Author |
Topic |
Misko iz Darwooda
New Member
171 Posts
Member since 26/02/2007 |
Posted - 25/01/2010 : 15:47:04
|
quote: Originally posted by stinky
quote: Originally posted by kiky a samo par njih uspijeva (donekle) parirati ocu serijala.
da, a jedan se zove Chiaverotti
a sada cu vam slomiti srce. mislim, netko mora i to. kada opijena gomila bezglavo orgija, staloženi covjek im mora pokazati pravi put.
sclavi je najveci autor koji mene zanima u stripu. DD je moj najdraži strip. DD je cesto duboki strip. DD je valjani strip.
ali
sclavi je, na žalost, posrano jednostran. sclavi nema prolaz u etickom svemiru, sclavi kvari našu mladež (i kikyja).
sclavi nije dijalekticar. on nema ili tu strast da to bude ili rasudnu snagu da to bude. on je, ha dobro kao i svatko, definiran vlastitom psiho(pato)logijom i ne može uciniti potrebitu distancu kako bi svijet sveobuhvatnije sagledao. on se ne gleda iz zamišljene tocke nego sve tocke gleda iz sebe.
tako su kod njega "mrtvi pobijedili"; on vidi usranost birokracije, ispraznost života, moraliziranje oceva nejakim sinovima, dekadenciju grada i licemjerje malogradanskih sredina. i dobro vidi. ali nije se onda otisnuo dalje, u dijalektiku, do negacije negacije pa bi vidio neophodnost birokracije u modernom društvu, puninu života, validan autoritet oceva i nezrelost sinova, definiciju grada kao otvorenost u svim smislima naspram zatvorenosti sela kao i divno zajedništvo malih ljudi koje svako malo tu i tamo probija iz one poslovicne ogrezle malogradanštine.
zbog svega ovoga, sclavija vidim kao slabog filozofa, moralista, netrezvene glave i što sve ne, no ipak odlicnog strip autora cija je najveca snaga 'krpanje' - imaginacijom skrpati razne citate i omaže djelima koja su se objektivirala u pop-kulturi i tako proizvesti nešto novo, što pocesto premašuje izvornike.
ovo receno je Istina i ništa do Istine.
da,ali to je sclaviev doživljaj svega toga i na to valjda ima pravo, ne?Uostalom za to i služi umjetnost! |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13122 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 25/01/2010 : 15:51:17
|
nitko mu ni ne odrice to pravo ovo je topic o sclaviju gdje su neki postovi obožavateljski, a neki su obožavateljsko-kriticki u svakom slucaju, ne trebaš se sekirati, nebo ce i dalje biti plavo a sunce žuto |
|
|
realist
Senior Member
Croatia
1206 Posts
Member since 09/09/2003 |
Posted - 25/01/2010 : 21:09:30
|
quote: Originally posted by stinky
nitko mu ni ne odrice to pravo ovo je topic o sclaviju gdje su neki postovi obožavateljski, a neki su obožavateljsko-kriticki u svakom slucaju, ne trebaš se sekirati, nebo ce i dalje biti plavo a sunce žuto
Gustafi se ne bi složili s tobom |
Diplomiraj brzo i bez puno truda:
http://studirajlukavo.blog.hr/ |
|
|
danielp
Senior Member
Serbia
1365 Posts
Member since 29/05/2004 |
Posted - 26/01/2010 : 17:52:19
|
Sclavi je najbolji! Od detinjstva, (posle onih Dnevnikovih 59 brojeva), koji god DyD kupim, ne procitam ime autora, nego citajuci strip provalim da li je Sclavi, Chiavaroti ili neko treci. Sclavija odma provalim zato sto je jedinstven. Zajebo sam se samo u Jezero na nebu i mracna polovica! To kao da nije on radio! Mada mi i Chiavarotijeva /Granica lici na Sclavia |
|
|
kasper
Advanced Member
10878 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 26/01/2010 : 20:52:11
|
Sclavi me u svemu podseca na Supernovu... osobadjanje ogromne energije koja nije dugo trajala. Gomile odlicnih epizoda za sobom. Jedna od najboljih (mozda i najbolja) u Zagora, sve odlicne kod Mister Noa. Gomila JEBENIH epizoda kod DD. Nesto vise oko istoga necu, sve je vec napisano. Samo da recem da mi negde od 65 broja postaje nezanimljiv, pa dosadan, pa necitljiv. Tako to ide... |
Edited by - kasper on 26/01/2010 20:53:41 |
|
|
Topic |
|
|
|