forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Najbolje DD naslovnice
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 20

dessa
Advanced Member

Serbia
4354 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 30/03/2010 : 00:36:24  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message
quote:
Originally posted by Ultras

Ponovo sam pogledao i recenziju za ovu epizodu... naslovnica je odlicno ocenjena i tamo...
broj originala 026 "Poslije ponoci" by kiky (Posted - 14.01.2005)

Znaci, nema greske - stvarno najbolja

U recenzijama je najveca ocena 10, a najbolja DD naslovnica zaslužuje i mnogo više od toga. Posle ponoci je bez sumnje odlicna(meni ne smeta ona fleka kao drakulloniju) naslovnica i njen najveci potencijal jeste u jednostavnosti i efektnosti, ali ja volim kada ima više detalja, pogotovo kada oni nisu samo u funkciji pozadine, vec kada imaju neko znacenje kao u slucaju Dugog pozdrava na primer. Zato su mi i omoti Iron Maiden bezbroj puta bolji od jednostavnih i efektnih Metallicinih.
Dilanov izraz lica i pogled na Posle ponoci jeste do jaja, ali toga isto tako dobrog i još boljeg ima kolko oceš i na drugim naslovnicama(Villina Opsesija npr.)
Krvavi sat, odnosno sat od krvi, je verovatno i najbolji trenutak ove naslovnice. hmmm... najbolji... osim Dilana i sata tu je još samo bela pozadina, koja je naravno-efektna
Ideja da sat bude predstavljen u vidu krvi mi je i više nego originalna i fantasticna. Ali... naslovnica koja meni licno nije medu omljenim, a takode sadrži odlicno nacrtanog prestravljenog Dilana, belu pozadinu i još jedan detalj, po meni još originalniji i bolji je Prica ni o kome. Kao suprotnost 'krvavom satu' ovde imamo zombi-ruke koje dolaze iz jbng nicega, a tu je i simbolika. Da se ne pravim pametan, Stinky je prvi primetio ucestalost broja 7 kod DD, a upravo toliko ima i ruku na ovoj naslovnici, koje su rasporedene u znaku broja epizode, "4 ruke koje okružuju Dylana + 3 ruke koje ga drže"(ponovo Stinky). Ruke zombija - zombiji kao prva zvanicna Dilanova mora.

edit: zaboravih da napišem najbitnije. Svaka cast na osvrtu, ali na satu nije 0:05.

Edited by - dessa on 30/03/2010 03:56:54
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4354 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 30/03/2010 : 00:46:55  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message
drogsy, dobro zapažanje. Na svu srecu, samo par pocetnih DD almanaha imaju ovakvu naslovnicu. Kasnije crtež zauzima bar 60%.

Kakav je odnos strip-tekstualni deo u Bonelli almanasima?(pošto ja nemam nijadan)
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4647 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 30/03/2010 : 08:12:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message
a meni ove rane dd almanah naslovnice imaju neki sarm i bas mi se svidjaju. posebno prva jer je jedna od retkih gde je i gruco dobio ulogu.

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4741 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 30/03/2010 : 11:58:10  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message
quote:
Originally posted by dessa

drogsy, dobro zapažanje. Na svu srecu, samo par pocetnih DD almanaha imaju ovakvu naslovnicu. Kasnije crtež zauzima bar 60%.

Kakav je odnos strip-tekstualni deo u Bonelli almanasima?(pošto ja nemam nijadan)

Hocu reci da kod nekih Almanaha , upravo njihov naziv kvari(slova na crtežu) naslovnicu.
npr.

Go kneel and weep

Edited by - drogsy on 30/03/2010 11:58:39
Go to Top of Page

Rock.Bob Rock
Senior Member

Croatia
1146 Posts

Member since 25/03/2009

Posted - 30/03/2010 : 12:00:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Rock.Bob Rock a Private Message
quote:

U originalnim ima jako puno teksta, u ovim Ludensovim ima samo neki mali tekstic, recimo 10-12 strana u Ludensu, a 80+ u orididi cini mi se.

.
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10047 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 30/03/2010 : 18:51:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message
quote:

Ukupno je 176 strana, na pricu "ide" 96

Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4354 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 30/03/2010 : 21:05:16  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message
quote:
Originally posted by drogsy

quote:

Hocu reci da kod nekih Almanaha , upravo njihov naziv kvari(slova na crtežu) naslovnicu.
npr.

quote:
Originally posted by Rock.Bob Rock

U originalnim ima jako puno teksta, u ovim Ludensovim ima samo neki mali tekstic, recimo 10-12 strana u Ludensu, a 80+ u orididi cini mi se.

