forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Martin Mystere - Pomoc
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Jura_ZG
Starting Member

Croatia
12 Posts

Member since 08/12/2009

Posted - 10/12/2009 : 14:45:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Jura_ZG a Private Message
Pozdrav ekipa,
ovak, dugo sam skupljao i citao strane stripove.
Sad me oprala neka nostalgija za stripovima kaj sam cital dok sam bio klinac.
Konkretno zanima me Martin Mystere, pokusavam pohvatat konce sa tim izdanjima i kolko sam skuzil ova domaca izdanja od Slobodne su nekak hirovita i ne prate pricu po redu. Izdanja LMS idu po redu,ali ih je gotovo nemoguce nabaviti.
Ono kaj mene zanima je dal se izdaju(ili je moguce nabaviti) MM-a po origigi redosljedu, a da nije Hard Cover(kolko vidim izdaje ih Libellus,ali posto bi trebao skupljati ispocetka cca 100 kn po stripu mi je previse).
Pozdrav.

tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts

Member since 29/12/2008

Posted - 10/12/2009 : 14:55:41  Show Profile Show Extended Profile  Send tumen a Private Message
Pa izdanja LMS imaš dosta na aukcijama i uopšte ih nije teško nabaviti.Tu ti je i pravilan redosled,jedino možeš od Libelusa uzeti broj 24 Panova frula koji nije bio objavljen i sacekati za koju godinu i ponoviti isto to kada izade jubilarni stoti broj.I miran si.Pogledaj malo aukcije na ovom sajtu.
Trecu opciju za sada nemaš.

Edited by - tumen on 10/12/2009 14:56:09
Go to Top of Page

Jura_ZG
Starting Member

Croatia
12 Posts

Member since 08/12/2009

Posted - 10/12/2009 : 15:45:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Jura_ZG a Private Message
Krivo sam se izrazio :) mislio sam na tesko nabavljive, a jako dobro ocuvane(jako sam picajzla kaj se tog tice ;) ). Nije mi bitna neka antikvitetna vrijednost, ali svoje stripove pazim "pod pretnjom smrti" ;) tak da sam si mislil nabaviti neke friske printeve.
Znaci osim Libellusa nije bilo reprinteva stari izdanja, steta, tome sam se najvise nadao.
Nis, idem se baciti u potragu, fala na infou.
Pozz
Go to Top of Page

tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts

Member since 29/12/2008

Posted - 10/12/2009 : 15:59:18  Show Profile Show Extended Profile  Send tumen a Private Message
Nije bilo drugih reprinta,pitanje je da li ce i biti.
Pa ako cešce pratiš aukcije naci ceš i lepo ocuvane LMS stripove,a takve možeš naci i na možda još nekim drugim sajtovima.Pocevši od broja 1,ovi stripovi i nisu nešto specijalno skupi.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 10/12/2009 : 16:19:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
To što ti tražiš, nema.
Ali, nisi jedini koji to traži.
MM, Ken i Magicni Vjetar su tri ponajbolja Bonelli stripa, a nemaju uredan sc kiosk reprint od prvog broja. Puno ljudi ih priželjkuje...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

mikado
Senior Member

Serbia
1710 Posts

Member since 01/06/2009

Posted - 10/12/2009 : 16:27:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit mikado's Homepage  Send mikado a Private Message
quote:
Originally posted by Obi-wan

To što ti tražiš, nema.
MM, Ken i Magicni Vjetar su tri ponajbolja Bonelli stripa, a nemaju uredan sc kiosk reprint od prvog broja. Puno ljudi ih priželjkuje...

Potpisujem. Ih, kada bih ovo video na kiosku...

https://religiopedija.blogspot.com/
https://bonelistripovi.blogspot.com/
Go to Top of Page

Sekta
Average Member

Bosnia and Herzegovina
768 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 10/12/2009 : 16:52:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Sekta a Private Message
Posebno M.V. Neozbiljni izdavaci su stigli do br 20 i nema dalje. A to bi bilo odlicno kiosk izdanje.

???? ????? ???? 100, ??? ?? ?? ?????? ???
Go to Top of Page

Jura_ZG
Starting Member

Croatia
12 Posts

Member since 08/12/2009

Posted - 10/12/2009 : 18:14:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Jura_ZG a Private Message
quote:

To što ti tražiš, nema.

