Author |
Topic |
1Euro
Advanced Member
12534 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 28/06/2010 : 13:03:24
|
Ovo je ozbiljno pa ako je netko zainteresiran može se javiti i na PM.
Ja sam odlucio da cu pokušati obici sve države u Europi.Namjera je da u svakoj državi posetim njihovu poštu i kupim marku njihove zemlje i priljepim je u tu posebnu knjižicu i zatražim poštanski žig kao dokaz. Uz to cu pisati dnevnik,kao neki "ship log" ili travel diary. Putovat cu po etapama,recimo Balkan i balkanske zemlje,sredozemske zemlje(zapadna europa),osrednja europa i Skandinavija,istocna europa,....znaci to nece biti da ja idem sve zemlje odmah da obidem nego po etapama,pa se vratim pa onda preostale zemlje. Najviše cu potovat svojim kolima,možda i vlakom a na otoke cu ici avionom ili ladjom. Sad neke zemlje cu posetiti samo do prve pošte da kupim marku i stavim žig,pa onda putujem dalje a kroz neke velike zemlje gdje cu putovati duže vreme,tamo cu se naravno zadržati više vremena,pa cu i posetiti neke njihove znamenitosti,fotografirati nešto,ici na plažu ,shopping,...sve ovisi od raspoloženja i vremena. Pravi plan puta još nisam napravio kada bude napravljen ja ga mogu i ovjde staviti da se vidi tacno koje su to etape i koje zemlje obuhvacaju,pa se može netko od vas prijaviti da ide sa mnom na tu neku destinaciju koja mu bude zanimljiva,ili kada budem išao po balkanu mogu ga pokupiti uz put pa ga onda vratim kada se i ja vracam,.... Ako netko želi da ide na tu avanturu sve što ce ga koštati jeste polovina benzina. Kada bude to putovanje završeno ja cu objaviti ovaj dnevnik kojeg cu pisati na putu ko neki vodic ili putopis u veoma limitiranoj ediciji,vjerovatno 100 komada gdje ce svaki komad biti oštevilcen od 1-100. Prvi broj ide na aukciju zajedno sa knjižicom u kojoj ce biti i sve marke iz svih Europskih zemalja zajedno sa žigovima.Novac od prodaje cu vjerovatno donirati nekoj organizaciji,bolnici,.....
Znaci ako netko voli da putuje i da bude dio ov eavanture može se javiti. Pocetak putovanja ce biti kada završim svoj drugi roman,kojeg trenutacno pišem,pa onda idem na to putovanje.
|
Edited by - 1Euro on 27/02/2012 16:13:50
|
|
Rock.Bob Rock
Senior Member
Croatia
1146 Posts
Member since 25/03/2009 |
Posted - 28/06/2010 : 13:29:58
|
Uf, to je moj san. Tako obici sve države Europe, savezne države SAD-a, Aziju, ili svijet kao Joža Horvat.
Naravno, sorry 1Euro, ali ne mogu sad s tobom |
. |
|
|
SnotMan
Advanced Member
Saint Croix
6389 Posts
Member since 21/07/2003 |
|
1Euro
Advanced Member
12534 Posts
Posted - 28/06/2010 : 13:53:58
|
quote: Originally posted by Rock.Bob Rock
Uf, to je moj san. Tako obici sve države Europe, savezne države SAD-a, Aziju, ili svijet kao Joža Horvat.
Naravno, sorry 1Euro, ali ne mogu sad s tobom
haha,ne znam ko je Joža Horvat... Ali svejedno,ja sam odlucio da bi najprije posetio ove države,kasnije ako bi još imao interesa i ako bi se ove knjig erasprodale i ljudi tražili još,onda bi išao u južnu ameriku da posetim on edržave ili srednju ameriku,krstarenje po karibskim otocima,...sve na istu foru,sa ovim markama i dnevnikom,....pa recimo 50 USA država bi mogla biti sledeca knjiga gdje bi npr rentao kola i išao se voziti ROUTE 66,.... može se ovo razviti u veliki projekat ali najprije idemo do pocetka..... |
|
|
1Euro
Advanced Member
12534 Posts
|
Rock.Bob Rock
Senior Member
Croatia
1146 Posts
Posted - 28/06/2010 : 14:19:24
|
quote: Originally posted by 1Euro
haha,ne znam ko je Joža Horvat... Ali svejedno,ja sam odlucio da bi najprije posetio ove države,kasnije ako bi još imao interesa i ako bi se ove knjig erasprodale i ljudi tražili još,onda bi išao u južnu ameriku da posetim on edržave ili srednju ameriku,krstarenje po karibskim otocima,...sve na istu foru,sa ovim markama i dnevnikom,....pa recimo 50 USA država bi mogla biti sledeca knjiga gdje bi npr rentao kola i išao se voziti ROUTE 66,.... može se ovo razviti u veliki projekat ali najprije idemo do pocetka.....
