forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 (1)EUROpska avanTURA
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

1Euro
Advanced Member

12534 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 18/05/2011 : 17:20:35  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by paro

YEAAAH, HE`S BACK!!!

Jbga Euro nema se para za takve pustolovine...

pa da iako nisam imao na umu neko fancy putovanje nego baš ono avantura (spavanje u kolima ako treba,kupanje u moru,hrana u Mc Donaldsu,sendvici iz trgovine...) ali sam shvatio da iako bi posjetio sve zemlje, zalijepio sve marke i sv eto,...tu knjižicu sa markama bi vjerovatno netko kupio za 100 kuna,....bez veze bi napravio neki trošak.
Inace volim da putujem ali bolje neko opušteno putovanje, gdje se suncam, ležim na plaži, citam stripove,družim se sa domorotkinjama,....a ne da "radim" na putovanju
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12534 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 27/02/2012 : 12:28:54  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
Eto, danas sam gledao emisiju na HTV 1, koja se zove OVERLAND, ovo je jedna od najboljih emisija, prava pustolovina. Jel netko gleda taj OVERLAND????
Radi se o nekim Italijanima, koji imaju 4 narancasta kamiona i jedan mali "pinzgauer" i putuju cijelim svijetom.U ovom Overlandu 5 putuju od Kine do Rima. Vrlo zanimljiva emisija. Šteta što nisam pratio sve Overlandove, pratio sam i neke po Africi i slicno,...uvijek, kada sam naletio na ove narancaste kamione ja sam preklopio program, jer sam mislio da je neki dokumentarac o kamionima i slicno,...kad ono OVERLAND putovanje po svijetu!!!! i tako sam tek sad poceo to ozbiljnij epratiti, pratio sam i prijašnje neke epizode mislim da Overland 4 i Overland 3, dok se i ne sjecam Overlanda 1 i 2,....kasno sam to poceo pratiti.
No, nema veze, potaknut ovim OVERLANDOM, ja sam se sjetio da sam i ja prije 2 godine smislio neki slican projekat, ali po Europi naravno, jer za zemlje "trijeceg svijeta" trebaju ti vize, neki džip,neka ekipa,.....dok lutanjem po Europi može biti isto tako zanimljivo ali su bolji putevi, pa se može osobnim kolima, a i dosta granica je palo pa ne trebaju vize i slicno....

Malo sam procitao ove vaše komentare i opazio jedan super komentar od Supermarka, koji je rekao, da svakako trebam ponesti sa sobom internet i obaveštavati ljude.
Tada sam ja mislio kako cu kasnije napisati neki dnevnik i slicno ali to je "passe" u ova vremena. Pa nisam ja Lonely Planet i slicno....
Ali pošto je Supermark (sada znam zašto ima SUPER predznak u svom imenu) dao sjajnu ideju ja bi mogao da pišem neki blog recimo!?????

Problem je u tome što sam totalno NE TEHNICKI tip i sve ovo sa tehnologijom (blog, ipad,iphone,software,...) mi je totalno nezanimljivo i nemam pojma kako uopšte otvoriti blog,.....ali vec cu ja to prouciti i nauciti ("skijanje se brzo uci, nisi blesav da sjediš kuci") i onda bi mogao da pišem blog, stavljam fotografije, možd apronadem nekog sponzora, koji bi htio da se reklamiše putem mog bloga a meni bi taj novac dobro došao za benzin i slicno......

Naravno, još uvijek cu skupljati marke i lijepiti ih u tu knjižicu ali to više za svoju "filatelisticku dušu".
Sad ili nikad!!!!
Ovo putovanje bi trebalo da se pocne prije dvije godine, cak sam nešto putovao ali nisam išao sa tom namjerom, nisam ni knjižicu poveo sa sobom,....ali sad ili nikad!
Recimo, ja mislim kako bi najbolje bilo da se pocne sa tim putovanjem u 5 ili 6 mijesecu, jer tada nece biti hladnoce i lošeg vremena.

