Author |
Topic |
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Member since 18/05/2003 |
Posted - 01/08/2010 : 20:55:06
|
quote: Originally posted by lwood
ne branim ni jugu, ni socijalizam ni tita, vec branim da imaš to što imaš, pravo na nomadenje i vlasništvo nad soptvenim radom, a sve to je sveto trojstvo grantovalo cobanima. neznam šta je tu cudno?
kakvo vlasništvo nad "sopstvenim radom"? prije par dana je bia dokumentarac o štrajku u Labinu 1987. (tad se to popularno zvalo "obustava rada" ) te godine u Jugi je bilo priko 1700 takvih "obustava". ocito taj model nije funcionira? šta je cudno? npr to da neko nekriticki fura model koji je propa svuda di je pokušan.
[/quote]
cek, cek a di je to propa taj sistem osim u jugi? ka nigdje i nije isproban.a i jugi nije propa vec je srušen. kažem ti, nemoš se ti nešto kurcit socijalizmom dok svitom vladaju kapitalisti. hihi pa teb nisu rekli da si u jugi ti bio vlasnik i svog rada i zemlje i fabrika. al su te zeznuli. te 87 država je bila vec duboko u krizi i obustava rada ti dode ko švabe što su uvele skracenje radnog vremena.al nema otpuštanja. |
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Posted - 01/08/2010 : 20:57:36
|
osiromašeni narod, e ova ti valja, ko da smo bili uranijum pa nas osiromašivalo. ko je to bio siromašan i šta ti to znaci? da vidimo, koliki natalitet je imala juga', nikad veci ni pre ni posle i to je tebi siromaštvo? od gladi se koliko znam nije umiralo a nit se baš gladovalo.
najveci su imali Albanci u AP Kosovo SHS nisu imali neki natalitet od pocetka 70.-tih ako te baš zanima [/quote] šta ti je SHS mi ovde o jugi kolko znam. da nije bilo nataliteta, zato ja imam pedestak brace po stricevima. |
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Posted - 01/08/2010 : 21:02:59
|
1.a prije jedna velika banana 2.ne pravi nas niko,jesmo razliciti 3.ne znan šta svi ocekujete od te evrope?da bacaju lopatama novce ovde ? 4.ja iman dinosaure,jedrenjake i pejzaže 5.bože sacuvaj da bi ko ima svoje mišljenje
1. koja banana? zemlja predvodnik slobodnog svijeta, 2. ko je razlicit? brdanin se razlikuje od primorca a ovaj od onog sa ravnica.to jes al u cemu je razlika cobana sa nekog planinskog masiva? osim što smo razliciti po vracevima po cemu još? |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47137 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 01/08/2010 : 21:16:22
|
cek, cek a di je to propa taj sistem osim u jugi? ka nigdje i nije isproban.a i jugi nije propa vec je srušen. kažem ti, nemoš se ti nešto kurcit socijalizmom dok svitom vladaju kapitalisti. hihi pa teb nisu rekli da si u jugi ti bio vlasnik i svog rada i zemlje i fabrika. al su te zeznuli. te 87 država je bila vec duboko u krizi i obustava rada ti dode ko švabe što su uvele skracenje radnog vremena.al nema otpuštanja. [/quote]
di je propa? a ti si prespava 1989.? u cilon istocnom bloku je propa ,u svakoj zemlji di je na vlasti kp je propa
jel? vlasnici kažeš? a zašto mi je didu onda oduzeta zemlja usrid ST-a? ne govori pizdarije.
bila je ona u krizi od 79. a klika je to priznala pri kraju 81. |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47137 Posts
Posted - 01/08/2010 : 21:18:28
|
najveci su imali Albanci u AP Kosovo SHS nisu imali neki natalitet od pocetka 70.-tih ako te baš zanima [/quote] šta ti je SHS mi ovde o jugi kolko znam. da nije bilo nataliteta, zato ja imam pedestak brace po stricevima. [/quote]
skracenica od Srba,Hrvata i Slovenaca (mislin na narode ne na onu kraljevinu). baren to bi moga znat.
