Author |
Topic |
Zagor-te-nay
Senior Member
Croatia
2456 Posts
Member since 03/05/2006 |
Posted - 08/08/2009 : 22:47:02
|
Po forumu se dosta prica o Zagor klasiku, a pošto vidim da nece biti kvalitetnijeg izdanja Zagor klasik - jedna prica - jedan strip (libellus prava, ni srpsko rješenje nije naj naj...) jedino šta ostaje je ovaj ludensov klasik. Vec znam da ovi moj apel nece ništa prominit, al pokušat cu i jedino logicno rješenje šta ludens može sad napravit jest: - Nastavi iza "Indijanskog cirkusa" - "Tjeskobu", tj. Vampira, jer radit komedije kronologije što su u extra izdanju nema smisla. Ovako bar može postojati neki red. Kasije nek izbace prva 53 broja u nekom izdanju - bez broja...ko chico il tako nešto... - Izbacivat klasik svaki misec, jer ovako nema smisla, svaka 3 miseca...nema smisla. Za 30 godina doce do broja 200... - Ubacit unutarnju naslovnicu, crno bilu, al nek postoji. - Tvrdi uvez izbacivat brže od dosadašnjeg
Inace, ne volim ovo izdanje, da se kronlogija poštuje, vec bi ga prežvaka...al vidim da u buducnosti nece bit neko kvalitetnije izdanje zato...spasite ga dok se može, ne vracajte se sad na prvi broj, ubrzajte i moglo bi bit nešto.
|
Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31028 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 08/08/2009 : 22:52:44
|
morat ce jednog dana pošteni Zagor kronološki od prvog broja, sa originalnim naslovnicama i sve kak spada, samo je pitanje kad, bilo bi šteta da se to ne dogodi! |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
|
|
Kit Carson
Advanced Member
Serbia
11593 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 08/08/2009 : 23:37:12
|
quote: Originally posted by tex2
morat ce jednog dana pošteni Zagor kronološki od prvog broja, sa originalnim naslovnicama i sve kak spada, samo je pitanje kad, bilo bi šteta da se to ne dogodi!
Eeeeh, kad se to i desi i da dodju do nekog pristojnog broja, mozda cu vec da mirisem cvece u koren. |
Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno! |
|
|
cronos six
Advanced Member
Serbia
7916 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 08/08/2009 : 23:43:54
|
quote: Originally posted by Kit Carson
quote: Originally posted by tex2
morat ce jednog dana pošteni Zagor kronološki od prvog broja, sa originalnim naslovnicama i sve kak spada, samo je pitanje kad, bilo bi šteta da se to ne dogodi!
Eeeeh, kad se to i desi i da dodju do nekog pristojnog broja, mozda cu vec da mirisem cvece u koren.
ja bi jagnjetinu,jebes korenje to jede ciko |
|
|
Colt
stripovi.com kum
3296 Posts
Member since 18/10/2001 |
Posted - 08/08/2009 : 23:48:26
|
Zagor hronoloski od poslednjeg broja ka prvom, zdesna na levo upis teksta, korice od tetrapaka, na rikni slika REJSa, naslovne Zeljko Ferri, uvodni tekst profesor_inz, na kraju recenzija King Warriora. |
|
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 09/08/2009 : 00:02:41
|
Zanimljivi prijedlozi, ali ne vjerujem da ce biti promjena u vezi Zagor klasika. Ali meni je ionako svejedno, jer imam Extra seriju, pa ne kupujem Zagor klasik... |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 09/08/2009 : 01:57:50
|
Prosto je neverovatno da ni danas niko ne uspeva napraviti stvari onako kako treba... a svi pljuju po "Dnevniku"... sta bi bilo da su ovi izdavaci izdavali u vreme "Dnevnika", krajem 60-ih godina i nakon toga... |
|
|
alanford70a
Starting Member
38 Posts
Member since 24/03/2008 |
Posted - 09/08/2009 : 08:44:22
|
Što se mene tice, bolje neka izlazi redom kao i u zagoru extra - ima smisla za one kojima fale prve epizode zagora, a nisu ih kupili kao zagor extra. Meni npr. fali prvih 54 originalna broja i ocekivao sam da ce posle indijanskog cirkusa krenuti od originalnog prvog broja i obuhvatiti ta prva 54. Ako nastave sa vampirom, ja prelazim na VC biblioteku, skupa jeste, ali cu u dogledno vreme videti te brojeve koje želim da procitam. |
Kad ce Ken Parker u mekom povezu, od prvog broja? |
|
|
alanford70a
Starting Member
38 Posts
Member since 24/03/2008 |
Posted - 09/08/2009 : 08:48:18
|
