Author |
Topic |
lwood
Advanced Member
Colombia
47166 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 06/11/2009 : 22:21:23
|
pravilno bi tribalo bit male ubojice |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
Kit Carson
Advanced Member
Serbia
11593 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 06/11/2009 : 22:21:31
|
quote: Originally posted by srdjandj
quote: Originally posted by Curunir
quote: Originally posted by Kit Carson
quote: Originally posted by zlatan bihac
treba pisati ''male ubojice'',jer bi se imenica,a to je u ovom slucaju ''ubojice'', sa pridjevom,u ovom slucaju ''mali''trebala slagati u rodu broju i padežu...
To jeste tacno, samo sto se pridev upravlja prema imenici, a ne obrnuto. Znaci treba odrediti rod reci "ubojica" i onda odrediti pridev. Ma...CURUNIREEEEE! Nikad ga nema kad treba.
ne, u hr nije tako. ako imas u sluzbi cetvoricu Indijanaca Vrana (tipicno za MV), onda su oni TVOJI Vrane, ne TVOJE. ali, kazem, to za ove ubojice NE VRIJEDI.
Pa i ovo TVOJI Vrane mi zvuci nepravilno.
Pa dobro, on kaze u Hr . U Srbiji nije tako, pridev stoji uz imenicu da je blize i bolje odredi i samim tim prema imenici joj se odredjuje rod i broj. A ja bih trebao sad biti na raspustu. A sto se doktora tice, on vise voli da vidi Texa u koloru ili gajbu piva, nego ovo, a ja sam ti taki...volem. |
Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno! |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47166 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 06/11/2009 : 22:22:48
|
vec sam to komentirao davno preko Kicomira, sad sam se taman strefio da je tako ostalo... strogo govoreci, da su svi muskog roda, islo bi mali ubojice (mada zvuci ocajno kako god okrenes, jer izgleda kao vokativ sto je zeljko dobro primijetio. ali ovdje su ribe, i to piranje (sto je nebitno, al eto i to je zensko) pa ne samo da zvuci nego je i pogresno!!!! kako sam onamo vec rekao a Kico prenio, izgleda da je pregledavala svaku ribicu radi trudnoce i pronasla pimpek kod svake od njih!!! blago nama! prevoditeljica riblji ginekolog!!
možda je tila naglasit dramaticnost genetickog experimenta |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
Kit Carson
Advanced Member
Serbia
11593 Posts
Posted - 06/11/2009 : 22:24:14
|
Pa sad kad smo utvrdili neispravnost naslova, 'oce li Berni da salje ponovo na stampanje? |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 06/11/2009 : 22:26:11
|
quote: Originally posted by lwood
vec sam to komentirao davno preko Kicomira, sad sam se taman strefio da je tako ostalo... strogo govoreci, da su svi muskog roda, islo bi mali ubojice (mada zvuci ocajno kako god okrenes, jer izgleda kao vokativ sto je zeljko dobro primijetio. ali ovdje su ribe, i to piranje (sto je nebitno, al eto i to je zensko) pa ne samo da zvuci nego je i pogresno!!!! kako sam onamo vec rekao a Kico prenio, izgleda da je pregledavala svaku ribicu radi trudnoce i pronasla pimpek kod svake od njih!!! blago nama! prevoditeljica riblji ginekolog!!
možda je tila naglasit dramaticnost genetickog experimenta
@kamilo, kakav sad pa raspust? radite li vi ista tamo dole???? |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 06/11/2009 : 22:28:36
|
quote: Originally posted by srdjandj
quote: Originally posted by zlatan bihac
treba pisati ''male ubojice'',jer bi se imenica,a to je u ovom slucaju ''ubojice'', sa pridjevom,u ovom slucaju ''mali''trebala slagati u rodu broju i padežu...
To jeste tacno, samo sto se pridev upravlja prema imenici, a ne obrnuto. Znaci treba odrediti rod reci "ubojica" i onda odrediti pridev. Ma...CURUNIREEEEE! Nikad ga nema kad treba.
ne, u hr nije tako. ako imas u sluzbi cetvoricu Indijanaca Vrana (tipicno za MV), onda su oni TVOJI Vrane, ne TVOJE. ali, kazem, to za ove ubojice NE VRIJEDI.
Pa i ovo TVOJI Vrane mi zvuci nepravilno.
nije, ako su cetvorica, znaci sve muskarci. onda su TVOJI. tako je, mada shvacam da ti smeta, ali sve je stvar navike. iskreno, meni je to nebitno. da Goran vec ne pise tako, mislim da ne bih uopce ispravljao. ali da mu vracam na ipak za hrvatski nepravilno, nema sanse. |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
|
Kit Carson
Advanced Member
Serbia
11593 Posts
Posted - 06/11/2009 : 22:33:01
|
@kamilo, kakav sad pa raspust? radite li vi ista tamo dole????
