Author |
Topic |
Pajtos
Advanced Member
Sierra Leone
4678 Posts
Member since 28/07/2008 |
Posted - 29/08/2009 : 14:34:39
|
@Culfis Respekt za tog izvesnog citaoca koji je pisao to pismo(svi znamo da je KP u to vreme bio potcenjivan),i respekt za tebe koji se secas tih "dogodovstina" iz vremena pokojnog Dnevnika... |
|
|
panopticon
Starting Member
72 Posts
Member since 31/12/2008 |
Posted - 29/08/2009 : 14:37:19
|
quote: Originally posted by culfis
5! Sjecam se da se izvesni citalac obratio redakciji Dnevnika iz Novog Sada za zahtevom da Ken Parker frekventnije izlazi u LMS-u, jer je to po njegovom misljenju odlican serijal (cak je poslao i crtez), redakcija se slozila sa njim, ali su rekli da VECINA citalaca smatra da je to slab serijal i da su junaci kao Blek, Zagor daleko ispred Kena (mozda su rekli popularniji). Uglavnom, politika kuce je da izadju vecini u susret, pa je Ken izlazio na kasicicu...
Da to nije bio Markos? |
We’re half-awake in a fake empire... |
|
|
stefa
New Member
Serbia
111 Posts
Member since 04/11/2007 |
Posted - 29/08/2009 : 15:05:31
|
5! Sjecam se da se izvesni citalac obratio redakciji Dnevnika iz Novog Sada za zahtevom da Ken Parker frekventnije izlazi u LMS-u, jer je to po njegovom misljenju odlican serijal (cak je poslao i crtez), redakcija se slozila sa njim, ali su rekli da VECINA citalaca smatra da je to slab serijal i da su junaci kao Blek, Zagor daleko ispred Kena (mozda su rekli popularniji). Uglavnom, politika kuce je da izadju vecini u susret, pa je Ken izlazio na kasicicu...
Ma dobro ali ipak su ga izdali skoro kompletnog, pozdrav Siniša! |
Stefanovic Igor |
|
|
stefa
New Member
Serbia
111 Posts
Member since 04/11/2007 |
Posted - 29/08/2009 : 15:05:57
|
Ma dobro ali ipak su ga izdali skoro kompletnog, pozdrav Siniša! |
Stefanovic Igor |
|
|
Rick
Average Member
Serbia
900 Posts
Member since 21/01/2009 |
Posted - 29/08/2009 : 15:15:53
|
Ako bih Parkeru dao cetvorku, ne znam kojem bih serijalu dao peticu.
PETICA! |
"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome." |
|
|
elfak nish
Advanced Member
Serbia
5705 Posts
Member since 23/02/2009 |
Posted - 29/08/2009 : 15:19:03
|
quote: Originally posted by panopticon
Da to nije bio Markos?
Ljudi jos 50 glasa i kraj... Sledeci serijal-Dilan Dog.Pajtos i ja smo spremili katran i perje za one koji daju ocenu manju od 5 |
Soundgarden - Halfway There http://www.youtube.com/watch?v=LW4Zsd1mhPI
|
|
|
okudzava
Average Member
500 Posts
Member since 03/06/2009 |
Posted - 29/08/2009 : 15:19:39
|
"i respekt za tebe koji se secas tih "dogodovstina" iz vremena pokojnog Dnevnika..."
- hej, i meni to zvuci jako poznato! To je objavljeno u nekom Zagor Specijalu mislim, medju prvim stranicama, znate ono "Dranki Dak" pošta... baš cu da pronadjem citat u pitanju. |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Member since 02/05/2005 |
|
Barker
Advanced Member
Fyro Macedonia
4648 Posts
Member since 10/10/2003 |
|
cibalia
Senior Member
Sierra Leone
1699 Posts
Member since 14/11/2008 |
Posted - 29/08/2009 : 15:34:14
|
Opti, za ovo se ne dobiva katran i perje, nego nešto gore. Jedna kravata oko vrata...
btw, šta kažete za novi potpis...
Evo, sad bez šale...
