forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Dylan Dog Top 10 epizoda
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts

Member since 29/01/2008

Posted - 12/02/2010 : 13:36:41  Show Profile Show Extended Profile  Send morrison a Private Message
quote:
Originally posted by kreŠa

quote:
Originally posted by morrison
Gde si procitao 'Ukroniju'?
Kad to pitam, ne mislim na prostoriju.

Kupio original pa procitao.
Pa ga prodao.
Pa mi sad žao.

Ok, mislio sam da nije osvanuo neki sken i prevod na netu...

There ain't no grave gonna hold my body down.
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 12/02/2010 : 13:37:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
Opet se prisjetio giganta #1 i "Sudnjeg dana". Koji sve kaos može nastati zbog obicnog tipflera :). Stvarno jako.

Samo bih citirao forumaše koji citaju više i bolje stripove od bonellija: "Svaka kuca koja drži do sebe mora imati ovaj gigant, ako ne to, barem procitati. Obvezna lektira za svakog stripofila! Ne smije se propustiti."

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.

Edited by - Inferno on 12/02/2010 13:38:14
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 12/02/2010 : 21:51:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
"Žena koja ubija prošlost" - Opa, uopšte nije loše. Samo me nešto danas glava boljela, pa mi je koncentracija opala oko 60. stranice. I znate što me trgnulo? Rasplet, cudnoga li mi cuda!!! Kod Chiaverottija je to redovito najaslabija tocka, kad ovdje, obrnuta situacija. Najprije misleading-naslov epizode, pa pretrpanost splatterima (mada valja priznati da su maštoviti), a onda rasplet koji sve fino povezuje u cjelinu. Dakle, opet imamo "dušu koja urla sav svoj užas i vapi za oslobodenjem", želja za ovjekovjecenjem ljepote (slika), intimne pobude, ljubav i strast u posnim godinama, tašta starica koja se odupire prolaznosti, bijes zbog ravnodušnosti okoline, žal zbog nemoci i neodstranjiva ljubomora pri pogledu na tudu srecu. Sve gore opsiano nije nimalo strano ljudskom bicu, a mene baš intrigira jedno takvo potresno zadiranje u covjekovu psihu. Što se mene tice, i Brindisi je ovdje položio.

Ocjena: 7/10

Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 13/02/2010 : 20:13:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
pROCITAO "pRIKAZANJA". nEMA BAŠ VEZE S PRIKAZANJIMA KAKO TO SUGERIRA NASLOV SAME EPIZODE I TAJ DIO NIJE BIO TOLIKO NAPET. mEÐUTIM, ONO ŠTO JE NAPIASNO O "CUDOVIŠNIM" MOCNICIMA I MAFIJAŠIMA JE ISPALO SASVIM PRIKLADNO ZA STRIP KAO ŠTO JE dd. i CAK SE PROVLACE NEKI STANDARDNI sCLAVI/dd LAJTMOTIVI KOJI CINE SUŠTINU SERIJALA I ZA KOJE NIJE LOŠE DA SE S VREMENA NA VRIJEME PONOVE. pOSEBNO MI SE SVIDIO ONAJ CINOVNIK KOJI SE NA KRAJU BACI NA OŠTRICU STATUE, PA ONDA ONAJ SERIJSKI UBOJICA, NJEGOVI POCECI I NJEGOV KRAJ. oCJENA JE SOLIDNIH 6/10, A BILA BI I VECA DA JE RECIMO GROBLJE S GRADILIŠTA ISKORIŠTENO UMJESTO VREMENSKOG PARADOXA ("mEFISTO", sAN RAZUMA"). jA ZAISTA, KOLIKO SE GOD TRUDIO, NE VIDIM NEKE POSEBNE PROBLEME KOD OVIH PAR cHIAVIJEVIH EPIZODICA.

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13140 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 13/02/2010 : 20:25:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
ma to su klasici serijala, a jedino analfabete poput kikyja mogu naci zamjerku
Prikazanja je takoder solidan uradak, skrpan od Death Zone, Poltergeist, hamletovske naslovnice, niceanskog serijskog ubojice koji je otišao s onu stranu dobra i zla. ima i sclavijevskih inverzija: pomocnik na kraju postaje negativac, on prelazi na stranu zla, žudi za moci. usput, primijeti u stripu kod njega simbole guštera i leptira = preobražaj. cinovnik je vec poslovicni shrvani covjek, onaj koga je život pregazio = prepoznatljiv DD motiv.
sve u svemu 7/10
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 13/02/2010 : 20:31:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
Znaci, ima i filmskih referenci. Fino.
Uuuuu, to s leptirom i gušterom tek sad kontam.
Cek, mislim da sam na par vinjeta van fokusa primjetio nekog lika s bejzbolskom palicom u rukama (51., 79.). Trebalo bi vidjeti što to znaci.

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13140 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 13/02/2010 : 20:34:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
ne znam to; drugim rijecima, valjda ne znaci ništa;)
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 13/02/2010 : 20:43:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
Baš misteriozno.

51. i 79. str., a možda ima još negdje.

Edited by - Inferno on 13/02/2010 20:44:33
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 13/02/2010 : 20:46:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
Da to nije omaž ubici iz horor filmova, mislim da se zove Džejson?
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13140 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 13/02/2010 : 20:49:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
je, to je Jason Vorhees iz Petka 13.
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 13/02/2010 : 20:58:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
E, zato sam i pitao..

Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 13/02/2010 : 21:00:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
Sjajno je ovo za citati! Jednostavno ne mogu dovoljno zahvalit stinkyju i infernu što svojim "tumacenjem" kjaverotija samo dodatno potvrduju moje napise o tom najobicnijem mediokritetu, prepisivacu i posrancu koji unedogled vrti jedan te isti film.
Usidren u vlastitu luku... ha, ha! Genijalno!
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13140 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 13/02/2010 : 21:02:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
ja mislim da ti polako prelaziš u naš tabor, samo još radi foliranja izigravaš tobožnjeg kriticara... da bi bezbolnije mogao prijeci na suprotnu stranu
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 13/02/2010 : 21:08:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
Daj, kiky, jel se ti znaš opustit? Imaš Sclavija za mudrovanje, imaš Chiavija za laganu zabavu. Pa to su samo stripovi, pobogu. Nije zavaravanje samog sebe, ako se tako postaviš.

Go to Top of Page

SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts

Member since 21/07/2003

Posted - 13/02/2010 : 21:27:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit SnotMan's Homepage  Send SnotMan a Private Message
quote:
Originally posted by kiky

Sjajno je ovo za citati! Jednostavno ne mogu dovoljno zahvalit stinkyju i infernu što svojim "tumacenjem" kjaverotija samo dodatno potvrduju moje napise o tom najobicnijem mediokritetu, prepisivacu i posrancu koji unedogled vrti jedan te isti film.
Usidren u vlastitu luku... ha, ha! Genijalno!

Ma kjaveroti sere ko foka!

Nil sciri quisquis putet,id qudque nescit an sciri possit,quo se nil scire fatetur.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13140 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 13/02/2010 : 21:29:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
hehe
chiaverotti je jaci od Lyncha;)
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13140 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 13/02/2010 : 21:31:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
nego snootman, citaš li ti DD?
jel ti poznat chiavi-opus?
a posebno, jel su ti poznata fantasticna tumacenja njegovih epizoda?
Go to Top of Page

SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts

Member since 21/07/2003

Posted - 13/02/2010 : 21:35:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit SnotMan's Homepage  Send SnotMan a Private Message
goblin

Nil sciri quisquis putet,id qudque nescit an sciri possit,quo se nil scire fatetur.
Go to Top of Page

SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts

Member since 21/07/2003

Posted - 13/02/2010 : 21:36:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit SnotMan's Homepage  Send SnotMan a Private Message
quote:
Originally posted by stinky

nego snootman, citaš li ti DD?
jel ti poznat chiavi-opus?
a posebno, jel su ti poznata fantasticna tumacenja njegovih epizoda?

ahah,ne vidjeh ovaj post,da,kolekcionar sam iskljuchivo AF i DD

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13140 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 13/02/2010 : 21:41:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
quote:
Originally posted by SnotMan

goblin

goblin je recentna epizoda promatrano kroz aktualnost Imaginarium od Doctor Parnasus
Go to Top of Page

SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts

Member since 21/07/2003

Posted - 13/02/2010 : 21:45:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit SnotMan's Homepage  Send SnotMan a Private Message
hm,pa mrak mi je jedna od najdrazhih epizoda,toliko mi je zrachila jezom...

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13140 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 13/02/2010 : 21:55:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
mrak je fenomenalno isto tako nastavak Sablast u noci
kako rekoh, vrh je Mumija
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4649 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 14/02/2010 : 15:41:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message
naslovnica za prikazanja je jebeno dobra!
o tome izmedju korica ne bih, trebao bih ponovo procitati, ali sam nekako siguran da je djubre u pitanju.

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 14/02/2010 : 23:14:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
quote:
Originally posted by Mhejl

Da to nije omaž ubici iz horor filmova, mislim da se zove Džejson?

nije to jason, on ima drugaciju masku
osim toga, on je puno veci i uvijek ima raskopcanu jaknu
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 16/02/2010 : 17:41:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
Nikako nisam mogao pronaci "Vješticji vrh". Tako mi i treba kad sve držim razbacano. Dakle, nažalost, za sada cete bit uskraceni za jedan moj mali review. No pored svake loše stvari ima i jedna dobra, a ta je da sam procitao "Oštricu britve". Krenuo sam letargicno s citanjem zbog loših komentara, ali tim više sam se naposljetku oduševio epizodom. Osim što ima referenci na filmove i osim što je tema o automatizaciji i otudenju društva, Sclavi je sve to posložio na samo njemu svojstven nacin (inverzije, metafore, dijalozi, trash, scene, pikanterije, (crni) humor...). Vrlo, vrlo dopadljiva epizoda, koja prvenstveno funkcionira kao mali pomak od "Zone sumraka" i mala priprema za "Povratak u Zonu sumraka". Dakle, zamjerke su jako sitne - Sclavi se u toj fazi još uvijek drži predložaka i ne poentira svom snagom kad na kraju treba ostaviti još malo prkosa i optimizma. Valjda su nas kasnija djela razmazila. :) 8.5/10

Nažlost, ovih dana sam imao nesrecu procitati Rujovu "Safaru" kojoj dajem ocjenu -3/10. Ta epizoda i "Nesretni zgoditak" kvare ukupan dojam od prošla 2 mjeseca kada sam procitao oko 50, sve redom odlicnih, DD-a. U svakom slucaju, još uvijek nisam procitao lošu Sclavijevu epizodu, no valjda cu vec jednom naici na jednu takvu.

Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.28 seconds. Snitz Forums 2000