Sad mi je lakse

Edited by - Jura_ZG on 10/12/2009 18:24:47
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 10/12/2009 : 19:35:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
quote:
Originally posted by Sekta

Posebno M.V. Neozbiljni izdavaci su stigli do br 20 i nema dalje. A to bi bilo odlicno kiosk izdanje.

Pa BILO je toliko odlicno da su ga povukli sa kioska

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Sekta
Average Member

Bosnia and Herzegovina
768 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 10/12/2009 : 19:53:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Sekta a Private Message
Da ga je izdavo neko ozbiljniji, siguran sam da bi dugo izlazio. Treba samo pogledati koliko je bilo rasprava i interesovanja za br 21.

???? ????? ???? 100, ??? ?? ?? ?????? ???
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 10/12/2009 : 20:05:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message
quote:

Da ga je izdavo neko ozbiljniji, siguran sam da bi dugo izlazio. Treba samo pogledati koliko je bilo rasprava i interesovanja za br 21.

Tacno!

Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno!
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 10/12/2009 : 20:23:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
SC je bio, a za mene je i još uvik, ozbiljan izdavac. Onda nije prošlo, pokušali su drugu opciju i odustali. Danas je kriza puno veca pa trenutnu "pauzu" ili sporiji ritam po pitanju drugih izdanja gledam kao rezultat toga a ne kao neozbiljnost. Druga je prica koju mi iz fotelja želimo...

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 10/12/2009 : 22:00:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:
Originally posted by Kit Carson

quote:

Tacno!

Koliko ih je bilo?
Prebrojite ih,pa vidite da li ih je dovoljno za kiosk izdanje
SC je probao sa kiosk izdanjem (licno sam ga kupovao kod kolportera,kao i KP od SC),pa su presli na HC izdanje,pa je nastavila Sfera 3 broja,pa wizard cela dva.
Mozda bi proslo kod velikog izdavaca kao sto je VC jer bi ga pokrivala druga izdanja dok ne zazivi,mada je i to sad upitno.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 11/12/2009 : 12:07:06  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Možda kupiti stara Dnevnikova izdanja, pa onda malo SD, pa Ludens i tako to, ali tko ce to tome uci svemu u trag?! ILi kupovati od LIbellusa, mislim da nema druge opcije. Osim ako se nadu prave kolekcije svih starih objavljenih na aukcijama...

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 11/12/2009 : 12:36:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
Ja ovako:

- LMS (107 brojeva) - U 2 mjeseca sam preko aukcija uspio nabaviti 52 LMS MM broja, fino ocuvana, za 12-20 kuna. Dakle, vec pola toga. Zadnji brojevi su, kažu, rijetki i skuplji, tako da ih možda necu uzeti u LMS izdanju, vec i LIB. Inace, LMS izdanje je okay, sve su price tu, meni ništa ne smeta, u pocetku su naslovnice, broj strana i raspored prica zbucani, ali koga boli briga, tu i tamo koja cenzurica, ali ništa strašno, najvažnije da je jeftino i da možeš masnim rukama držati strip. I sken je u 90% slucajeva skroz vidljiv.
- LMS ima samo 2 rupe - #39 "Paunova frula" i orig. #100. To cu uzeti u LIB izdanju.
- Na prijelazu iz LMS u SD, ima 25 rupa, 18 ih treba pokriti s LIB izdanjima, 7 je pokriveno s Vanini SC izdavacem. Takoder, LIB ce izdati 5-6 BIS izdanja.
- Nakon svega toga ide oko 40 brojeva Slobodne Dalmacije, pa 4 broja Ludensa i 30 brojeva Strip Agenta (koji od nedavno izdaje cjelovite epizode). Stalo se na orig. broj #215 i praznina traje do #279. Dakle, nekih 60 brojeva, koje cu pustiti da SA pokriva, iako je to ultra sporo, nije me briga jer je dosta krš epizoda u tom periodu, posebno nakon #240.
- I zadnje što treba spomenuti je Veseli cetvrtak, srpski izdavac od 2008. koji je poceo izdavati od orig. #279m tj. tzv. postrevolucionarni period. Izašlo je 9 brojeva na 160str (svaka 2 mjeseca) i pici dalje... Talijani su na #306.