Zanimaju me neke stvari:

-kako ili gdje otvoriti blog
-neki dobar i jeftin digitalac, kojim mogu kasnije stavljati slike na blog
-kakav mi laptop treba i kakav neki "wireles" internet mi treba da mogu recimo iz "terena" da koristim internet i pišem blog

evo, ovo za sada, sjetit cu se ja još pitanja, kada budem konkretnije napravio plan putovanja. Još uvijek se može netko prijaviti da ide sa mnom, bar u neku zemlju, neki dio etape i slicno. Bit ce i nekih putovanja vlakom recimo ili avionom,....necu sve kolima, ali cu pokušati najviše baš kolima, jer volim da vozim, jer mi davaju osjecaj slobode,.....
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 27/02/2012 : 12:37:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
1) www.blogger.com
2) imas u media marktovima tu oko tebe svakakvih stvari za 50-60 eura, dodaj jos par eura za SD kartu
3) bilo kakav laptop, internet iz "terena" najbolje neciji mobilni 3G internet, raspitaj se kod tvog provajdera mobilne telefonije, to ide na USB sticku.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47323 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 27/02/2012 : 13:21:15  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
to €uro! samo naprid u avanture

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12534 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 27/02/2012 : 14:14:13  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by Mairosu

1) www.blogger.com
2) imas u media marktovima tu oko tebe svakakvih stvari za 50-60 eura, dodaj jos par eura za SD kartu
3) bilo kakav laptop, internet iz "terena" najbolje neciji mobilni 3G internet, raspitaj se kod tvog provajdera mobilne telefonije, to ide na USB sticku.

kada uhvatim vremena, j acu malo pokušati otvoriti taj blog, so stay tuned na pitanja, jer sigurno ce ih biti u vezi postavljanja bloga,...ali dobro, bar znam gdje se to može otvoriti.

Digitalac cu nabaviti neki jeftin, nema veze, vec cu pronaci nešto,...šta je ono neka prica o nekakvim pikselima (netko mi je rekao da nije fora u tome da što ima više piksela to ja lijepša slika,...) ali slike moraju biti lijepe, mislim ono bar ciste,...da nisu kao sa mobitelom,....

a za ovaj laptom cu isto tako pogledati,....hm, ovu opremu treba da nabavim uskoro, da onda kada jednom krenem da se ne brinem oko toga,....koliko dugo izdrži baterija na laptopu? Jel se može prikljuciti na elektriku od kola (ono upaljac u kolima)?
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12534 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 27/02/2012 : 14:16:12  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

to €uro! samo naprid u avanture

ti bi mogao da ideš sa mnom na "Balkanski trip", pokupim te u Splitu, skoknemo u Bosnu po markicu, onda picimo Montenegro,Albanija, Makedonija, Grcka, Bugarska, Rumunjska, Srbija (tamo te ostavim kod Sawitcha, haha)
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12534 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 27/02/2012 : 14:20:26  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
Pošto cu biti u kolima vecinu vremena i bit ce mi dosadno, slušat cu mp3, pa može svatko od vas da mi kaže neku dobru ROAD PIJESMU, pa ce mi rodo to zapržiti na mp3 i tako cu imati uspomenu na ovaj forum.

Ajde da napravimo GREATEST HITS STRIPOVI.COM, svaki neka kaže jednu ili dvije dobre pijesme, ali ono stvarno dobro, ne nekakav smor, ono nešto da digne moral u kolima, da nas drži budnima,.....
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12534 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 27/02/2012 : 14:37:43  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
Evo ja stavljam:

-YOU COULD BE MINE (Guns and Roses)
http://www.youtube.com/watch?v=VC9L-BZ1PI0

-Great Balls of Fire (Jerry Lee Lewis)
http://www.youtube.com/watch?v=lH_T3jaeNXk&feature=related

-GO JOHNNY GO (Chuck Berry)
http://www.youtube.com/watch?v=VJ9S953S6Ww&feature=related

Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12534 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 27/02/2012 : 14:40:05  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
A ovo bi magao da bude OFICIJALNI TRAILER za moj blog i himna putovanja:

http://www.youtube.com/watch?v=NoA89ACTflk

PITANJE ZA BLOGERE!
Hm, jel se može nekako napraviti (kasnije naravno) na onom blogu kojeg budem otvorio, zajedno nekakav kolaž slika sa putovanja i ova pijesma da svira, dok se vrti trailer?
Go to Top of Page

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3113 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 27/02/2012 : 14:55:38  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message
Evo ti jedna za gas do daske:

http://www.youtube.com/watch?v=6fRRnrevc8M
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12534 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 27/02/2012 : 15:51:08  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by ponki

