Author |
Topic |
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6026 Posts
Member since 04/06/2007 |
|
split85
Advanced Member
Croatia
8249 Posts
Member since 25/01/2010 |
Posted - 31/07/2010 : 11:31:30
|
quote: Originally posted by lwood
Tribunj,Vir ili okolica Rogoznice. 3 moguce lokacije. al nema šanse da to prode.
jeftinije bi bilo da na Hvaru naprave solarnu elektranu , jer Hvar ima preko 300 suncanih dana u godini ili u velebitskom kanalu neka naprave vjetroelektranu jer kad zapuše tamo bura možemo pola Evrope snabljevat strujom |
Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985 |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 31/07/2010 : 13:07:33
|
quote: Originally posted by Beva
Nuklearke su nužnost, a i uopce ne zagaduju puno... Puno, puno više zagaduje jedna termo-elektrana... Valjda se svi boje Cernobila...
Dakako, slažem se da nije dobro rješenje smjestiti ih odmah uz obalu...
Francuska ima valjda 40 nuklearki, a bolje im je nego nama. Strah je uveliko pretjeran. Nuklearka znaci energija, prosperitet, jacanje županije/regije, novac, radna mjesta. Da smo bar srece da grade nuklearke kod nas. No, vjerovatno nece (velika ulaganja, korist velika, ali ipak dugorocno gledano)... Normalno ne na plažu. Imamo zabiti koliko hoceš. Dovoljno je 5 km. od naseljenog mjesta. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 31/07/2010 13:10:26 |
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Member since 06/10/2007 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47137 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 31/07/2010 : 15:39:50
|
quote: Originally posted by Beva
Nuklearke su nužnost, a i uopce ne zagaduju puno... Puno, puno više zagaduje jedna termo-elektrana... Valjda se svi boje Cernobila...
Dakako, slažem se da nije dobro rješenje smjestiti ih odmah uz obalu...
nije stvar u nuklearkama nego u budalama koje bi ih stavile na obalu. kako li tom kurbinom sinu nije palo napamet da je nasere npr u novi zagreb nego usrid Dalmacije. Kapiš? |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6026 Posts
Posted - 31/07/2010 : 15:51:24
|
nije stvar u nuklearkama nego u budalama koje bi ih stavile na obalu. kako li tom kurbinom sinu nije palo napamet da je nasere npr u novi zagreb nego usrid Dalmacije. Kapiš?
U Hrvatskoj bi možda najbolja lokacija bila neka zabit u Lici, samo treba elektranu smjestiti negdje gdje ima vode, zbog hladenja...
@lwood Pa Krško je dosta blizu Zagreba, i ne vidim da se netko buni... |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47137 Posts
Posted - 31/07/2010 : 15:56:23
|
budi siguran da je danas tamo ne bi izgradili da je vec nema
|
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
mlLandj3
Average Member
Serbia
680 Posts
Member since 22/09/2009 |
Posted - 31/07/2010 : 17:26:21
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Nuklearka znaci energija, prosperitet, jacanje županije/regije, novac, radna mjesta.
