Author |
Topic |
radulovic marko
Senior Member
Saint Vincent and Grenadi
2826 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 24/02/2010 : 16:33:33
|
Zanima me misljenje ljudi koji su skupljali stripove pre raspada S.F.R.J.,Kolika je razlika u osecaju kad kupujes strip danas i onda.Kod mene je to veoma izrazeno jer danas i proteklih par godina kad kupim neko novo izdanje osecam neku prazninu a na primer kad sa aukcije skinem nesto staro osecaj je skroz drugaciji isti kao i onda u staroj zemlji.Da li nisam veliki stripofil ili sam nostalgican ali osecaji tesko da varaju.
|
Nema,nema niko tako lepe dragane. |
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 24/02/2010 : 16:35:02
|
Osjecaj je slican, jedino što danas kupujem sasvim druge stvari... Siguran sam da puno ljudi tu padne. Kupuju isto što su kupovali prije 25 godina i onda je cudno što nema ushicenja. Svaki covjek se promjeni odrastanjem, a i stripovi su otišli dalje. Ako mi je Zagor bio car sa 7 i 17 godina, ne mora znaciti da ce ostati isto sa 27 (u mojem slucaju bliže 37)... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 24/02/2010 16:40:42 |
|
|
dejan borca
Average Member
Serbia
549 Posts
Member since 21/12/2008 |
|
radulovic marko
Senior Member
2826 Posts
Posted - 24/02/2010 : 16:56:40
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Osjecaj je slican, jedino što danas kupujem sasvim druge stvari... Siguran sam da puno ljudi tu padne. Kupuju isto što su kupovali prije 25 godina i onda je cudno što nema ushicenja. Svaki covjek se promjeni odrastanjem, a i stripovi su otišli dalje. Ako mi je Zagor bio car sa 7 i 17 godina, ne mora znaciti da ce ostati isto sa 27 (u mojem slucaju bliže 37)...
To je verovatno to TU SAM PAO, ja sam ostao na l.m.s i z.s. i to zakucao na tim junacima,policu mi inace nikad nisu posetili drugi junaci i nece verovatno nikad. |
|
|
jasa
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3490 Posts
Member since 26/08/2005 |
|
radulovic marko
Senior Member
2826 Posts
Posted - 24/02/2010 : 17:02:59
|
1986 Nasilje u darkvudu je mnogo vredelo a danas strip iste starosti kao taj strip onda ne vredi ni 20 % koliko je vredelo nasilje u darkvudu te 86 god i jos dosta stripova koji su bili pojam te 86 god,danas to ne postoji mozda je tu neko objasnjenje. |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 24/02/2010 : 17:11:51
|
Lep mi je osecaj bio, baš danas, kad sam kupiuo novu turu Libelusovih izdanja, cak lepši osecaj nego onda kad sam kupovao ZS/LMS i ostalo, kao klinac. |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22312 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 24/02/2010 : 17:38:14
|
Zvisi od osobe do osobe. Evo Obi npr. osjeca se da je prerastao Zagora, dok koliko znam pali se na superheroje, za koje ja osjecam da sam ih odavno prerastao, a Zagor je strip koji cu moci citati i sa 80 godina, ako ih dozivim. Subjektivna misljenja, nista drugo. |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 24/02/2010 : 17:46:19
|
Danas je bolji osjecaj! Bolji izbor, kvalitetnija neiskasapljena izdanja. Ma prvenstveno bolja ponuda kvalitetnih stripova! Kakva LMS i ZSS, ne može se usporediti ni sa najlošijim izdanjima danas |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22312 Posts
Posted - 24/02/2010 : 17:49:20
|
Tesko reci.Kao dijete se stvari dozivljavaju drugacije nego kada se odraste, tu ne pricam o vrsti stripove koja se cita,vec o dozivljaju strip. Nedavno sam napisao: Prije je odlazak na kiosk koji ima tri stripa bio dozivljaj dana, danas odlazak u strip shop sa hiljadama stripova predstavlja rutinski posao, bez nekih emocija. |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 24/02/2010 : 17:51:11
|
U pravili ili...?
Jerbo meni je samo odlazak u ducan rutina, za sve ostalo tu je Mastercard! |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
zlikovski
Senior Member
Croatia
1090 Posts
Member since 21/03/2008 |
Posted - 24/02/2010 : 18:20:09
|
quote: Originally posted by Renky
Danas je bolji osjecaj! Bolji izbor, kvalitetnija neiskasapljena izdanja. Ma prvenstveno bolja ponuda kvalitetnih stripova! Kakva LMS i ZSS, ne može se usporediti ni sa najlošijim izdanjima danas
potpisujem |
Grad - to ste vi. |
|
|
radulovic marko
Senior Member
2826 Posts
Posted - 24/02/2010 : 18:44:54
|
quote: Originally posted by King Warrior
Tesko reci.Kao dijete se stvari dozivljavaju drugacije nego kada se odraste, tu ne pricam o vrsti stripove koja se cita,vec o dozivljaju strip. Nedavno sam napisao: Prije je odlazak na kiosk koji ima tri stripa bio dozivljaj dana, danas odlazak u strip shop sa hiljadama stripova predstavlja rutinski posao, bez nekih emocija.
To, pre sam psihicki se pripremao za novi strip sad kad dodje samo ostavim novac i to je to bez emocija to sto sam tad osecao mi nedostaje i to puno. |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 24/02/2010 : 19:47:33
|
Zvisi od osobe do osobe. Evo Obi npr. osjeca se da je prerastao Zagora, dok koliko znam pali se na superheroje, za koje ja osjecam da sam ih odavno prerastao, a Zagor je strip koji cu moci citati i sa 80 godina, ako ih dozivim. Subjektivna misljenja, nista drugo.
