forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Tex 97
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 09/02/2010 : 18:16:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
quote:
Originally posted by Kit Carson

E uzasno! Pa sve mogu da razumem, svaku vrstu zakenjavanja (skupljam VC ), ali gresku u naslovu ne razumem.

Dobro, taj deo ne poznajem, da li postoji mogucnost da se to ispravi? Imao je i VC takvu jednu naslovnicu u najavi ( i to isto Texovu ) sa viskom sesira, pa su ispravili. Nadam se da postoji mogucnost da i ovi isprave. Ne da bude "Smaragdana ogrlica". ( Da se nasmejem dok mogu. )

to je na unutrasnjem listu tj. predlistu, ne na korici. to nema veze s dokom nego vrlim nam upisivacima. nedavno je falio glagol na hrptu jednog zagora. uzas.

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 09/02/2010 : 18:17:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message
quote:
Originally posted by Curunir

quote:
Originally posted by mpavin

Ni one ostale dvi vjerojatno nemaju lektora pa nema toliko grešaka. U novom Zagoru ima samo par grešaka medu kojima je najveca ona s Takedom...
Ali, ne zamjeram ja ništa Doku...

istina, ali im je stil nikakav, unatoc minimumu tipfelera. fraze i konstrukcije su im ocajne.
a zajedno u mjesec dana prevedu 1/20 onoga sto prevede on.
no on zna da grijesi, i provjerava, ali kad buljis u ekran 15 sati dnevno, jbga, ne vidi se da sad stoput prijedjes...
svejedno, ne branim ga. mora vise paziti.

A da pije sa Sawitchem ( gde li njega nadjo, on dobio secer od koka-kole ), Ponkijem, Dmarom... to moze, a?

Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno!
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7818 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 09/02/2010 : 18:18:51  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message
quote:
istina, ali im je stil nikakav, unatoc minimumu tipfelera. fraze i konstrukcije su im ocajne.
no on zna da grijesi, i provjerava, ali kad buljis u ekran 15 sati dnevno, jbga, ne vidi se da sad stoput prijedjes...

Svakako. Dosad nikad nije bilo ovoliko grešaka u ludensovom texu, a da me ovaj put stvarno nisu ubadale u oci ne bi ništa ni spominja.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 09/02/2010 : 18:19:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
e to nisam znao, sunce mu kalajisano birtijsko!

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 09/02/2010 : 18:20:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message
quote:

Imas topic u Svastaru, sve dokumentovano slikama i recima, pa vidi. Otvorio Sawitch.

Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 09/02/2010 : 18:20:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
quote:

quote:

Svakako. Dosad nikad nije bilo ovoliko grešaka u ludensovom texu, a da me ovaj put stvarno nisu ubadale u oci ne bi ništa ni spominja.

ako bolje pogledas, najgore je na samom pocetku, sredini i kraju! tocno se vidi kad umor zavlada.

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26820 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 09/02/2010 : 18:24:16  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message
quote:

Nisi cita Blindirani vlak?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Panon
Senior Member

2656 Posts

Member since 16/08/2007

Posted - 09/02/2010 : 18:27:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Panon a Private Message
Nedavno baš procitah Tex 'Zlatni kanjon'. Nije LU, ali koliko sam se tamo tipfelera nagledao... :)
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 09/02/2010 : 18:29:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
quote:
Originally posted by jaki

quote:

e da, to je onaj od ilijane marin, jel? hihihi, sta je ta radila s prijevodom, majko mila...

Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7818 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 09/02/2010 : 19:06:12  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message
quote:

Jesam, ali ne sican se što je tamo bilo.
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 10/02/2010 : 13:33:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
Moram se složiti s uvaženom gospodom @drogsyjem i @mpavinom - u 3. dijelu je došlo do malog pada kvalitete. Ne radi se o drasticnom padu, vec bih, ako mi dopuštate, izrazio stopu pada u postocima --> ona iznosi = 31%. Naime, stopa pada se ocituje u tome da puni potencijal zapleta nije iskorišten u cjelosti. Boselli nije poslušao neke moje vapaje od prije mjesec-dva dana i zato mislim da bih bio bolji scenarist od njega, samo da sam još npr. elokventniji, nacitaniji i da znam talijanski.