hmm. Ja sam bio jednom na Djerdapu i ne videh žive duše. Možda dva-tri coveka ali oni su bili inžinjeri. U nukearnoj elektrani bi verovatno isto tako radila nekolicina visokokvalifikovanih inžinjera kojih ovde pretpostavljam nema. A ako je do otvaranja novih radnih mesta, nama treba nešto što ce masovno zapošljavatai ljude i u oblasti energetike mogu jedino da zamislim nekakva postrojenja kao onaj tocak koji okrece Švarceneger u prvom Konanu zajedno sa još desetak robova. Na taj nacin bi se okretanjem tog nekakvog tocka kao generatora struje stvarala jeftina i ekološki cista energija a istovremeno bi se zaposlio veliki broj za takvo nešto dovoljno kvalifikovanih ljudi |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6026 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47137 Posts
Posted - 31/07/2010 : 20:34:52
|
inace su ovo visoko industrijalizirane zemlje daj nemoj zajebavat |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47137 Posts
Posted - 31/07/2010 : 20:35:48
|
hmm. Ja sam bio jednom na Djerdapu i ne videh žive duše. Možda dva-tri coveka ali oni su bili inžinjeri. U nukearnoj elektrani bi verovatno isto tako radila nekolicina visokokvalifikovanih inžinjera kojih ovde pretpostavljam nema. A ako je do otvaranja novih radnih mesta, nama treba nešto što ce masovno zapošljavatai ljude i u oblasti energetike mogu jedino da zamislim nekakva postrojenja kao onaj tocak koji okrece Švarceneger u prvom Konanu zajedno sa još desetak robova. Na taj nacin bi se okretanjem tog nekakvog tocka kao generatora struje stvarala jeftina i ekološki cista energija a istovremeno bi se zaposlio veliki broj za takvo nešto dovoljno kvalifikovanih ljudi [/quote]
|
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Member since 18/05/2003 |
Posted - 31/07/2010 : 22:37:02
|
quote: Originally posted by Kruger
zamisli, ostade nam draga i mila truloslavija nema interneta za obican puk ( kruha, kave i praska za ves ponekad ) ZS bi dosao do negde broja 3 978 mobiteli nepozeljni zbog trovanja zapadnjackim protudrzavnim elementima mi bi stripofili vjerojatno ipak bili sretni, vjerojatno bi imali svoj forum u nekom casopisu gdje bi postove slali putem pisma, a replay bi trajao danima, no ni moderatorima ne bi bilo lako kad bi htjeli izviditi sitituaciju medju stripasima, izgubio bi puno vrmema dok dojase ponny expresom
druže, koga ti obmanjivaš sa ovim upisom ? ko je to pre 30 godina imo internet i mobilni a šta je tebi falilo u toj truleži? šta je to jedno zapadnoevropsko dijete imalo a da ti nisi imo? baš bi volio da znam? ko je upozno zapad, zna da je juga bila primjer civiliziranosti, bezbednosti i ostalih gotivnih ljudskih prava. kao što su pravo na stan, posao, besplatno školstvo i zdravstvo. uvijek se spominje ta famozna nestašica svega nekad? kao i ti, imaš li neki bolji argument.to što te neko jaci bije , nisi ti kriv, braniš se kako umiješ i znaš. ali sve u svemu, država koja do pre 50 godina nije znala šta je to tocak, izvezla je u inostranstvo 150 000 automobila, a šta kažeš?
|
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6026 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47137 Posts
Posted - 01/08/2010 : 15:59:52
|
nije stvar u energiji nego u skupoj radnoj snazi . industrija je odavno otišla u Kinu ,Indiju, Bangladeš itd. i tamo i namjerava ostat.
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47137 Posts
Posted - 01/08/2010 : 16:03:22
|
quote: Originally posted by KRAS
quote: Originally posted by Kruger
zamisli, ostade nam draga i mila truloslavija nema interneta za obican puk ( kruha, kave i praska za ves ponekad ) ZS bi dosao do negde broja 3 978 mobiteli nepozeljni zbog trovanja zapadnjackim protudrzavnim elementima mi bi stripofili vjerojatno ipak bili sretni, vjerojatno bi imali svoj forum u nekom casopisu gdje bi postove slali putem pisma, a replay bi trajao danima, no ni moderatorima ne bi bilo lako kad bi htjeli izviditi sitituaciju medju stripasima, izgubio bi puno vrmema dok dojase ponny expresom
druže, koga ti obmanjivaš sa ovim upisom ? ko je to pre 30 godina imo internet i mobilni a šta je tebi falilo u toj truleži? šta je to jedno zapadnoevropsko dijete imalo a da ti nisi imo? baš bi volio da znam? ko je upozno zapad, zna da je juga bila primjer civiliziranosti, bezbednosti i ostalih gotivnih ljudskih prava. kao što su pravo na stan, posao, besplatno školstvo i zdravstvo. uvijek se spominje ta famozna nestašica svega nekad? kao i ti, imaš li neki bolji argument.to što te neko jaci bije , nisi ti kriv, braniš se kako umiješ i znaš. ali sve u svemu, država koja do pre 50 godina nije znala šta je to tocak, izvezla je u inostranstvo 150 000 automobila, a šta kažeš?
