forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Slike gradova,sela,prirodnih lepota bivse S.F.R.J
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 19

Vjeko1980
Advanced Member

5649 Posts

Member since 24/08/2006

Posted - 17/07/2010 : 10:15:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Vjeko1980 a Private Message
quote:
Originally posted by Ultras

quote:
Originally posted by Vjeko1980

Ko nas bre zavadi? :)))

Idi na 00.46

http://www.youtube.com/watch?v=5p1oLmgMPRI

Pa oni ce mene pokušat da likvidiraju...
Al nisam ni ja sam na ovom svetu

Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 17/07/2010 : 11:04:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message
quote:
Originally posted by radulovic marko

quote:
Originally posted by mamlaz

bas me zanima koliki je koeficijent da se ova tema nece zakljucati:))

Sto bih se zakljucavala,nema razloga,,,,

ma stvar je u tome sto se mi na ovom forumu posvadjamo na mrtvo ime oko toga jel bolji komadant mark ili met meriot, a kamo li nece jedna tema koja u sebi sadrzi ime SFRJ to napraviti:) nadam se da sam u krivu, ali vidjet cemo uskoro:)

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 17/07/2010 : 11:18:26  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
Znam da se mnogima ovo nece svidjeti, ali lagao bih kad bih tvrdio drugacije, jer tako iskreno mislim i osjecam...
Nikad nisam volio SFRJ, pogotovo tadašnji sistem (nije mi ni ovaj posebno drag i bez puno mana, ali to je vec druga tema), uvijek sam bio antikomunist i nikad se nisam osjecao Jugoslavenom.
Ne mogu niti iskljucivo reci da tada baš ništa nije valjalo, ali sam siguran da mi tada nije bilo bolje nego sad, ili barem do sad. I ne, nisam nikakav bogataš koji se obogatio na sumnjiv nacin, pa da zato tako razmišljam, jednostavno mi je i najgora Hrvatska (koja za mene nije najgora, kao za neke) bolja od najbolje Jugoslavije, koja nije bila takav raj kako neki sada neobjektivno tvrde, imala je bezbroj mana (najveca je što je stvorena pod prisilom, bez slobodno izražene volje svojih naroda), zato je i morala kad tad popucati po šavovima.
Lijepo je sanjariti i maštati o prošlim vremenima, ali treba biti i realan.

Edited by - dsormaz1 on 17/07/2010 11:28:49
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 17/07/2010 : 11:34:49  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:
Originally posted by no1

quote:

pošto radim u kladionici,recimo 1.03

Toliki koeficijent važi za kljuc. Kvota za nezakljucavanje je negde oko 10.00

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 17/07/2010 : 11:36:36  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:
Originally posted by dsormaz1

Nikad nisam volio SFRJ, pogotovo tadašnji sistem (nije mi ni ovaj posebno drag i bez puno mana, ali to je vec druga tema), uvijek sam bio antikomunist i nikad se nisam osjecao Jugoslavenom.
Ne mogu niti iskljucivo reci da tada baš ništa nije valjalo, ali sam siguran da mi tada nije bilo bolje nego sad, ili barem do sad.

Potpisujem ovo od reci do reci.

Svejedno, pricamo o prirodnim lepotama bivše nam države, a toga je bar bilo u izobilju.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 17/07/2010 : 11:43:03  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
Pa što se tice prirodnih ljepota one su neporecive, i nekad i sad...
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 17/07/2010 : 11:43:47  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
...mislim na sve moguce ljepote.
Go to Top of Page

Rock.Bob Rock
Senior Member

Croatia
1146 Posts

Member since 25/03/2009

Posted - 17/07/2010 : 13:06:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Rock.Bob Rock a Private Message
quote:

Pošto nije zakljucana unutar par sati od otvaranja, zapravo prilicno dobar.

Jel se sad smije otvoriti tema o prirodnim ljepotama NDH ili Treceg Reicha? Ako može o SFRJ...

