forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Dylan Dog Top 10 epizoda
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 03/02/2010 : 20:50:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
quote:
Originally posted by stinky

quote:
Originally posted by Inferno

Prokleti dan - Ufff, kako je ovo vrhunski. Pitam se jel koji film

The Abominable Dr. Phibes

dijelom, da. ali ima li zbilja neki film s motivom bacene boce iz aviona koja je nekoga slucajno ubila? bas me zanima...

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts

Member since 11/03/2009

Posted - 03/02/2010 : 20:52:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Bob Rok a Private Message
quote:
Originally posted by Curunir

quote:
Originally posted by elfak nish

Dugacki pozdrav,Iza ogledala,totentanz,igra sa smrcu,uspomene nevidljivog,nicija prica,Izbor,7 prokletih dusa,Mefisto,lepota demona

ajde Bobe nemoj bar ti nastavljati s ovom debilanom od prijevoda... nevjerojatno je da ona baba misli da pozdrav moze biti dugacak, k'o da je musterija topalovicima... valjda ce u reizdanju staviti normalan dugi pozdrav...

Nesam to ja, to brat Elfak, sudrug u borbi, partizan, uzeo mi lice zbog podrsku Face off, Elfak, zbunjujes narod

Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 03/02/2010 : 21:05:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
vidi vraga, stvarno... pa sto je to sad kopiranje avatara? nemos svak da ima tolki nos

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13152 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 03/02/2010 : 21:13:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
quote:

dijelom, da. ali ima li zbilja neki film s motivom bacene boce iz aviona koja je nekoga slucajno ubila? bas me zanima...

nema ali to nije ni bitno
dylan dog je djelo koje je skrpano od citata i to je najjaca sclavijeva snaga
prokleti dan je izgraden oko osnovne ideje dr. phibesa a flaša je pokupljena vjerojatno iz bogovi su pali na tjeme (flaša kao pokretac radnje)
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13152 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 03/02/2010 : 21:31:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
inace, ontopic,
TRENUTNO mi je najbolja epizoda Mumija. a da nisam takav nihilist, objasnio bih vam zašto i otvorio oci. posebno curuniru;)
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 03/02/2010 : 23:24:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
to nije vrijedno spomena kad ti je samo trenutno, a ne trenutacno

Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4650 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 04/02/2010 : 00:15:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message
quote:

quote:

nema ali to nije ni bitno
dylan dog je djelo koje je skrpano od citata i to je najjaca sclavijeva snaga
prokleti dan je izgraden oko osnovne ideje dr. phibesa a flaša je pokupljena vjerojatno iz bogovi su pali na tjeme (flaša kao pokretac radnje)

a el se vazi bogovi su pali na teme?

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 05/02/2010 : 22:38:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
Procitao Jezero na nebu i Dok padaju zvezde.
Mnogo su mi se dopale. Za Jezero još moram malo pogledati Unified theory.

Primjecujem jednu stvar, a ta je da u orig #150-icama imamo zbijeno prilican broj dobrih prica: Jezero na nebu, Cesta za nigdje, Otkucaji vremena, Div, Osmijeh mracne dame (a Novu vrstu još nisam citao).

Dakle, tek 2000. je prva koma-godina.

Veceras bi trebao "Netko nas zove odozgo"...

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 07/02/2010 : 21:09:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
Još procitao:
Granica - prosjek
Netko nas zove odozgo - vrhunski - 9.9/10
Prema dalekom svijetu - odlicno (mislim da je ovo tekstom najzagušeniji DD ikad, cak više od "Sna razuma";)

Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4748 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 07/02/2010 : 21:20:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message
Neko nas zove odozgo - genijalna prica.
Te ostale nisam citao, moracu da se bacim na njih.

Mojih top 10 (nisu po redu):
Ubice
Prica o Dylanu Dogu
Ukronija
Lift za pakao
Neko nas zove odozgo
Prokleti dan
Njujork, Njujork
Poslednji covek na zemlji
Dok nas smrt ne rastavi

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway

Edited by - kreŠa on 07/02/2010 21:24:19
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 09/02/2010 : 23:52:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
quote:

inace, ontopic,
TRENUTNO mi je najbolja epizoda Mumija. a da nisam takav nihilist, objasnio bih vam zašto i otvorio oci. posebno curuniru;)

Jucer sam iznova uzeo citati "Mumiju". Rekoh sam sebi, teško da ce bit naj-naj; u najbolju ruku tek zabavan trash...
Nakon citanja mogu samo ustvrditi da je "Mumija" možda najbolji Dylan Dog ikad. I to bez nekakvih pomaknutih interpretacija. Chiaverotti ovdje jednostavno briljira od pocetka do kraja.

