratio negdje na dnu mora...premda je veca vjerojatnos da nije...
Jednostavno treba nam jedan anstavak ove price da bi se ovo moglo rascistiti...naravno ako se želi....

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 21/08/2009 : 10:51:14  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Ma tako je, i ja tako velim... Nikad niti ne znaš što je piscu još bilo na pameti kad je radio pricu. Sigurno je imao ideje kako ovo razrješiti, samo što uvijek rade tako da nastavak dobijemo 10 godina kasnije. Tako ce Staklena lubanja nakon 30 godina napokon dobiti nastavak...

Samo što je onim odabirom na kraju Catelli kao dokazao onu zenovsku "Covjek bira, sudbina odabire". Ocito je sve kako je zapisano. Ne možeš protiv sudbine. Ili da ih nisu uništili Plejadani, uništili bi sami sebe, ili bi došao satelit ubojica iz prošlosti koji bi sve uništio.

Mada, velim, nije bio kolegijalno što je Castelli samo tako zanemario prijašnji rad svog suradnika. A inace ubaci reference na sve moguce.

Edited by - DeeCay on 21/08/2009 10:52:14
Go to Top of Page

Antracit
Average Member

Croatia
509 Posts

Member since 09/08/2002

Posted - 21/08/2009 : 12:43:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Antracit a Private Message
quote:
I onda dode ta revolucija i prvih 9 brojeva corak, ne samo da je loše, nego je gore i od najgorega što se spašavalo. + sudbina atlantide. Nema potrebe i dalje mutiti.

Vragovi pakla!
Zar su tako loši ovi novi redovni MM u izdanju VC? Nisam citao recenzije jer ne volim spoilere. A baš sam narucio sve brojeve

I meni je krivo zbog Berette - jako dobar scenarist...

Of all the things I've lost, I miss my mind the most
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4742 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 21/08/2009 : 12:47:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message
Kazu da je od 285 pa navise dobre price...

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 21/08/2009 : 12:49:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
@alen - diplomatski ga odguzuju. ostalo mu je još desetak radova i onda penzija.

..

Da, Berettine zavrzlame mogu koegzistirati s prethodnim idejama; glavni problem je samo
u "Sudbini Atlantide" gdje Castelli, ne samo da nije poštovao prethodnike, nego nije
poštovao ni samog sebe.
Najbolje riješenje bi bilo uzet taj strip i naložit ga. Nažalost, Castelli i Talijani nisu
prekticni prema toj prici i vjerojatno ce se ostale price nastaviti bazirati na njoj.
U slucaju da žele razjasniti tu brljariju, imat ce stvarno puno posla, jer ovo je vec,
najmanje, treca verzija dogadaja. Po Castelliju, Atlantidu je razbio satelit koji je došao iz
našeg vremena, što je takoder samo po sebi glupo, ali da slucajno i nije razbio, onda bi Atlantida
postojala i dalje i, naravno, ne bi bilo nas da napravimo taj satelit!!! I kakvog to sve skupa ima smisla?
Eto što se dogada kad netko ziheraški petlja s prolaskom kroz vrijeme. Kad cujem rijeci "prostorno-vremenski poremecaji", hvatam se za revolver. Mislim, kako mi se to gadi. Koliko je to neuvjerljivo, nepojmljivo i glupo. Osim toga, još je petljao sa sudbinom, predodredenošcu, odabirima,
što je još više 'ajme majko'. Ja stvarno ne znam što je bilo Castelliju kad mu je udrilo iti da piše nastavak
sage, a + što je zabrljao stvar ko niko.
Trebalo bi samo reci da je satelit ostao kod nas i da se nije aktivirao; i ajmo dalje.
Ili kad malo bolje pogledamo, zanemarimo odakle je uopce došao taj satelit i kako se aktivirao, važno je da je
baš on napravio nered i tocka. Valjda bi bar to mogli progutati. :( Dakle, satelit je "kao" naš, aktivirali su ga "kao" Plejadani, a do nereda ne bi došlo da nije "kao" vjecnog rata". Ta daa. :(

Što se tice rastezanja, to je svakako glavna i velika mana MM serijala. Samo se vrtimo u krug.
Ali shvatimo da je ideja sve manje i kad se ne bi eksploatirale stare, tek onda bi nastali problemi.

Go to Top of Page

Škrky
Junior Member

Croatia
410 Posts

Member since 11/11/2008

Posted - 21/08/2009 : 13:10:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit Škrky's Homepage  Send Škrky a Private Message
quote:
Originally posted by Antracit

Zar su tako loši ovi novi redovni MM u izdanju VC?

Nisu toliko. Ali nistu donijeli znacajno poboljšanje u odnosu na brojeve ptije prelaska na dvomjesecni ritam i povecanja broja stranica. Barem ne onoliko povecanje koliko se ocekivalo ili priželjkivalo.

