forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 San Monstruma i Blacksad!!
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

no1
Senior Member

Croatia
1322 Posts

Member since 16/06/2005

Posted - 07/09/2009 : 22:45:49  Show Profile Show Extended Profile  Send no1 a Private Message
Danas sam procitao ove stripove(tek)i stvarno su super!
Blacksad zbog nacina na koji je ovaj strip uopce napravljen,životinjsi svijet pun kriminala,korupcije,prevare!
Te likova koju su odlicni,a to isto mogu reci i za San monstruma!!
Boje,likovi,pozadine su fantasticni!!
Naravno i sama prica.
Malo zabrijavam na likove al jednostavno nemogu procitati strip a da pritom nisu zadovoljeni moji vizualni apetiti!
Zanima me na zadnjoj korici San Monstruma stoji prvi od tri u serijala,a
ja jedino još mogu pronaci 32 Decembar pa me zanima na koji se to treci album odnosi i dali se negdje može kupiti?

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6221 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 07/09/2009 : 22:57:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message
Na kraju je ispala tetralogija: http://www.publika.co.ba/ i klikni na Monstruma, sve ce ti se samo kasti.
Svaki sljedeci album je gori od prethodnog, tako da ako nisi mazohist, drži se podalje, ili makar procitaj u knjižnici a ne kupuj ni pod koju cijenu.
Go to Top of Page

no1
Senior Member

Croatia
1322 Posts

Member since 16/06/2005

Posted - 07/09/2009 : 23:11:15  Show Profile Show Extended Profile  Send no1 a Private Message
Ebiga odmah si me ugasio,ali dao si mi dobru ideju.
U svakom slucaju procitati cu ih iz knjižnice pa vidjeti kako onda stvari stoje.
Samo neznam dali ih imamo u knjižnici jer dosad nisam vidio izdanja Publike!
Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6221 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 07/09/2009 : 23:18:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message
A cuj, ako voliš crtež onda ti nece puno smetati što radnja nema nikakve veze s vezom. Meni je Bilal toliko repetitivan i potrošen, da ne mogu podnijeti cak ni crtež, ali svako ima svoj ukus u stripovima.
Go to Top of Page

no1
Senior Member

Croatia
1322 Posts

Member since 16/06/2005

Posted - 07/09/2009 : 23:25:09  Show Profile Show Extended Profile  Send no1 a Private Message
Pa dobro, nije da baš toliko volim crtež da me prica uopce nezanima.
Da je tako kupovao bi slikovnice!! :)
Al ovaj prvi album mi nije ni bio loš,al vidi cu kad procitam sve,možda se i složimo oko toga!

Go to Top of Page

no1
Senior Member

Croatia
1322 Posts

Member since 16/06/2005

Posted - 07/09/2009 : 23:28:18  Show Profile Show Extended Profile  Send no1 a Private Message
Samo što ja Bilala do danas nisam niti citao pa ne mogu suditi na osnovu jednoga albuma.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8021 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 08/09/2009 : 00:14:13  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message
@ no1

Bojim se da je mišljenje Emira Pasanovica izneto gore merodavno koliko moje mišljenje o stanju u fudbalu u svetu danas.

Možda ti tekst A. Manica o poslednjem delu tetralogije bude korisniji:

"QUATRE
Enki Bilal
2007

Cetvrti nastavak je izašao u tiražu od 240 hiljada, dok su se prva tri vec prodala u tiražu od 850 hiljada. Tako “jugoslovenska tetralogija” predstavlja trecinu Bilalovih ukupnih tiraža (28 albuma u 3 miliona primeraka). Determinisanost i pripovedacka oštrina Bilala sa pocetka serijala bila je vodjena njegovim osecanjima prouzrokovanim gradjanskim ratom u bivšoj Jugoslaviji. Cetvrti nastavak znatno je umekšan i uradjen bez eshatološke note koja se oseca u svim njegovim radovima još od "Sajma besmrtnih". Najk i Lejla su se pronašli i utvrdili da nisu klonovi, nego originali. Amir je pronašao Sašu, a Optus Varhol se iz negativnog lika promenio u pozitivan. "Zadovoljstvo mi je da je on postao takav, a za to ima više objašnjenja. U svom pseudo-umetnickim delirijumu vrhunskog zla, on nije napadao ljude. On je upotrebio ekstremno zlo protiv opskurantista. Manipulišuci ih, oni su se sami uništili, što je vec samo po sebi pozitivno. Ustvari, on je samo lucidan. Varhol se tako postavio iznad covecanstva. Inace, on je na našu planetu stigao u obliku supstance zakacene za jedan meteorit. Ta supstanca susrela se sa prvim životom na zemlji i ušla u lanac života. Potom je sreo coveka. U rovovima Verdena otvorila mu se svest o sopstvenom postojanju u ljudskom obliku, uprkos nedostatku ljudskog lica. Od tada, on prolazi kroz ljudskost u svim ekscesima, od najveceg i apsolutnog zla, do vrhunskog dobra."

Bilal je od naucne fantastike preuzeo formalne elemente i upotrebio ih kao sredstvo, bez želje da održi unutrašnju logiku tipicnu za žanrovsko delo. Futuristicka tehnologija, putovanje u svemir i vanzemaljci kod njega nemaju žanrovski, nego retoricki znacaj. Naucna fantastika, tretirana kao književno nasledje, daje mu neophodnu distancu i omogucava mu pripovedacku slobodu. “U pitanju je samo jedan nacin da se govori o današnjem svetu, o nama, o našim odnosima... Uprkos mom neprekidnom protivljenju i objašnjavanju da ne radim naucnu fantastiku, ja sam tako vidjen u Francuskoj. Istovremeno, Francuska pripada kulturi reci, dok je slika manjeg znacaja i pridaje joj se manja vrednost. U pitanju je nedostatak otvorenosti duha i želja da se na ostvarenja lepe etikete.”

Prve dve knjige medijski su bile najbliže grafickim novelama, dok se treci, vizuelno i narativno razvio u posebnom pravcu. „Cetiri“, cuvajuci slican pristup, nastavlja sa velikim prizor poljima, slikarski razradjenim kompozicijama, malim brojem kadrova na tabli i velikim elipsama. „Promena je najviše vezana za kontekst. 'San monstruma' je bio gušci, sa više slika i teksta, sa više nivoa citanja. Tako sam se i ovde stavio u neposredni kontakt sa sižeom. U pitanju je pravi road-movie koji se odvija u vazduhu, na zemlji, u podzemlju... Prica je postala linearna, a to je tražilo i vazdušastiju kompoziciju tabli. Treci i cetvrti nastavak su vezani, cak bih rekao da imaju jednistvenu pricu. U integralu koji ce u Francuskoj izaci krajem oktobra, oni ce biti spojeni, a naslov "Cetiri" ce nestati.” Kraj tetralogije, otvoren i nedovršen, ostavlja mogucnost nastavka. Znajuci Bilalovu želju za rušenjem granica izmedju medija, može se pretpostaviti da ce ova tetralogija imati strip nastavak ili filmsku obradu."

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8021 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 08/09/2009 : 00:22:30  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message
Tekst povodom treceg:

Enki Bilal - Sastanak u Parizu

Tri godine posle "32. decembra", izašao je "Sastanak u Parizu" (Kasterman), treca knjiga Bilalove "jugoslovenske sage". Zamišljen kao trilogija, a zbog izdavacevih potreba pretvoren u tetralogiju, serijal nastavlja pricu o troje sirocadi rodenim 1993. godine u Sarajevu za vreme gradanskog rata. Tri decenije kasnije, junaci, Najki Hacfeld, imenovan po marki patika i francuskom novinaru koji ga je spasio, Amir, sin srpskog snajperiste koji je ubio Najkijevog oca i Lejla Mirkovic, nastavljaju uzajamnu potragu. Optus Vorhol, umetnik ubica, rodonacelnik brutalne umetnosti, stvorio je svoje najvece delo, uništivši sopstveno telo u hiljadu komadica, ali premestivši duh u drugo stvorenje. Najki, slep ali neverovatno razvijenog njuha, voden Vorholom, kao pas krvoslednik ide Lejlinim tragom.