Pa kad ne ide. Dao sam mu šansu, procitao nedavno 4-5 najboljih serijala i ne ide... Prenaivno. A Ameri su za mene nešto novo pa ce me držati tko zna dokle. Znam da se vec ponavljam, ali ja to stvarno osjecam. Nije to neko preseravanje tipa, ja sam faca, citam nešto što ostali nemaju. Oduševila me raznolikost likova, prica, autora. Dosta toga nije uopšte naivno, a ako i je, ima šarma i nije debilno. Ne mogu prestat citat, cak sam i knjige pomalo stopirao. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 24/02/2010 19:55:56 |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22312 Posts
Posted - 24/02/2010 : 20:03:11
|
A Ameri su za mene nešto novo pa ce me držati tko zna dokle. Znam da se vec ponavljam, ali ja to stvarno osjecam. Nije to neko preseravanje tipa, ja sam faca, citam nešto što ostali nemaju. Oduševila me raznolikost likova, prica, autora. Dosta toga nije uopšte naivno, a ako i je, ima šarma i nije debilno. Ne mogu prestat citat, cak sam i knjige pomalo stopirao.
ako si ogranicen na superheroje, nece te mnogo drzati. Ponavljaju se gore od Bonelli westerna. ako si otvoren i za Vertigo i druge, to je drugo, to bi moglo trajati 4 life. |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 24/02/2010 : 20:10:13
|
A Ameri su za mene nešto novo pa ce me držati tko zna dokle. Znam da se vec ponavljam, ali ja to stvarno osjecam. Nije to neko preseravanje tipa, ja sam faca, citam nešto što ostali nemaju. Oduševila me raznolikost likova, prica, autora. Dosta toga nije uopšte naivno, a ako i je, ima šarma i nije debilno. Ne mogu prestat citat, cak sam i knjige pomalo stopirao.
ako si ogranicen na superheroje, nece te mnogo drzati. Ponavljaju se gore od Bonelli westerna. ako si otvoren i za Vertigo i druge, to je drugo, to bi moglo trajati 4 life.
Ja ogranicen! Pa nabavio sam i Y the last man, Preachera, Fables, Swamp thing. A citam naravno i sve moguce strip albume domacih izdavaca + knjige... Ameri su najnovije poglavlje koje dolazi na uštrb Bonellija od kojeg dižem ruke. No, trenutno, superheroji su mi najinteresantniji. |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 24/02/2010 : 20:12:59
|
izbor i kvalitetu danasnjih stripova prema prijasnjima smijesno je i usporedjivati... ali... uvijek to ali... meni je odlazak na kiosk kupiti novog zagora ili kita ili stripoteku s dalekom planetom ili politikin zabavnik... predstavljao cijelu instituciju. nije se samo kupio strip, strip se polako citao, s njim se islo u krevet - ali najozbiljnije, stavljao bih ga ispod jastuka... onda bi se ta epizoda s drugovima "igrala" uzivo nekoliko dana! to je ono sto mnogi danasnji "doktori" i razni autoriteti (tzv.) nikad, nikad nisu dozivjeli (da jesu, ne bi se neko vrijeme sramili stripa, pih!!!!!!), niti ce! pa onda setati nekoliko sati samo da se dodje na Borbin kiosk, jer on je dobivao stripove nekoliko dana prije SD kioska... koji gust! neponovljivo i neprocjenjivo...
dakle, postoji li razlika u osjecaju? itekakva... ogromna... jer stari se |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Posted - 24/02/2010 : 20:17:17
|
quote: Originally posted by Curunir dakle, postoji li razlika u osjecaju? itekakva... ogromna... jer stari se
Jbg. ko nam je kriv kad smo se ranije rodili??? |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Member since 27/11/2008 |
|
draskomisterno
Senior Member
Serbia
1003 Posts
Member since 28/03/2004 |
Posted - 24/02/2010 : 21:12:17
|
Stvar je u tome sto smo nekad davno kad smo bili deca bili totalno neoptereceni zivotnim problemima koji su nas sad okupirali..i tu je kvaka...nemozemo se dovoljno opustiti,zbog toga osecaj vise nije isti |
drale |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 24/02/2010 : 21:47:24
|
ma to jest razlog, ali nije jedini, kazem ti... ima ono nesto neopisivo, neponovljivo i neopipljivo... |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25280 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 24/02/2010 : 21:59:52
|
Meni je i dan danas lepsi osecaj kad kupim neki strip iz ZS/LMS koji mi nedostaje nego bilo koji drugi strip.
Valjda ce biti ova starost sto spominju ovi Metuzalemi, ko ce ga znati..;) |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21077 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 24/02/2010 : 22:00:23
|
quote: Originally posted by manhunter
Meni je i dan danas lepsi osecaj kad kupim neki strip iz ZS/LMS koji mi nedostaje nego bilo koji drugi strip.
Valjda ce biti ova starost sto spominju ovi Metuzalemi, ko ce ga znati..;)
potpisujem |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Posted - 24/02/2010 : 22:07:14
|
Ja se ne slažem baš, jeste mi bio lep onaj osecaj kad sam kao klinac kupovao te stare stripove, ali mi je podjednako lep osecaj i dan danas kada kupim ova nova, lepa, luksuzna izdanja! |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 24/02/2010 : 22:10:52
|
ti si razmazeni bezosecajni burzuj, na lomacu s tobom |
|
|
Topic |
|