Author |
Topic  |
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 21/06/2010 : 16:36:49
|
Libellus edicija Mr. No-a je relativno nova, samo par godina od kad su poceli izlait, pa ako ljudi hoce pilota od prvog broja, zasto samo ne pocnu skupljat te brojeve? Znam da je to Hrvatsko izdanje, ali pravi kolekcionari u Srbiji uzimaju svoje omiljene junake u Hrvatskim izdanjima, i obrnuto. Ja volim pilota i Zagora u bilo kojoj ediciji, ali da li nam stvarno treba jos jedna edicija uz ove sve koje vec izlaze? Covjek moze potresit tek toliko para na stripove mjesecno... |
http://www.acestroke.blogspot.com |
 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17081 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 21/06/2010 : 16:48:41
|
quote: Originally posted by acestroke
Libellus edicija Mr. No-a je relativno nova, samo par godina od kad su poceli izlait, pa ako ljudi hoce pilota od prvog broja, zasto samo ne pocnu skupljat te brojeve? Znam da je to Hrvatsko izdanje, ali pravi kolekcionari u Srbiji uzimaju svoje omiljene junake u Hrvatskim izdanjima, i obrnuto. Ja volim pilota i Zagora u bilo kojoj ediciji, ali da li nam stvarno treba jos jedna edicija uz ove sve koje vec izlaze? Covjek moze potresit tek toliko para na stripove mjesecno...
Libellus rastura, ali mnogi to ipak ne mogu platiti... |
 |
|
Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts
Member since 11/03/2009 |
Posted - 21/06/2010 : 16:54:14
|
Libellus edicija Mr. No-a je relativno nova, samo par godina od kad su poceli izlait, pa ako ljudi hoce pilota od prvog broja, zasto samo ne pocnu skupljat te brojeve? Znam da je to Hrvatsko izdanje, ali pravi kolekcionari u Srbiji uzimaju svoje omiljene junake u Hrvatskim izdanjima, i obrnuto. Ja volim pilota i Zagora u bilo kojoj ediciji, ali da li nam stvarno treba jos jedna edicija uz ove sve koje vec izlaze? Covjek moze potresit tek toliko para na stripove mjesecno...
Hm, nije isti standard u Srbiji, Hrvatskoj i Americi. |
Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube. |
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Posted - 21/06/2010 : 17:05:19
|
quote: Originally posted by Bob Rok
Hm, nije isti standard u Srbiji, Hrvatskoj i Americi.
Mr. No Libellus izdanje je najbolje Mr. No izdanje ikad, ako nisi znao.  |
 |
|
dessa
Advanced Member

Serbia
4356 Posts
Member since 19/11/2008 |
|
alanford70a
Starting Member

38 Posts
Member since 24/03/2008 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Posted - 21/06/2010 : 18:34:41
|
quote: Originally posted by dessa
acestroke, mašiš poentu.
Pa ne bi bas reko da masim. Libellus izdanje je ipak neka vrsta Odabranih Prica Mr. No-a, sve od pocetka, svaka prica kompletna u indivindualnoj knjizi, pa mogu ljudi ipak uzet sve one koje hoce da imaju, a ostale preskocit. Ali stvarno, ako pocnu sa pravim OP Mr. No-a, bas me briga, meni je svejedno, samo sam pokuso da kazem da nesto veoma slicno vec postoji   |
 |
|
dessa
Advanced Member

Serbia
4356 Posts
Posted - 21/06/2010 : 18:44:13
|
Postoji, i ja ne sumnjam da je odlicno odradeno, ali...
3 cele epizode kod VC koštaju 450 dinara, a koliko košta jedna lib. knjiga sa tri cele epizode?
|
 |
|
C Celtic
Average Member