http://hr.wikipedia.org/wiki/Jo%C5%BEa_Horvat
Pisac i pustolov. Prvi naš covjek koji je amaterski oplovio svijet. |
. |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4599 Posts
Member since 12/11/2009 |
|
1Euro
Advanced Member
12534 Posts
Posted - 28/06/2010 : 18:23:08
|
haha,ne znam ko je Joža Horvat... Ali svejedno,ja sam odlucio da bi najprije posetio ove države,kasnije ako bi još imao interesa i ako bi se ove knjig erasprodale i ljudi tražili još,onda bi išao u južnu ameriku da posetim on edržave ili srednju ameriku,krstarenje po karibskim otocima,...sve na istu foru,sa ovim markama i dnevnikom,....pa recimo 50 USA država bi mogla biti sledeca knjiga gdje bi npr rentao kola i išao se voziti ROUTE 66,.... može se ovo razviti u veliki projekat ali najprije idemo do pocetka.....
http://hr.wikipedia.org/wiki/Jo%C5%BEa_Horvat
Pisac i pustolov. Prvi naš covjek koji je amaterski oplovio svijet.
onda je taj Joža pravi covjek-respect! |
|
|
1Euro
Advanced Member
12534 Posts
Posted - 28/06/2010 : 18:25:54
|
quote: Originally posted by supermark
Obavezno ponesi laptop i wireless internet pa nas obavještavaj
pa fora je u tome da se piše dnevnik da bi se kasnije prodale knjige,tako da oni znatiželjnici ce morati kupiti knjige,ali ionako se to ne radi zbog novca jer kako sam rekao bit ce vjerovatno limited edition ovih knjiga od recimo 100 brojeva tek toliko d ase vrati novac za benzin,a vrijeme potrošeno na ovo ionako nitko nece moci platiti ali to je ono kako kažu kod mastercarda-neprecenljivo |
|
|
1Euro
Advanced Member
12534 Posts
Posted - 28/06/2010 : 18:28:19
|
quote: Originally posted by adriano
ja bi išao, ali moram pitat za godišnji
pa sacekaj najprije da se objavi plan ovih etapa pa ceš vidjeti jel ti neka država,etapa odgovara i jel ti se datumi poklapaju,ionako mijesec dva sigurno necu ici sve dok ne završim ovu knjigu koju pišem,...a i ionako ovo nece biti u jednom kosu to putovanje nego po etapama pa ne znam ni sam jel cu moci sve to u jednoj godini,možda ce trebati dvije,tri,...ali nema veze,treba biti ustrajan. |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17039 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 28/06/2010 : 21:19:44
|
Ja sam odlucio da cu pokušati obici sve države u Europi.Namjera je da u svakoj državi posetim njihovu poštu i kupim marku njihove zemlje i priljepim je u tu posebnu knjižicu i zatražim poštanski žig kao dokaz. Uz to cu pisati dnevnik,kao neki "ship log" ili travel diary. Putovat cu po etapama,recimo Balkan i balkanske zemlje,sredozemske zemlje(zapadna europa),osrednja europa i Skandinavija,istocna europa,....znaci to nece biti da ja idem sve zemlje odmah da obidem nego po etapama,pa se vratim pa onda preostale zemlje. Najviše cu potovat svojim kolima,možda i vlakom a na otoke cu ici avionom ili ladjom. Sad neke zemlje cu posetiti samo do prve pošte da kupim marku i stavim žig,pa onda putujem dalje a kroz neke velike zemlje gdje cu putovati duže vreme,tamo cu se naravno zadržati više vremena,pa cu i posetiti neke njihove znamenitosti,fotografirati nešto,ici na plažu ,shopping,...sve ovisi od raspoloženja i vremena. Pravi plan puta još nisam napravio kada bude napravljen ja ga mogu i ovjde staviti da se vidi tacno koje su to etape i koje zemlje obuhvacaju,pa se može netko od vas prijaviti da ide sa mnom na tu neku destinaciju koja mu bude zanimljiva,ili kada budem išao po balkanu mogu ga pokupiti uz put pa ga onda vratim kada se i ja vracam,.... Ako netko želi da ide na tu avanturu sve što ce ga koštati jeste polovina benzina. Kada bude to putovanje završeno ja cu objaviti ovaj dnevnik kojeg cu pisati na putu ko neki vodic ili putopis u veoma limitiranoj ediciji,vjerovatno 100 komada gdje ce svaki komad biti oštevilcen od 1-100. Prvi broj ide na aukciju zajedno sa knjižicom u kojoj ce biti i sve marke iz svih Europskih zemalja zajedno sa žigovima.Novac od prodaje cu vjerovatno donirati nekoj organizaciji,bolnici,.....
