forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Trenutni kvalitet stripova (VC)
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 29/11/2009 : 21:10:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
Poll Question:
Cilj ove teme nije još jedna beskrajna i besmislena rasprava o štampi, povezu, prevodu i famoznom Blažini ''Veselog cetvrtka'', vec rasprava o kvalitetu stripa unutar korica. Da, dobro ste procitali. Ovdje ce se raspravljati o necemu što postaje sve rijede na ovome forumu - stripovima! Stoga, molim vas da ovu temu ne zatrpavate besmislenim porukama koji se ne ticu teme. Ako se sve ovo pretvori u još jednu od otrovnih, zajedljivih i nebuloznih rasprava, ja cu, kao autor, zatražiti zakljucavanje teme.

Veseli cetvrtak! Ko od ljubitelja stripova nije cuo za ovog izdavaca? Svako ima svoje mišljenje, svoj cvrsti stav i barem po koju pametnu rijec da kaže o njima. A ti momci tiho nastavljaju svoj posao, donoseci nam nove stripove svake sedmice. Trafika, to davno zaboravljeno stecište stripova (u Srbiji i Crnoj Gori), ponovo postaje puna šarenih naslova. I tako smo došli do ogromne cigre od preko 150 izdatih stripova, od cega vecinu cine jeftina kiosk izdanja. Sada, cilj ove teme jeste da napravimo mali predah, malu pauzu u kojoj cemo sagledati dosada izdate stripove. Da li ste zadovoljni kavlitetom prica? Koj junaka cekate sa najvecim žarom? Koje epizode su vam najmanje kvalitetne? Hajde da malo razmjenjujemo mišljenja, ako ikako može bez svada.;) A zaista smo sakupili mnogo prica, koje strahovito variraju. Od najdubljeg ponora šunda i smeca pa do visina nevjerovatno zabavnih stripova - to je Boneli produkcija! Stoga, na vama je da date ocjenu od jedan do deset, u smislu prosjecnog kvaliteta do sada izdatih stripova. Takode, mislim da bi se tema pretvorila u odlicnu raspravu ako bi svako ukratko (ma može zviznuti i post 'a la inferno' što se mene tice ;)) napisao svoja mišljenja, utiske, pa i (zašto da ne?) mini-recenzije izašlih stripova.* A ako se tema pokae uspješna, pa, mogli bismo otvarati novu temu na svakih stotinu izdatih stripova...;)
*Evo, ja cu naciniti prvi korak i dati svijetli primjer...:)

Zagor - redovna serija

A sa kime poceti nego sa Njim?:) Ehm, šta da vam kažem... Pod broj jedan, pogledajte ovu moju poruku:http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=19852&whichpage=202. Nemojte mi zamjeriti, ali sam pod jakim utiskom da se mocna armija Zagorovim citalaca polako pretvara u 'angry mob' koji je sve bješnji zbog strašnog pada koji doživljava redovna serija. Nažalost, i ja sam slicnog mišljenja. Velika saga o Rihteru i Atlantidi na kraju se pokazala kao gorko razocarenje, puka sijenka i nedostojna imitacija (ili, bolje receno, ''pokušaj imitacije'') slavne dvije Zagorove odiseje, koje i danas sijaju nepomucenog slavom. A Rihterova zvijezda je potamnila i prije nego što je istinski zasijala. Nije ni cudo, barem uz traljavo nacrtanu ''Tajnu Sumera''(pobacaj brace Kasaro) i otužnu pricu o Moldavcima koji se kolju sa življem Misisipija (?!). I, na kraju, tu je i konacno razocarenje - ''Poslednju Tulu'' koja maestralno pocinje, da bi se pretvorila u lakrdiju. Lako je naci dokaze: samo pogledajte naivni lik Borka, novo ''izgubljeno pleme'' koje samo Zagor razotkrije u 500 godina, pa i porodicnu sapnicu u divljini Islanda! Period posle ove sage je još gori, buduci da nam donosi pregršt promašaja kao što su ''Covjek koji je došao sa Istoka'' i ''Traperi iz Fort Eroua''. Tracak svjetla zagorovcima donosi Boeslijeva prica ''Hjuroni''. Ali ne lezi vraže, jer Boslei polako pocinje da gubi konce kako se prica gubi kraju. Sildavija! Bah... No, vidjecemo šta ce nam ''Misisipi'' donijeti... Crtacka posada se sve više osipa. Neke odlicne crtace kao što su Laurenti i Andreuci više i ne vidamo, dok se dovlace odurne table Pescea i Mangijatinija. Zagor sve više gubi ozbiljan graficki izraz, degradirajuci se na ''plagoferijevski'' ili, još gore, na pravi nivo slikovnice. Možda je ova kritika previše oštra, ali i dalje se moramo zapitati:''Kako je dubre od crtaca kao što je Mangijatini dospio u Zagorovu posadu?''. No comment.