Pa znas ono sto se ranije slavio 29. novembar, e mi sad imamo tu 2 dana viska, jer su sad ti dani radni, a ta dva dana vec 5-6 godina unazad su prebacena za pocetak 11.meseca. A jos su dodali da se ne radi ponedeljak i utorak kao preventiva zbog svinjskog gripa (inace po mom misljenju sasvim opravdano), te polazimo u sredu. |
Edited by - Kit Carson on 06/11/2009 22:34:22 |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 06/11/2009 : 22:34:06
|
vidim ja u vas je jos SFRJ. ah, da je barem i ovdje... |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 06/11/2009 : 22:34:14
|
quote: Originally posted by Curunir nije, ako su cetvorica, znaci sve muskarci. onda su TVOJI. tako je, mada shvacam da ti smeta, ali sve je stvar navike. iskreno, meni je to nebitno. da Goran vec ne pise tako, mislim da ne bih uopce ispravljao. ali da mu vracam na ipak za hrvatski nepravilno, nema sanse.
Da, razumem, nema frke, ali mi ne ide u uvo nekako... Tvoji muškarci da, ali tvoji Vrane.. Isto bi bilo da se cetvorica muškaraca zovu Veverice, pa Tvoji Veverice? |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 06/11/2009 : 22:35:25
|
jest, ali nemojmo pretjerivati s pederisanjem indijanaca. dosta su pimpeki na ribicama |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Posted - 06/11/2009 : 22:40:03
|
jest, ali nemojmo pretjerivati s pederisanjem indijanaca. dosta su pimpeki na ribicama
Ma znam, ne smeta mi i razumem dobro hrvatski! Naravno u recenici kad se kaže "Ti tvoji Indijanci Vrane", to vec ide, ali samo "Tvoji Vrane" mi ne zvuci nekako. |
|
|
tiberije
Average Member
USA
789 Posts
Member since 08/06/2007 |
|
Elderane84
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 07/11/2009 : 00:27:25
|
To i ja kazem. SVe da je najtacnije, vala, i moglo je bez toga. Ko god da je prevodio, mogao je makar izbjeci da naslov bude bezveze, ako ista drugo. |
|
|
Kit Carson
Advanced Member
Serbia
11593 Posts
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 07/11/2009 : 00:38:00
|
Bolje da je napisao deminutiv - "Ubojicice".
Danas te pošlo, ribice, cice... |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
Kit Carson
Advanced Member
Serbia
11593 Posts
Posted - 07/11/2009 : 00:40:51
|
quote: Originally posted by Renky
Bolje da je napisao deminutiv - "Ubojicice".
Danas te pošlo, ribice, cice...
Pa ja mislim da je sad jasno zasto ja volim Zagija. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 07/11/2009 : 00:41:30
|
quote: Originally posted by tiberije
Ma jebo gramatiku ali ovo jednostavno ne zvuci prirodno - Mali Ubojice.
slazem se! Inace, Tromislawsky je ziv! Vec ste bili sahranili zivog covjeka |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 07/11/2009 : 00:42:25
|
Nismo mi, nego onaj krembil... više ni ne znam pod kojim nikom šta piše. |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
Spookey
Starting Member
Bosnia and Herzegovina
99 Posts
Member since 20/06/2007 |
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Posted - 07/11/2009 : 09:05:53
|
quote: Originally posted by Spookey
e sada krecu epizode koje vec dugo cekam da procitam....
Meni nisu neke epizode ove naredne, recimo "Sijera Blanka", pa "Zagor izazivac", pa "Noc ušasa", po meni loše, a i kasnije one na 600 u ZS nisu mi baš nešto kvalitetne. |
Edited by - srdjandj on 07/11/2009 09:06:15 |
|
|
Opti
stripovi.com suradnik
Vatican City
4533 Posts
Member since 06/07/2009 |
Posted - 07/11/2009 : 09:36:37
|
quote: Originally posted by Renky
Nismo mi, nego onaj krembil... više ni ne znam pod kojim nikom šta piše.
Kojim? |
Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!! |
|
|
C Celtic
Average Member
Serbia
893 Posts
Member since 20/05/2009 |
|
tumen
Advanced Member
Serbia
3764 Posts
Member since 29/12/2008 |
Posted - 07/11/2009 : 10:41:42
|
Ne ide mi u glavu kakve veze ima vokativ sa postavljanjem naslova na strip? Nije da neko doziva te ribe.Možda je u vokativu tako pravilno u hrvatskom,ali zar je ovde u pitanju upotreba vokativa? |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
Topic |
|