.
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 17/07/2010 : 13:19:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message
ma zakljucat ce se ne brini:)) imam ja povjerenja u forumase:)
Evo i manhunter je falio temu:) pa unutar dve strane mislim da je samo jedan post na temu prirode, a sve ostalo se pocelo vrtiti oko politike:)

PS: Eh da zaboravio sam u proslom postu: bolji je Met Meriot:)

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12484 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 17/07/2010 : 14:04:12  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
svi koji mislite da ce se zakljucati možete da se kladite medusobom na kojoj stranici ce se zakljucati.
Pobijedi onaj koji pogodi tacan broj ili se što više približi tom broju.
Eto ja kažem da ce se zakljucati na 6 stranici!
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6026 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 17/07/2010 : 14:13:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message
quote:
Originally posted by Rock.Bob Rock

Jel se sad smije otvoriti tema o prirodnim ljepotama NDH ili Treceg Reicha? Ako može o SFRJ...

Da nema ovakvih postova, tema bi bila sasvim normalna... Kod nas kao da ne žive ljudi, nego životinje koje samo cekaju da im se baci kost pa da se medusobno pokolju...

Mislio sam okaciti par slika ovdje, ali me prošlo...

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7774 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 17/07/2010 : 14:28:35  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
quote:
Originally posted by no1

quote:
Originally posted by all_ba

Ovi mladi i ne znaju kakvu smo zemlju imali. Nije je bilo tako lijepe na cijelom svijetu. Dok je Tile bio živ živjelo se pravo, dodoše poslije njega titici i sve sjebaše. Imamo sada šest banana država. Što se nostalgije tice, mnogi je imaju, jer znamo šta smo imali, a šta imamo sada.

Živo me zanima što si imao onda a nemaš sad?
A i di se to živilo pravo dok je broz bio živ?

Standard u Jugoslaviji (ako cemo gledati potrebne stvari, a ne konzumerske tricarije i gluposti) je ipak bio nemoguce visok. Ipak si ti u Jugoslaviji mogao u kratkom periodu da stekneš kucu ili stan u posed ili vlasništvo, što je samo daleki i mokar san gradana svih Zapadnih država!

Ko ce napraviti kucu u Francuskoj ili Nemackoj, a da je ne otplacuje doslovno ceo život?

Bogataš!

Samo on!

U Jugoslaviji je svaki goljo imao stan ili kucu.

NEVEROVATNO, A ISTINITO!!!!
Go to Top of Page

Sekta
Average Member

Bosnia and Herzegovina
768 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 17/07/2010 : 14:31:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Sekta a Private Message
[quote]Originally posted by Beva
Kod nas kao da ne žive ljudi, nego životinje koje samo cekaju da im se baci kost pa da se medusobno pokolju...

Potpuno tacno.

???? ????? ???? 100, ??? ?? ?? ?????? ???
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7774 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 17/07/2010 : 14:38:21  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
quote:
Originally posted by dsormaz1

Znam da se mnogima ovo nece svidjeti, ali lagao bih kad bih tvrdio drugacije, jer tako iskreno mislim i osjecam...
Ne mogu niti iskljucivo reci da tada baš ništa nije valjalo, ali sam siguran da mi tada nije bilo bolje nego sad, ili barem do sad. I ne, nisam nikakav bogataš koji se obogatio na sumnjiv nacin, pa da zato tako razmišljam, jednostavno mi je i najgora Hrvatska (koja za mene nije najgora, kao za neke) bolja od najbolje Jugoslavije, koja nije bila takav raj kako neki sada neobjektivno tvrde, imala je bezbroj mana (najveca je što je stvorena pod prisilom, bez slobodno izražene volje svojih naroda), zato je i morala kad tad popucati po šavovima.
Lijepo je sanjariti i maštati o prošlim vremenima, ali treba biti i realan.

Treba biti realan!

Pazi, Jugoslavija je imala neke veoma dobre poteze.