Dilan Dog - redovna serija

Drugi izuzetno popularni junak VC. Mislim da vecina ljudi na ovome sajtu zna uspone i padove ovog dugovjecnog serijala: od majstora Sklavija do idiota Masiera. Ipak, mislim da se svi slažemo da su epizode koje objavljuje VC ipak dosta bolje od onih u Ludensovoj redovnoj seriji, te da donose tracak svježine u klasicne zaplete serijala. Problem je u tome što na jednu epizodu za pamcenje idu cetiri loše, u najboljem slucaju prosjecne. Ali, zato su vrhusnke epizode nešto nevjerovatno. Moram li da navodim naslove? No evo, još jednom:''Manila'', ''Nekropolis'', ''Ðavolov dodir'', ''Mudrost mrtvih'', ''Preko praga'', ''Neželjeni gost''... Ali tu su i otpatci, tipa ''Nesanica'', ''Utvara iz Skotland Jarda'' i slicno. Medutim, ja se nadam i mislim da nam prestoji prilicno solidan period koji ce potrajati do broja 250. Imacemo dosta dobrih autora, pa cak i neku vrstu malog povratka Sklavija! U svakom slucaju, jedva, ali jedva, cekam ''Ukroniju''. Ali izbjegavam da razmišljam o periodu posle 250 broja. Prema podacima koje imam (jesu oskudni, doduše), ceka nas odlazak pravo u podrum kvaliteta serijala, kada ce nam ostati renomirani magarci Masiero, Ruju i još par anonimusa. Ajoj, jadni mi...;)

Dampir - redovna serija

Ahh, tu smo.:) Najbolji poduhvat VC! Koliko truda i volje treba da se uspješno izdaje nepoznati junak? Strah me je i da pomislim. U svakom slucaju, u rukama držim 24 svesku Dampira. I mgou vam reci da je izvandredan osjecaj kada pogledam crvenu masu na polici!;) Ovako, priznajem da serijal pocinje relativno slabo. Pored meni mlake epizode ''Pleme noci'' imamo i prave odrone, a tu prvenstveno mislim na ''Nokturno u crvenom''. Ali, kvalitet serijala pocinje da se popravlja sa uvodenjem praških epizoda, da bi Dampir krenuo u pocetak zlatnog doba sa Transilvanijskom sagom. O ovoj sagi necu više pisati, pošto su Inferno i Džedson ispricali sve što se ispricati da.;) Odlicni crtaci! Majo Rosi, Doti, Genzianela... U svakom slucaju, odlicno štivo za opuštanje!

Mister No - redovna serija

Eh, Džeri, ludi Džeri... Nove epizode mi se ne svidaju, nimalo. Šta reci kada kvalitet konstantno opada još od slavne stare avanture u Africi?! Price su slabe, neinspirativne, bez onog šarma i upecatljivosti glavnog junaka. Crtaci - ima ih svakakvih! Gramacioni je, na primjer, dno dna, dok se stara lafcina Diso odlicno drži. Ostali su u sivom prosjeku... Imamo samo jednu svijetlu tacku, Nolitinu završnu sagu. A onda cemo konacno reci Džeriju:''Zbogom, ti ludi i simpaticni pilotu...''.

