Author |
Topic |
herzegovina.boy
New Member
Bosnia and Herzegovina
187 Posts
Member since 26/10/2008 |
Posted - 25/10/2009 : 02:31:59
|
Ja sakupljam zs,Zagora i Texa hrvatska izdanja, Texa i Dampyra od VC,ai najvise mi je problem zs fali mi ih jako puno,tacnije 286 i sve zato sto sam zadnjih 10 -15 godina imao ogromnu stagnaciju kada nisam sakupio ni jedan strip.IMAM DOSTA BROJEVA GLANCERA I PETICA,ALI I ONIH ZRELIH ZA RESTAURACIJU,NESTO MALO ZNAM O TOME ,ALI BI MI DOBRODOSAO SVAKI SAVJET OD VAS ISKUSNIH RESTAURATORA,MENI SU NAJVECI PROBLEMI KAKO UKLONITI,POTPISE OD HEMISKE NA KORICAMA I U UNUTRASNJOSTI KAO I FLOMASTERA NA KORICAMA I KAKO ISPRAVITI HRBATE KOJI SU SE TOLIKO ISKRIVILI DA SU DOSLI U ISTU RAVNINU SA NASLOVNICOM.jeftino sam kupio zs broj jedan ,ali je po rubovima otisao od vlage zna li ko moze li se to kako otklonit,to mi je jedini takav koji je otisao od vlage,kupio sam ga za 25 kuna ,a ima i obe korice.Svaki savjet o restauraciji mi mozete poslati na mail herzegovina.boy@gmail.com UNAPRIJED SE SVIMA MNOGO ZAHVALJUJEM NA POMOCI I SAVJETIMA. |
|
|
herzegovina.boy
New Member
Bosnia and Herzegovina
187 Posts
Posted - 25/10/2009 : 02:45:28
|
Jos bolje da neko od ovih iskusnih restauratora otvori novi topik i pouce nas neki tajnama.Ja kod svoji restauracija koristim nekoliko vrsta flomastera i drvenih bojica za mene su najbolje one od toz-a,od ljepila koristim oho u zeleno bjeloj tubi to ljepilo je bez mirisa,tri selotejpa razlicite debljime i po potrebi koristim,za hrbate koristim samoljepljivi papir u boji na kojima ptije izrezivanja napisam naziv i broj i sve ostalo sto ide a to nekad traje jako dugo prvo to napisam suhom olovkom a onda ponovim mikronskom crnom olovkom.NEKI DAN SAM NABAVIO 30 STRIPOVA BEZ KORICA INACE TO MI JE PRVI PUT DA SAM KUPIO TAKE STRIPOVE,A NASAO SAM JEDNOG TIPA KOJI MI JE ZA 0,90 KM PO STRANI ODSTAMPA TE NASLOVNICE TAKO DA CU VAM SVE RECI KAKO SU ISPALE DA SAM POZELIO DA MI JE ISPRINTAO STRANICE OD OVIH GLANCERA KOJE IMAM.Neka mi neko da savjet kako da ispravim hrbate u stripova ili neku korisnu opciju.Najteze mi pada sto sam jedini u gradu i okolini koji sakuplja stripove pa tako nemam skim da razmjenim stripove i misljenje.Pisem knjigu o Zagoru,baziranu onako po stripovima koji su izlazili prije nas kronoloski i obradujuci sve neprijatelje i prijatelje sa slikama,ako neko radi nesto slicno neka mi posalje mail ili da neki predlog koji bi mogao uvrstiti u knjigu,pa mozda je neko za par godina i objavi. |
|
|
herzegovina.boy
New Member
Bosnia and Herzegovina
187 Posts
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7718 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 25/10/2009 : 02:50:31
|