U Jugoslaviji se po direktivi moralo graditi kojekakve fabrike po ruralnim i od centara podaljim podrucjima. Dok danas, ako kuca ili stan nisu u Sodomi, ne vrede ti ništa!

Danas na selu moraš da budeš samo zemljoradnik, ili farmer. Nema dalje..

Samim tim ne možeš da živiš tamo ako neceš biti jedno od to dvoje.

U Jugoslaviji si ipak imao kako kojekakve fabrike po selima (recimo fabrika žvaka na BRacu u nevidenoj zabiti, kao primer neki zacas naden), i tako si mogao ipak da se zaposliš izvan sektora samoproizvodnje seljaka.

Zanati izumiru, koliko oko sebe nalaziš kovaca? Koliko tesara, stolara, kosaca, ribolovaca....?

Ikea menja svet!

Ipak za coveka, porodicu, egzistenciju, samo su dve stvari od vitalnog znacaja, a to je krov nad glavom, i hrana!

To dvoje u Jugoslaviji si imao za džaba, doslovno!

Dok na Zapadu i danas dan svi imaju šansu da bez po muke u životu poseduju Plejstejšn i LCD televizor, ali krov nad glavom je i dalje samo utopija prosecnom coveku!

A u Jugi kuca i stan- DŽABA!
Eeeej covece....kakvih 100 iljada evra...DŽABA!!!

Kupiš novog stojadina i još ti ostane za alu felge i da odeš do Trsta!
Go to Top of Page

Rock.Bob Rock
Senior Member

Croatia
1146 Posts

Member since 25/03/2009

Posted - 17/07/2010 : 15:22:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Rock.Bob Rock a Private Message
quote:
Originally posted by Beva

quote:

Da nema ovakvih postova, tema bi bila sasvim normalna... Kod nas kao da ne žive ljudi, nego životinje koje samo cekaju da im se baci kost pa da se medusobno pokolju...

Normalna tema? Pa cijelu temu se ne govori o prirodnim ljepotama, jer je tema otvorena kao politicka, tek je poslije ime promijenjeno da kao govori o prirodnim ljepotama. Moš mislit.

.
Go to Top of Page

Caleb
Advanced Member

Greece
16386 Posts

Member since 01/07/2008

Posted - 17/07/2010 : 15:27:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caleb's Homepage  Send Caleb a Private Message
Kako politicka... kada je bilo reci o nostalgiji. Covek je napisao svoje utiske kada je kao klinac letovao u Hrvatskoj i podstaknuo ostale forumase da napisu svoja iskustva. To sto neki odmah vide politiku u tome, njihov problem. Ja sam bio klinja, ne secam se nicega iz tog perioda, ali volim da procitam kako se nekada zivelo, jer, koliko mogu da primetim, vecina ljudi zali za tim vremenima. Ti momak imas 14 godina, mani politiku.

Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic
https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
Go to Top of Page

no1
Senior Member

Croatia
1322 Posts

Member since 16/06/2005

Posted - 17/07/2010 : 15:36:01  Show Profile Show Extended Profile  Send no1 a Private Message
quote:
Originally posted by Beva

quote:

Pa zar nije covjek najveca životinja?
Tema ne može biti normalna,jer tako nešto ne postoji.(sfrj)
Možemo razgovarati o ljepotama zemlje u kojoj živimo,to da!
I da se tako zvao topik od pocetka vjerovatno ni nebi bilo trzavica.

Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7774 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 17/07/2010 : 15:37:26  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
quote:

quote:

Porediti HDH i Treci Rajh sa svetom SFRJ može samo osoba ispranog mozga. Jugu nemožeš porediti ni sa Cetvrtim Rajhom tj, EU. Jugoslavija je bila pojam bezbednosti, radnickih prava i slobode kretanja.

Al dok ima televizor koji mu veli "samo skini gace i udi u EU, bice ti lepo i neceš ništa morat da radiš osim da se naguziš"......bice ovako kako jest!