|
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47137 Posts
Posted - 01/08/2010 : 21:20:26
|
quote: Originally posted by KRAS
1.a prije jedna velika banana 2.ne pravi nas niko,jesmo razliciti 3.ne znan šta svi ocekujete od te evrope?da bacaju lopatama novce ovde ? 4.ja iman dinosaure,jedrenjake i pejzaže 5.bože sacuvaj da bi ko ima svoje mišljenje
1. koja banana? zemlja predvodnik slobodnog svijeta, 2. ko je razlicit? brdanin se razlikuje od primorca a ovaj od onog sa ravnica.to jes al u cemu je razlika cobana sa nekog planinskog masiva? osim što smo razliciti po vracevima po cemu još?
"slobodni svit?" baš si me nasmija. misliš na nesvrstane? pa tu jedva da je bilo demokratskih država. gomila diktatora i vojnih hunti |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18862 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 01/08/2010 : 21:33:52
|
možeš rec kaj hoceš ali meni je onaj stari Split bia lipši od ovog Kerumovog sada... a vidio san ga u obe države...bio sam ovog ljeta u Splitu i svi su mislili da sam rodom iz Splita,ili mi je mama zatajila da mi je pravi otac Dalmatinc ili i nismo tako razliciti? Idem lic,lipo spavaj Iwoode. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47137 Posts
Posted - 01/08/2010 : 21:39:33
|
quote: Originally posted by teller
možeš rec kaj hoceš ali meni je onaj stari Split bia lipši od ovog Kerumovog sada... a vidio san ga u obe države...bio sam ovog ljeta u Splitu i svi su mislili da sam rodom iz Splita,ili mi je mama zatajila da mi je pravi otac Dalmatinc ili i nismo tako razliciti? Idem lic,lipo spavaj Iwoode.
bia je i meni lipši , a još mi je najliše kad vidin one slike od prije 90 godina.
a ja bi reka da jesmo . kad san ja bia u sloveniji svi su kužili da nisan otamo . i šta sad? |
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Posted - 01/08/2010 : 21:40:41
|
di je propa? a ti si prespava 1989.? u cilon istocnom bloku je propa ,u svakoj zemlji di je na vlasti kp je propa
jel? vlasnici kažeš? a zašto mi je didu onda oduzeta zemlja usrid ST-a? ne govori pizdarije.
bila je ona u krizi od 79. a klika je to priznala pri kraju 81.
ja i ti izgleda nismo u istoj zemlji živili? znaš da nesmijemo o politici, u jugi nije vladala nikava KP vec savez cobana al su ga eto neki zvali i savez komunista, pa ako cemo danas, koliko je svakom jasno da je upravo zemlja gdje vladaju komunisti, polako ali sigurno ide na tron svijeta. al šta ti znaci ako je propala KP a ostale komunjare živi i zdravi i pod drugim kodnim imenom?
taj savez cobana bio je baš demokracija po našoj mjeri, svakako je bio demokratskiji nego ovo danas sranje. recimo u savezu je bilo 2 milona ljudi a tebi treba neki kadar i tražiš ga u ti dva miliona. jedini uvjet si imo da se držiš nekih pravila, kao što su poštivanje tarabe, stada i pašcadi dok danas kad ti treba neki kadar pod obavezno se gleda u kojoj je partiji. i mom didu su oduzeli zemlju a njegov did je bio oteo od nekog bega, bog te pitaj otkad se ta otimacina vuce. neko je moro stat i reci dosta otimacini i dat zemlju narodu. dakle uzeli i mom didu zemlju a dozvolili mu slobodnu proizvodnju bijele tehnike. sad šta je sa tvojim didom neznam, možda je podupiro buržoaziju. ako cemo realno, mi smo odvajkada u krizi, ja samo za krizu znam a nisam narkoman. |
Edited by - KRAS on 01/08/2010 21:46:34 |
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Posted - 01/08/2010 : 21:43:22
|
1. koja banana? zemlja predvodnik slobodnog svijeta, 2. ko je razlicit? brdanin se razlikuje od primorca a ovaj od onog sa ravnica.to jes al u cemu je razlika cobana sa nekog planinskog masiva? osim što smo razliciti po vracevima po cemu još?