Ovo je osnovni okvir, crkoh pišuci.;) Posle cu napisati još utisaka, naravno. Ipak, ovo je savim dovoljno za pocetak, a i treba mi vremena da dodem sebi.;) Ja bih ukupnom kvalitetu dao cvrstu sedmicu. Ajde, sad se malo vi mucite pišuci...:)

Results:
1 [5%] 2 votes
2 [0%] 0 votes
3 [0%] 0 votes
4 [2%] 1 votes
5 [10%] 4 votes
6 [17%] 7 votes
7 [24%] 10 votes
8 [27%] 11 votes
9 [2%] 1 votes
10 [12%] 5 votes

Poll Status: Locked »» Total Votes: 41 counted »» Last Vote: 02/12/2009 19:41:58

Edited by - Mhejl on 29/11/2009 21:26:30

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 29/11/2009 : 21:30:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
Od mene sestica.
Zagor katastrofalan,price tanke,crtez ocajan.

Mister No solidan,iako daleko od "onog" Mister Noa kog smo zavoleli. Ipak,meni je pilot jos uvek drag.

Dilan - dosta dobar,prvenstveno zahvaljujuci dobrom radu Marchela i pre njega Djoleta. Moguce da epizode koje izlaze u Ludensovom izdanju i nisu toliko lose,koliko nedostaje ono sto ima Dilan u srpskom izdanju,a to je izvanredna adaptacija(npr.Gruchove fore su kod VC dobre do odlicne,kod Ludensa bukvalno prevedene i cesto neshvatljive,barem meni).

Dampyr - osvezenje,i to pravo. Sam lik Dampyra mi je bled,ali kvalitet prica i sjajan crtez izvlace stvar.

Da si dodao Texa,MM,Leo Pulpa ocena bi bila jos veca.

Da si ubacio Marka

BB mi je onako osrednji,ne volim taj zanr,pa mozda zato.
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 29/11/2009 : 21:42:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
quote:
Originally posted by Tex Willer
Da si ubacio Marka

Eh, i Mark me je razocarao...
Bezobrazne kopije starijih epizoda...
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25287 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 29/11/2009 : 21:50:24  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
Kako vam ne dosadi taj VC???
Ok, da vidim kako se to nece povesti rasprava o dizajnu, naslovnicama, lošoj štampi i slicnim vec prežvakanim stvarima. Iznenadite me.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Edited by - manhunter on 29/11/2009 21:50:49
Go to Top of Page

elfak nish
Advanced Member

Serbia
5705 Posts

Member since 23/02/2009

Posted - 29/11/2009 : 21:52:09  Show Profile Show Extended Profile  Send elfak nish a Private Message
quote:

Od mene sestica.
Zagor katastrofalan,price tanke,crtez ocajan.

Mister No solidan,iako daleko od "onog" Mister Noa kog smo zavoleli. Ipak,meni je pilot jos uvek drag.

Dilan - dosta dobar,prvenstveno zahvaljujuci dobrom radu Marchela i pre njega Djoleta. Moguce da epizode koje izlaze u Ludensovom izdanju i nisu toliko lose,koliko nedostaje ono sto ima Dilan u srpskom izdanju,a to je izvanredna adaptacija(npr.Gruchove fore su kod VC dobre do odlicne,kod Ludensa bukvalno prevedene i cesto neshvatljive,barem meni).

Dampyr - osvezenje,i to pravo. Sam lik Dampyra mi je bled,ali kvalitet prica i sjajan crtez izvlace stvar.

Da si dodao Texa,MM,Leo Pulpa ocena bi bila jos veca.

Da si ubacio Marka

BB mi je onako osrednji,ne volim taj zanr,pa mozda zato.

samo bi jos dodao dosta dobrog starog stripca martija,ostalo se potpuno slazem

Soundgarden - Halfway There
http://www.youtube.com/watch?v=LW4Zsd1mhPI
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 29/11/2009 : 22:02:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:
Originally posted by elfak nish

Pa eno ga - MM
Mhejl ga nije stavio,ja sam pomenuo i njega.

EDIT: Da samo pomenem da kod MM za kvalitetan rad treba pohvaliti prozirnu senku koji je ziva enciklopedija sto se tice MM

Edited by - Tex Willer on 29/11/2009 22:09:02
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5545 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 29/11/2009 : 22:04:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message
Zagor - 6
M.No - 7
Tex - 7
MM - 7
BB - 6
DD - 7
Dampir - ne citam

Znaci sve ukupno u proseku 7
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 29/11/2009 : 22:06:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by elfak nish

Pa eno ga - MM
Mhejl ga nije stavio,ja sam pomenuo i njega.