Odgovorno tvrdim da sam možda u pravu!
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 21/08/2009 : 13:15:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
quote:

quote:

Vragovi pakla!
Zar su tako loši ovi novi redovni MM u izdanju VC? Nisam citao recenzije jer ne volim spoilere. A baš sam narucio sve brojeve

I meni je krivo zbog Berette - jako dobar scenarist...

U veljaci smo u postrev. topicu malo komentirali što nas ceka.
Dakle, zasad je sve po planu, loše price u pocetku, o onda se diže kvalitet.
Evo ti moje mišljenje epizoda. Sve su problematicne i mnoge zavise baš o tebi kako ceš ih prihvatiti.
U svakom slucaju...

1) Sudbina Atlantide - vracen stari duh MM-a, fenomenalan ugodaj, ali je došlo do totalnog reseta kontinuiteta i evo sad se mi mucimo kako ga protumaciti i tako.. :( 2/10

2) Zemlja Nedodija - korektna pricica s tipicnim Recagnovim povezivanjem i kompliciranjem (petar pan, zeleni covjek, elementalci, vile, kelti), što je dobro, samo na kraju sam sebi skace u usta, te se onda dovodi u pitanje svrha epizode. 4.5/10

3) Trinaesto iskušenje - super tema, veliki potencijal, pravi MM, a realizacija nespretna, krivi povijesni podaci. U prijevodu, poceo povezivati nemoguce, ono što nikako ne može imati veze s jednim i drugim (Vidocq i Karolinzi). Srecom, inetresantno je to karolinško prokletstvo + beštija, pa se može kasnije razviti radnja. Zanimljivo, davno pitali Recagna koja je najbolja post rev. prica, on kaže ova, lol. 3.5/10 Ima i forumaša kojima se dopada, pa ceš vidjeti.

4) Zlatni buda - epizoda koja dijeli u 2 tabora. Ovo jedostavno nije MM, nema misterija, ali ako se shvati kao posveta Kambodži, onda je bolje. Moja ocjena: 6/10, mada bi neki komodno dali 1/10.

5) Kazna Elohima - napisao sam nedavno u komentaru što mislim, inace pravi MM, lijepa biblijska tema, realizacija nikakva, tj. okolišanje, neutemeljenost i ostale greške, greškice.. Ali vrijedi procitati. 5.5/10

6) Carev paun - Ako sam prihvatio "Zlatnog budu", ne mora znacit da mi Santarelli/La Neve mogu i dalje prodavat istu pricu. Dakle, nema misterija ni trunke. Doslovno. Prica se odvija u sudnici i u centru za socijalnu pomoc. Plus ostale gluposti.. 1.5/10

Sad nam idu "Veliki Houdini" i Viettijev "Cape rock" za kojeg isto mislim da ce biti drek.

A onda iza toga, u prosincu, broj 9, konacno preokret u revoluciji.
Dolazi nam "Kapetan Kidd", zatim Grendel (Loki), pa najbolja prica "Posljednje putovanje Amelije Earhart (Morales), Emoticon, Carravgio (kod), Crno sunce, Covjek bez memorije, Java adio, Jovanka Orlenaka, 300, itd...

Jedva cekam, ali kao što rekoh, ako namjeravaš kupovati MM VC, preduvjet je da se oboružaš strpljenjem i da pretpiš pocetne brojeve koji su negdje do 3X gore od trenutnog SA MM-a (onog kojeg se spašavalo), jer se poslije stvari višestruko popravljaju, tj. MM se navikava na novi format. Mislim, da je Morales taj koji je spasio stvar i donekle vratio MM na stare staze slave. I kad su vec pokrenuli cistke, trebalo je odkantati La Nevea, ali i i Viettija, za kojeg Senka veli da je potpuni uljez u staffu.

Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4742 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 21/08/2009 : 13:22:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message
Hudini je najbolji dosada...

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

Antracit
Average Member

Croatia
509 Posts

Member since 09/08/2002

Posted - 21/08/2009 : 14:03:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Antracit a Private Message
@Inferno:

Hvala na iscrpnom odgovoru!

VC izdanja mislim kupovati jer mi se ne da cekati desetak godina da ih vidim na kioscima ili pedesetak da ih uzmem u Libellusovom izdanju (vjerojatno sa kožnim koricama sa pozlatom, optocenim rubinima).