Evo ti jedna za gas do daske:

http://www.youtube.com/watch?v=6fRRnrevc8M

Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12534 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 27/02/2012 : 15:58:01  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
inace updejt:

-u ovom projektu možete i vi sudjelovati, može svatko naravno osim trojice za koje se sada vec zna tko su ti marginalci:

- kao suputnik (citanje mape, pricanje viceva, fotografisanje, snimanje, tipkanje na kompjuteru za blog,....)
- kao "marketing agent" (znaci traženje sponzora, koji bi donirali za benzin i troškove a mi ih reklamiramo na našem forumu, nosimo majicu sa nekim njihovim logotipom tokom putovanja i onda te slike objavljivamo na blogu,....uredivanje bloga, moderatori ili šta vec)

Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8585 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 27/02/2012 : 16:01:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message
quote:
Originally posted by 1Euro
-u ovom projektu možete i vi sudjelovati, može svatko naravno osim trojice za koje se sada vec zna tko su ti marginalci:

znaci paka, bagi i paro ne smiju s tobom i lwoodom u Makedoniju?

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12534 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 27/02/2012 : 16:13:17  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by paro

quote:

znaci paka, bagi i paro ne smiju s tobom i lwoodom u Makedoniju?

tako je, ali neka ostane na tom, da ne off topicarimo.
Zna se šta si mislimo jedan o drugome i ne trebamo svaki topik zagadivati sa tim objašnjenjima.
Molim sve ostale da se striktno držite teme, koja je 1EUROpska avanTURA
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 27/02/2012 : 16:15:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
quote:

quote:

1) www.blogger.com

kada uhvatim vremena, j acu malo pokušati otvoriti taj blog, so stay tuned na pitanja, jer sigurno ce ih biti u vezi postavljanja bloga,...ali dobro, bar znam gdje se to može otvoriti.

Digitalac cu nabaviti neki jeftin, nema veze, vec cu pronaci nešto,...šta je ono neka prica o nekakvim pikselima (netko mi je rekao da nije fora u tome da što ima više piksela to ja lijepša slika,...) ali slike moraju biti lijepe, mislim ono bar ciste,...da nisu kao sa mobitelom,....

a za ovaj laptom cu isto tako pogledati,....hm, ovu opremu treba da nabavim uskoro, da onda kada jednom krenem da se ne brinem oko toga,....koliko dugo izdrži baterija na laptopu? Jel se može prikljuciti na elektriku od kola (ono upaljac u kolima)?

Laptop baterije kod novih obicnih laptopova traju 3-4 sata u proseku, mozda vise, kako vreme odmice pada i rad baterije pa evo moja toshiba npr. posle 3 godine intenzivnog silovanja sada izdrzava 2 sata max. No, mislim da je ovde najbolja opcija netbook od 10", oni imaju baterije koje dugo drze. Nisam siguran da li se moze prikljuciti na elektriku od kola, mada, verovatno moze. Punio sam iPad i iPhone na tome, ali laptop bas i nisam.

Digitalac za one pare koje ti rekoh imas neki najosnovniji Nikon/Canon i stvarno ti ne treba nista dalje od toga. Sad cak imas takve i za po 10tak mpx.

Moje dve pesme :

http://youtu.be/Dg3o-fL4GC0
http://youtu.be/XwqMKf7r7Xg

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8585 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 27/02/2012 : 16:28:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message
quote:

tako je, ali neka ostane na tom, da ne off topicarimo.
Zna se šta si mislimo jedan o drugome i ne trebamo svaki topik zagadivati sa tim objašnjenjima.
Molim sve ostale da se striktno držite teme, koja je 1EUROpska avanTURA

A šteta, baš sam se veselio Ohridu i manastirima..
Lijepo se provedi na imaginarnom putovanju

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 27/02/2012 : 16:41:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message
quote:
Nisam siguran da li se moze prikljuciti na elektriku od kola, mada, verovatno moze. Punio sam iPad i iPhone na tome, ali laptop bas i nisam.