Serbia
897 Posts
Member since 20/05/2009 |
Posted - 21/06/2010 : 19:01:04
|
Iskreno receno , više bih voleo da krenu sa Mr.Noom od prvog broja , po tri epizode , ali SC varijanta .
Neka se Zagoraši (zagorovci , zagorijanci , zagorolozi ) ne ljute , ali meni licno više godi pilot u Disoovoj izvedbi , onaj Ferrijev mi je suviše zagorast . Ipak , glas za Mr.Noa od prvog broja  |
What a long strange trip it's been |
 |
|
dessa
Advanced Member

Serbia
4356 Posts
|
Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts
Posted - 21/06/2010 : 19:08:35
|
Mr. No Libellus izdanje je najbolje Mr. No izdanje ikad, ako nisi znao. 
Nisam, objasni mi. |
Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube. |
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Posted - 21/06/2010 : 19:09:09
|
quote: Originally posted by dessa
Postoji, i ja ne sumnjam da je odlicno odradeno, ali...
3 cele epizode kod VC koštaju 450 dinara, a koliko košta jedna lib. knjiga sa tri cele epizode?
Cijenu u dinarima ne znam, samo u kunama. I ne imaju sve Libellus knjige iste cijene - one krace su jeftinije, a duze su skuplje... ionako kad ja to platim, sve je u dolarima, pa da stvarno ne znam dinarsku cijenu  |
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Posted - 21/06/2010 : 19:10:31
|
quote: Originally posted by C Celtic
Iskreno receno , više bih voleo da krenu sa Mr.Noom od prvog broja , po tri epizode , ali SC varijanta .
Neka se Zagoraši (zagorovci , zagorijanci , zagorolozi ) ne ljute , ali meni licno više godi pilot u Disoovoj izvedbi , onaj Ferrijev mi je suviše zagorast . Ipak , glas za Mr.Noa od prvog broja 
Ma ko ce se ljutit? Disov Mr. No i jest super, izgleda pravo kako treba, potpuno se slazem, iako sam Zagorovac   |
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Posted - 21/06/2010 : 19:12:18
|
Mr. No Libellus izdanje je najbolje Mr. No izdanje ikad, ako nisi znao. 
Nisam, objasni mi.
Ne vjerujem da se moze objasnit ovako. Treba da uzmes jedan Mr. No Libellus u ruku, i da ga procitas, ili prelistas, pa ces vidjeti kvalitet stranica, tvrdih korica i prevoda - sve je vrhunsko! |
 |
|
Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts
Posted - 21/06/2010 : 19:16:53
|
Opet masis poentu To niko ne spori. Ti se pitas zasto inicijativa? Zato sto ljudi nemaju para da kupuju skupa izdanja. Narocito u Srbiji gde je standard manji nego u Hrvatskoj. Jednostavno, ne mogu da kupe izdanje, a zele. Sad, ja razumem da tebi nije skupo, ali ne mozes da sagledavas situaciju samo sa svoje strane. Mora da ukapiras i ljude ovde. Ovo ne vazi samo za Libelus, nego i za druge izdavace, koji su skuplji u odnosu na VC. |
Edited by - Bob Rok on 21/06/2010 19:19:27 |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
40892 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 21/06/2010 : 19:34:41
|
Zagor OP su jedino sto kupujem od VC-a... Tako da bih verovatno i MN-a, ali mislim da bi pravo resenje bilo da MN krene od prvog broja u SC-u... |
Patricia hic mea totus mundus est |
 |
|
culfis
Advanced Member