Scenario prve knjige, "San monstruma", odlikovao se mnoštvom racvi, dok je drugi deo bio pojednostavljen u narativnom postupku linearno vodenom iz tri ugla. Prve dve knjige Bilalove "jugoslovenske sage", bavile su se ne samo potragom za identitetom, nego i društveno politickim prilikama. U trecoj knjizi, "Sastanku u Parizu", totalitarizam, nacionalizam, mracnjaštvo, mafija i religija ustupile su mesto vrlo intimnim pricama u cijim je osnovama potraga za drugim. Istovremeno, treci cin drame okrenut je autorovim secanjima iz detinjstva i njegovoj potrazi za samim sobom. Pozornica Bilalove seanse dirigovane psihoanalize je Beograd sa monumentalnim hotelom Moskva, Terazijama, francuskom ambasadom, krojackom radnjom Bilala oca... "Imao sam potrebu da govorim o mom detinjstvu i o rani vezanoj za sudbinu Jugoslavije koju sam iz daljine gledao kako nestaje – kaže autor, koji je 1961, kao desetogodišnjak, napustio Beograd.
Treci tom stilski se i medijski udaljava od prethodna dva, narativno i graficki odredenijim i bližim stripu. Kadrovi velikog formata, skenirani i kompjuterski montirani u album, imaju sve vecu dozu apstrakcije, što citaoce može da uvede u konfuziju. "Mogao sam da budem tecniji u naraciji – kaže Bilal – medutim, želeo sam da iskoristim slobodu koju nudi strip i da uvedem unutrašnje glasove, radikalne elipse, smanjen broj kadrova..." Naime, od 68 strana Bilalove knjige, samo cetiri table imaju više od dva ili tri prizor polja. Dijalozi su retki i škrti, dok je narativan deo uraden u obliku didaskalija, van crteža. "Moj stil je udaljen od nekadašnjeg grafizma. Više ne tuširam crtež u olovci, nego ga fotokopiram i uvelicam, a potom radim akrilikom, gvašem i pastelom – objašnjava Bilal u kratkom filmu koji je ispratio izlazak albuma – ova metoda mi omogucava da se igram materijom, što je smisao mog slikarskog rada."

Na scenaristickom planu, u trecem tomu, Bilal se opredelio za lakocu. Njegovi protagonisti, koji u sebi uvek sadrže tezu i antitezu, imaju predvidljive putanje. Pozadina, nacinjena od ekstrapolacije današnjih društveno-politickih problema, propuštena je kroz polarizovani bilalovski filter – pažljivo dozirani odnos intelekta i emocija, strahova i stereotipa. Estetizovan i slikarski obraden album, uraden je kroz samo 170 prizor polja, upola manje nego u prethodna dva nastavka. "Sastanak u Parizu" zato više nalikuje ilustrovanoj knjizi, nego strip albumu. "Osnovni tekst serijala, dat u "Snu monstruma", vec je zahtevao graficku slobodu. Potom, ušavši u vrlo gipku montažu, video sam da je neophodan i cetvrti deo. U narednoj knjizi videcete da umetnost takode može da popravi zlo koje je covek ucinio planeti – kaže Enki Bilal koji u poslednjem aktu "jugoslovenskog serijala", predvidenog za januar naredne godine, ima nameru da Vorhola, umetnika ubicu, odvrati od masovne destrukcije i da ga pošalje ispravnim putem.

.
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 08/09/2009 : 00:58:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message
Ja samo znam da mu je onaj nazovi multimedijalni projekat Cinemonster chisto djubre za mlacenje para.