Dakle, od 3. dijela se ocekivalo razriješenje situacije. Na bilo koji nacin. Ili spektakularni obracun na prelijepoj vatrenoj pozornici (Cikaški požar, Nepobjedivi) ili Napoleonova taktika - razdvoji i potuci neprijatelja pojedinacno ("Posljednji okršaj u Bannocku). Valja svaki izbor, mada taj obracun Boselli koristi vec po 3. put i bilo bi bolje da mu nešto još drukcije padne na pamet.

Mauro se odlucio na 2. verziju, za koju nemam ništa protiv, ali mišljenja sam kako je bilo prikladno tu pridodati bar malo vatre, požara i paljevine. Toga nema ni u tragovima. Jedino opravdanje je da se autor nije hito ponavljati jer smo u prva 2. broja imali bar 3-4 spaljena grada. Idemo dalje... Rekoh, odlucio se za 2. verziju, za koju nemam ništa protiv, ali njezina izvedba je isuviše mlaka. Paklena banda Jacka Thundera se nije pokazala na visini posijane slave i na kraju svega ispada kako su gradani Dogtowna (topovsko meso) pružili kudikamo žilaviji otpor od njih. Nema sumnje da je akcija jako zabavna unatoc manama, medutim moja dužnost je objektivno iznjeti te mane. S pozitivne strane, Boselli je ubacio par interesantnih pikanterija da se ne bi sve svelo na golo puškaranje.

Osim mlake izvedbe obracuna u stilu "Bannocka", konkluzija situacije je mogla bit maštovitija. Citava prica oko Bronco Lanea se ne uzdiže više od "procišcavanja u cistilištu", tako da je njegov doprinos u konacnom obracunu minimalan, a na kraju svega nije ništa ni naguzio. Od Frane Lasica sam isto ocekivao više, a ni Kid Rodelo nije, hm, zasutavljen na nacin koji sam ocekivao. Ma baš! Ne znam je li ta banda na kraju ikoga uspjela ubiti! HEAVY SPOILER, HEAVY SPOILER, HEAVY SPOILER (ne selektirajte, bogamu vašega):"Osim što je Jack Thunder na kraju uspio sam sebe ubiti."

Što na kraju svega toga imamo. Što je isplivalo.
1) Isti koncept kao u 2 prijašnja Bosellijeva uratka
a) (-) ali mlaka izvedba (ne previše, ali i dalje mlaka)
b) (+) inovativna ideja [pakao, cistilište, raj], koja prije navedeni repetativni koncept baca u drugi plan.
2) Lik Jacka Thundera, koji je unatoc svim zajebima i dalje uspio ostati karizmatican i karakteristican.
3) Zagarantirana zabava (radi akcije)
4) Marecello koji ni u jednom trenutku nije podbacio.
5) Villine naslovnice
6) (+ i -) Vrlo cudna ideja za nastavak kultnog "Bannocka". Banda jako cudnih likova, a radnja preslicna.

Kad sve sumiramo, ocjena je 77%. Nemojte me tražit ocjene za pojedine kategorije, jer za njih još nisam na cistu. Sve u svemu, rijec je o vrlo zabavnom stripu, pomalo cudnom, a Boselli do kraja ne uspijeva zadržati sve konce u rukama, mada ti sitni propusti nisu drasticni i ne vjerujem kako ce previše umanjiti sveukupni dojam.

Pristojno sam zadovoljan i mogu samo ustvrditi kako i ova epizoda potvrduje visok stupanj klvalitete SD/LU Texa, te da se ne mora sramiti nedavne "Mescalerosi". Tko zna, možda bude još jednog nastavka.

