treba pisati ''male ubojice'',jer bi se imenica,a to je u ovom slucaju ''ubojice'', sa pridjevom,u ovom slucaju ''mali''trebala slagati u rodu broju i padežu...
To jeste tacno, samo sto se pridev upravlja prema imenici, a ne obrnuto. Znaci treba odrediti rod reci "ubojica" i onda odrediti pridev. Ma...CURUNIREEEEE! Nikad ga nema kad treba.
ne, u hr nije tako. ako imas u sluzbi cetvoricu Indijanaca Vrana (tipicno za MV), onda su oni TVOJI Vrane, ne TVOJE. ali, kazem, to za ove ubojice NE VRIJEDI.
Pa i ovo TVOJI Vrane mi zvuci nepravilno.
Pa dobro, on kaze u Hr . U Srbiji nije tako, pridev stoji uz imenicu da je blize i bolje odredi i samim tim prema imenici joj se odredjuje rod i broj. A ja bih trebao sad biti na raspustu. A sto se doktora tice, on vise voli da vidi Texa u koloru ili gajbu piva, nego ovo, a ja sam ti taki...volem.
vec sam to komentirao davno preko Kicomira, sad sam se taman strefio da je tako ostalo... strogo govoreci, da su svi muskog roda, islo bi mali ubojice (mada zvuci ocajno kako god okrenes, jer izgleda kao vokativ sto je zeljko dobro primijetio. ali ovdje su ribe, i to piranje (sto je nebitno, al eto i to je zensko) pa ne samo da zvuci nego je i pogresno!!!! kako sam onamo vec rekao a Kico prenio, izgleda da je pregledavala svaku ribicu radi trudnoce i pronasla pimpek kod svake od njih!!! blago nama! prevoditeljica riblji ginekolog!!
možda je tila naglasit dramaticnost genetickog experimenta
vec sam to komentirao davno preko Kicomira, sad sam se taman strefio da je tako ostalo... strogo govoreci, da su svi muskog roda, islo bi mali ubojice (mada zvuci ocajno kako god okrenes, jer izgleda kao vokativ sto je zeljko dobro primijetio. ali ovdje su ribe, i to piranje (sto je nebitno, al eto i to je zensko) pa ne samo da zvuci nego je i pogresno!!!! kako sam onamo vec rekao a Kico prenio, izgleda da je pregledavala svaku ribicu radi trudnoce i pronasla pimpek kod svake od njih!!! blago nama! prevoditeljica riblji ginekolog!!
možda je tila naglasit dramaticnost genetickog experimenta
@kamilo, kakav sad pa raspust? radite li vi ista tamo dole????
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
treba pisati ''male ubojice'',jer bi se imenica,a to je u ovom slucaju ''ubojice'', sa pridjevom,u ovom slucaju ''mali''trebala slagati u rodu broju i padežu...
To jeste tacno, samo sto se pridev upravlja prema imenici, a ne obrnuto. Znaci treba odrediti rod reci "ubojica" i onda odrediti pridev. Ma...CURUNIREEEEE! Nikad ga nema kad treba.
ne, u hr nije tako. ako imas u sluzbi cetvoricu Indijanaca Vrana (tipicno za MV), onda su oni TVOJI Vrane, ne TVOJE. ali, kazem, to za ove ubojice NE VRIJEDI.
Pa i ovo TVOJI Vrane mi zvuci nepravilno.
nije, ako su cetvorica, znaci sve muskarci. onda su TVOJI. tako je, mada shvacam da ti smeta, ali sve je stvar navike. iskreno, meni je to nebitno. da Goran vec ne pise tako, mislim da ne bih uopce ispravljao. ali da mu vracam na ipak za hrvatski nepravilno, nema sanse.
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
@kamilo, kakav sad pa raspust? radite li vi ista tamo dole????
Pa znas ono sto se ranije slavio 29. novembar, e mi sad imamo tu 2 dana viska, jer su sad ti dani radni, a ta dva dana vec 5-6 godina unazad su prebacena za pocetak 11.meseca. A jos su dodali da se ne radi ponedeljak i utorak kao preventiva zbog svinjskog gripa (inace po mom misljenju sasvim opravdano), te polazimo u sredu.
Originally posted by Curunir nije, ako su cetvorica, znaci sve muskarci. onda su TVOJI. tako je, mada shvacam da ti smeta, ali sve je stvar navike. iskreno, meni je to nebitno. da Goran vec ne pise tako, mislim da ne bih uopce ispravljao. ali da mu vracam na ipak za hrvatski nepravilno, nema sanse.
Da, razumem, nema frke, ali mi ne ide u uvo nekako... Tvoji muškarci da, ali tvoji Vrane.. Isto bi bilo da se cetvorica muškaraca zovu Veverice, pa Tvoji Veverice?
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
jest, ali nemojmo pretjerivati s pederisanjem indijanaca. dosta su pimpeki na ribicama
Ma znam, ne smeta mi i razumem dobro hrvatski! Naravno u recenici kad se kaže "Ti tvoji Indijanci Vrane", to vec ide, ali samo "Tvoji Vrane" mi ne zvuci nekako.
e sada krecu epizode koje vec dugo cekam da procitam....
Meni nisu neke epizode ove naredne, recimo "Sijera Blanka", pa "Zagor izazivac", pa "Noc ušasa", po meni loše, a i kasnije one na 600 u ZS nisu mi baš nešto kvalitetne.
Ne ide mi u glavu kakve veze ima vokativ sa postavljanjem naslova na strip? Nije da neko doziva te ribe.Možda je u vokativu tako pravilno u hrvatskom,ali zar je ovde u pitanju upotreba vokativa?