quote:
Originally posted by Ultras

Ukupno je 176 strana, na pricu "ide" 96

Zbog ovoga sam i pitao za odnos stranica.
Moglo bi da ima smisla da naslovnica nije cela 'stripovska' baš zato što ni almanah nije samo strip. Šta znam... Ima smisla to što si rekao, mada su meni poslednjih 10-ak naslovnica Almanaha Straha uglavnom odlicne.
A dobro kaže i Barker, lepo je videti Gruca na naslovnici.
Go to Top of Page

Panon
Senior Member

2656 Posts

Member since 16/08/2007

Posted - 30/03/2010 : 21:53:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Panon a Private Message
haha, na ovoj naslovnici se Zagor morao sagnuti kako bi bilo mjesta za natpis Avventura

Ali inace, ostale prve dvije naslovnice DD almanaha su mi daleko bolje za razliku od prve, vjerojatno zbog samog koloriranja. Na prvoj naslovnici ima svakakvih bopja od ljubicaste, do crvene, žute, plave. A u iduce dvije odabrane su samo jednolicne boje gdje odudara samo Dylanova crvena košulja.
Ne znam za ostale, ali meni sam odabir boja za naslovnicu ima velik utjecaj na prosudbu odlicnosti neke naslovnice. Ne volim kad na naslovnoj ima svakakvih boja, preferiram što manje razlicitih boja, ali tako da i one upotrijebljene tvore lijep medusoban sklad.

Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4741 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 30/03/2010 : 22:27:35  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message
Evo , ovaj drugi almanah je odlican primjer. Naslovnica bi puno bolje izgledala da je, npr. iz regularne serije.

Go kneel and weep
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4354 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 30/03/2010 : 23:26:38  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message

Ovo je, meni, jedna od najlepše nacrtanih naslovnica i sa odlicnom idejom(radnjom).
Dylan je jednostavno prelepo nacrtan(ne pokušavjte da ovo tumacite neznamnijanakojinacin). Za razliku od vecine drugih naslovnica, gde je njegov pogled i izraz lica uplašen, sablaznut, besan, tužan, ocajan ili smoren, ovde to nije slucaj. Dylan je potpuno miran i koncentrisan dok pogledom upija saznanje o sopstvenoj buducnosti koja nije ni malo naivna, a sve to u 'prisustvu' Necastivog, koji mu nešto prica(da ne kažem kenja).
U 'kugli' koja pokazuje buducnost Dylan vidi sebe kako sedi na klupi u nekom londonskom parku i smrzava se(tako mu i treba kad je strip junak, pa uvek nosi isto odelo). Mnogo zastrašujuca stvar od smrzavanja je što 'buduci Dylan' ne pokazuje znake humanosti, vec sebicno posmatra mrtvaka koji se bori za 'život'.
Narandžasto-crvena pozadina nam naglašava koliko je cela ova situacija ispunjena zlom, koje se širi sa Ðavolka.

Kako price u maxijima uglavnom ne obecavaju, više bih voleo da Ludens ove godine ne izda ovaj maxi, da bih mogao još malo da živim u nadi da je iza ove fantasticne naslovnice isto tako dobra epizoda.

Edited by - dessa on 30/03/2010 23:28:46
Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 31/03/2010 : 04:50:18  Show Profile Show Extended Profile
Meni su ok naslovnice na almanasima, ali jbt, na ovo do sad nisam obratio paznju! Zaista Ludens zeza sa dodacima! Sad sam tek obratio paznju, sbe almanasi imaju po 160 stranica, a Ludensovi su na 100-112-ak stranica, i pride je sve nekako sturo, povrsno... Pa bolje da su sve objavili dosledno originalu i stavili vecu cenu nego da nam uskracuju najverovatnije dosta toga zanimljivog! Isto nisu objavili ni dodatke u specijalima koje je dnevnik svojevremeno objavljivao...stvarno bez veze!
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4741 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 31/03/2010 : 10:37:42  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message
Najviše im zamjeram što su izbacili dodatke iz specijalaca; za ovo s almanasima nisam imao pojma...

Go kneel and weep
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4647 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 31/03/2010 : 11:43:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message
pa sto nisi glasao bre deso za tu naslovnicu? ja kad sam ti reko da je dobra... :)
inace, mislim to nije kugla koja prikazuje buducnost, vec ona igrackica sa laznim snegom.

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4354 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 31/03/2010 : 17:31:46  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message
quote:
Originally posted by Barker

pa sto nisi glasao bre deso za tu naslovnicu? ja kad sam ti reko da je dobra... :)
inace, mislim to nije kugla koja prikazuje buducnost, vec ona igrackica sa laznim snegom.

Kako nisam?
quote:

56.

quote:

7,8,9,11,17,20,30,45,46,53,56

Nije kugla, ali pokazuje nešto. E sad, da li je buducnost, neka alternativna stvarnost ili nešto trece i nije toliko bitno.
Go to Top of Page
Page: of 20 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000