Author |
Topic |
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
Posted - 02/08/2009 : 13:50:18
|
U poslednje vrijeme sam poceo da citam Natana Nevera, strip koji me je dugo privlacio (još jednom hvala cibaliji;). Procitao sam rpvih osam-sedam brojeva i gigant broj jedan (usput, jedan od od najboljih stripova koje sam procitao). Imam par pitanja o tom prekrsanom svijetu koji me je zaintrigirao na prvi pogled: 1.Da li je ikada dato objašnjenje zašto do Natanovog vremena nije preživila Pravoslavna, Katolicka crkva? Znam da imamo razne sekte, koji pružaju razna obecanja (Skotos, oni sa monolitom), ali šta se dogodilo sa starim religijama (hrišcanstvo, islam, budizam, judaizam)? Da li su ikada date bilo kakve naznake? 2. Znaci, Natan živi i radi u onom džinovskom gradu, Metropoli. Svo covjecanstvo je strpano u par džinovskih velegradova, dok je ostatak zemlje zagaden i nenastanjiv (recimo, prokleto ostrvo iz brojeva 7-8)? Da li sam to dobro razumio? 3. Ima i jedna stvar koju nisam u potpunosti shvatio u prvom broju. C-09 pominje da on tehnicki nije robot, iako ima metalno tijelo i prati tri Asimovljeva zakona. Kako to?
Hvala na odgovorima.;)
|
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Member since 27/11/2008 |
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
|
karven
Senior Member
Serbia
1871 Posts
Member since 16/07/2006 |
Posted - 02/08/2009 : 18:01:29
|
quote: Originally posted by Mhejl
U poslednje vrijeme sam poceo da citam Natana Nevera, strip koji me je dugo privlacio (još jednom hvala cibaliji;). Procitao sam rpvih osam-sedam brojeva i gigant broj jedan (usput, jedan od od najboljih stripova koje sam procitao). Imam par pitanja o tom prekrsanom svijetu koji me je zaintrigirao na prvi pogled: 1.Da li je ikada dato objašnjenje zašto do Natanovog vremena nije preživila Pravoslavna, Katolicka crkva? Znam da imamo razne sekte, koji pružaju razna obecanja (Skotos, oni sa monolitom), ali šta se dogodilo sa starim religijama (hrišcanstvo, islam, budizam, judaizam)? Da li su ikada date bilo kakve naznake? 2. Znaci, Natan živi i radi u onom džinovskom gradu, Metropoli. Svo covjecanstvo je strpano u par džinovskih velegradova, dok je ostatak zemlje zagaden i nenastanjiv (recimo, prokleto ostrvo iz brojeva 7-8)? Da li sam to dobro razumio? 3. Ima i jedna stvar koju nisam u potpunosti shvatio u prvom broju. C-09 pominje da on tehnicki nije robot, iako ima metalno tijelo i prati tri Asimovljeva zakona. Kako to?
Hvala na odgovorima.;)
1. nije da nije prezivela, sve one postoje, ali koliko su bitne u to doba to je vec druga stvar 2. manje vise da, nije bas ostatak zemlje vec njegov dobar deo, ali tu su i orbitalne stanice 3. cekaj da stignes do SD 26 |
All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands. |
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Posted - 02/08/2009 : 18:14:49
|
quote: Originally posted by karven
quote: Originally posted by Mhejl
Hvala na odgovorima.;)
1. nije da nije prezivela, sve one postoje, ali koliko su bitne u to doba to je vec druga stvar 2. manje vise da, nije bas ostatak zemlje vec njegov dobar deo, ali tu su i orbitalne stanice 3. cekaj da stignes do SD 26
Gracias. |
|
|
kreŠa
Advanced Member
Serbia
4740 Posts
Member since 26/01/2009 |
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Posted - 02/08/2009 : 19:12:38
|
quote: Originally posted by kreŠa
Ovo si mogao u Nathan topicu da postavis, ali nevermind sada
Da, ali bi onda privuklo manju pažnju i vjerovatno niko ne bi odgovorio. |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 03/08/2009 : 16:52:27
|
quote: Originally posted by Mhejl 1.Da li je ikada dato objašnjenje zašto do Natanovog vremena nije preživila Pravoslavna, Katolicka crkva? Znam da imamo razne sekte, koji pružaju razna obecanja (Skotos, oni sa monolitom), ali šta se dogodilo sa starim religijama (hrišcanstvo, islam, budizam, judaizam)? Da li su ikada date bilo kakve naznake?
Gle, u kojoj si ti epizodi ili serijalu Bonellija vidio da se bave religijom? Posebno onima koje mogu izazvati podijeljena mišljenja i reakcije? Jedino u MM-u, no dosta blago. Isto tako, cak niti Skotosova vjera nikad nije kako treba iskorištena, a bome niti predstavljena. Sekta Božanske prisutnosti, a on je samo licemjerni propovjednik koji zatupljuje mase.
quote:
2. Znaci, Natan živi i radi u onom džinovskom gradu, Metropoli. Svo covjecanstvo je strpano u par džinovskih velegradova, dok je ostatak zemlje zagaden i nenastanjiv (recimo, prokleto ostrvo iz brojeva 7-8)? Da li sam to dobro razumio?
Prokleto ostrvo je dio Metropole. Terorij je unište totalka. OStalo je sve u više-manje dobrom stanju, ako se to tako može nazvati.
quote:
3. Ima i jedna stvar koju nisam u potpunosti shvatio u prvom broju. C-09 pominje da on tehnicki nije robot, iako ima metalno tijelo i prati tri Asimovljeva zakona. Kako to?
[/quote] Možda zato jer može misliti. Vec sam zaboravio, o tome smo raspravljali negdje o robotima. Poslije ga još liše 3 zakona robotike te ga još više približe covjeku. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
karven
Senior Member
Serbia
1871 Posts
Member since 16/07/2006 |
Posted - 04/08/2009 : 11:45:31
|
ma ima bioelektronski mozak lisen 3 zakona i razvio je licnost koju sung u sd26 naziva dusom...ukratko je to to |
All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands. |
|
|
|
Topic |
|
|
|