par puta sam kupio po 80-ak stripova od kojih je jedan broj bio u lošem stanju pa je trebalo raditi na njima. neki su bili bez zadnje korice pa sam ja pravio te zadnje korice i printao,radio sam sa paintom pa i nisam bio baš zadovoljan kako je ispalo. kasnije sam na netu našao cijele stripove sa zadnjom stranom tako da mi u ubuduce to nece biti problem,pošto imam u planu uzimati novu turu od nekih 50 veoma starih stripova medu kojima su i ZS 1 i 8 a ima i oko broja 80 par stripova. koristim ljepilo u tubama za papir i veoma je dobro,zatim selotejp,flomastere,masne boje... isto bi me zanimalo može li se i kako sa naslovne otkloniti tragove hemijske,koji je bolji program od painta za raditi odredene dodatke kad fali dio naslovne i slicno?? |
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7718 Posts
Posted - 25/10/2009 : 02:53:49
|
quote: Originally posted by herzegovina.boy
Ja sakupljam zs,Zagora i Texa hrvatska izdanja, Texa i Dampyra od VC,ai najvise mi je problem zs fali mi ih jako puno,tacnije 286 i sve zato sto sam zadnjih 10 -15 godina imao ogromnu stagnaciju kada nisam sakupio ni jedan strip.IMAM DOSTA BROJEVA GLANCERA I PETICA,ALI I ONIH ZRELIH ZA RESTAURACIJU,NESTO MALO ZNAM O TOME ,ALI BI MI DOBRODOSAO SVAKI SAVJET OD VAS ISKUSNIH RESTAURATORA,MENI SU NAJVECI PROBLEMI KAKO UKLONITI,POTPISE OD HEMISKE NA KORICAMA I U UNUTRASNJOSTI KAO I FLOMASTERA NA KORICAMA I KAKO ISPRAVITI HRBATE KOJI SU SE TOLIKO ISKRIVILI DA SU DOSLI U ISTU RAVNINU SA NASLOVNICOM.jeftino sam kupio zs broj jedan ,ali je po rubovima otisao od vlage zna li ko moze li se to kako otklonit,to mi je jedini takav koji je otisao od vlage,kupio sam ga za 25 kuna ,a ima i obe korice.Svaki savjet o restauraciji mi mozete poslati na mail herzegovina.boy@gmail.com UNAPRIJED SE SVIMA MNOGO ZAHVALJUJEM NA POMOCI I SAVJETIMA.
može i ovdje na forumu da se ostave te informacije pa da vidimo najbolji recept |
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7718 Posts
Posted - 25/10/2009 : 03:01:18
|
to sa knjigom i nije loše. ja sam u ovih nekoliko mjeseci skupljao stvari od zagora koje cu kasnije staviti u jedno izdanje. unutra ce biti kratke i neobjavljene price,imam ih 5 za sada na nekih 20 - 25 stranica,zatim izbacene stranice i pasice iz zagor extra sa uputama gdje koja stranica ili pasica treba da ide u stripu,oko 115 pasica,sve ferrijeve naslovne koje nisu našle mjesto na stripovima kao i druge ferrijeve ilustracije,crteži koje nadem,možda i od drugih crtaca bude par crteža,i još dosta toga što nadem i bude mi zanimljivo. ne vjerujem da cu kakav tekst pisati uz to,mislim da je dosta toga napisano. |
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7718 Posts
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7718 Posts
Posted - 25/10/2009 : 03:30:34
|
MOZS LI STAVIT POPIS TIH ZAGORA KOJI SU TI VISKA,JER MENI TREBA JOS 40 ZAGORA DA KOMPLETIRAM SVEG ZAGORA?
