Author |
Topic |
anto
Advanced Member
Serbia
21300 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 21/06/2010 : 20:16:04
|
Ljudi, cuh juce informaciju da je za gradene Srbije uzrasta do (valjda) pet godina, odnosno za decu, obavezan pasoš za ulazak u Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu? Pitao sam još neke sugradane , ali niko ništa o ovome ne zna, a opet informacija je dosta pouzdana. Zna li ko šta ovde o ovome??? Ovo je zbog navodnog sprecavanja trgovine decom, a za odrasle i dalje važi ulazak na licnu kartu.
|
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 21/06/2010 20:16:33
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40520 Posts
Member since 17/11/2007 |
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40520 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 21/06/2010 : 20:46:02
|
Ovde nemaju pojma.. Kazu da je ranije moglo na zdravstvenu knjizicu i izvod, ali da sada verovatno treba pasos... Kaze mi drugar, pandur da je on svojoj deci vadio pasose i da je miran... A preporucuju ti da obavezno izvadis jer ko zna na koga mozes naleteti pa cak i da mozes bez pasosa, moze da ti ne da da predjes jer ne zna... |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
Bob Rok
Advanced Member
4922 Posts
Member since 11/03/2009 |
Posted - 21/06/2010 : 20:59:23
|
quote: Originally posted by sawitch
Ovde nemaju pojma.. Kazu da je ranije moglo na zdravstvenu knjizicu i izvod, ali da sada verovatno treba pasos... Kaze mi drugar, pandur da je on svojoj deci vadio pasose i da je miran... A preporucuju ti da obavezno izvadis jer ko zna na koga mozes naleteti pa cak i da mozes bez pasosa, moze da ti ne da da predjes jer ne zna...
Sta je organizovana drzava |
Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube. |
|
|
nemanja93
Senior Member
Serbia
2439 Posts
Member since 06/03/2010 |
Posted - 21/06/2010 : 21:05:14
|
quote: Originally posted by anto
Ljudi, cuh juce informaciju da je za gradene Srbije uzrasta do (valjda) pet godina, odnosno za decu, obavezan pasoš za ulazak u Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu? Pitao sam još neke sugradane , ali niko ništa o ovome ne zna, a opet informacija je dosta pouzdana. Zna li ko šta ovde o ovome??? Ovo je zbog navodnog sprecavanja trgovine decom, a za odrasle i dalje važi ulazak na licnu kartu.
Za Crnu Goru nisam siguran ali u Bosnu moze da se udje i sa licnom kartom,e sad posto je dete u pitanju pretpostavljam da nema ni licnu,pa ti ovo i ne znaci bas puno |
Nisi se okrenula, zato nisi videla igrale su sene.
|
Edited by - nemanja93 on 21/06/2010 21:08:53 |
|
|
Bob Rok
Advanced Member
4922 Posts
Member since 11/03/2009 |
|
nemanja93
Senior Member
Serbia
2439 Posts
|
okiboki
Advanced Member
Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 21/06/2010 : 22:28:05
|
Ajde neka neko da pouzdanu informaciju.Imam varijantu da cu ici do CG,a dete ima godinu dana.Prvi put cujem za ovo.I kakva je procedura vadjenja pasosa za dete,koliko traje i sta treba?Molim vas za odgovor bas mi je bitno. |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
|
|
vlada035
Junior Member
Serbia
451 Posts
Member since 26/10/2008 |
|
okiboki
Advanced Member
Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21300 Posts
Posted - 22/06/2010 : 08:02:58
|
Ljudi ovo je neverovatno. Juce sam pricao sa tri bracna para koja putuju u CG sa malom decom, a niko nije cuo za ovo.A opet, kažem vam da mi je jedan prijatelj, skoro putovao u BiH sa malim detetom i jedva je prošao carinu sa zdravstvenom i izvodom, i tu su mu rekli da je od pre par meseci zbog evropskog zakona za sprecavanje trgovine decom uveden taj zakon i u Bosni ali i u Crnoj Gori, i jedva je ušao u Bosnu. Stvarno živimo da kaubojskom Balkanu! Dobio sam jutros od jednog forumaša iz Bosne (ozbiljnog) da za Bosnu trebaju pasoši za decu. |
Edited by - anto on 22/06/2010 08:03:51 |
|
|
ponki
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3113 Posts
Member since 20/09/2008 |
Posted - 22/06/2010 : 10:36:35
|
Ljudi ovo je neverovatno. Juce sam pricao sa tri bracna para koja putuju u CG sa malom decom, a niko nije cuo za ovo.A opet, kažem vam da mi je jedan prijatelj, skoro putovao u BiH sa malim detetom i jedva je prošao carinu sa zdravstvenom i izvodom, i tu su mu rekli da je od pre par meseci zbog evropskog zakona za sprecavanje trgovine decom uveden taj zakon i u Bosni ali i u Crnoj Gori, i jedva je ušao u Bosnu. Stvarno živimo da kaubojskom Balkanu! Dobio sam jutros od jednog forumaša iz Bosne (ozbiljnog) da za Bosnu trebaju pasoši za decu.