jel ti braniš Jugu? ili socijalizam? ili Tita? budi malo odredeniji |
|
|
mlLandj3
Average Member
Serbia
680 Posts
Posted - 01/08/2010 : 18:01:30
|
jel ti braniš Jugu? ili socijalizam? ili Tita? budi malo odredeniji
najsmesnije je to sto, kad se pomene Jugoslavija, svi se odmah vataju za tita , socijalizam sta li vec. Zasto danas pri pomenu Nemacke niko ne spominje Bizmarka a do 1870 godine, Nemacka je bila nekoliko zasebnih drzavica u kojima se, gle cuda, govore takve varijacije nemackog jezika da ljudi imaju problema da se medjusobno razumeju. E, chika Bizmark je te drzavice ujedinio u Nemacku i nista im ne fali i niko mu ne zamera nista. A i sto bi, najjaca su drzava na svetu. Nasi narodi se sasvim lepo razumeju pa opet, one sto su nas sastavljali svi razapinju, prozivaju i proklinju.
A sto se tice nestasica, cudna mi cuda. Koje su probleme amerikanci imali sedamdesetih sa nestasicom goriva pa su nekako pregrmeli. Mi smo imali nestasice zbog ekonomski neobrazovanih ljudi na vlasti koji su prenebregli osnovno pravilo ekonomije da samo veca potrosnja znaci razvoj. Oni su se kurcili cuvenom recju - stabilizacija! A i kako bi znali kad su svi po obrazovanju bili shusteri, abadzije i shloseri.
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47137 Posts
Posted - 01/08/2010 : 18:20:58
|
ne vatan se ja nicega nego pitan njega cega se on vata . pošto je spomenute termine upotrebljava i prije pa me zanima.
Njemacka nije tema ovog topica ni pod "razno" a usput nije ni "najjaca " |
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Posted - 01/08/2010 : 18:43:52
|
ne vatan se ja nicega nego pitan njega cega se on vata . pošto je spomenute termine upotrebljava i prije pa me zanima.
Njemacka nije tema ovog topica ni pod "razno" a usput nije ni "najjaca "
ne branim ni jugu, ni socijalizam ni tita, vec branim da imaš to što imaš, pravo na nomadenje i vlasništvo nad soptvenim radom, a sve to je sveto trojstvo grantovalo cobanima. neznam šta je tu cudno? |
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Posted - 01/08/2010 : 18:49:07
|
quote: Originally posted by mlLandj3
najsmesnije je to sto, kad se pomene Jugoslavija, svi se odmah vataju za tita , socijalizam sta li vec. Zasto danas pri pomenu Nemacke niko ne spominje Bizmarka a do 1870 godine, Nemacka je bila nekoliko zasebnih drzavica u kojima se, gle cuda, govore takve varijacije nemackog jezika da ljudi imaju problema da se medjusobno razumeju. E, chika Bizmark je te drzavice ujedinio u Nemacku i nista im ne fali i niko mu ne zamera nista. A i sto bi, najjaca su drzava na svetu. Nasi narodi se sasvim lepo razumeju pa opet, one sto su nas sastavljali svi razapinju, prozivaju i proklinju.
A sto se tice nestasica, cudna mi cuda. Koje su probleme amerikanci imali sedamdesetih sa nestasicom goriva pa su nekako pregrmeli. Mi smo imali nestasice zbog ekonomski neobrazovanih ljudi na vlasti koji su prenebregli osnovno pravilo ekonomije da samo veca potrosnja znaci razvoj. Oni su se kurcili cuvenom recju - stabilizacija! A i kako bi znali kad su svi po obrazovanju bili shusteri, abadzije i shloseri.