Ma sutra cu ga staviti sa Teksom i još nekim edicijama, a sad odoh u krpe (zijev).:)

Edited by - Mhejl on 29/11/2009 22:07:37
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 29/11/2009 : 22:06:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:
Originally posted by manhunter

Kako vam ne dosadi taj VC???
Ok, da vidim kako se to nece povesti rasprava o dizajnu, naslovnicama, lošoj štampi i slicnim vec prežvakanim stvarima. Iznenadite me.

Samo si ih ti pomenuo,ostali postuju temu
Ma sto bi pominjali,tema je jasna i dobra. Necemo da kvarimo.
A ti bi mogo da ne oftopicaris,nego da napises svoje misljenje

Edit: Da iskoristim ovaj post i da dodam - to sto stalno pominjem Djoleta,Marchela,Prozirnu senku ne znaci da u VC nema jos ljudi koji kvalitetno rade svoj posao. Za pomenute znam tacno sta rade(ili su radili),prisutni su na forumu(dobro,senka vise nije),pa mi je interesantno da vidim kako su odradili svoj deo posla. Koliko da mi se ne prebacuje da potcenjujem neciji rad

Edited by - Tex Willer on 29/11/2009 22:55:19
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25287 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 29/11/2009 : 22:59:12  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:

Samo si ih ti pomenuo,ostali postuju temu

A ti bi mogo da ne oftopicaris,nego da napises svoje misljenje

Zagor - 3
M.No - 6
Tex - 6
MM - 7
BB - 0
DD - 7
Dampir- 2

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 29/11/2009 : 23:08:02  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message
zagor-5
tex-7
m.no-7
dampir-7
m.m-7
d.dog-2
mark-2
b.beron-3
leo pulp-5
dragonero-6
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5545 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 29/11/2009 : 23:10:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message
quote:
Originally posted by cronos six

zagor-5
tex-7
m.no-7
dampir-7
m.m-7
d.dog-2
mark-2
b.beron-3
leo pulp-5
dragonero-6

Samo da te vidi docA, poslace ti on paket DD sa...
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 29/11/2009 : 23:11:32  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message
quote:
Originally posted by Bruce Springsteen

quote:
Originally posted by cronos six

zagor-5
tex-7
m.no-7
dampir-7
m.m-7
d.dog-2
mark-2
b.beron-3
leo pulp-5
dragonero-6

Samo da te vidi docA, poslace ti on paket DD sa...

Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 29/11/2009 : 23:13:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message
Meni su najdraži i najbolji Leo Pulp i Marti Misterija. Leo jer mi je stvarno smešan, crtež je sav u karikaturama i odlican, u boji je, a Prljavi Inspektor Blaža je stvarno dobro odradio pos'o.
Strika Martija sam uvek voleo, ima i boljih i lošijih epizoda, ocekujem da ce ova sledeca biti najbolja do sad ("Everything is better with pirates!" :D).
Brad Barron - crtež je odlican, prica dene-dene, mnogo dobrih momenata ali i mnogo promašaja, ali sve bolje i bolje. Uzimam i dalje.
Zagor - Odabrane price su mi dobre, ovo ostalo manje, ima OK a i kretenskih prica. Crtež bi bio odlican samo da mi ne pripada muka kad god vidim Cika ili gro-plan Zagora.
Ovo ostalo sam uzimao po malo, ali nedovoljno da pricam puno ili ocenjujem...
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 29/11/2009 : 23:17:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message
zagor-4
tex-8
m.no-7
dampir-3
m.m-6
d.dog-7
mark-2
b.beron-3
leo pulp-5

Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno!
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 29/11/2009 : 23:19:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message
quote:
Originally posted by Bruce Springsteen

Zagor - 6
M.No - 7
Tex - 7
MM - 7
BB - 6
DD - 7
Dampir - ne citam

Znaci sve ukupno u proseku 7

Ti bi bio dobar za profesora. Sve bi te studentice volele.

Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno!
Go to Top of Page

kandraks
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3914 Posts

Member since 16/03/2009

Posted - 29/11/2009 : 23:21:37  Show Profile Show Extended Profile  Send kandraks a Private Message
Ja sam licno u sustini zadovoljan epizodama koje izdaje ,,Veliki Cetvrtak,,!Tu se na pocetku ogradjujem jer se ovo odnosi na Zagora(redovni,odabrane price,specijali),Mister Noa,Texa,donekle Dampyra i Dilan Doga kao i Lea Pulpa!Leo Pulp je pravo osvjezenje,steta sto ga vise nema jer je sa ove tri epizode potpuno opravdao ocekivanja!Sto se Dampyra tice tu sam procitao brojeve ,,Dvorac U Karpatima,, i ,,Transilvanijski Ekspres,, i ne znam sta bih mislio o njemu!U svakom slucaju sam izuzetno zadovoljan crtezom ali mi price i nisu nesto!Mozda je to zato sto nisam uz njega od pocetka ali ako su po vecini Dampyrovih fanova ovo u sustini najbolje epizode ne znam sta da mislim,nisam siguran da li cu nastaviti sa njim!Od Dilan Doga sam takodje procitao samo dvije epizode i po ko zna koji put sam se uvjerio da mi on kao junak nikako ne lezi!Ne zelim da omalovazavam njegove fanove ali uopste ne uzivam u njegovim stripovima tako da sam vise nego siguran da cu se njega odreci!Tex mi je vrlo dobar (mada se vecini ne svidja jer je po njima svaka prica na isti kalup)!Ima dosta pucacine,borbe i vrlo malo nepotrebne price, sto od Texa i ocekujem,a u prilog mi ide i cinjenica da ga nisam citao neki 15-tak godina tako da je meni ovo sve novo...:):):)!Mister No je daleko od svojih najboljih epizoda ali mi pored Zagora i dalje donosi najvise uzivanja pri citanju!Iako to nisu neke odlicne ili vrlo dobre epizode meni pruzaju i dalje zadovoljstvo pri citanju ( a ja to i trazim od stripova) tako da definitivno nastavljam sa njim!Za kraj sam ostavio Zagora i moram se sloziti sa vecinom da mu ove epizode i nisu nesto ali kada spusim kriterij ( a to je samo Zagorelom dozvoljeno) moze se i u njima uzivati!Najbolji od ovih izaslih brojeva su mi ,,Hjuroni,, (doduse procitao sam samo prvi broj),mada ne mogu ne reci da sam pomalo skeptik jer je Boselli vec znao zabrljati vrlo dobar pocetak price!,,Odabrane Price,, su mi pun pogodak sto se tice Zagora i sa nestrpljenjem cekam svaki naredni broj ove edicije!Kada se na kraju sve sabere i oduzme ,,Veselom Cetvrtku,, dajem ,,cvrtstu,, sedmicu!

Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!!
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 29/11/2009 : 23:34:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:
Originally posted by kandraks

Sto se Dampyra tice tu sam procitao brojeve ,,Dvorac U Karpatima,, i ,,Transilvanijski Ekspres,, i ne znam sta bih mislio o njemu!U svakom slucaju sam izuzetno zadovoljan crtezom ali mi price i nisu nesto!Mozda je to zato sto nisam uz njega od pocetka ali ako su po vecini Dampyrovih fanova ovo u sustini najbolje epizode ne znam sta da mislim,nisam siguran da li cu nastaviti sa njim!

Nisam bas fan,ali mi je Dampyr prilicno dobar. Mislim da je greska sto nisi citao od pocetka,jer postoji kontinuitet i ne bi trebalo citati samo pojedine epizode.
Mada,ako ne volis horor,jer vidim da ti se ne svidja ni DD,onda ni to ne bi pomoglo.

quote:

Tex mi je vrlo dobar (mada se vecini ne svidja jer je po njima svaka prica na isti kalup)!Ima dosta pucacine,borbe i vrlo malo nepotrebne price, sto od Texa i ocekujem,a u prilog mi ide i cinjenica da ga nisam citao neki 15-tak godina tako da je meni ovo sve novo...:):):)!