Sve šta smisliš da ti je srcu milo, oni oce da to ili odbaciš, ili njima pokloniš!

Od imovine naroda, preko identiteta, sve do toga da moraš peder da postaneš jer tek pederska država je država njima prihvatljivih muškaraca!

NE moraš nužno u guzu da primiš, al moraš da razmišljaš i svest poseduješ ko da ga svaki dan glabaš, pa se oblizuješ.

Bolje ne postoji, niti ce ikad za ikad postojati! Od majke Jugoslavije.

Kakva smrdljiva i zdužena EU.

Zamisli ti svog cacu kad bi mu komšija došao i ponudio da on prenese vlasništvo svog imanja na Komšiluk, da odgaja tebe kako Komšiluk odredi, da ti paradira peder iz kvarta kroz hodnik, da instalacije struje pripadnu onom komšiji tamo, a vodoinstalacije ovom vamo...a ti placaš korištenje, da ne smeš zasaditi salate koliko hoceš, da u svom bunaru ne smeš zahvatit vode koliko hoceš, da ti žena mora "imat svoja prava" koja on odredi, i naravno....da moraš u spavacu i dnevnu sobu da udomiš 6 crnaca i 5 turcina, jer moraš da budeš multi kulti!

Eto, slobodno baniraj, prosto sam morao na ovu vrucinu da se izduvam.

Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7774 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 17/07/2010 : 15:41:31  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
a dobro, to ja malo sujetne zezam,
Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4149 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 17/07/2010 : 15:42:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message
quote:
Originally posted by no1

quote:
Originally posted by all_ba

Ovi mladi i ne znaju kakvu smo zemlju imali. Nije je bilo tako lijepe na cijelom svijetu. Dok je Tile bio živ živjelo se pravo, dodoše poslije njega titici i sve sjebaše. Imamo sada šest banana država. Što se nostalgije tice, mnogi je imaju, jer znamo šta smo imali, a šta imamo sada.

Živo me zanima što si imao onda a nemaš sad?
A i di se to živilo pravo dok je broz bio živ?
-------------------------------
E, moj @No1, vidim vec si dobio odgovor. Ali, evo par rijeci. Da me pogrešno ne shvatiš. Meni licno nije loše ni sada, no gledajuci generalno vrlo je loše što se svega tice. Velika nezaposlenost u svim nastalim državicama, u Yugi ako nisi htio raditi i bio si bez posla. Da ne pricam da si socijalno i zdravstveno imao besplatno, penzioneri su bili ponosni ljudi i uživali su u svojoj zasluženoj mirovi. Danas skapavaju od gladi i možeš ih vidjeti kako se vrzmaju oko kontejnera. Radnik je bio zašticen kao polarni medo. Plate su osamdesetih bile sjajne u vrijeme Ante Markovica. Mi smo za sve istocne zemlje bili Amerika. Mogao si sa našim pasošem putovati bez vize cijelim svijetom. Stan si mogao besplatno (kao što kolega rece) dobiti od firme, a danas o njemu možeš samo sanjati. Da ne pricam o sigurnosti svakog njenog stanovnika. Mogao si zaspati pod vedrim nebom bilo gdje u Yugi a da nemaš nikakvih konsekvenci zbog toga.
U politiku necu da ulazim iz razumljivih razloga, samo pricam onako kako je bilo. A meni i mojoj generaciji nikada nece biti ljepše.
Mi to vama ne možemo opisati, ja imam sina dvije godine mladi od tebe i on slicno razmišlja kao ti. Jaz generacija, a ne možemo vam objasniti kad ste bili isuviše mladi.