Znaci ako netko voli da putuje i da bude dio ov eavanture može se javiti. Pocetak putovanja ce biti kada završim svoj drugi roman,kojeg trenutacno pišem,pa onda idem na to putovanje.
Sjajna ideja, to je i moja želja, samo nažalost imam takav posao koji mi to nikad nece omoguciti. Iako sam sretan da imam bilo kakav! |
|
|
psycho
New Member
212 Posts
Member since 12/08/2009 |
Posted - 29/06/2010 : 01:41:08
|
Srecan put i od mene.Ja ove godine imam jedan, u odnosu na tvoj, mikro plan, Austrija i Nemacka i zavrsavam gotovo sve drzave(osim Moldavije) kroz koje tece Dunav. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21292 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 29/06/2010 : 18:01:20
|
A zar nije bolja ideja da u svakoj državi posetiš javnu kucu i opališ autenticniu kurvu iz te zemlje, snimiš sex sa njom i podeliš sa nama te doživljaje . Cenim da u svakoj zemlji možeš naci jeftinu prostitku karakteristicnu za tu državu, a kada je kažeš na kakav si put pošao, verovatno ceš dobiti džabe! |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
1Euro
Advanced Member
12534 Posts
Posted - 29/06/2010 : 19:45:14
|
quote: Originally posted by anto
A zar nije bolja ideja da u svakoj državi posetiš javnu kucu i opališ autenticniu kurvu iz te zemlje, snimiš sex sa njom i podeliš sa nama te doživljaje . Cenim da u svakoj zemlji možeš naci jeftinu prostitku karakteristicnu za tu državu, a kada je kažeš na kakav si put pošao, verovatno ceš dobiti džabe!
|
Edited by - 1Euro on 29/06/2010 19:46:29 |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 30/06/2010 : 16:22:53
|
Što si da sad opet izmislio 1euro... Imaš kakvog mecenu za ova putovanja, to ti inace košta nešto para. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
Grujah.
Advanced Member
Serbia
3254 Posts
Member since 28/07/2009 |
Posted - 30/06/2010 : 16:32:50
|
quote: Prvi broj ide na aukciju zajedno sa knjižicom u kojoj ce biti i sve marke iz svih Europskih zemalja zajedno sa žigovima.Novac od prodaje cu vjerovatno donirati nekoj organizaciji,bolnici,.....
Šta? Zar prikupljen novac ne treba da ide za izdavanje Kit Teler neobjavljenih epizoda i gradnju rendzerske utvrde? Takvu sansu da propustis da bi dao novce bolnici? |
|
|
1Euro
Advanced Member
12534 Posts
Posted - 30/06/2010 : 20:40:22
|
quote: Originally posted by DeeCay
Što si da sad opet izmislio 1euro... Imaš kakvog mecenu za ova putovanja, to ti inace košta nešto para.
pa znam ali to bi bilo low budget putovanje,....spavanje u motelu negdje uz cestu,ili couch surfing varianta,bed and breakfast,...da što manje košta,tako da bi pravi trošak bio benzin i klopa,...a išlo bi se po etapama,znaci jedan dio pa se vratim pa onda za nekoliko meseci kada se skupi lova neki drugi dio i tako. Mislim ne žuri mi se nigdje,....nemam mecena iako ako bi ga imao onda bi to išlo brže ali to ionako više radim za sebe,kao avanturu,....volim da putujem,volim da se vozim kolima,upoznavam nove ljude,zemlje,...nekako mi je to izzazov a ja volim izzazove |
|
|
1Euro
Advanced Member
12534 Posts
Posted - 30/06/2010 : 20:48:02
|
quote: Originally posted by Grujah.
quote: Prvi broj ide na aukciju zajedno sa knjižicom u kojoj ce biti i sve marke iz svih Europskih zemalja zajedno sa žigovima.Novac od prodaje cu vjerovatno donirati nekoj organizaciji,bolnici,.....