Go to Top of Page

kandraks
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3914 Posts

Member since 16/03/2009

Posted - 29/11/2009 : 23:58:43  Show Profile Show Extended Profile  Send kandraks a Private Message
quote:

quote:

Tex mi je vrlo dobar (mada se vecini ne svidja jer je po njima svaka prica na isti kalup)!Ima dosta pucacine,borbe i vrlo malo nepotrebne price, sto od Texa i ocekujem,a u prilog mi ide i cinjenica da ga nisam citao neki 15-tak godina tako da je meni ovo sve novo...:):):)!

Tex je Tex...

Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!!
Go to Top of Page

kandraks
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3914 Posts

Member since 16/03/2009

Posted - 30/11/2009 : 00:03:00  Show Profile Show Extended Profile  Send kandraks a Private Message
quote:

quote:

Sto se Dampyra tice tu sam procitao brojeve ,,Dvorac U Karpatima,, i ,,Transilvanijski Ekspres,, i ne znam sta bih mislio o njemu!U svakom slucaju sam izuzetno zadovoljan crtezom ali mi price i nisu nesto!Mozda je to zato sto nisam uz njega od pocetka ali ako su po vecini Dampyrovih fanova ovo u sustini najbolje epizode ne znam sta da mislim,nisam siguran da li cu nastaviti sa njim!

Nisam bas fan,ali mi je Dampyr prilicno dobar. Mislim da je greska sto nisi citao od pocetka,jer postoji kontinuitet i ne bi trebalo citati samo pojedine epizode.
Mada,ako ne volis horor,jer vidim da ti se ne svidja ni DD,onda ni to ne bi pomoglo.

Fazon je u tome sto sam oduvjek volio horor ali mi Dilan nikad nije ,,sjeo,,niti odgovarao kao strip!Od svih cudovista i aveti najbolji su mi Vampiri ali mi se ni Dampyr nije pretjerano svidio!Cudno, zar ne?!

Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 30/11/2009 : 00:30:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message
Do sada sam kupio sva kiosk izdanja VC, idemo redom :

-Zagorove stare epizode, ukljucujuci i Cikove specijale sam procitao sa lepom nostalgijom. Neke od tih stranica su mi vratile mirise, ukuse i slike detinjstva i decastva. Neprocenjivo! Odabrane price su pun pogodak, kao i odabir istih, od svih su me navise odusevili: Na ivici ponora, Sveti breg i Horde zla. Redovanu seriju nisam citao jer mi se ne svidja. Zagor je bio zamisljen kao strip za decurliju. Ta su decurlija u medjuvremenu porasla, a nije bilo nove decurlije koja ce zmeniti staru. Novi scenaristi od Zagora prave "ozbiljniji" strip, sto im nikako ne polazi za rukom. Isto mislim i za specijalno izdanje.

-Dilan Dog mi je svaki odlican i svaki sam procitao. Taj cetvrtak kad je Dilan mi je najomiljeniji. Ja Dilana nisam citao puno, mozda nesto malo kao dete. Dugo sam mislio da je to "nafuran" strip, ali sad vidim da nije tako. Odlicna mi je svaka prica Paole Barbato. Poseban smek Dilanu daju uvodnici koji su odreda perfektni. I Djole i Leo su pored uvodnika odradili i odlicne adaptacije, sto se najbolje vidi u prevodu Grucovih sala, koje kako cujem nisu ni malo lake za prevod.

-Mister No je slabiji od starijih epizoda, vidi se tu zamor materijala. Nisam ih citao sve i jedina koja mi je ostala u secanju je ona sa Dzerijevim caletom. Za mene je ta prica ispala zanimljiva, ali sa puno natezanja u scenariju.

-Dampira ne citam, ni Bred Berona, ni Komandanta Marka, ni Teksa. Od Teksa sam procitao samo Mefista i nije mi se dopao.