poslacu ti pm |
|
|
bvagner3
Senior Member
Croatia
2321 Posts
Member since 13/01/2009 |
Posted - 25/10/2009 : 09:45:15
|
Jos bolje da neko od ovih iskusnih restauratora otvori novi topik i pouce nas neki tajnama.Ja kod svoji restauracija koristim nekoliko vrsta flomastera i drvenih bojica za mene su najbolje one od toz-a,od ljepila koristim oho u zeleno bjeloj tubi to ljepilo je bez mirisa,tri selotejpa razlicite debljime i po potrebi koristim,za hrbate koristim samoljepljivi papir u boji na kojima ptije izrezivanja napisam naziv i broj i sve ostalo sto ide a to nekad traje jako dugo prvo to napisam suhom olovkom a onda ponovim mikronskom crnom olovkom.NEKI DAN SAM NABAVIO 30 STRIPOVA BEZ KORICA INACE TO MI JE PRVI PUT DA SAM KUPIO TAKE STRIPOVE,A NASAO SAM JEDNOG TIPA KOJI MI JE ZA 0,90 KM PO STRANI ODSTAMPA TE NASLOVNICE TAKO DA CU VAM SVE RECI KAKO SU ISPALE DA SAM POZELIO DA MI JE ISPRINTAO STRANICE OD OVIH GLANCERA KOJE IMAM.Neka mi neko da savjet kako da ispravim hrbate u stripova ili neku korisnu opciju.Najteze mi pada sto sam jedini u gradu i okolini koji sakuplja stripove pa tako nemam skim da razmjenim stripove i misljenje.Pisem knjigu o Zagoru,baziranu onako po stripovima koji su izlazili prije nas kronoloski i obradujuci sve neprijatelje i prijatelje sa slikama,ako neko radi nesto slicno neka mi posalje mail ili da neki predlog koji bi mogao uvrstiti u knjigu,pa mozda je neko za par godina i objavi.
Hm ,ja i nisam iskusni resaurator(to mi zvuci nekako prepohvalno:),sve što sam "skužio"radio sam sam i postajao bolji sa pogreškama,recimo znalo mi se dogoditi da nisam imao strpljenja,pa da sam cekao prvu (svijetliju)boju da se osuši,vec sam odmah stavljao tamniju,koja bi se potom"izlia"na svjetliju i uništila naslovnicu,bez brige i danas mi se zna dogoditi da zabrljam,uglavnom otvorio sam novi topik na tu temu,pa ovdje možemo dalje mirno pricati ZS,i Lms,ja imam samo specijalne brojeve Dilana,Martija,i Mr.no te preskocene brojeve Dilana(sve),stripovi su od glancera do 4-,no vecinom su dobro ocuvani,samo mi je jedan bio malo nakošen,no to sam uspješno riješio,prešanjem i izvlacenjem suprotne strane(malo po malo),a za jace nakošene nema previše pomoci,povaditi stranice (lagano list po list)i ponovni ga sastaviti,ups ponovno pricam o restauraciji (zato pozivam sve zainteresirane da posjete novi topik i prestave svoje ideje,iskustva,probleme i sl.). |
#!?? |
Edited by - bvagner3 on 25/10/2009 09:47:09 |
|
|
osim
Senior Member
Vatican City
1686 Posts
Member since 12/11/2002 |
Posted - 25/10/2009 : 15:33:49
|
Ja imam celu ZS/LMS, ali sam je sakupio u neko bolje vreme - kao klinac sam do 12. godine imao preko polovine stripova, onda sam 100-200 poklonio prijateljima, u vreme kad sam dobio prvog Inkala i Tornjeve, pa samim tim i poceo da prezirem Bonellija. Onda sam tokom 2002-2003. sakupio ostatak. Tih godina (2002-2004) sam i procitao gomilu tih stripova sve od Kena, Malog rendžera, Tima i Dastija, dosta Blekova, ponešto i od ostaloga. Tih godina i nije bilo puno toga da se kupi. Danas, pored takve hiperprodukcije, ne bih više nikad gubio vreme sa Bonellijem, niti gubio novac na extra precenjene stripove, jer se to svodi na cisto kolekcionarstvo i ima malo veze sa stripom. |
|
|
gregorbikupil
Junior Member
Slovenia
428 Posts
Member since 13/03/2008 |
Posted - 26/10/2009 : 08:52:35
|
quote: Originally posted by osim
Ja imam celu ZS/LMS, ali sam je sakupio u neko bolje vreme - ...