6738 Posts
Member since 01/12/2006 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Posted - 21/06/2010 : 20:43:33
|
Opet masis poentu To niko ne spori. Ti se pitas zasto inicijativa? Zato sto ljudi nemaju para da kupuju skupa izdanja. Narocito u Srbiji gde je standard manji nego u Hrvatskoj. Jednostavno, ne mogu da kupe izdanje, a zele. Sad, ja razumem da tebi nije skupo, ali ne mozes da sagledavas situaciju samo sa svoje strane. Mora da ukapiras i ljude ovde. Ovo ne vazi samo za Libelus, nego i za druge izdavace, koji su skuplji u odnosu na VC.
Nije bas istina da meni nije skupo - skupo je, i volio bi da je bas jeftinije, ali polako ih uzimam, jer nemam ni jednog pilota iz LMS. Ima (u Hrvatskoj) i Zagora u SC od Ludensa (Extra edicija, od prvog broja), a ljudi ipak kupuju ono Kolekcionarsko Izdanje Zagora, koje je puno skuplje, i koje izdaje starije epizode Zagora koje su izasle u zadnjih 14 godina. Sto se tice razlike cijena izmedju Ludensa i VC, ne znam je li velika, ali uvijek sam predpostavljo da je malo-vise ista... |
 |
|
split85
Advanced Member

Croatia
8314 Posts
Member since 25/01/2010 |
|
Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts
Posted - 21/06/2010 : 21:05:08
|
Opet masis poentu To niko ne spori. Ti se pitas zasto inicijativa? Zato sto ljudi nemaju para da kupuju skupa izdanja. Narocito u Srbiji gde je standard manji nego u Hrvatskoj. Jednostavno, ne mogu da kupe izdanje, a zele. Sad, ja razumem da tebi nije skupo, ali ne mozes da sagledavas situaciju samo sa svoje strane. Mora da ukapiras i ljude ovde. Ovo ne vazi samo za Libelus, nego i za druge izdavace, koji su skuplji u odnosu na VC.
Nije bas istina da meni nije skupo - skupo je, i volio bi da je bas jeftinije, ali polako ih uzimam, jer nemam ni jednog pilota iz LMS. Ima (u Hrvatskoj) i Zagora u SC od Ludensa (Extra edicija, od prvog broja), a ljudi ipak kupuju ono Kolekcionarsko Izdanje Zagora, koje je puno skuplje, i koje izdaje starije epizode Zagora koje su izasle u zadnjih 14 godina. Sto se tice razlike cijena izmedju Ludensa i VC, ne znam je li velika, ali uvijek sam predpostavljo da je malo-vise ista...
Zagor kupuje veci broj ljudi Da se razumemo, ne kazem da je Libelus skup (kada podelis sa 3 epizode i vidis kvalitet, ispadne bas koliko treba) . Ali... Mali je tiraz, 22 miliona ljudi ide na 500-600 primeraka
Cene? Otprilike iste. S tim da ako imas karticu, onda VC ispadne dosta jeftiniji 
|
 |
|
culfis
Advanced Member

6738 Posts
Member since 01/12/2006 |
Posted - 21/06/2010 : 21:05:52
|
quote: Originally posted by split85
Koliko je izašlo brojeva Mister NO-a u Hrvatskoj , bez Libellusa ?
seset i kusur sa sve specijalcima, valjda |
Jel to štos iz Minhena? |
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
|
split85
Advanced Member

Croatia
8314 Posts
Member since 25/01/2010 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Posted - 21/06/2010 : 21:16:35
|
Zagor kupuje veci broj ljudi Da se razumemo, ne kazem da je Libelus skup (kada podelis sa 3 epizode i vidis kvalitet, ispadne bas koliko treba) . Ali... Mali je tiraz, 22 miliona ljudi ide na 500-600 primeraka
[/quote]
Ovo nisam znao, uvijek sam predpostavljo da stampjau puno vise nego 600 primeraka
   |
 |
|
danielp
Senior Member

Serbia
1384 Posts
Member since 29/05/2004 |
Posted - 22/06/2010 : 13:38:27
|
Npr Mr.No 2 - Amazonija od Libelusa koji sadrzi jednu epizodu (110 str) kosta 1300 dnara, a od VC bi kostao 150 din. Aj uporedi razliku! 8 puta skuplje! Pa neka kod VC kosta i 250- kupovao bih ga! |
 |
|
Topic  |
|