Stripove (a i proper filmove) mu poshtujem.
Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6221 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 08/09/2009 : 09:50:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message
Da, alexts, baš ceš navuci nove citaoce iz Hrvatske i FBiH tako što ceš citirati srpske nazovi kriticare koji govore o "gradanskom ratu na teritoriju bivše Jugoslavije". Moderatori, de lock, dok nisam nešto drugo napisao pa da ja dobijem ban umjesto alexa.
Go to Top of Page

Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik

1922 Posts

Member since 14/11/2001

Posted - 08/09/2009 : 11:32:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit Dzimi Gitara's Homepage  Send Dzimi Gitara a Private Message
Ja sam Snom monstruma bio oduševljen (to je bio isto moj prvi susret sa Bilalom). Nažalost, kako serijal odmice, svaki naredni album je sve isprazniji. Zapravo u 32. decembru se još nešto malo radnje i zbiva, ali u preostala dva albuma ovo se pretvara u katalog za izložbu (Bilalove table su medu najskupljima na svetu), protiv cega u nacelu nemam ništa, ali to je sve manje strip. I to nije subjektivni sud, vec cinjenica. A o Bilalovoj potrebi da unovci svoje table, govori i bespotrebni produžetak serijala, koji se od najavljene trilogije izrodio u tetralogiju.

http://kamenje.blogspot.com/
https://stalker.rs/

https://www.facebook.com/Stalker-izdava%C4%8Dka-ku%C4%87a-139197274650766/
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25304 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 08/09/2009 : 11:35:58  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:
Originally posted by Emir Pasanovic

Da, alexts, baš ceš navuci nove citaoce iz Hrvatske i FBiH tako što ceš citirati srpske nazovi kriticare koji govore o "gradanskom ratu na teritoriju bivše Jugoslavije". Moderatori, de lock, dok nisam nešto drugo napisao pa da ja dobijem ban umjesto alexa.

Mislim da ta jedna recenica nije uopšte bitna ni za taj tekst, a ni za ovaj topic, tako da ne razumem tvoje insistiranje na njoj.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Edited by - manhunter on 08/09/2009 11:39:28
Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6221 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 08/09/2009 : 11:46:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message
Ma nemoj. A kada ja napišem odgovor na sranje od stripa koji nije ni istorijski ni moralno korektan, pojasnim istorijske cinjenice štaviše rekavši da je Olga Sucic ubijena iz snajpera isti dan kada i Suada Dilberovic koja se spominje u stripu, onda zaslužujem da me izbaciš na koliko ono dana bješe, sedam?
Ta recenica vrijeda inteligenciju svakoga ko je proveo cijeli rat u Sarajevu i jebe me se što je nije rekao alexts nego taj drugi 'kriticar', citirana je, politicki nadojena sranjima iz prošlog rata i mene (i druge) može da isprovocira da se zakacim za nju.
Itekako.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25304 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 08/09/2009 : 11:57:21  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:
Originally posted by Emir Pasanovic

Ma nemoj. A kada ja napišem odgovor na sranje od stripa koji nije ni istorijski ni moralno korektan, pojasnim istorijske cinjenice štaviše rekavši da je Olga Sucic ubijena iz snajpera isti dan kada i Suada Dilberovic koja se spominje u stripu, onda zaslužujem da me izbaciš na koliko ono dana bješe, sedam?
Ta recenica vrijeda inteligenciju svakoga ko je proveo cijeli rat u Sarajevu i jebe me se što je nije rekao alexts nego taj drugi 'kriticar', citirana je, politicki nadojena sranjima iz prošlog rata i mene (i druge) može da isprovocira da se zakacim za nju.
Itekako.

A ne, to ceš da izvineš. Nacicemo i taj topic, ali tvoj post tada je u CELOSTI bio politicki, ne znam kako bih ga drugacije okarakterisao.
Ovde se radi o citiranom tekstu, i o jednoj recenici, koja inace ništa ne implicira, i ti si se baš za nju uhvatio???