EVO PRVOG!!!!!!!!!! |
Avatar mi je super... malo nihilisticki... a i sporo se nalaže... evo, sad ce... |
|
|
Boyce
Starting Member
38 Posts
Member since 04/07/2009 |
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 26/10/2009 : 20:46:44
|
quote: Originally posted by Boyce
Jel ima neko ideju koliko cenu sada dostize kompletna ZS/LMS?
Od 15000-30000 evra, zavisno od ocuvanosti, tako sam ja cuo od jednog velikog kolekcionara i ujedno prodavca, a verujem da covek njegovog renomea ne bi lagao! |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Member since 15/11/2002 |
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 26/10/2009 : 21:03:08
|
quote: Originally posted by srdjandj
Od 15000-30000 evra, zavisno od ocuvanosti, tako sam ja cuo od jednog velikog kolekcionara i ujedno prodavca, a verujem da covek njegovog renomea ne bi lagao!
Postoje li ljudi koji bi dali 15-30 000 eura odjednom za stripove... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
kreŠa
Advanced Member
Serbia
4746 Posts
Member since 26/01/2009 |
|
skviki
Average Member
Serbia
723 Posts
Member since 29/12/2006 |
Posted - 26/10/2009 : 22:00:06
|
quote: Originally posted by srdjandj
Od 15000-30000 evra, zavisno od ocuvanosti, tako sam ja cuo od jednog velikog kolekcionara i ujedno prodavca, a verujem da covek njegovog renomea ne bi lagao!
Pa sta si ocekivao da ti neki preprodavac kaze malu cifru. Heh, Ljudi koji imaju toliko para i ne znaju sta su stripovi. |
Bolje je biti bogat nego ne biti !!! |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47166 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 26/10/2009 : 22:11:45
|
glanc glancera zs/lms ne vridi više od 20 000 € sve priko je preseravanje |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 26/10/2009 : 22:12:50
|
Da, ali to je glanc kolekcija. Ja cu biti srecan i sa kupusima, samo da je cela serija. Kad ih restaurisem, bice to prava kolekcija sa dusom |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47166 Posts
Posted - 26/10/2009 : 22:16:00
|
dobro druga je stvar da to vuceš od djetinjstva.iman i ja takvih stotinjak komada i osobno mi više znace nego glanc. al da mogu nabavija bi glanc komplet |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
skviki
Average Member
Serbia
723 Posts
Member since 29/12/2006 |
Posted - 26/10/2009 : 22:24:21
|
quote: Originally posted by lwood
glanc glancera zs/lms ne vridi više od 20 000 € sve priko je preseravanje
Ma i to je mnogo po meni. Ja bih voleo da vidim ko je kupio glanc ZS LMS i izbrojao 20 000 eura odjednom. Realna cena je ona po kojoj se nesto prodaje a ne ona koja kruzi po forumu. |
Bolje je biti bogat nego ne biti !!! |
Edited by - skviki on 26/10/2009 22:25:12 |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Posted - 26/10/2009 : 22:29:52
|
Pricao mi je taj isti covek da je prodao prvih 100 ZS i prvih 100 LMS u perfektnom ultra glanc stanju po 100 evra komad, dakle samo za tih 200 komada je dobio 20000 evra... Nemojte da me pitate za ime, jer nikad necu reci ko je taj covek. |
|
|
dejan borca
Average Member
Serbia
549 Posts
Member since 21/12/2008 |
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Posted - 26/10/2009 : 22:36:27
|
quote: Originally posted by dejan borca
ko nezna neka nagadja
Evo dejan borca vam je dao domaci... |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47166 Posts
Posted - 26/10/2009 : 22:43:56
|
po toj logici bi cili komplet vridija priko 50 000 € |
|
|
Topic |
|