"slobodni svit?" baš si me nasmija. misliš na nesvrstane? pa tu jedva da je bilo demokratskih država. gomila diktatora i vojnih hunti
eto, ljudi se oslobode od kolonialista koji su im vjekovima otimali zemlju a ljude u roblje odvodili i dode juga i prizna prva u paketu deset africkih zemalja. zar to nije lipo? nisi mi na ovo drugo pitanje odgovorio? |
Edited by - KRAS on 01/08/2010 21:44:05 |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47137 Posts
Posted - 01/08/2010 : 21:51:31
|
ja i ti izgleda nismo u istoj zemlji živili? znaš da nesmijemo o politici, u jugi nije vladala nikava KP vec savez cobana al su ga eto neki zvali i savez komunista, pa ako cemo danas, koliko je svakom jasno da je upravo zemlja gdje vladaju komunisti, polako ali sigurno ide na tron svijeta. al šta ti znaci ako je propala KP a ostale komunjare živi i zdravi i pod drugim kodnim imenom?
taj savez cobana bio je baš demokracija po našoj mjeri, svakako je bio demokratskiji nego ovo danas sranje. recimo u savezu je bilo 2 milona ljudi a tebi treba neki kadar i tražiš ga u ti dva miliona. jedini uvjet si imo da se držiš nekih pravila, kao što su tarabe, stada i pašcadi dok danas kad ti treba neki kadar pod obavezno se gleda u kojoj je partiji. i mom didu su oduzeli zemlju a njegov did je bio oteo od nekog bega, bog te pitaj otkad se ta otimacina vuce. dakle uzeli i mom didu zemlju a dozvolili mu slobodnu proizvodnju bijele tehnike. sad šta je sa tvojim didom neznam, možda je podupiro buržoaziju. ako cemo realno, mi smo odvajkada u krizi, ja samo za krizu znam a nisam narkoman. [/quote]
1.skoro da i nismo. prvi put san bia u slo 1989. i to ni je onda izgledalo nešto sasvim drugo od ST-a . virova ti ili ne. ne bi nikad reka da je to dio iste države 2.otprilike tako 3.otkad su uveli poduzetništvo i slobodu ulaganja 4.to NIJE bila ni D od Demokracije 5.to samo potvrduje da je tribalo davno prije uvest demokraciju 6.kakva buržoazija jebate.nije podupira nikoga,uzimalo zemlju koja ih je pukla.sad je tu škola.u Splitu. 7.da,to je žalosna istina |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47137 Posts
Posted - 01/08/2010 : 21:55:03
|
1. koja banana? zemlja predvodnik slobodnog svijeta, 2. ko je razlicit? brdanin se razlikuje od primorca a ovaj od onog sa ravnica.to jes al u cemu je razlika cobana sa nekog planinskog masiva? osim što smo razliciti po vracevima po cemu još? [/quote]
"slobodni svit?" baš si me nasmija. misliš na nesvrstane? pa tu jedva da je bilo demokratskih država. gomila diktatora i vojnih hunti [/quote]
eto, ljudi se oslobode od kolonialista koji su im vjekovima otimali zemlju a ljude u roblje odvodili i dode juga i prizna prva u paketu deset africkih zemalja. zar to nije lipo? nisi mi na ovo drugo pitanje odgovorio? [/quote]
1. "oslobodili" su se voljon bivših kolonista ,cak u dogovoru s njima.ne vidin zašto ih ne bi priznala kad je bila u "sendvicu". 2.koje drugo? u cemu je razlika? u puno toga je razlika |
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Posted - 01/08/2010 : 22:02:21
|