Iskreno, jebe mi se da utvrdujem ko i na koji nacin je kriv za rat u bivšoj Jugoslaviji, i necu da dozvolim da se diskusije o stipovima kvare sa slicnim sranjima. A ti izvoli, nemam ama baš ništa protiv tebe, naprotiv, cenim tvoje mišljenje o stripu, ali si isuviše opterecen tim glupostima. Da se nisi uhvatio te recenice, ne bi ni citave ove rasprave bilo.

A za tebe i ostale: ukoliko hocete da brojite krvna zrnca i dokazujete ko je veci Hrvat,Srbin ili Bošnjak, da se takmicite sa Jelacicem,bogumilima, glagoljicom,cirilicom, Vukom Karadžicem, Franjom, Alijom i Slobom- izvolite. ALI NE OVDE.

Kresnite nešto, popijte pice sa društvom, pogledajte neki film i procitajte strip. A kad svratite na forum, ostavite svoje politico-socijalne frustracije negde drugde.
Hvala na razumevanju.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6221 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 08/09/2009 : 12:05:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message
quote:
Originally posted by manhunter
A ne, to ceš da izvineš. Nacicemo i taj topic, ali tvoj post tada je u CELOSTI bio politicki, ne znam kako bih ga drugacije okarakterisao.
Ovde se radi o citiranom tekstu, i o jednoj recenici, koja inace ništa ne implicira, i ti si se baš za nju uhvatio???

Cijeli je taj jebeni TOPIC bio potpuno politicki, fumettisti je linkao na jebenu pjesmu u podforumu stripovi koja je opjevala specijalne policijske jedinice u Sarajevu 1992. godine, i linkala na stranicu gdje se mogao skinuti strip koji je bio i ostao jedno veliko SRANJE.
S jebenom željom da kažem šta je toliko POGREŠNO u tom stripu i tome što je uopšte pokrenuta prica o njemu, ja sam napisao šta je ISTINA i šta je TACNO, i ti mene izbaciš a fumettisti koji je sve zapoceo ne dobije ni upozorenje?!
NIKADA ne zapocinjem politicke teme, posebno ne u pogrešnom podforumu za to, ali kada neko blatantno iznese na vidjelo potpunu laž, onda niko pa ni ja ne smije to precutati.
Go to Top of Page

Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts

Member since 11/03/2009

Posted - 08/09/2009 : 12:06:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Bob Rok a Private Message
... Pametno receno... Mislim na manhuntera...

Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube.

Edited by - Bob Rok on 08/09/2009 12:08:40
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9401 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 08/09/2009 : 13:33:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message
Mislio sam malo uložiti u Bilala, svidio mi se film Immortel, ali izgleda da cu uštedit...

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

no1
Senior Member

Croatia
1322 Posts

Member since 16/06/2005

Posted - 08/09/2009 : 13:37:29  Show Profile Show Extended Profile  Send no1 a Private Message
quote:
Originally posted by Gand

quote:
Originally posted by no1

Danas sam procitao ove stripove(tek)i stvarno su super!
Blacksad zbog nacina na koji je ovaj strip uopce napravljen,životinjsi svijet pun kriminala,korupcije,prevare!
Te likova koju su odlicni,a to isto mogu reci i za San monstruma!!
Boje,likovi,pozadine su fantasticni!!

Slazem se za Blacksad!

Kada sam nedavno pokrenuo temu Blacksad vas nekoliko je reklo kako je super strip pa sam ga odlucio kupiti,i oduševio sam se!
I danas sam pod dojmom,ponovno sam ga prelistavao i divio se.
Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6221 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 08/09/2009 : 15:03:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message
quote:
Originally posted by Deers

Mislio sam malo uložiti u Bilala, svidio mi se film Immortel, ali izgleda da cu uštedit...