-Martiju sam se najvise radovao kad sam video najavu. Od ovih nekoliko epizoda koje su izdate, najvise mi se dopala prva. Primecujem da je Marti u zadnje vreme pomalo nabacan strip. Meni to nije lose, sve te stare zagonetne price, ali to malo smeta radnji. Mislim da Martijevim scenaristima vise ne treba nametati obavezu da strip treba da ima neku posebnu akciju. Kasteliju treba ostaviti da kao neki Broj Jedan prica price o starim vremenima i kako je to stvarno bilo onda, a kako ga zvanicna istorija tumaci. Ja inace nikada nisam citao onaj dodataka Martija o tome sta je istina, a sta je izmisljeno zato sto sam uvek hteo da verujem Kasteliju.
Inace i Marti ima odlicne uvodnike, sad videh da ih pise Prozirna Senka, pa mi je tim draze. Senka je za mene jedan od neprezaljenih bivsih forumasa.

-Leo Palp mi se dopao kako je nacrtan i obojen, ali misli da bi bio ludilo da ga je adaptirao Djole mesto prljavog Blaze.

Eto, to bi bilo to.

JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE
Go to Top of Page

Sekta
Average Member

Bosnia and Herzegovina
768 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 30/11/2009 : 00:36:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Sekta a Private Message
Mene je Leo skroz pozitivno iznenadio. Dragonero mi se nikako nije svidio. Mr No citam na silu,zbog stare slave. Marti M. mi je dobar. Ove Zagorove epizode mi nisu ništa posebno. Teks mi je dobar. Marka ne uspjevam ni završiti. Posebno su mi glupe dodatne knjižice. Saznali smo da Žalosna Sova nosi iste pelene napravljene od medvjede kože još iz tinejdžerskih dana. A Pradeda vrac gladuje u pecini. Grozno. BB i Dampira više ne kupujem. Nekako mi nisu toliko zanimljivi.

???? ????? ???? 100, ??? ?? ?? ?????? ???
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 30/11/2009 : 00:45:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message
od Dragonera sam puno ocekivao, poceo je odlicno, na kraju mi je bio bezveze totalno, a ubio me onaj bedni fajt sa zmajem.
A i gomila izmišljenih reci (pa i po 3 za jednu istu stvar) potsetila me je na ovaj stripic: http://xkcd.com/483/

Edited by - Grujah. on 30/11/2009 15:38:45
Go to Top of Page

drakulloni
Senior Member

1317 Posts

Member since 25/09/2009

Posted - 30/11/2009 : 11:57:22  Show Profile Show Extended Profile  Send drakulloni a Private Message
MR.NO - 10

subjektivno ali prosto ne mogu da odolim.

Dylan Dog - 9, ali samo zato sto nije MR.NO

Zagor - 8 valjda zato sto nisam ni citao puno starih epizoda, pa su mi ove dosta zanimljive. Eto npr: Tula. Meni prilicno dobro odradjena, kao i "Covek koji je dosao sa istoka".

Tex - 7

M.Mystere - 7, ali samo zato sto nikad nisam uspeo da se u potpunosti sazivim sa ovim junakom. Valjda smo mnogo slicni a nisam ni procitao puno, pa ce se ova ocena verovatno popraviti vremenom.

Od navedenih stripova imam sva izdanja VC, i dacu svima 10, posto cenim svaciju kreativnost. Neciju vise, neciju manje ali evo 10

Lepo je promenniti se...Jos je lepse promeniti se zauvek.
Go to Top of Page

tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts

Member since 29/12/2008

Posted - 30/11/2009 : 14:21:48  Show Profile Show Extended Profile  Send tumen a Private Message
Kada je rec o odabiru stripova koji ce Veseli da izdaje,tu sam oduševljen i svaka im cast,dajem im devetku,desetku necu samo zato što mislim da su mogli i Nejtana da ubace kao kiosk izdanje pa da konacno imamo i tako nešto u ponudi.Možda fali i još neko vanredno izdanje nekog junaka i Julia ili Brendon,ali to su vec želje za neku buducnost.
Odlican potez je napravljen sa izdavanjem Breda,Markovih specijala,Lea Pulpa.
Dakle devetka.

Edited by - tumen on 30/11/2009 14:23:23
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7806 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 30/11/2009 : 14:38:07  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
@mhejl

ne slažem se s tvojom ocjenom pescea... meni je mnogo bolji crtac od laurentija.

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000