Naravno meni i nije bitno da mi sve epizode budu u istom izdanju i sa originalnim naslovnim stranama i sa originalnim redosledom, bitno mi je da ih sve procitam, a imam svoj popis iz koga mogu da vidim kojim redom idu epizode, bez obzira što cuvam epizode više izdavaca. Ali kapiram i ljude koji misle drugacije, verovatno je VC kolekcionarsko izdanje pravo rešenje za njih. |
Kad ce Ken Parker u mekom povezu, od prvog broja? |
|
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Member since 27/11/2008 |
Posted - 09/08/2009 : 09:35:15
|
Ne kupujem klasik, jedino što pozdravljam jeste HC izdanje za korektnu cenu, medutim i on ima nedostataka u ritmu izlaženja i nedostatku naslovnica, cudo je kako niko ne može da napravi korektno izdanje, bice Zagora u boji pre ili kasnije i to ce biti poslednja prilika... |
|
|
Zagor-te-nay
Senior Member
Croatia
2456 Posts
Posted - 09/08/2009 : 13:29:57
|
Da, to je nejverovatno da su gotovo svi doživili svoja izdanja kako treba, Mr.No, Magicni, Marty, Nick Raider, pa i Tex ide, s vremenom ce bit složen kako treba...od libellusa, Pa ajmo rec donekle Mark i Blek od ludensa, iako me za to nije briga. Strip Agent mi je rješija A.F. kako treba, da bi bija sritan volija bi da neko izda kako treba tog Asterixa i naravno Zagora. Zagor, koji je najcitanij, i realno, vecina ode je radi njega, a nemožeš virovat da niko, baš niko, ga nemože izbacit kako triba, a neki tamo Damian može izac, Brad Barron... a Zagor nemože?Svašta. Pa dajte ljudi...Ludens, odjebi ova polu-izdanja i kreni ispocetka kako treba, 10000 komada bi planulo bez problema, bar pokušajte, jebemu kronologiju. Meni paše jedna prica - knjiga, al dajte...sve san složija osim tog Zagora i Asterixa, fanatik sam kronologije, cita li ko od dobavljaca išta ode na forumu il pricam zakurac...zagor] |
|
|
|
Kit Carson
Advanced Member
Serbia
11593 Posts
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 09/08/2009 : 14:41:48
|
quote: Originally posted by Zagor-te-nay
Da, to je nejverovatno da su gotovo svi doživili svoja izdanja kako treba, Mr.No, Magicni, Marty, Nick Raider, pa i Tex ide, s vremenom ce bit složen kako treba...od libellusa, Pa ajmo rec donekle Mark i Blek od ludensa, iako me za to nije briga. Strip Agent mi je rješija A.F. kako treba, da bi bija sritan volija bi da neko izda kako treba tog Asterixa i naravno Zagora. Zagor, koji je najcitanij, i realno, vecina ode je radi njega, a nemožeš virovat da niko, baš niko, ga nemože izbacit kako triba, a neki tamo Damian može izac, Brad Barron... a Zagor nemože?Svašta. Pa dajte ljudi...Ludens, odjebi ova polu-izdanja i kreni ispocetka kako treba, 10000 komada bi planulo bez problema, bar pokušajte, jebemu kronologiju. Meni paše jedna prica - knjiga, al dajte...sve san složija osim tog Zagora i Asterixa, fanatik sam kronologije, cita li ko od dobavljaca išta ode na forumu il pricam zakurac...zagor]
Pa imaš Zagora kolekcionarsko izdanje od Veselog cetvrtka, tu ide redom, hronološki, ja isto sam picajzla po pitanju hronologije, pa mi je ovaj HC Zagor idealan po tom pitanju! Jedva cekam knjigu br.6 itd... |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
super_mario
Starting Member
Serbia
22 Posts
Member since 19/04/2009 |
Posted - 09/08/2009 : 15:02:41
|
Po forumu se dosta prica o Zagor klasiku, a pošto vidim da nece biti kvalitetnijeg izdanja Zagor klasik - jedna prica - jedan strip (libellus prava, ni srpsko rješenje nije naj naj...) jedino šta ostaje je ovaj ludensov klasik. Vec znam da ovi moj apel nece ništa prominit, al pokušat cu i jedino logicno rješenje šta ludens može sad napravit jest: - Nastavi iza "Indijanskog cirkusa" - "Tjeskobu", tj. Vampira, jer radit komedije kronologije što su u extra izdanju nema smisla. Ovako bar može postojati neki red. Kasije nek izbace prva 53 broja u nekom izdanju - bez broja...ko chico il tako nešto... - Izbacivat klasik svaki misec, jer ovako nema smisla, svaka 3 miseca...nema smisla. Za 30 godina doce do broja 200... - Ubacit unutarnju naslovnicu, crno bilu, al nek postoji. - Tvrdi uvez izbacivat brže od dosadašnjeg
Inace, ne volim ovo izdanje, da se kronlogija poštuje, vec bi ga prežvaka...al vidim da u buducnosti nece bit neko kvalitetnije izdanje zato...spasite ga dok se može, ne vracajte se sad na prvi broj, ubrzajte i moglo bi bit nešto.
