Author |
Topic |
dessa
Advanced Member
Serbia
4354 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 29/03/2010 : 17:08:11
|
To da. Meni nije na drugom mestu, ali mi je prica ipak bitnija. A koliko je naslovnica važna stvar u nekom stripu pokazuje i nacin ocenjivanja na ovom sajtu, gde 10% od ukupne ocene odlazi samo na naslovnicu. Malo li je |
|
|
morrison
Advanced Member
Serbia
5142 Posts
Member since 29/01/2008 |
|
drakulloni
Senior Member
1317 Posts
Member since 25/09/2009 |
Posted - 29/03/2010 : 18:24:10
|
Cini mi se da ce ta inicijativa brzo da ti propadne, kao i Otpor
Sta 'fali da se jos malo igramo? Ovde je utvrdjeno da Mr.Dog ima najbolje naslovnice u citavom Boneliju (da ne kazem univerzumu ), pa samim tim, nista ne skodi da ovu diskusiju produzimo jos malo.
Sa tim sto bih ja uveo i obrazlozenje kao obavezno. Tako cemo stvar da isteramo do kraja |
Lepo je promenniti se...Jos je lepse promeniti se zauvek. |
Edited by - drakulloni on 29/03/2010 18:24:56 |
|
|
Panon
Senior Member
2656 Posts
Member since 16/08/2007 |
Posted - 29/03/2010 : 18:27:17
|
Je, definitivno treba da se objasni zašto je neko odabrao baš tu naslovnu. Ja sam tako mislio uraditi za prethodno glasovanje, ali me mrzilo da toliko pišem |
Edited by - Panon on 29/03/2010 18:28:17 |
|
|
morrison
Advanced Member
Serbia
5142 Posts
|
dessa
Advanced Member
Serbia
4354 Posts
Posted - 29/03/2010 : 18:44:06
|
@Jime, nije ponovno glasanje nego još jedan krug. Ja mislim je to potrebno, zašto ti misliš da nije?
quote: Originally posted by drakulloni
Sa tim sto bih ja uveo i obrazlozenje kao obavezno. Tako cemo stvar da isteramo do kraja
drakulloni, imaš odlicne ideje, kao i uvek. Misliš da bi trebali da obrazlažemo sve naslovnice za koje glasamo ili samo onu kojoj dajemo najviše bodova? Ja sam za ovu drugu opciju. Tako bi ta naslovnica stvarno zaslužila onaj bod više, a bilo bi i vrlo interesantno. Mišljenja ostalih? |
|
|
morrison
Advanced Member
Serbia
5142 Posts
Posted - 29/03/2010 : 18:48:56
|
Ne svidja mi se ideja o ponovnom glasanju, jer mi se cini da je razlog nezadovoljstvo pojedinaca plasmanom svojih favorita.
Sto se tice obrazlaganja ...pa protiv sam jer sam vec glasao bez istog. Jedino da editujem. |
There ain't no grave gonna hold my body down. |
|
|
drakulloni
Senior Member
1317 Posts
Posted - 29/03/2010 : 19:08:57
|
Lepo kaze Dessa, nije to ponovno glasanje, nego jos jedan krug. Kao nekakav sistem filtracije. Sto vise filtera, veci kvalitet cementa , u ovom slucaju kvalitet izbora.
@morison Ja kapiram da ce "Posle ponoci" ponovo da pobedi. Jednom je vec pobedila, ne vidim razlog da se to ponovo ne desi. S' tim sto sad mozes da napises i zbog cega je to tako, ne moras nista da editujes
Ja licno nemam nista protiv te naslovnice. Ima kvalitet da ponese to laskavo zvanje. Samo eto, ono sto neko dozivljava kao senku na Dilanovom licu, ja dozivljavam kao fleku To mi narusava izgled te naslovnice. Mnogo mi je bolja "Demonska lepota", predstavljena kroz anatomiju demona. Tu je Vila pokazao svoje prave kvalitete. Ali to je moje misljenje, mozda i gresim. Zato hajdemo u jos jedan krug . |
Lepo je promenniti se...Jos je lepse promeniti se zauvek. |
|
|
morrison
Advanced Member
Serbia
5142 Posts
Posted - 29/03/2010 : 19:13:19
|
Ma ja nisam za nju ni glasao, ali branim pravo forumasa na njen izbor...koji je konacan i neopoziv.
|
There ain't no grave gonna hold my body down. |
|
|
dessa
Advanced Member
Serbia
4354 Posts
Posted - 29/03/2010 : 19:20:04
|
To nezadovljstvo je samo bilo povod meni da preispitam sopstveni metod po kome smo birali. Kao što rekoh, meni nije bitno koja ce da bude 'najbolja', a bez vas koji niste za još jedan krug(super finale, a ne ponovno glasanje) nema ni svrhe ici dalje.