Nije Delboj uopste tako ozbiljan |
Be yourself; everyone else is already taken. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21300 Posts
Posted - 22/06/2010 : 13:22:44
|
E hebi ga , sad videh na sajtu , a vidim i da je Vlada okacio isti link, da je za CG sve ok za klince, mogu i na zdravstvenu; ali još mi nije jasno 100% oko Bosne; izgleda da za Bosnu treba "soška" za klince Edit: Evo sad sam nazvao konzulat BiH.ZA decu treba pasoš, tako da ako neko putuje za Bosnu ili u CG preko Bosne, trebace da izvadi pasoš za decu ( i manju i vecu, tako su mi rekli) |
Edited by - anto on 22/06/2010 13:27:53 |
|
|
nemanja93
Senior Member
Serbia
2439 Posts
Posted - 22/06/2010 : 14:51:02
|
Ja i dalje ne mogu da verujem da za Bosnu treba pasos.Zivim 10-tak km od granice,nisam skoro prelazio ali ima dvojicu drugova koji redovno idu tamo i siguran sam da prelaze samo uz licnu kartu.Trebao sam i ja da idem na rafting u Bosnu i rekli su mi da treba da izvadim samo licnu i nista vise.Mozda posto je dete malo treba pasos... |
Nisi se okrenula, zato nisi videla igrale su sene.
|
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21300 Posts
Posted - 22/06/2010 : 15:04:56
|
verovatno, mada kada sam pitao službenicu konzulata do koliko godina treba pasoš , rekla mi je i za manu i vecu decu; šta god da je to znacico; sa obzirom da su mi deca 3 i 5 godina, njih definitivno pogada ovaj konza. |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17161 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 22/06/2010 : 15:24:37
|
quote: Originally posted by ponki
Ljudi ovo je neverovatno. Juce sam pricao sa tri bracna para koja putuju u CG sa malom decom, a niko nije cuo za ovo.A opet, kažem vam da mi je jedan prijatelj, skoro putovao u BiH sa malim detetom i jedva je prošao carinu sa zdravstvenom i izvodom, i tu su mu rekli da je od pre par meseci zbog evropskog zakona za sprecavanje trgovine decom uveden taj zakon i u Bosni ali i u Crnoj Gori, i jedva je ušao u Bosnu. Stvarno živimo da kaubojskom Balkanu! Dobio sam jutros od jednog forumaša iz Bosne (ozbiljnog) da za Bosnu trebaju pasoši za decu.
Nije Delboj uopste tako ozbiljan
Kave veze imam ja s tim |
|
|
ponki
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3113 Posts
Member since 20/09/2008 |
Posted - 22/06/2010 : 15:25:52
|
I ja sam pitao drugara carinika i on je meni rekao da se moze preci na licnu kartu ili pasos...posto djeca mladja od 14 godina ne mogu posjedovati licnu kartu moraju imati pasos za prelazak granice... |
Be yourself; everyone else is already taken. |
|
|
jasa
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3490 Posts
Member since 26/08/2005 |
|
pravedni
Advanced Member
Serbia
4057 Posts
Member since 03/12/2009 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21300 Posts
|
feka82
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Member since 03/01/2008 |
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
Member since 01/04/2008 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21300 Posts
Posted - 26/06/2010 : 09:23:28
|
quote: Originally posted by all_ba
Normalno da treba pasoš za djecu, ja imam dvoje od sedam i 14 godina i oba imaju pasoše. Nema ništa cudno u tome. To je normalna stvar, pa šta mislite kad ne bi bilo tog zakona koji bi "šverc" s djecom bio.