Ken Parker je uvjerljivo najkvalitetniji strip koji je ikad ugledao svjetlo dana u izdavackoj kuci Bonelli. Pogledajte kada je nastao, a ipak je bolji i od DD-a, MM-a, NN-a, MV-a(...) koji su nastali poslije. Najviše zasluga zbog toga, naravno ide, Berardiju i Milazzu. Berardi je svojim scenarijima podario Kenu hrpu vrhunskih epizoda, a Milazzo je to carobno prenio na strip. Ken osim toga ima uvjerljivi kontinuitet i meni dragi western setting. Ali ipak ja bih rekao da su kod Kena najbolji likovi: Dash, Welsh, Nanuk, mala Pat, Adah, Kianceta... Nisam ih nabrojao puno. Ovi gore su tek tockica na slici. U svakoj Kenovoj pustolovini istakne se masa likova, te bi mi za nabrajanje njih svih trebalo nekoliko sati. Ali kod Kena ne postoje crni i bijeli likovi. Postoje samo sivi, tj. oni koji u sebi imaju i dobro i zlo. Upravo to Kena izdvaja i uzdiže. Ti carobni Berardijevi likovi, za koje pomislite da postoje, za koje se vežete... Milazzo... Milazzo je malo reci umjetnik. Pogledajte samo Adah, Dah i san, Štrajk, Lovceva Lily... Uzmimo za primjer Lovcevu Lily. Onaj Lilyn pogled kad ostavlja Kena. Neprocjenivo.MM, DD, NN, ZG (...) su stripovi. Ken je nešto više. |
U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice... |
Edited by - cibalia on 29/08/2009 16:03:13 |
|
|
okudzava
Average Member
500 Posts
Member since 03/06/2009 |
Posted - 29/08/2009 : 15:42:56
|
quote: Originally posted by okudzava
"i respekt za tebe koji se secas tih "dogodovstina" iz vremena pokojnog Dnevnika..."
- hej, i meni to zvuci jako poznato! To je objavljeno u nekom Zagor Specijalu mislim, medju prvim stranicama, znate ono "Dranki Dak" pošta... baš cu da pronadjem citat u pitanju.
Naš'o iz prve (ako je to odgovarajuci citat, zvuci slicno, a mozda je bilo i neko slicno pitanje u nekom drugom broju)... nemam skener, pa cu jednostavno prekucati (a i nije dugacko)... Zlatna Serija, Specijal 9 ("za kolekcionare"):
Pitanje: Veoma mi se dopao Specijalni broj 8 "Zlatne Serije". Predlazem da se poveca obim i svim ostalim izdannjima stripa koje izdaje vasa kuca. Inace, vas sam redovni citalac jos od 1983. godine, a pre mene bio je to moj stariji brat od koga sam "nasledio" mnogo dobrih svezaka stripa. Zanima me, prvo, da li cete objaviti jos epizoda o Ken Parkeru. Pre desetak godina prestali ste da objavljujete avanture Tima i Dastija, Bila Adamsa i nekih drugih junaka. Hocete li ih nastaviti? (F.A. iz Sarajeva)
Odgovor: Verujte, niste jedini citalac koj se rado seca avantura ovih popularnih junaka. Sto se tice Kena Parkera, mi smo objavili sve otkupljene epizode (sem jedne, koja je izostala omaskom). Dakle: u dogledno vreme Kena Parkera nece biti u nasim izdanjima. Medjutim, u "Lunov Magnus Stripu" planiramo da objavljujemo epizode o Bilu Adamsu iz serije "Price sa Divljeg zapada", a naci ce se mesta verovatno i za Tima i Dastija.
|
|
|
Opti
stripovi.com suradnik
Vatican City
4533 Posts
Member since 06/07/2009 |
Posted - 29/08/2009 : 15:59:43
|
quote: Originally posted by cibalia
Opti, za ovo se ne dobiva katran i perje, nego nešto gore. Jedna kravata oko vrata...