Usporedujuci datume objave, dolazi se do zakljucka kako je Alan Moore za "From Hell" doslovno prekopirao ovaj Chiavijev uradak. Prica se vrti oko Sethove djece koja iz bezgranicne dosade ubija ljude po ulicama. I to sve po zadanom ritualu, kao da je rijec o magicnim obredima i žrtvovanjima, a žrtvenik je sam grad London. Tu sektu sacinjava profinjeni i privilegirani sloj londonskog društva (aristokrati, plutokrati). Svi su redom prikriveni hedonisti i perverznjaci, a u isto vrijeme i moralisti koji prije spomenute osobine licemjerno spocitavaju svakolikoj masi. Zatim se povlacu paralele s Egipcanima, uz koje pak vežemo pojmove kao što su autokratizam, hijerarhija, velika djela, megalomanija, sklad, zagrobni život, vjecnost... Rijec je o civlizaciji koja je trajala više od 4000 g., izgledalo je kao da ce trajati za vijeke vjekova, ali došao je trenutak kad je i taj svijet jednostavno nestao. Trudili su se oni ovjekovjeciti svoje težnje za vjecnošcu, vjecnim spokojem te na taj nacin pobijediti smrt, a sve u vidu simbolicnih arhiektonskih zdanja kao što su piramide i obelisci (svima je karakteristicno da koce prstom u nebo). I Moore u From Hellu navodi tornjeve katedrala kao falusne simbole muške moci, a u ovom stripu su to recimo oni ogromni bezizražajani kipovi egipatskih dostojanstvenika. I da se vratim u sadašnje vrijeme.. Sethova djeca su osjetila da im njihov svijet izmice i oni, kako bi se oduprli kako duhovnoj, tako i materijalnoj prolaznosti (promjenama), malo po malo lude i u ocajnickoj samoobrani pocinju u ime boga Setha i svega onog što on predstavlja provoditi nasilje po ulicama i tako pokazuju svoje pravo lice. Vecina toga se dogada na bazi podsvjesnog. Pažljiv citatelj ce primjetiti kako je za vecinu splatter scena odgovoran onaj Blochov prijatelj. Ali nebitno, ubojstva se mogu tumaciti dvojako. Chiaverotti je ubacio tog lika po uzoru na tigra iz "Sna tigrice", koji je shvatio da se u modernim gradovima, med povlaštenim slojem, pravda može postici jedino ako se igra po zakonima džungle (barem dok njega samoga ne rastrga neki drugi tigar). Po sredini stripa, Dylan se bori protiv mumije. Osim što je ta scena zanimljiva sama po sebi, mumija predstavlja nedostignuti ideal Sethove djece. No kad Dylan mumiju skrati za glavu, tada Chiaverotti jasno daje do znanja kako su njihove težnje cista iluzija. Cudi me da se Sclavi nije sjetio ovoga s mumijom, vec je išao kompliciranjim nacinom, preko onog mesmerizma... Što se tice forme, scenarist je sve posložio da je milina. Ne fali suspensea; splatter/trash/slash scene su izuzetno dobro tempirane kao što prilici horror žanru; i što je najvece iznenadnje, tekst scenarija je pitak i uvjerljiv. Takoder, vrlo važna karika je Dall'Agnolov crtež pa se graficki prikaz stripa gotovo može nazvati klasikom.

Moja interpretacija je samo jedna od mogucih (još je moram malo dotjerati).

Ocjena, bez imalo ironije:

Prica - 10
Scenarij - 10
Crtež - 10
Naslovnica - 10

Ukupno - 10/10

Go to Top of Page

soulfly tribe
Average Member

Croatia
755 Posts

Member since 26/02/2009

Posted - 10/02/2010 : 01:22:21  Show Profile Show Extended Profile  Send soulfly tribe a Private Message
naj 10:
Sablast u noci
Igra sa smrcu
Ples smrti
Dugacki pozdrav
Dok vas smrt ne rastavi
Život Anne Never
Ljepota demona
Sjecanja na nevidljivog
Zed
Dvorac straha/Dama u crnom

ima ih još odlicnih,ovih sam se prvih sjetio.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13152 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 10/02/2010 : 18:43:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
quote:
Ne fali suspensea; splatter/trash/slash scene su izuzetno dobro tempirane

da, prica ima odlican ritam, a iz jedne ofucane uobicajene teme, chiaverotti je izvukao najviše što se da
ak se dobro sjecam, sclavi je nešto slicno (ubojice iz visokog društva) uradio u Crvenom znaku, ali Mumija je puno bolja
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 10/02/2010 : 18:59:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
Samo vi pišite recenzije vrhunskih prica, dok moja lista ''za naruciti'' i ''obavezno nabaviti'' Dilana raste!
Go to Top of Page

morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts

Member since 29/01/2008

Posted - 10/02/2010 : 18:59:27  Show Profile Show Extended Profile  Send morrison a Private Message
quote:
Originally posted by kreŠa

Neko nas zove odozgo - genijalna prica.
Te ostale nisam citao, moracu da se bacim na njih.

Mojih top 10 (nisu po redu):
Ubice
Prica o Dylanu Dogu
Ukronija
Lift za pakao
Neko nas zove odozgo
Prokleti dan
Njujork, Njujork
Poslednji covek na zemlji
Dok nas smrt ne rastavi

Gde si procitao 'Ukroniju'?
Kad to pitam, ne mislim na prostoriju.

There ain't no grave gonna hold my body down.

Edited by - morrison on 10/02/2010 19:01:41
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 10/02/2010 : 21:09:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
Evo još epizoda koje sam u zadnje vrijeme citao po prvi put ili iznova:

- #3 - Noci punog mjeseca - vještice i vukodlaci po prvi puta u DD, što još hocete.
- #4 - Duh Anne Never - psiha, deliriji, "moj duh je slobodan".
- #9 - Alfa i Omega - znacaj života, smrt, svemir, prvoklasno.
- #22 - Tunel užasa - kloniranje rodenih ubojica, vrlo dobro, mada bi ja volio malo drukcije (bez nacista).
- #31 - Veliki Guignol - teatar apsurda.
- #33 - Jekyll - podvojene licnosti, vrlo dobro.
- #35 - Hridine duhova - po filmu "What ever happened to Baby Jane".
- #37 - San tigrice - nasiljem protiv nasilja, Mignaccov dragulj.
- #39 - Dogodilo se sutra - slucajnosti i determiniranosti
- #40 - Golconda - uživanje u nadrealizmu
- #53 - Kraljica noci - pravi Chiaverotti, kraljica majka, film Suspiria.
- #57 - Povratak u sumrak - suština svega, ego-tripovi...
- #157 - San razuma - Citam mjesec dan i još uvijek imam 10 str. do kraja.
- #174 - Nesretni zgoditak - bože sacuvaj
- kratka prica - UFO - suština DD-a
- spec - Kuca izgubljenih - inverzije

Edited by - Inferno on 10/02/2010 21:09:44
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 11/02/2010 : 18:05:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
Zbog Dall'agnolovog crteža sam opet uzeo u ruke "Granicu". Table 24 i 25 (+ Madam Trelskowsky) su super nacrtane.

Usput sam podigao mišljenje o samoj epizodi (koja mi se na prvi pogled cinila prekomplicirana). Chiaverotti prica o ljudima razocaranima životom, tj. o ljudima koji plešu po rubu, po oštici britve (da se malo pjesnicki izrazim). Fascinira kako autor svoje likove ubija u pojam, mislim sav taj pesimizam, izostanak potpore... Jedini uljez je scena sa gospodinom kojeg je plin ošamutio, dok su sve ostale odlicne i krcate pikanterijama (o kojima ne bi sada na dugo i na široko). Citav koncpet je napet, nadrealan i višeznacan, pa je to glavni razlog zašto je Claudio bolji scenarist od Rujua. I ne smara tekstom. Na kraju stripa saznajemo da je Magus duša nerodenog djeteta zaglavljena izmedu života i smrti. Ako ova horror scena nije za pamcenje, onda ne znam... Objašnjenje je to da su majku nakljukali ljekovima, ali u par navrata Chiavi sugerira kako je rijec o cedomorstvu. Vrlo intrigantno. Jednako kao i ugradeni fotoaparat umjesto srca, hehe. Eto, zaista ima tih detalja, a još bih izdvojio Georgeovu pricu i njegov odnos s ocem (sins of our fathers); pa zatim "ako je život privid, uspomene mogu samo biti pogreške u pamcenju"; "prošlost se uvijek vraca drukcija nego je se sjecamo"; i sl. druge prepoznaljive Chiavijeve fraze. Dylan ovdje ima ulogu potaknuti zarobljenike limba da prebrode krize, da umjesto levitiranja "slijede nit svojih snova i želja" i na kraju odaberu život. Istina, Dylanova uloga je trebala biti veca od obicnog posrednika, ali nebitno...