JOš jedno pitanje ... je li se koji broj nakon ovog milenijskog bavi Orloffom? I je li razjašnjeno njegovo porijeklo? (Sergej je Rus, pretpostavljam, iako su ga Srbi preimenovali u Sergea, tj. Serža - Francuza?!? - valjda kako se ne bi zamjerili "braci Rusima" )

BTW, i meni se sere od prostorno-vremenskih idiotarija (a kad još k tome dodamo i ultra-mega-štatijaznam sapiense iz NN univerzuma koji se nastavlja na MM, od svega me jako boli glava) - što vec jednom na to sve ne stave tocku i krenu dalje?! (pišem iz stajališta citatelja koji je procitao gotovo sve MM i NN koji su objavljeni kod nas)

Of all the things I've lost, I miss my mind the most
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 21/08/2009 : 14:06:40  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Ovako, bez obzira jesu li ili nisu VC-ove epizode vrhunac, dno, ili sredina MM produkcije, u svakom slucaju su bolje i kvalitetnije od novijih Zagora. Rade procitam i malo lošijeg MM-a nego da se bakcem sa Zagorom. Meni su VC epizode dobre. Dobijem 200 stranica pametnih stvari kojima cu malo poboljšati kulturni nivo ako se još dodatno potrudim proširiti temu, ako ništa drugo.

Meni su vec od Zlatnog Bude ok epizode...
Tko se ne snalazi u MM i sagi o Lokiju i Elohimima, mislim da baš i ne može uživati u epizodama koje ce slijediti jer ce imati puno rupa i nejasnoca, onda ce biti scenarist kriv jer je nekome kod citanja nešto promaklo itd. Tako da mislim da se nece svima svidati ni kasnije epizode.

Edited by - DeeCay on 21/08/2009 14:10:40
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 21/08/2009 : 14:14:19  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:
VC izdanja mislim kupovati jer mi se ne da cekati desetak godina da ih vidim na kioscima ili pedesetak da ih uzmem u Libellusovom izdanju (vjerojatno sa kožnim koricama sa pozlatom, optocenim rubinima).

Ne znam što si do sada cekao... Nisi ozbiljan misteriolog.

quote:

JOš jedno pitanje ... je li se koji broj nakon ovog milenijskog bavi Orloffom? I je li razjašnjeno njegovo porijeklo? (Sergej je Rus, pretpostavljam, iako su ga Srbi preimenovali u Sergea, tj. Serža - Francuza?!? - valjda kako se ne bi zamjerili "braci Rusima" )

Nema još porijekla.

quote:

BTW, i meni se sere od prostorno-vremenskih idiotarija (a kad još k tome dodamo i ultra-mega-štatijaznam sapiense iz NN univerzuma koji se nastavlja na MM, od svega me jako boli glava) - što vec jednom na to sve ne stave tocku i krenu dalje?! (pišem iz stajališta citatelja koji je procitao gotovo sve MM i NN koji su objavljeni kod nas)

Mi vec ionako imamo prevelike rupe kod nas, i MM i NN, a ti nisi ni sve procitao naše. Ne znam kako onda ocekuješ sve pohvatati? A VC, kad ceš to uzeti? Manje pricanja, više citanja.

Edited by - DeeCay on 21/08/2009 14:15:11
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 21/08/2009 : 14:21:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
Sergej se u ovih 6 brojeva pojavio u prvoj, "Sudbini Atlantide", kao Martinov kompic. Cini mi se cemo ga vidjeti i u Grendel, Tajna Jovanke Orleanke...
E, da citao sam i 300 (sken) i mogu reci da je vrlo dobar jubilarac. Orloff je u jednoj od prica.

@Deecay

Istina je sve što govoriš, ali pojam "revolucija" nešto znaci.
Revolucija znaci promijene iz korijena, što se u prvih nekoliko brojeva nije ostvarilo.
Obožavam MM, ali mi ti prvi brojevi ne pružaju satisfakciju i kažem, jedva cekam #9.
Novi ZG je naravno kaputt.

Go to Top of Page

cibalia
Senior Member

Sierra Leone
1699 Posts

Member since 14/11/2008

Posted - 21/08/2009 : 14:23:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit cibalia's Homepage  Send cibalia a Private Message
Sutra kupujem ovaj maxi. Ako je istina šta pricate, ceka me 3 sata ciste uživancije...

U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice...
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 21/08/2009 : 14:39:00  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:
@Deecay

Istina je sve što govoriš, ali pojam "revolucija" nešto znaci.
Revolucija znaci promijene iz korijena, što se u prvih nekoliko brojeva nije ostvarilo.
Obožavam MM, ali mi ti prvi brojevi ne pružaju satisfakciju i kažem, jedva cekam #9.
Novi ZG je naravno kaputt.

MIslim da smo mi sebi sami stvorili pojam "revolucija"... Vec samo po sebi su bile revolucionarne cistke u MM staffu, a i prijelaz na dvomjesecni ritam izdavanja i cjelovite price. Više mi to izgleda više kao olakšanje scenaristima koji rade price.

Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000