Moze

http://matanovogumno.blogspot.com
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7657 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 27/02/2012 : 16:53:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message

Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted.
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 27/02/2012 : 17:59:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message
Ma idi samo na Ohrid i provedi se naj, ja sam bio lansko leto. Super u leti, samo više slika bi morao nacrtati. Niko skoro nije imao slike za turiste. Vidiš, to je i moja želja da idem za par godina na Ohrid, jednu kucicu uz obalu najamem za par godina, crtam i leti to prodajem na buvljaku-uživancija. Ali nikako da mi uspije, videcu.
A ti tu knjigu koju ceš nositi sa sobom, sa markicama i pecatima, cuvaj za sebe, za uspomenu, ne znam zašto bi to davao na aukcije i prodavao.
Bolje ti je takav produžen odmor, sad i zavisi koliko ceš imati šuška u džepu :)

Pozdravljam i dva clana sa Stripova, koji su baš iz Ohrida!!

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!

Edited by - Risar_69 on 27/02/2012 18:01:01
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12534 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 27/02/2012 : 19:13:36  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by Risar_69

Ma idi samo na Ohrid i provedi se naj, ja sam bio lansko leto. Super u leti, samo više slika bi morao nacrtati. Niko skoro nije imao slike za turiste. Vidiš, to je i moja želja da idem za par godina na Ohrid, jednu kucicu uz obalu najamem za par godina, crtam i leti to prodajem na buvljaku-uživancija. Ali nikako da mi uspije, videcu.
A ti tu knjigu koju ceš nositi sa sobom, sa markicama i pecatima, cuvaj za sebe, za uspomenu, ne znam zašto bi to davao na aukcije i prodavao.
Bolje ti je takav produžen odmor, sad i zavisi koliko ceš imati šuška u džepu :)

Pozdravljam i dva clana sa Stripova, koji su baš iz Ohrida!!

pa nije da se radi o odmoru, nego više o avanturi, da se obide Europu, u neke zemlje cu se zaustaviti samo da uzmem marku i žig i odmah dalje, kroz neke cu duže putovati pa ce biti i neka stanka, za koji dan, da se odmorim, da nešto i vidim i tako ali to nije u prvom planu. Isto tako nece biti sve odjednom nego po etapama.Nije toliko for ada se putuje kroz Bugarsku npr i da se vidi šta Bugarska pruža, nego da se dobije marka i žig o dte zemlje i d ase može na kraju reci d asam bio tamo. Znaci ja mogu u Bugarsku iz Srbije, do najbližeg mesta, kupim marku i vracam se nazad u Srbiju i produžim do Makedonije npr,...pravit cu što kraci luk, da obuhvatim što više zemalja i potrošim što manje novca za benzin,....No, kroz neke zemlje ce se morati putovati npr kroz Francusku,Španjolsku,....objavit cu detaljniji plan putovanja kada ga napravim, a to ce bit uskoro.
Ako želiš, možeš sa mnom do Makedonije, pa te onda tamo ostavim nazad ideš avionom ili vlakom,....

U pravu si što se tice knjige sa markama i žigovima, vjerovatno to necu prodavati, ionako to nikome ne bi toliko znacilo koliko bude to znacilo meni....
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 27/02/2012 : 19:21:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message
sigurno idem ali lijeti. Mora ne pogrešam vec :)

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47323 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 27/02/2012 : 19:21:41  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
iz Bugarske u Rumunjsku pa dalje na istok

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12534 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 27/02/2012 : 19:42:05  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

iz Bugarske u Rumunjsku pa dalje na istok

ma kakvi....
Iz Srbije u Rumunjsku pa nazad u Srbiju, pa onda iz Srbije u Bugarsku pa nazad u Bugarsku, e sda au vezi Turske n eznam još da li je bolj eda jednom idem avionom u carigrad ili da se vozim kroz Bugarsku do Carigrada,...vjerovatno cu ici avionom,....ili da idem vlakom iz Bugarske u carigrad,...trebam razmisliti,...
Što se tice istoka, Slovacka-Ukrajina, i takvi rezovi,...mislim bez veze mi je da putujem kroz citave države kada mogu da pravim "rezove"
ali to sam sada onako na "prvu loptu" napisao, detaljnije cu reci kada proucim mapu.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19775 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 28/02/2012 : 14:03:59  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
Euru nisu Bonellijevci vratili knjigu i slatkiše, pa ide sam po njih u Italiju i ljut je ko ris

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12534 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 28/02/2012 : 14:22:03  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by tinton

Euru nisu Bonellijevci vratili knjigu i slatkiše, pa ide sam po njih u Italiju i ljut je ko ris

nisam još ali ako ne dobijem tu knjigu ubrzo, idem tamo da pravim sranje haha
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.51 seconds. Snitz Forums 2000