Author |
Topic |
Porter
Advanced Member
Sweden
5874 Posts
Member since 01/08/2002 |
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7808 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 07/11/2009 : 15:39:00
|
quote: Originally posted by sdragan@
Mali ubojice!!!...kakav je ovo prevod?
i meni je ovo prvo zapalo za oko... naslov je tragikomican! cuj mali uz ubojice... |
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 07/11/2009 : 15:49:05
|
quote: Originally posted by tumen
quote: Originally posted by Curunir
vec sam to komentirao davno preko Kicomira, sad sam se taman strefio da je tako ostalo... strogo govoreci, da su svi muskog roda, islo bi mali ubojice (mada zvuci ocajno kako god okrenes, jer izgleda kao vokativ sto je zeljko dobro primijetio. ali ovdje su ribe, i to piranje (sto je nebitno, al eto i to je zensko) pa ne samo da zvuci nego je i pogresno!!!! kako sam onamo vec rekao a Kico prenio, izgleda da je pregledavala svaku ribicu radi trudnoce i pronasla pimpek kod svake od njih!!! blago nama! prevoditeljica riblji ginekolog!!
Ne ide mi u glavu kakve veze ima vokativ sa postavljanjem naslova na strip? Nije da neko doziva te ribe.Možda je u vokativu tako pravilno u hrvatskom,ali zar je ovde u pitanju upotreba vokativa?
kazem da "izgleda kao vokativ". i vama da se objasni 50 puta, opet nista (osim srdjanu i kamili). neki stalno ponavljaju isto. ne znam jesu gori oni ili elžbjeta. manite se hrvatskog ako vam nije materinski, a isto to nazalost dobro bi doslo i njoj, iako joj jest. nek' upise ginekologiju ili veze goblene. |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
Opti
stripovi.com suradnik
Vatican City
4533 Posts
Member since 06/07/2009 |
Posted - 07/11/2009 : 17:00:02
|
Nije to ništa u usporedbi s naslovom sljedeceg Zagora iz redovne serije: Covjek koji je došao s Orijenta. |
Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!! |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 07/11/2009 : 17:21:59
|
Jutros mi teta na kiosku kaže da su se vratili Zagi Almanah i Tenej maxi....hm,znaci li to da do NG ocekivamo i to? Zar nakon Chica ne ide Zagor specijal???? |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 07/11/2009 : 18:58:56
|
ide spec. ovo se vratilo jer je pozutjelo pa ce sad dignut cijenu jer je u boji ali vidio sam ih na tone, covjece, narocito maxija... to nitko osim nas nekoliko stotina ne kupuje... tesko da ce novi prije travnja. a i nema toga jos nesto, nema ni smisla...
|
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 07/11/2009 : 19:01:10
|
quote: Originally posted by Opti
Nije to ništa u usporedbi s naslovom sljedeceg Zagora iz redovne serije: Covjek koji je došao s Orijenta.
Orijenta?????????????????????? omg omg omg omg... sad ce delboj razbiti monitor ma treba je po****ti, matere mi, iako je to pretpostavljam kazna za subjekt... |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 07/11/2009 : 20:06:34
|
nije, ako su cetvorica, znaci sve muskarci. onda su TVOJI. tako je, mada shvacam da ti smeta, ali sve je stvar navike. iskreno, meni je to nebitno. da Goran vec ne pise tako, mislim da ne bih uopce ispravljao. ali da mu vracam na ipak za hrvatski nepravilno, nema sanse.
Zar ti se ne cini da je nepravilan naziv "mali ubojice". Mislim,nekako para usi a i deluje kao da je vokativ a nije?
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47166 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 07/11/2009 : 20:28:18
|
ide spec. ovo se vratilo jer je pozutjelo pa ce sad dignut cijenu jer je u boji
i to u žutoj |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25301 Posts
Member since 17/09/2004 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47166 Posts
Posted - 07/11/2009 : 20:31:41
|
quote: Originally posted by manhunter
I koji je sad naziv pravilan??? Sav sam se pogubio...