opet nestašica a, pa jes neobrazovani ekonomisti su krivi. sad zamisli da tebi sutra šef kaže da ti je plata u pola manja a u prodavnici ti kažu da su cene u pola vece. a imaš kuci, ženu, decu, roditelje.i odjednom nestašica i ti kriv. |
|
|
mlLandj3
Average Member
Serbia
680 Posts
Posted - 01/08/2010 : 20:03:38
|
quote: Originally posted by KRAS
opet nestašica a, pa jes neobrazovani ekonomisti su krivi. sad zamisli da tebi sutra šef kaže da ti je plata u pola manja a u prodavnici ti kažu da su cene u pola vece. a imaš kuci, ženu, decu, roditelje.i odjednom nestašica i ti kriv.
vidi ovako, ako plate upola padnu a trziste je otvoreno (kao sto nije bilo u vreme stabilizacije zbog neukih lidera)trgovci odmah moraju da se dovijaju pa pored standardne ponude, moraju da kupuju, uvoze, sta li vec i nude jeftiniju robu kako bi imali sta da prodaju osiromasenom narodu. Zato je Ante Markovic ovde proglasavan za Boga a on covek nije uradio nista drugo nego je otvorio trziste i omogucio vecu ponudu svega. U socijalizmu si imao para a nisi imao sta da kuujes. U vreme Ante si odjednom imao i para i robe. Danas, jbg nema ni robe a ni para. Srecom, ostaju nam prirodne lepte nekadasnje SFRJ a koliko se secam o tome govori ovaj topic |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18862 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 01/08/2010 : 20:28:08
|
bolje je bilo u Yugi,to sigurno, živjeli smo skromno al pošteno, kakvi tajkuni, bilo je malo bolje podkovanih ali u prosjeku svi smo bili neki srednji sloj,bar ko je htio raditi...ovo sada? šta znam,ni tic ni miš, neke banana republike, koje jedna bez druge ne mogu, tako nas prave razlicitim a tako smo slicni, nije bilo sporta gde Yugoslavija nije razturala,ovo sada su prebliski kratkog veka...Evropa? Više maceha nego majka, daje ali još više uzima...ja joj ne prognoziram dug život...previše je tu kultura i životnih standarda pomešanih....bogati i siroti ne mogu živjeti zajedno, bar ne dugo.... Bogati trpe sirote dok jim ko vampiri ne izsisaju zadnju kap krvi....bez veze...nije bilo sve idealno u bivšem sistemu al da je bio pošteniji za vecinu ljudi to je sigurno,bar sa moje strane gledanja.... Tito je bio persona,njegovu sliku je bilo ljepo gledati na zidu, koga stavit danas? vojne hujskace i lešinare?bolje Zagorov poster...šteta,a tako je bila ljepa ta država,nekako zaokružena,ovo sada ne slici nicemu...usrali su motku nacisto ti naši politicari...što prije u nogometu/fuzbalu uvesti exYugo ligu...a huligane u kamnolome, ko nekad kad su barabe tucale kamen a ne vozile ferarije i dilale jointe. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47137 Posts
Posted - 01/08/2010 : 20:43:55
|
ne branim ni jugu, ni socijalizam ni tita, vec branim da imaš to što imaš, pravo na nomadenje i vlasništvo nad soptvenim radom, a sve to je sveto trojstvo grantovalo cobanima. neznam šta je tu cudno? [/quote]
kakvo vlasništvo nad "sopstvenim radom"? prije par dana je bia dokumentarac o štrajku u Labinu 1987. (tad se to popularno zvalo "obustava rada" ) te godine u Jugi je bilo priko 1700 takvih "obustava". ocito taj model nije funcionira? šta je cudno? npr to da neko nekriticki fura model koji je propa svuda di je pokušan.