Ipak mislim da je Veseli cetvrtak najbolje resenje zato ne oklisi i pocni da skupljas jer bolje neces u zivotu videti...tj kolekcionarsko izdanje koje jedino ide hronoloskim redom i sa placenim pravima za prve epizode za razliku od ludensa koji kopira slobodnu dalmaciju u jos gorem kvalitetu Veseli cetvrtak je naj naj i sa kompletnim pricama znaci ne seckanim kao kod slobodne dalmacije i mesovitim redom kao kod ludensa. |
|
|
REJS
Senior Member
Serbia
2891 Posts
Member since 17/03/2008 |
Posted - 09/08/2009 : 21:17:14
|
Ja sam ovu temu vec jednom pokrenuo,i iskreno se nadam da ce Zagor izaci broj po broj sa pravim naslovnim stranama,bez skracivanja prica,hronoloski,i sto je najbitnije na extra kvalitetnom papiru sa odlicnim otiskom. Jedino ako nekom nije u interesu da ovo ne izlazi,jer posle tog izdanja Zagora nema smisla vise reprintovati ,a ovako stalno se nadamo boljem i dajemo pare non stop za iste price 100 puta,razlog:mozda su sada bolje. Najbolje pokrenuti peticiju sa potpisima:zahtevamo extra kvalitetnog Zagora od prvog broja(moze i u boji)sa tvrdim koricama. |
http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk
Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!
|
|
|
cronos six
Advanced Member
Serbia
7916 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 09/08/2009 : 21:29:34
|
ludens je trenutno u dobroj situaciji da pokrene zagora od br.1 sc i ispravi greske s.d i ostalih izdavaca.iz prostog razloga,ako alan ford clasic prolazi odlicno na trzistu,i odmah je pokrenuta serija super clasic,sto ne bi i zagor startovao od keca kao-extra,superextra,tuto ili bilo koji drugi naziv.ne mora brze od 2 broja mesecno,imali bi 24kom.godisnje,bez zurbe. |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40316 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 09/08/2009 : 22:02:39
|
Ja kupujem Zagor klasik HC jer je to najbolja opcija.. SD mi je krs.. Ni jedan strip nema istu riknu.. A nije ni redom.. Ludens je odlican, samo steta sto nije on krenuo od pocetka... Da krene neka Tutto serija, bilo bi super.. Od prvog broja, pa i ne mora HC, samo da valja.. |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 09/08/2009 : 22:07:25
|
Cisto sumljam da Ludens može da nešto na bolje da promeni u odnosu na SD Jer lako je uociti da je Zagor Klasik cista kopija SD, isti prevod, jedino je otisak malo jaci što i nije neki kvaliitet I onda se postavlja pitanje da li je Ludens za objavljivanje Klasika uzeo prava od Bonellia ili SD Tako da sam siguran da i ako krene varijanta sa Šumom zamki posle Indijanskog cirkusa necemo dobiti ništa novo, vec ponovo izdanje sa ne toliko kvalitetnim otiskom i nedostatkom odredenog broja stranica |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40316 Posts
Posted - 09/08/2009 : 22:11:39
|
Ja sam klasikom HC skroz zadovoljan.. Jebes naslovne stranice.. Bitno da je prva valjana, da oslikava radnju iz stripa.. Da je svaki jednak... |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
DOMI
Advanced Member
Croatia
5086 Posts
Member since 19/06/2007 |
Posted - 09/08/2009 : 23:06:03
|
ma ima Zagora na kile... lako za Zagora.. više me brine Dylan Dog.. njega, u odnosu na Zagora, zaista ima malo
__________________________________________________________________________________________________________________________________________ svi za Texa u coloru
__________________________________________________________________________________________________________________________________________ 4o godina Alan Forda u Hrvatskoj |
• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40316 Posts
|
Kit Carson
Advanced Member
Serbia
11593 Posts
Posted - 10/08/2009 : 00:17:24
|
quote: Originally posted by cronos six
ludens je trenutno u dobroj situaciji da pokrene zagora od br.1 sc i ispravi greske s.d i ostalih izdavaca.iz prostog razloga,ako alan ford clasic prolazi odlicno na trzistu,i odmah je pokrenuta serija super clasic,sto ne bi i zagor startovao od keca kao-extra,superextra,tuto ili bilo koji drugi naziv.ne mora brze od 2 broja mesecno,imali bi 24kom.godisnje,bez zurbe.