Slažem se da je normalno da deca imaju pasoš, baš zbog sprecavanja trgovine decom, ali definitivnop nije normalno da ti pasoši trebaju izmedu Srbije,Crne Gore i Bosne i Hercegovine, gde smo do juce putovali sa licnim kartama i gde smo ipak "naši". Osim toga, znam dosta njih, koji se odlucuju za letovanje u CG baš zbog pasoša, odnosno maltretiranja ali i novca.Neko dok izvadi 4 pasoša za porodicu em se namuci, em potroši 100-120 evra, pa im je onda lakš da ode u Crno Goru; i ponavljam, znam dosta ovakvih ljudi.Kada i Crnogorci uvedu obavezne pasoše, slobodno mogu da kažu adio još jednom delu turista iz Srbije, a ionake ce puci sa gostima iz ove zemlje ove godine (koliko vidim iz prica sa ljudima iz okruženja), jer velika vecina ljudi iz Srbije se odlucuje na Grcku, Bugarsku,Tursku, pa cak i Hrvatsku koja je ove godine ponudila povoljne aranžmane ( a vecina nas odlicno zna kakva je lepota Hrvatskog primorja)! |
Edited by - anto on 26/06/2010 09:26:29 |
|
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
Member since 01/04/2008 |
Posted - 26/06/2010 : 23:31:12
|
quote: Originally posted by all_ba
Normalno da treba pasoš za djecu, ja imam dvoje od sedam i 14 godina i oba imaju pasoše. Nema ništa cudno u tome. To je normalna stvar, pa šta mislite kad ne bi bilo tog zakona koji bi "šverc" s djecom bio.
Slažem se da je normalno da deca imaju pasoš, baš zbog sprecavanja trgovine decom, ali definitivnop nije normalno da ti pasoši trebaju izmedu Srbije,Crne Gore i Bosne i Hercegovine, gde smo do juce putovali sa licnim kartama i gde smo ipak "naši". Osim toga, znam dosta njih, koji se odlucuju za letovanje u CG baš zbog pasoša, odnosno maltretiranja ali i novca.Neko dok izvadi 4 pasoša za porodicu em se namuci, em potroši 100-120 evra, pa im je onda lakš da ode u Crno Goru; i ponavljam, znam dosta ovakvih ljudi.Kada i Crnogorci uvedu obavezne pasoše, slobodno mogu da kažu adio još jednom delu turista iz Srbije, a ionake ce puci sa gostima iz ove zemlje ove godine (koliko vidim iz prica sa ljudima iz okruženja), jer velika vecina ljudi iz Srbije se odlucuje na Grcku, Bugarsku,Tursku, pa cak i Hrvatsku koja je ove godine ponudila povoljne aranžmane ( a vecina nas odlicno zna kakva je lepota Hrvatskog primorja)!
Razumijem ja tebe u potpunosti i slažem se s tvojom pricom, ali jedini razlog zbog cega su uveli pasoše za djecu jeste taj da se stane u kraj trgovini djecom i tu se prica završava svidalo se to nekome ili ne. |
C'est la vie... https://www.facebook.com/Revija-Bosona-455611547926400/timeline/
|
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21300 Posts
Posted - 27/06/2010 : 11:37:29
|
Cisto informacije radi, od septembra trebace pasoši ( za decu )i za Crnu Goru. Ako ce ove godine neko iz Srbije i doci, sledece godine taj broj bice za 30 - 50% manji. |
|
|
pravedni
Advanced Member
Serbia
4057 Posts
Member since 03/12/2009 |
Posted - 28/06/2010 : 11:47:52
|
Pa jesi li ga imao ? Kako si prošao ako ga nisi imao?
Srecom sam poneo pasos,inace ne bi prosao - mada u novinama pise da ta mera vazi tek od jeseni... |
|
|
Topic |
|