Eto, to je moja shema za pokrivanje redovne serije, a ako si fetišist, sigurno ti se nece svidjeti. ;) Ali procjenjenja ušteda mi iznosi i do (najmanje?) 12 000 kuna, pa ti vidi.

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 11/12/2009 : 12:48:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
Valjda #24

Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 11/12/2009 : 12:53:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
quote:
Originally posted by Renky

Valjda #24

Je.
Evo neka lista - http://www.striparna.com/stripofili/corto/popis_mm.htm

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
Go to Top of Page

broj jedan
Junior Member

Croatia
325 Posts

Member since 13/07/2009

Posted - 11/12/2009 : 15:26:34  Show Profile Show Extended Profile  Send broj jedan a Private Message
Kad bi barem Strip Agent poceo izdavati MM extra gdje bi se sve ispocetka reprintovalo... nemam ja ništa protiv Libellusa, ali jednostavno više volim kiosk izdanja

Bolje živjeti sto godina kao bogataš nego sedam dana u bijedi!
Go to Top of Page

dnevni boravak
Senior Member

Croatia
1033 Posts

Member since 26/07/2008

Posted - 11/12/2009 : 16:14:28  Show Profile Show Extended Profile  Send dnevni boravak a Private Message
Nebi mi bilo previše mrsko da VC izbaci barem MM BIS-eve upakirane u (SC) specijalce prije nego ih Libellus dostigne.

I'm working on a dream Though sometimes it feels so far away
I'm working on a dream And I know it will be mine someday......

Edited by - dnevni boravak on 11/12/2009 19:54:17
Go to Top of Page

djukak
Senior Member

2933 Posts

Member since 28/04/2005

Posted - 11/12/2009 : 17:48:32  Show Profile Show Extended Profile  Send djukak a Private Message
quote:
Originally posted by broj jedan

Kad bi barem Strip Agent poceo izdavati MM extra gdje bi se sve ispocetka reprintovalo... nemam ja ništa protiv Libellusa, ali jednostavno više volim kiosk izdanja

Ja više volim ono što mogu sebi priuštiti. U ovom slucaju svakako nemam novca za Libellus...

They have money for wars, but can't feed the poor!

Allow me to introduce first, Makaveli the Don.
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7718 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 11/12/2009 : 18:06:07  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message
da i ja izrazim svoje želje šta bih volio vidjeti kao kiosk izdanje...

osim texa od prvog broja,sa orig. naslovnicama o cemu sam bar 7-8 puta govorio, tu je i mister no od prvog broja,martin mistere od prvog broja i sve šta je sd,lud i sa preskocio,Laz. led od broja gdje je lud stao,magicni od broja 21, almanah tex,mister no,martin m...
naravno,kap. miki od if edizioni.
ima toga još dosta,ali i ovo bi bilo ok,a bio bih zadovoljan da bilo šta od navedenog krene.
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7718 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 11/12/2009 : 18:08:11  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message
mislo sam na kena,nicka rajdera,nathana od broja 63...
Go to Top of Page

broj jedan
Junior Member

Croatia
325 Posts

Member since 13/07/2009

Posted - 11/12/2009 : 18:13:45  Show Profile Show Extended Profile  Send broj jedan a Private Message
quote:
Originally posted by djukak

quote:
Originally posted by broj jedan

Ja više volim ono što mogu sebi priuštiti. U ovom slucaju svakako nemam novca za Libellus...

isto je i kod mene. nadam se da cemo što prije docekati MM extra na kiosku

Bolje živjeti sto godina kao bogataš nego sedam dana u bijedi!
Go to Top of Page

almon
New Member

Croatia
237 Posts

Member since 13/11/2009

Posted - 11/12/2009 : 22:29:48  Show Profile Show Extended Profile  Send almon a Private Message
quote:

To što ti tražiš, nema.

MM u pocetku još donekle, ali Ken Parker i Magicni, Bože sacuvaj.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 11/12/2009 : 22:38:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
Ken Parker je najbolji Bonelli ikad! Pogotovo gledajuci sa ove vremenske distance.

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 11/12/2009 : 22:40:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:
Originally posted by almon

quote:

To što ti tražiš, nema.

MM u pocetku još donekle, ali Ken Parker i Magicni, Bože sacuvaj.

Meni se baš svidaju...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000