Male ubojice |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
culfis
Advanced Member
6738 Posts
Member since 01/12/2006 |
|
kandraks
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3914 Posts
Member since 16/03/2009 |
Posted - 07/11/2009 : 20:54:32
|
Najbolje bi i bilo da je ostao taj!!!Jebem ti bukvalce...i njihov glupi prevod... |
Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!! |
|
|
il cattivo
Average Member
Croatia
861 Posts
Member since 25/05/2005 |
Posted - 07/11/2009 : 21:48:15
|
quote: Originally posted by culfis
meni je dobar onaj stari demoni u reci, ako se ne varam ?
Ako ništa drugo Dnevniku se mora priznati da je imao jebene i dramaticne naslove. Pa pogledajte vi samo ovih par naslova (mogao bi Bruce Springsteen i neki poll - koji je naslov najjebeniji, bubnuti ), za usporedbu :
Demoni u reci (Mali ubojice) Gospodar reke (Magic- bat) Trenuci zebnje (Billy boy iza rešetaka) Obracun kod Big Beja (Konacni obracun) Zaverenici (Urotnici) Naivcine iz Elkinsa (Sovina krcma) Neravna borba (Crveni ratnik) Poklic Sauka (Sandy river)
Sad znam kako je onima koji ne izlaze vikendom |
To really live you must almost die And it happened just that way with me |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47166 Posts
Posted - 07/11/2009 : 22:00:38
|
Trenuci zebnje mi je dobar naslov. nekad davno ima san taj strip |
|
|
Kit Carson
Advanced Member
Serbia
11593 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 07/11/2009 : 22:05:25
|
quote: Originally posted by lwood
Trenuci zebnje mi je dobar naslov. nekad davno ima san taj strip
Ma da, tu je najociglednija razlika. Mislim, Billy boy iza rešetaka, u najmanju ruku smesno. Postujem to sto zele da bude u originalu, ali ne treba bukvalisati stvari. |
Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno! |
|
|
il cattivo
Average Member
Croatia
861 Posts
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 07/11/2009 : 23:22:40
|
jebeš me sad i ti, je l'? tex mi je na ignore male ubojice, dakako.
ali da, dnevnik je imao odlican posao s naslovima. ja ne bih nimalo vodio racuna o izvornima. no, nazalost, morate shvatiti da to danas nije ni moguce, ondnosno vrlo je opasno. prije si mogao sto si htio, sve je to bilo labavo. eto, barem sam se izborio za hodnik za pakao. no morate shvatiti i urednike/vlasnike, nije to bas laka voda. naravno, to nema veze s cinjenicom da ludensice prevode ocajno i inace.
najbolji dnevnikovi naslovi koji odudaraju od izvornika su kod mr noa. eto taj gore, pa usijanje i zla kob, fantazija... a original "tango" martinez, uh... |
|
|
il cattivo
Average Member
Croatia
861 Posts
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 08/11/2009 : 00:26:39
|
pa u ludensu imas anarhiju. jos samo prijevod |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 08/11/2009 : 00:32:08
|
jebeš me sad i ti, je l'? tex mi je na ignore male ubojice, dakako.
Vidis kad se kvota |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
|
il cattivo
Average Member
Croatia
861 Posts
Posted - 08/11/2009 : 00:44:04
|
pa u ludensu imas anarhiju. jos samo prijevod
Ma to je krivo shvacen pojam anarhije |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 08/11/2009 : 00:53:45
|
pa ne bih rekao. prevodi kako hoceš. izlazi kad te volja. imaj plan izdavanja nikakav. odaberi redoslijed bez reda. korice cas jedne cas druge. i tako... za posvemasnji kaos fali blazina i los otisak. to imamo "tamo daleko" |
|
|
il cattivo
Average Member
Croatia
861 Posts
Posted - 08/11/2009 : 02:09:20
|
Htio sam reci da stavimo nekoga "našega" tamo pa da on po svom nahodenju, u koje mi imamo bezuvjetno povjerenje, stavlja dramaticne naslove koji nemaju veze sa doslovnošcu I zato - "uskladena prevodilacka anarhija"... |
|
|
Topic |
|