Šta? Zar prikupljen novac ne treba da ide za izdavanje Kit Teler neobjavljenih epizoda i gradnju rendzerske utvrde? Takvu sansu da propustis da bi dao novce bolnici?
pa za Kita Tellera sam se predomislio,ionako ce to netko jednom izdati možda Van Gogh,pa cu tada kupiti svoj primjerak,zašto da se bavim stvarima u koje se ne razumijem.... Rendžerska utvrda bi bila prava stvar,vjerovatno moja top 5 ideja svih vremena ali za tako nešto se treba doooooooooooosta novaca pa se taj novac n emože skupiti tom knjižicom. A nigdje i ne piše da cu stvarno dati tu knjižicu na licitaciju i novac za bolnicu, napisao sam vjerovatno ali možda bi ju kasnije htio zadržati za sebe,kao uspomenu. E sada da bi za tu knjižicu dobio recimo 10000 eura onda bi bilo ok takav novac donirati jednoj bolnici,ali pošto bi vjerovatno ovakva knjižica bila prodata za 200 eura,onda je bolje da ju zadržim za sebe nego da ispadnem budala i poklonim bolnici 200 eura haha. Ali nitko ne zna koliko bi stvarno bila vrijedna ovakva knjižica jer to još nitko nije ucinio i ja cu biti prvi.A za mene bi tako nešto ionako bilo neprecenljivo koliko bi samo tu bilo uspomena,............takvo putovanje može trajati i 20 godina npr da se poseti sve ove zemlje,to ce biti vjerovatno moje najvece dostignuce,.... to bi moglo biti nešto po cemu ce me ovaj svijet zapamtiti |
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
|
Rock.Bob Rock
Senior Member
Croatia
1146 Posts
Posted - 30/06/2010 : 22:00:08
|
quote: Originally posted by Mhejl
ma mala je evropa koliki si ti pustolov obidi citav svijet (the world is not enough)!
Svemir. Bar do Jupitera. |
. |
|
|
Risar_69
Advanced Member
Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
Posted - 03/07/2010 : 09:19:29
|
pa za Kita Tellera sam se predomislio,ionako ce to netko jednom izdati možda Van Gogh,pa cu tada kupiti svoj primjerak,zašto da se bavim stvarima u koje se ne razumijem.... Rendžerska utvrda bi bila prava stvar,vjerovatno moja top 5 ideja svih vremena ali za tako nešto se treba doooooooooooosta novaca pa se taj novac n emože skupiti tom knjižicom.
Artur ima Fort Ontario u Vrabcah, ima i stripova, pravi raj za stripoljubce, avanturiste i pivopije-ali u mjerama. http://www.mice.si/dokument.aspx?par=0-193
Artur(Komandant Mark) z La Toyo(Beti) v ozadju stripi Ludo od ludijeg, sve za medije.
Želim ti uspešno potovanje Moraš da budeš drzak, da sanjaš, a to i da ostvariš, pa ce se i desiti!
-- |
Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli! |
Edited by - Risar_69 on 03/07/2010 09:34:48 |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 18/05/2011 : 16:45:17
|
ON se vratio !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 18/05/2011 16:45:48 |
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8585 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 18/05/2011 : 17:00:54
|
TOOOO, EUROOO ponovo jaše Iiiihhaaaa.. |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
|
|
1Euro
Advanced Member
12534 Posts
Posted - 18/05/2011 : 17:06:38
|
e moj Euro, završio si svoj drugi roman a još nisi krenuo na putovanje.... |
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8585 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 18/05/2011 : 17:11:13
|
YEAAAH, HE`S BACK!!!
Jbga Euro nema se para za takve pustolovine... |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
|
|
Topic |
|
|
|