|
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Posted - 01/08/2010 : 20:47:38
|
vidi ovako, ako plate upola padnu a trziste je otvoreno (kao sto nije bilo u vreme stabilizacije zbog neukih lidera)trgovci odmah moraju da se dovijaju pa pored standardne ponude, moraju da kupuju, uvoze, sta li vec i nude jeftiniju robu kako bi imali sta da prodaju osiromasenom narodu. Zato je Ante Markovic ovde proglasavan za Boga a on covek nije uradio nista drugo nego je otvorio trziste i omogucio vecu ponudu svega. U socijalizmu si imao para a nisi imao sta da kuujes. U vreme Ante si odjednom imao i para i robe. Danas, jbg nema ni robe a ni para. Srecom, ostaju nam prirodne lepte nekadasnje SFRJ a koliko se secam o tome govori ovaj topic
cuj ovo, tržište nije bilo otvoreno zbog neukih lidera! nebudi toliki evropljanin. uopce nije bilo do neukih lidera, sve da su postavili u ono doba nestašica, genija ekonomije, rezultat bi bio isti. jer ti neuki lideri su štitili tebe, mene i naš proizvod.što bi recimo otvarali tržište pa uvozili Milku od tolike domace kvalitetne cokolade? prvo da se stabilizujemo po sistemu podmazivanja i na lako cemo. što je cista suprotnost današnjoj korupciji, pa ce onda da se otvaramo. e sad, dode veliki baja, pa ti neda da prodaješ svoje proizvode po važecim cijenama, vec po cijeni koju ti on odluci kolika ce bit, pa te opali lihvarskim kamatama a nemaš se kome žalit neg bogu.
osiromašeni narod, e ova ti valja, ko da smo bili uranijum pa nas osiromašivalo. ko je to bio siromašan i šta ti to znaci? da vidimo, koliki natalitet je imala juga', nikad veci ni pre ni posle i to je tebi siromaštvo? od gladi se koliko znam nije umiralo a nit se baš gladovalo. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47137 Posts
Posted - 01/08/2010 : 20:49:59
|
bolje je bilo u Yugi,to sigurno, živjeli smo skromno al pošteno, kakvi tajkuni, bilo je malo bolje podkovanih ali u prosjeku svi smo bili neki srednji sloj,bar ko je htio raditi...ovo sada? šta znam,ni tic ni miš, neke banana republike, koje jedna bez druge ne mogu, tako nas prave razlicitim a tako smo slicni, nije bilo sporta gde Yugoslavija nije razturala,ovo sada su prebliski kratkog veka...Evropa? Više maceha nego majka, daje ali još više uzima...ja joj ne prognoziram dug život...previše je tu kultura i životnih standarda pomešanih....bogati i siroti ne mogu živjeti zajedno, bar ne dugo.... Bogati trpe sirote dok jim ko vampiri ne izsisaju zadnju kap krvi....bez veze...nije bilo sve idealno u bivšem sistemu al da je bio pošteniji za vecinu ljudi to je sigurno,bar sa moje strane gledanja.... Tito je bio persona,njegovu sliku je bilo ljepo gledati na zidu, koga stavit danas? vojne hujskace i lešinare?bolje Zagorov poster...šteta,a tako je bila ljepa ta država,nekako zaokružena,ovo sada ne slici nicemu...usrali su motku nacisto ti naši politicari...što prije u nogometu/fuzbalu uvesti exYugo ligu...a huligane u kamnolome, ko nekad kad su barabe tucale kamen a ne vozile ferarije i dilale jointe. [/quote]
1.a prije jedna velika banana 2.ne pravi nas niko,jesmo razliciti 3.ne znan šta svi ocekujete od te evrope?da bacaju lopatama novce ovde ? 4.ja iman dinosaure,jedrenjake i pejzaže 5.bože sacuvaj da bi ko ima svoje mišljenje |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47137 Posts
Posted - 01/08/2010 : 20:52:43
|
osiromašeni narod, e ova ti valja, ko da smo bili uranijum pa nas osiromašivalo. ko je to bio siromašan i šta ti to znaci? da vidimo, koliki natalitet je imala juga', nikad veci ni pre ni posle i to je tebi siromaštvo? od gladi se koliko znam nije umiralo a nit se baš gladovalo. [/quote]
najveci su imali Albanci u AP Kosovo SHS nisu imali neki natalitet od pocetka 70.-tih ako te baš zanima |
|
|
Topic |
|
|
|