1.skoro da i nismo. prvi put san bia u slo 1989. i to ni je onda izgledalo nešto sasvim drugo od ST-a . virova ti ili ne. ne bi nikad reka da je to dio iste države 2.otprilike tako 3.otkad su uveli poduzetništvo i slobodu ulaganja 4.to NIJE bila ni D od Demokracije 5.to samo potvrduje da je tribalo davno prije uvest demokraciju 6.kakva buržoazija jebate.nije podupira nikoga,uzimalo zemlju koja ih je pukla.sad je tu škola.u Splitu. 7.da,to je žalosna istina
1, ja sam do 89. bio obišo vec skoro citavu zemlju, školovo se u tri tora(republike) slovenci su dobro iskoristili postojece stanje, nisu kukali vec radili. 3. cuj kako nije, baš ona prava demokracija, mogo si recimo bit dijete obicnog nepismenog cobana i u sedam koraka se popet visoko u cobanskoj hijearhiji il recimo do cina kapetana. danas ti tvog politickog predvodnika nametnu mediji i ti imaš samo izbor izmedu dvojice trojice i to tebi demokracija? 5. uvedena je demokracija, kažem ti oko 45. godine krenulo nas 6. et vidiš, danas je tu škola, da ju je tebi ostavija ti bi to kerumu prodo |
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Posted - 01/08/2010 : 22:06:17
|
1. "oslobodili" su se voljon bivših kolonista ,cak u dogovoru s njima.ne vidin zašto ih ne bi priznala kad je bila u "sendvicu". 2.koje drugo? u cemu je razlika? u puno toga je razlika
1. dobro i šta to teb smeta ako je tamo vojna hunta na vlasti, izborili se momci pa nek vladaju, nemoš takozvanu zapadnu demokraciju svagdje prodavat. ko da recimo americki predsednik nije diktator i to ponajveci.
2. daj jednu, šta je to tri bosanska cobana razlikovalo prije recimo 100 godina, osim vracevskih mantranja? |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47137 Posts
Posted - 01/08/2010 : 22:37:24
|
1.skoro da i nismo. prvi put san bia u slo 1989. i to ni je onda izgledalo nešto sasvim drugo od ST-a . virova ti ili ne. ne bi nikad reka da je to dio iste države 2.otprilike tako 3.otkad su uveli poduzetništvo i slobodu ulaganja 4.to NIJE bila ni D od Demokracije 5.to samo potvrduje da je tribalo davno prije uvest demokraciju 6.kakva buržoazija jebate.nije podupira nikoga,uzimalo zemlju koja ih je pukla.sad je tu škola.u Splitu. 7.da,to je žalosna istina
1, ja sam do 89. bio obišo vec skoro citavu zemlju, školovo se u tri tora(republike) slovenci su dobro iskoristili postojece stanje, nisu kukali vec radili. 3. cuj kako nije, baš ona prava demokracija, mogo si recimo bit dijete obicnog nepismenog cobana i u sedam koraka se popet visoko u cobanskoj hijearhiji il recimo do cina kapetana. danas ti tvog politickog predvodnika nametnu mediji i ti imaš samo izbor izmedu dvojice trojice i to tebi demokracija? 5. uvedena je demokracija, kažem ti oko 45. godine krenulo nas 6. et vidiš, danas je tu škola, da ju je tebi ostavija ti bi to kerumu prodo
1.pa vidiš da su "drukciji" 2.a ti si oceliva da se demokracija razvije istog trena?? 5.uveden je jednopartijski sistem. 6.danas bi to zemljište vridilo bar 2 milijuna Eura,pa ti vidi |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47137 Posts
Posted - 01/08/2010 : 22:40:00
|
1. "oslobodili" su se voljon bivših kolonista ,cak u dogovoru s njima.ne vidin zašto ih ne bi priznala kad je bila u "sendvicu". 2.koje drugo? u cemu je razlika? u puno toga je razlika
1. dobro i šta to teb smeta ako je tamo vojna hunta na vlasti, izborili se momci pa nek vladaju, nemoš takozvanu zapadnu demokraciju svagdje prodavat. ko da recimo americki predsednik nije diktator i to ponajveci.