8/10

To je to u vezi "Granice". Ostao mi je još 1 Sclavi i 3 Chiaverottija, uklucujuci iznova "Vješticji vrh", epizoda koja je inspirirala Paolu Barbato pri stvaranju "Rekvijema za cudovište".

Želim se, takoder, zahvaliti autorima ovih 50-ak DD epizoda koje sam išcitavao u zadnje vrijeme, jer su me njihovi radovi beziznimno jako oduševili. Baš se, ono, osjecam ugodno i plemenito. A još cemo se mi družiti...

Ako trebam izdvojti ono najnajbolje (red nije bitan):
- Prokleti dan
- Dugacki pozdrav
- Mumija
- Netko nas zove odozgo
- Povratak u sumrak
- Otkucaji vremena
- Margerita

E, da, prisjetio sam se i "Crvenog znaka", epizode koja je na nemilosti kod fanova istraživaca nocnih mora. Meni je, pak, dobra. Nezaboravan je trenutak kad "Karloff" kaže "Ja... ne... razumio"; to je poenta citavog djela. Ili ono kad Dylan kaže da ce se pravda pobrinuti za njih, a klošar opustošenog lica odvrati: "Koja pravda?". Nemože se zaboraviti ni grozni Coppolin crtež koji doprinosi ugodaju. Dakle, epizoda je kritika engleskog društva i solidno funkionira, unatoc razvucenosti i brojnim twistovima.

Negdje gore sam napisao kako bi volio da je "Tunel užasa" malo drukciji. Nocas sam se pitao u cemu je problem i shvatio kako su u tom stripu rodeni ubojice (manijaci/serijske ubice) prikazani kao da se mi citalji moramo sažaljevati nad njima: "Joj, jadni mali serijski ubojico, baš mi te je milo; nisi ti kriv što su te Nacisti klonirali!" E, tu je bila caka. Veše volim stanja uma, kad nam se uvjerljivo predoci što se sve to kuva u glavama ubojica. I najdraži su mi oni ubojice koji ubijaju bez vanjskih podražaja, dakle oni kojima je nasilje urodeno.

Ovdje stavljam tocku na svoje izlaganje.

Go to Top of Page

Panon
Senior Member

2656 Posts

Member since 16/08/2007

Posted - 11/02/2010 : 18:59:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Panon a Private Message
quote:

Procitao Jezero na nebu i Dok padaju zvezde.
Mnogo su mi se dopale. Za Jezero još moram malo pogledati Unified theory.

Primjecujem jednu stvar, a ta je da u orig #150-icama imamo zbijeno prilican broj dobrih prica: Jezero na nebu, Cesta za nigdje, Otkucaji vremena, Div, Osmijeh mracne dame (a Novu vrstu još nisam citao).

Sad kad baš spominješ epizode iz tog perioda, slažem se da je vecina njih stvarno dobre iako ih vec dugo nisam citao. Inace, 'Nova vrsta' je meni bila jako dobra epizoda, necu ti spojlati, ali vrijedi ju svakako procitat.
'Jezero na nebu' i 'Cesta za nigdje' - ocekivao sam više od ovih epizoda. Dobre su, ali nisu udovoljile mojim kriterijima.
76 'Otkucaji vremena', 78 'Div', 79 'San razuma' - predobre epizode! 'Div' kao dio Golconda opusa me posebno oduševio, za razliku od prethodne 'Peto godišnje doba' od koje sam ocekivao više. 'San razuma' - predobro, pogotovo zbog Brindisija i vremenskih paradoksa.
'Osmijeh mracne dame' - nažalost, ovu sa epizodu procitao prije 'S druge strane zrcala', ali je svejedno ostavila velik utisak na mene.
'Urlatorica', 'Pasji otok', 'Meduza', 'Zrcalo duše', 'Za šaku novca' - takoder meni predobre epizode koje valja procitat
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13152 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 11/02/2010 : 20:04:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
pa sve te epizode osim Za šaku novca su krš
fino je što se inferno bacio u proucavatelje DD-a i što ce se "još družiti"
mislim da cemo uskoro krenuti na najbolji DD topic ikad