U sledecem izboru(Mister No) nece biti ovakve situacije, jer cemo tada, pouceni ovim iskustvom, vec na pocetku znati na koji nacin cemo izabrati najbolju naslovnicu. Ovo je još jedan dokaz da stvarno mislim da je problem u nacinu na koji smo birali, a ne u izabranoj naslovnici. |
|
|
Ultras
Advanced Member
Serbia
10047 Posts
Member since 17/10/2008 |
Posted - 29/03/2010 : 19:37:23
|
quote: Originally posted by Barker
mislim da je bolje da ostane kako jeste.
quote: Originally posted by Panon
Eto demokratije na djelu - ako ti se ne svida, ponovi glasanje i osiguraj si pobjedu na ovaj ili onaj nacin docA, nemoj da se povodiš za primjerom Timošenkove
Ponavljanje? Ma ne, nema potrebe.
quote: Originally posted by kreŠa
Meni se 26 svidja, i mislim da sam njoj dao najvise glasova. Glasanje je potpuno regularno, to sto je pobedila naslovna koja se vama ne svidja ne bi trebalo da utice na konacan rezultat.
quote: Originally posted by Beren
Ni meni se ne svidja što je ova naslovnica pobijedila, ali mislim da nema potrebe da ponovo otvaramo izbor.
quote: Originally posted by Deers
ali prihvacam legitimnost izbora i rezultata
quote: Originally posted by dessa
Ponovicu i da ne mislim da je izbor bio neregularan. Dakle, sve je bilo po pravilima...
quote: Originally posted by morrison
Otpor ponovnom glasanju!
Bravo, slazem se sa svima |
Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter |
|
|
drakulloni
Senior Member
1317 Posts
|
dessa
Advanced Member
Serbia
4354 Posts
Posted - 29/03/2010 : 20:24:37
|
quote: Originally posted by Ultras
quote: Originally posted by Barker
mislim da je bolje da ostane kako jeste.
Ja mislim da nije i rekao sam zbog cega tako mislim.
quote: Originally posted by Panon
Eto demokratije na djelu - ako ti se ne svida, ponovi glasanje i osiguraj si pobjedu na ovaj ili onaj nacin docA, nemoj da se povodiš za primjerom Timošenkove
Vidiš valjda da se covek zezao.
Ponavljanje? Ma ne, nema potrebe.
Predomislio se.
quote: Originally posted by kreŠa
Meni se 26 svidja, i mislim da sam njoj dao najvise glasova. Glasanje je potpuno regularno, to sto je pobedila naslovna koja se vama ne svidja ne bi trebalo da utice na konacan rezultat.
Jeste regularno, problem je u metodu. Nije razlog nezadovoljstvo.
quote: Originally posted by Beren
Ni meni se ne svidja što je ova naslovnica pobijedila, ali mislim da nema potrebe da ponovo otvaramo izbor.
Ne otvaramo ga ponovo, nego nastavljamo.
quote: Originally posted by Deers
ali prihvacam legitimnost izbora i rezultata
Legitimnost se ne dovodi u pitanje(po 100. put)
quote: Originally posted by dessa
Ponovicu i da ne mislim da je izbor bio neregularan. Dakle, sve je bilo po pravilima...
Slažem se...
quote: Originally posted by morrison
Otpor ponovnom glasanju!
Vec sam replicirao.
Bravo, slazem se sa svima
Slažem se i ja, ali ovo nije tema(problem). Jedino, ako mislite da je samo moj problem(to bi bio konkretni argument), što sam nedovoljno dobro osmislio pravila, onda sve oke, možemo da predemo na izbor za najlošiju naslovnicu. |
|
|
docA
Advanced Member
8104 Posts
Member since 14/09/2008 |
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4741 Posts
Member since 27/12/2009 |
|
dessa
Advanced Member
Serbia
4354 Posts
Posted - 29/03/2010 : 20:46:24
|
Doco, isti si ko pre 10 godina. Samo ti je stomak malo 'pivskiji' i 'Homerskiji'. |
Edited by - dessa on 29/03/2010 20:46:49 |
|
|
docA
Advanced Member
8104 Posts
Member since 14/09/2008 |
|
dessa
Advanced Member
Serbia
4354 Posts
Posted - 29/03/2010 : 21:57:26
|
Pošto nemamo podršku ostalih ucesnika u izboru, a bez njih nema svrhe da nastavimo samo da bi 'isterali svoje' kako to oni kažu, neka ostane ovako, a ja imam jedan predlog.