Svete reci! |
Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno! |
|
|
Tornadomaster
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2509 Posts
Member since 01/08/2009 |
Posted - 10/08/2009 : 00:34:15
|
quote: Originally posted by DOMI
ma ima Zagora na kile... lako za Zagora.. više me brine Dylan Dog.. njega, u odnosu na Zagora, zaista ima malo
__________________________________________________________________________________________________________________________________________ svi za Texa u coloru
__________________________________________________________________________________________________________________________________________ 4o godina Alan Forda u Hrvatskoj
WTF |
Pici dalje Dilan Dože, da te braca na police slože. |
|
|
Zagor-te-nay
Senior Member
Croatia
2456 Posts
Posted - 10/08/2009 : 00:50:18
|
Šta kaže Savic, priko naslovnih i moš proc, al jedina solucija šta ludens sad može napravit, znajuci da nece pocet ispocetka kako triba, je ic na vampira i ubrzat stvar. Pa cak i Mali Rendžer izlazi, Ken Parker, svi se složili, a Zagor nije?(i K. Miki, jel??).Pa kakve to ima logike? Najprodavanij? Neki lažni giganti izlaze, izdanja vamo tamo, pizdarije, a to se neda rješit? p.s. bez uvrede, v.c. kolekcjonarski nije mi najbolje rješenje. Prvo, poludim kad vidim naslovnice, ocu ferrija, drugo - presporo je, trece - dosta sitnica još a cijena jaka...Kao što kaže cronos...cini mi se da samo ludens trenutno može nešto napravit. A nece. Ko zna zašto... |
|
|
|
tumen
Advanced Member
Serbia
3764 Posts
Member since 29/12/2008 |
Posted - 10/08/2009 : 03:00:27
|
Šta kaže Savic, priko naslovnih i moš proc, al jedina solucija šta ludens sad može napravit, znajuci da nece pocet ispocetka kako triba, je ic na vampira i ubrzat stvar. Pa cak i Mali Rendžer izlazi, Ken Parker, svi se složili, a Zagor nije?(i K. Miki, jel??).Pa kakve to ima logike? Najprodavanij? Neki lažni giganti izlaze, izdanja vamo tamo, pizdarije, a to se neda rješit? p.s. bez uvrede, v.c. kolekcjonarski nije mi najbolje rješenje. Prvo, poludim kad vidim naslovnice, ocu ferrija, drugo - presporo je, trece - dosta sitnica još a cijena jaka...Kao što kaže cronos...cini mi se da samo ludens trenutno može nešto napravit. A nece. Ko zna zašto...
Pa imas unutar Kolekcionarskog od V.C. i Ferijeve naslovnice.A lepe su i ove Laurentijeve,imaju poseban smek. U pocetku jeste izlazilo sporo,sada je malo bolje,jedino sto je peta knjiga kasnila,nadam se da sesta nece. Sto se tice cene,savetujem ti da se povezes sa nekim iz Srbije ko ima popust(razlika ume da bude znatna) i da se lepo dogovorite. Savetujem ljudima da uzimaju ova izdanja od Veselog cetvrtka,jer kako neko rece,bolje nece docekati. |
Edited by - tumen on 10/08/2009 03:01:29 |
|
|
Topic |
|
|
|