Prijetnja forumašu! Samo se ti smij,ali kada uvedu smrtnu kaznu na forum... EDIT:Zanemari smrtnu kaznu,ti si ionako vec mrtav covjek pod tracnicama. Profesore,ubojico! |
Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!! |
Edited by - Opti on 29/08/2009 16:02:08 |
|
|
nolo contendre
Junior Member
Serbia
411 Posts
Member since 18/06/2009 |
Posted - 29/08/2009 : 16:05:25
|
Iz nekog razloga,nikad do kraja nisam svario ovaj strip,možda zato što mi vestern i nije omiljeni žanr.Mada priznajem da je serijal za respekt,cak Normin princ je jedan od najboljih stripova koje sam procitao u životu.Kad sve saberem i oduzmem,ipak samo 4. |
|
|
Opti
stripovi.com suradnik
Vatican City
4533 Posts
Posted - 29/08/2009 : 16:07:54
|
MM je samo strip,Ken je nešto više
Sad kad te Delboj cuje...
DD je samo strip,Ken je nešto više
Sad kad te Elfak cuje...
NN je samo strip,Ken je nešto više
Sad kad te Nika cuje...
ZG (...) je samo strip,Ken je nešto više
Sad kad te PROFA cuje... |
Edited by - Opti on 29/08/2009 16:10:42 |
|
|
panopticon
Starting Member
72 Posts
Member since 31/12/2008 |
Posted - 29/08/2009 : 16:12:11
|
Evo jedne adekvatne slike za temu, nadam se da niko nece zameriti (znam da Opti nece sigurno )
|
We’re half-awake in a fake empire... |
|
|
Opti
stripovi.com suradnik
Vatican City
4533 Posts
|
cibalia
Senior Member
Sierra Leone
1699 Posts
Member since 14/11/2008 |
Posted - 29/08/2009 : 16:13:40
|
quote: Originally posted by Opti
MM je samo strip,Ken je nešto više
Sad kad te Delboj cuje...
DD je samo strip,Ken je nešto više
Sad kad te Elfak cuje...
NN je samo strip,Ken je nešto više
Sad kad te Nika cuje...
ZG (...) je samo strip,Ken je nešto više
Sad kad te PROFA cuje...
Zašto ne napraviš stripic o tome kako je jadni cibalia(šmrc,šmrc) poginuo od udaraca pobješnjelih fanova... |
U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice... |
|
|
Opti
stripovi.com suradnik
Vatican City
4533 Posts
|
Pajtos
Advanced Member
Sierra Leone
4678 Posts
Posted - 29/08/2009 : 16:14:50
|
@Okudzava Svaka cast!To je pravi (B)URP-"Uspesno rovarenje po enciklopedijama" @Cibalia @Pajtos Dobro je,momce,zadrz'o si front do dolaska ekipe iz "KP ultimate"!Btw,di je Milazzo? |
|
|
Opti
stripovi.com suradnik
Vatican City
4533 Posts
Posted - 29/08/2009 : 16:15:44
|
quote: Originally posted by Pajtos
!Btw,di je Milazzo?
Vjeruj mi,ne želiš znati... |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 29/08/2009 : 16:20:01
|
Ken Parker je uvjerljivo najkvalitetniji strip koji je ikad ugledao svjetlo dana u izdavackoj kuci Bonelli.
To je ipak tvoje subjektivno misljenje.
Milazzo je malo reci umjetnik.
i jeste umjetnik,ali u Bonelliju ih ima boljih...za klasu boljih.
Uzmimo za primjer Lovcevu Lily. Onaj Lilyn pogled kad ostavlja Kena. Neprocjenivo.MM, DD, NN, ZG (...) su stripovi. Ken je nešto više.
to isto vjerovatno kaze i neki fan Kapetana Mikija za svoj omiljeni serijal.
|
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
|
Pajtos
Advanced Member
Sierra Leone
4678 Posts
Posted - 29/08/2009 : 16:30:41
|
!Btw,di je Milazzo?
Vjeruj mi,ne želiš znati...
Ma zelim!Mislim na naseg Milazza,onog s' foruma,pokretaca KP ultimate topika!
|
|
|
Opti
stripovi.com suradnik
Vatican City
4533 Posts
Posted - 29/08/2009 : 16:31:24
|
Ni za njega ne želiš znati... |
Edited by - Opti on 29/08/2009 16:31:48 |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Posted - 29/08/2009 : 16:36:24
|
!Btw,di je Milazzo?
Vjeruj mi,ne želiš znati...
Ma zelim!Mislim na naseg Milazza,onog s' foruma,pokretaca KP ultimate topika!
valjda kod kuce i cita price svog novog omiljenog junaka: Dylan Doga |
|
|
Topic |
|