Ako ti se svidio Immortel, sacekaj da izdaju Nikopoljsku trilogiju (ako ikad), mada ja nisam imao strpljenja ni to da procitam skenirano.
Go to Top of Page

nika331
Senior Member

Croatia
1375 Posts

Member since 13/10/2006

Posted - 09/09/2009 : 17:52:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit nika331's Homepage  Send nika331 a Private Message
meni se jako dopala ta tetralogija, i crteeeež i taaaaableeeee
Go to Top of Page

nika331
Senior Member

Croatia
1375 Posts

Member since 13/10/2006

Posted - 09/09/2009 : 17:54:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit nika331's Homepage  Send nika331 a Private Message
quote:
Originally posted by no1

U svakom slucaju procitati cu ih iz knjižnice pa vidjeti kako onda stvari stoje.

u zagrebackim knjižnicama ima prva 3 albuma, 4. nema jer je izašao ove godine pa ga (još) nisu kupili. ne znam za tvoju vinkovacku.
Go to Top of Page

no1
Senior Member

Croatia
1322 Posts

Member since 16/06/2005

Posted - 09/09/2009 : 18:06:14  Show Profile Show Extended Profile  Send no1 a Private Message
quote:
Originally posted by nika331

meni se jako dopala ta tetralogija, i crteeeež i taaaaableeeee

Ah table su predivne,u zadnjih nekoliko godina sam poceo sakupljati strip table,naslovnice,ilustracije.
I mislim da su Bilalove u samom vrhu.
Go to Top of Page

no1
Senior Member

Croatia
1322 Posts

Member since 16/06/2005

Posted - 09/09/2009 : 18:07:44  Show Profile Show Extended Profile  Send no1 a Private Message
quote:
Originally posted by nika331

quote:
Originally posted by no1

u zagrebackim knjižnicama ima prva 3 albuma, 4. nema jer je izašao ove godine pa ga (još) nisu kupili. ne znam za tvoju vinkovacku.

Kod nas su trenutacno Vinkovacke pa jednostavno nemam ni vremena da odem do knjižnice,al vidjecu u Ponedjeljak kako stojimo s tim albumima.

Edited by - no1 on 10/09/2009 12:39:03
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4649 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 11/09/2009 : 21:22:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message
jadni no1, nasao se izmedju 2 vatre kad je bilal u pitanju :D
bas lepo sto je alex dao prikaz ovih recenzija koje daju drugaciji osvrt na same brojeve, ali ipak nije tesko sagledati da od prvog broja do cetvrtog kvalitet scenarija drasticno opada (i menja se naravno), sto naravno ne vazi za crtez koji je (ne)objasnjivo magican.
ja bih ipak preporucio da kupis celu tetralogiju, ionako si garant dosad vec bacio hrpu love na svakakve stripove, sta fali da imas i ove ;)

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

no1
Senior Member

Croatia
1322 Posts

Member since 16/06/2005

Posted - 11/09/2009 : 21:38:43  Show Profile Show Extended Profile  Send no1 a Private Message
quote:
Originally posted by Barker

jadni no1, nasao se izmedju 2 vatre kad je bilal u pitanju :D
bas lepo sto je alex dao prikaz ovih recenzija koje daju drugaciji osvrt na same brojeve, ali ipak nije tesko sagledati da od prvog broja do cetvrtog kvalitet scenarija drasticno opada (i menja se naravno), sto naravno ne vazi za crtez koji je (ne)objasnjivo magican.
ja bih ipak preporucio da kupis celu tetralogiju, ionako si garant dosad vec bacio hrpu love na svakakve stripove, sta fali da imas i ove ;)

Upravu si,lova je išla na sve i svašta pa mogu i ovo imati.
Ako mi se ne svidi prica,ostaje odlicna slikovnica!!

Edited by - no1 on 11/09/2009 21:39:29
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4649 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 11/09/2009 : 21:47:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message
znao sam! bravo! :)

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000