2. daj jednu, šta je to tri bosanska cobana razlikovalo prije recimo 100 godina, osim vracevskih mantranja?
1.zato je i danas divan život u tim zemljama.hrle ljudi onamo
2.da je samo ta i ta je i previše |
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Posted - 01/08/2010 : 23:23:43
|
1.pa vidiš da su "drukciji" 2.a ti si oceliva da se demokracija razvije istog trena?? 5.uveden je jednopartijski sistem. 6.danas bi to zemljište vridilo bar 2 milijuna Eura,pa ti vidi
1. pa drukciji su po tome, što nisu krali šarafa iz vlastite proizvodnje 2. nisan ja niš ocekiva, no mi rekli da ce mi neki stiv bubalo iz amerike uletit sa sto iljada dolara, još ga nema 5. pa i danad je jednoumlje i jedna partija na vlati, nemo mi sam o koalicijama i dogovorima kad se zna da je sve to podvrgnuto kapitalu 6. kapitalisto, radije bi dva miliona nego školu
bilo kkako bilo, juga je bila zemlja koja je bila sravljena sa zemljom i u vrlo kratkom roku postala velesila na svim podrucjima, sa besplatnim zdravstvom i školstvom i mnogo jakom zaštitom radnicke klase, no imala je i problema, mnogo, neki isti problemi muce i današnje moderne cobane, mnogo neradnika a slaba proizvodnja a triba to hranit i oblacit, pa je juga imala mnogo boraca za uzdržavanje. kako ide ona pjesma, vojska vrši obrede u cast svoje pobede, troše naše zarade da naprave parade. a netreba ni zaboravit, da juga kad je u najtežoj krizi bila, nije rasprodala svoje zemlje nit trulim kapittalistima dala da prismrde u zemlju.sve je issto samo njega nema. |
|
|
Risar_69
Advanced Member
Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
Posted - 02/08/2010 : 01:01:00
|
Ajmo napred sa ljepotama...
Skadarsko jezero v Crni gori
----
Kamniška Bistrica
Razor i Prisojnik kod Kranjske gore
|
Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli! |
Edited by - Risar_69 on 02/08/2010 01:16:08 |
|
|
radulovic marko
Senior Member
Saint Vincent and Grenadi
2826 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 02/08/2010 : 01:05:20
|
quote: Originally posted by Risar_69
Ajmo napred sa ljepotama...
Skadarsko jezero v Crni gori
Hvala druze ,,,ajde da vratimo ovaj topik na kolesek,,pustite i komuniste i demokrate,i sve ono sto bih trebalo da nas uopste ne zanima,a samo pravi razdor medju nama,,,kurva je politika bila i ostace zauvek,,,,a mi obicni smrtnici ajde da uzivamo u necemu sto nema veze sa tim,,,ova slika je najbolji primer,,,,,,,,hvalaaaaaaaa. |
Nema,nema niko tako lepe dragane. |
|
|
Risar_69
Advanced Member
Slovenia
11679 Posts
Posted - 02/08/2010 : 01:11:36
|
Pa da, ima se puno toga za pricati, ali ostavimo šta je bilo i idimo napred. Tako je politika je sve zbrljala medju nama, zato bi bilo dobro, da gledamo kako cemo sutra, a ne šta je bilo pre 10,20,40 godina,ko je šta bio, i slicno, od mladijih nadam se da nikoga to ne zanima. Preživeli smo svašta, pa, ajd napred sa dignutom glavom. |
Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli! |
Edited by - Risar_69 on 02/08/2010 01:14:16 |
|
|
Risar_69
Advanced Member
Slovenia
11679 Posts
Posted - 02/08/2010 : 01:22:46
|
Amfiteatar u Puli