Lijep pozdrav,
Inferno

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 10/02/2010 : 13:48:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
quote:

quote:

Jesam, ali ne sican se što je tamo bilo.

hm, moram ipak reci... ne komentiras prvih 20ak stranica sierra blanke? sve vrvi od tipfelera, ima cak po 2 u 1 oblacicu... poslije prestanu, ali ipak...

Go to Top of Page

il cattivo
Average Member

Croatia
861 Posts

Member since 25/05/2005

Posted - 10/02/2010 : 14:00:02  Show Profile Show Extended Profile  Send il cattivo a Private Message
quote:

quote:

Imas topic u Svastaru, sve dokumentovano slikama i recima, pa vidi. Otvorio Sawitch.

A de ba to?

To really live you must almost die
And it happened just that way with me
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7818 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 10/02/2010 : 14:07:24  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message
quote:
hm, moram ipak reci... ne komentiras prvih 20ak stranica sierra blanke? sve vrvi od tipfelera, ima cak po 2 u 1 oblacicu... poslije prestanu, ali ipak...

Primjetio sam samo 1 ili 2 u tih 20-ak strana...
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 10/02/2010 : 15:19:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
ma daj, evo ti u jednom jedinom oblacicu na 28/1, zatim odmah na 29/2... ok, ne 20ak nego 30ak... ima ih vise od 15... a malo teksta, mnogo manje nego u texu...

Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7818 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 10/02/2010 : 16:11:44  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message
To vec prelazi onu granicu od 20 stranica.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 10/02/2010 : 16:15:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
pa ispravih na 30... ali na te 2 npr. 3 tipfelera: vih, doblara i sirre. uzas.

Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 10/02/2010 : 21:25:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message
quote:
Originally posted by il cattivo

quote:

quote:

A de ba to?

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=36560&whichpage=1

Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 14/02/2010 : 09:59:23  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message
Boselli opet bode u mutnom i baca nam kost da je Carson otac Lenine kceri.
-> br.95, str 35 (gda.Phillips htjede nešto izgovoriti)
-> br.95, str 37 (Donna se zabrinula je li mladom Kitu stari Kit striko, jer to bi onda bio protuprirodni blud?)

Što mislite?

itsyourworldyoucanchangeit
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 02/03/2010 : 23:57:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
Sad sam se sjetio po kojem je westernu radena ova epizoda!!!

Ocu rec ili da pogadate?

Hint - naslov filma je U ODREÐENOJ MJERI analogan nazivu "Helltown".

Go to Top of Page

kandraks
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3914 Posts

Member since 16/03/2009

Posted - 03/03/2010 : 00:55:12  Show Profile Show Extended Profile  Send kandraks a Private Message
Govori...

Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!!
Go to Top of Page

zagorovac
Junior Member

Germany
318 Posts

Member since 16/06/2005

Posted - 03/03/2010 : 17:19:25  Show Profile Show Extended Profile  Send zagorovac a Private Message
Moram reci da sam vise ocekivao od te price...Likovi(banda Thundera) su cijelo vrijeme bili posebni,hladnokrvni,ubojiti,bez milosti a na kraju su zavrsili ko pocetnici...Meni jedan od rijetkih losijih Texa.
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 06/03/2010 : 16:47:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
Dobro, film nije baš isti, ali neke ideje su svakako prenesene... Rijec je o "Purgatory" (1999).

Go to Top of Page

kandraks
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3914 Posts

Member since 16/03/2009

Posted - 06/03/2010 : 20:07:58  Show Profile Show Extended Profile  Send kandraks a Private Message
Inferno,puno hvala na informaciji!Inace,kakav je film?Vrijedi li ga pogledati?

Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!!
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 06/03/2010 : 20:28:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
quote:
Originally posted by kandraks

Inferno,puno hvala na informaciji!Inace,kakav je film?Vrijedi li ga pogledati?

Svakako. Nije epohalno ostvarenje, vec je rijec o netipicnom, ali vrlo zanimljivo koncipiranom westernu. Skupina bandita dolazi u gradic Refuge koji kao da je olicenje cistišta...

http://www.youtube.com/watch?v=ByiYC1q_IC4

Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.27 seconds. Snitz Forums 2000