što se tice Granice, to je jedna standardno solidna chiaverottijeva prica. sa vec poslovicnom dušom koja generira užas. ovdje je umjesto staraca (Žena koja ubija prošlost, Mozaik straha), rijec o djetetu (nešto kao kod Frankensteina). cest je motiv razdvajanja (duša i tijelo) kod chiavija gdje duša redovito traži izbavljenje. u takvim epizodama su mi dobre objektivacije zla; te vapece duše direktno materijaliziraju košmare i strahove aktera epizode. jednostavno volim ovu psihoanaliticku crtu starog claudia. psiho-fenomeni se provlace gotovo kroz cijeli njegov opus, bilo da se radi o normalnim epizodama serijski ubojice bilo psihodelicnim. uostalom, vec u prvijencu je krenuo sa analiticarem i traumom iz djetinjstva, kao i klasicnim odnosom otac-kcer.
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 11/02/2010 : 20:22:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
Odlicno si ovo srocio. Mislim na ovu zanimljivu crticu koja se provlaci kroz Chiavijeva djela (i koja je, btw, baš onako po mom ukusu). Ta misao-vodilja ce mi itekako biti od koristi, a nije mi pala na pamet, jer još uvijek nisam procitao dovoljno Chiaverottijevih prica da bi tog autora vec sada mogao sagledavati u cjelini.

Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4748 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 11/02/2010 : 20:29:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message
quote:
Originally posted by morrison
Gde si procitao 'Ukroniju'?
Kad to pitam, ne mislim na prostoriju.

Kupio original pa procitao.
Pa ga prodao.
Pa mi sad žao.

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13152 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 11/02/2010 : 20:30:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
ja ga s druge strane baš završavam. mislim, ponovo išcitavam cijeli opus tako da sam uocio mnoge zanimljive detalje.
onda krecem na sclavija, da vidim ponovo starog majstora.
dvostruko se veselim: dakle 1) najboljim epizodama DD (pocetni sclavijev period 2)budemo se ovako popricali o tumacenjima epizoda
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4748 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 11/02/2010 : 20:36:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message
Inace, išcitah sad Systemove Dylane.
Doktor Teror, Prica jednog sirotog davola, S druge strane smrti, Zed, Utvare, Titanik, Metamorfoze, Konjanici vremena i Krvavi praznici.
Zed i S druge strane smrti su mi jedne od najboljih prica ikad.
Konjanici vremena su mi se svideli zbog same teme, kraj je malo naivan, ali je crtež na nivou.

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13152 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 11/02/2010 : 20:49:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
Konjanici su zabavan trash izmiksan od Konana i Imena ruže. crtež je jak adut, ali i tumacenje o seksualno frustriranoj spisateljici lakih romana koja zbog apstinencije proizvodi košmare, dovodi likove iz svojih romana u stvaran svijet = ponovo objektivacija zla. može se o ovome pogledu pricati štošta, ali nek ovo bude zasad...
Go to Top of Page

kitaric
Average Member

Serbia
975 Posts

Member since 20/11/2004

Posted - 12/02/2010 : 00:11:26  Show Profile Show Extended Profile  Send kitaric a Private Message
Ne mogu da verujem da niko nije spomenuo Video sam kako umires.
Inace nisam dugo citao stare epizode, ali onako po secanju otprilike:

Prica ni o kome.
.
.
.
ostale su bez nekog redosleda:

Zona sumraka/Povratak
Video sam kako umires
Mefisto
Demonska lepota
Dvorac straha/Dama u crnom
Klub strave i uzasa
Morgana
Cesta za nigde
Alfa i omega
Gospodar tisine (mada banalan kraj)
Zlo (naivna ideja o virusu, ali se moze shvatiti metaforicno + dobra akcija)
Kraj? (Uzasan ali zabavan crtez i zabavne pricice)
Dogodilo se sutra
Kamena klepsidra
Covek sa dva zivota (prica koja nema bas nikakvo objasnjenje, ali sam je procitao u jednom dahu i ostao pod jakim utiskom)

ima ih jos verovatno...

You tell anyone about this and I'll fucking kill you. I'm kidding, I'm kidding, we'll have him home by midnight.
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000