Verujem da je ovaj izbor svakome od nas pomogao da još bolje sagledamo svu lepotu i genijalnost DD naslovnica, pa zato predlažem da ne stanemo ovde nego da odemo još dalje u svemu ovome. Hajdemo da od prostog davanja bodova ovo pretvorimo u neku vrstu "recenzija DD naslovnica" u vidu analiza, komparativnih analiza, licnih doživljaja, eseja, doktorskih disertacija...ko kako ume i može neka piše zašto mu je neka naslovnica dobra ili loša, zašto smatra da je bolja od one druge itd. U recenzijama se uglavnom ne posvecuje dovoljna pažnja naslovnicama, pa eto prilike za jednu konstruktivnu diskusiju na ovu temu. To je i najbolji nacin da se dokaže(ili opovrgne) da je 'Posle ponoci' stvarno najbolja naslovnica. |
Edited by - dessa on 29/03/2010 21:59:03 |
|
|
drakulloni
Senior Member
1317 Posts
|
dessa
Advanced Member
Serbia
4354 Posts
|
Panon
Senior Member
2656 Posts
Member since 16/08/2007 |
Posted - 29/03/2010 : 22:36:17
|
Slažem se ! Bolje je iznositi konstruktivne kritike i opise naslovnica koje nam se (ne) svidaju. |
Edited by - Panon on 29/03/2010 22:36:34 |
|
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4741 Posts
Posted - 29/03/2010 : 22:42:15
|
Vec na pocetku izbora za najbolju naslovnicu, razmišljao sam kako bi sad bilo da nakon što ju izaberemo, krenemo s odlukama o najmanje dobroj naslovnici :) |
Go kneel and weep
|
|
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4741 Posts
Posted - 29/03/2010 : 22:54:35
|
A evo i ,prije svega DD edicije na kojoj imam najviše zamjerki što se tice naslovnica. Naime, crtež na naslovnici zauzima jedva nešto više od polovice , pa valjda to narušava Stanovu kreativnost.Kako god bilo ovo nije jedina ponešto loša Almanah naslovnica uopce u Bonelliju.Takoder su loše naslovnice kod Zg i Tex Almanah brojeva, a vrlo vjerojatno je glavni razlog taj natpis (Almanah straha koji u novijim brojevima doslovce zauzima gotovo pola korice te to cini naslovnicu lošijom).
|
Go kneel and weep
|
Edited by - drogsy on 29/03/2010 22:55:13 |
|
|
Ultras
Advanced Member
Serbia
10047 Posts
Member since 17/10/2008 |
Posted - 29/03/2010 : 23:11:31
|
Lepo, lepo...
Mnogo, mnogo , bolje nego izbor za najgoru DD naslovnicu. Posto takve nema Postoje samo dobre, manje dobre i odlicne.
@ drakulloni, bio je topik i na tu temu...
Najgora DD naslovnica! by Beva (Posted - 06/01/2009)
Nemam favorita sto se tice najgore naslovnice, ali ima par ovih koje je Beva postavio - da su stvarno ispod proseka.
@ dessa, odlicna odluka Dobro je da se nismo podelili u dva tabora i provocirali medju sobom vec smo uspeli (ti kao prvi medju nama) da ovaj zahtevan i obiman posao zavrsimo na najbolji nacin i da izaberemo NAJnaslovnicu.
Inace, glasao sam za "Posle ponoci" zbog toga sto je na najefektniji nacin (uzasnuta Dilanova faca i okrvavljeni sat koji pokazuje 00.05) predstavljeno ono sa cim ce se Dilan u celom serijalu susretati... kosmare koji ne prestaju... unapred izgubljenu borbu sa vremenom (nema onog klisea 5 do 12, vec direktno u glavu - vreme je isteklo!)... Njeno savrsenstvo je u jednostavnosti... meni je ona prva koje se setim kada se pomene serijal DD. Ponovo sam pogledao i recenziju za ovu epizodu... naslovnica je odlicno ocenjena i tamo... broj originala 026 "Poslije ponoci" by kiky (Posted - 14.01.2005)
Znaci, nema greske - stvarno najbolja
|
Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter |
|
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4741 Posts
|
Topic |