C'est la vie...
https://www.facebook.com/Revija-Bosona-455611547926400/timeline/
Go to Top of Page

no1
Senior Member

Croatia
1322 Posts

Member since 16/06/2005

Posted - 17/07/2010 : 15:42:59  Show Profile Show Extended Profile  Send no1 a Private Message
Standard u Jugoslaviji (ako cemo gledati potrebne stvari, a ne konzumerske tricarije i gluposti) je ipak bio nemoguce visok. Ipak si ti u Jugoslaviji mogao u kratkom periodu da stekneš kucu ili stan u posed ili vlasništvo, što je samo daleki i mokar san gradana svih Zapadnih država!

Ko ce napraviti kucu u Francuskoj ili Nemackoj, a da je ne otplacuje doslovno ceo život?

Bogataš!

Samo on!

[/quote]

Da,za kucu je morao da ostavi kicmu,a za stan su bila izmišljena stanarska prava,što takoder u cijelom svijetu nije bilo.
I iz toga razloga je svatko imao svoj stan,a nakon rata je vecina ljudi izgubila to stanarsko pravo ili je dodijeljeno drugom.

Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4149 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 17/07/2010 : 15:47:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message
quote:
Originally posted by KRAS

quote:

quote:

Porediti HDH i Treci Rajh sa svetom SFRJ može samo osoba ispranog mozga. Jugu nemožeš porediti ni sa Cetvrtim Rajhom tj, EU. Jugoslavija je bila pojam bezbednosti, radnickih prava i slobode kretanja.

Al dok ima televizor koji mu veli "samo skini gace i udi u EU, bice ti lepo i neceš ništa morat da radiš osim da se naguziš"......bice ovako kako jest!

Sve šta smisliš da ti je srcu milo, oni oce da to ili odbaciš, ili njima pokloniš!

Od imovine naroda, preko identiteta, sve do toga da moraš peder da postaneš jer tek pederska država je država njima prihvatljivih muškaraca!

NE moraš nužno u guzu da primiš, al moraš da razmišljaš i svest poseduješ ko da ga svaki dan glabaš, pa se oblizuješ.

Bolje ne postoji, niti ce ikad za ikad postojati! Od majke Jugoslavije.

Kakva smrdljiva i zdužena EU.

Zamisli ti svog cacu kad bi mu komšija došao i ponudio da on prenese vlasništvo svog imanja na Komšiluk, da odgaja tebe kako Komšiluk odredi, da ti paradira peder iz kvarta kroz hodnik, da instalacije struje pripadnu onom komšiji tamo, a vodoinstalacije ovom vamo...a ti placaš korištenje, da ne smeš zasaditi salate koliko hoceš, da u svom bunaru ne smeš zahvatit vode koliko hoceš, da ti žena mora "imat svoja prava" koja on odredi, i naravno....da moraš u spavacu i dnevnu sobu da udomiš 6 crnaca i 5 turcina, jer moraš da budeš multi kulti!

Eto, slobodno baniraj, prosto sam morao na ovu vrucinu da se izduvam.

Potpisujem svaku rijec.

C'est la vie...
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7774 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 17/07/2010 : 15:49:08  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
quote:
Originally posted by no1

Bogataš!

Samo on!

Da,za kucu je morao da ostavi kicmu,a za stan su bila izmišljena stanarska prava,što takoder u cijelom svijetu nije bilo.
I iz toga razloga je svatko imao svoj stan,a nakon rata je vecina ljudi izgubila to stanarsko pravo ili je dodijeljeno drugom.

[/quote]

daj ne izmišljaj, otišao si u Irak i za dve godine izgradio trokatnicu. Vi barem okrecite ono što je Juga izgradila, pre nego što rasprodate.
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7774 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 17/07/2010 : 15:54:16  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

koliko ja znan izdvajalo ti je desetljecima iz place za to.
ne drži ti baš ovo vodu

Ajde da se nelažemo molim te, ajd bar malo istine. Danas je recimo u Zagrebu rupa od 50 kvadrata sigurno 100 iljada evra. Koliko je radnik u SFRJ izdvajao za trosoban stan mesecno?

Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4149 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 17/07/2010 : 15:54:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message
@Kras, jako si dobro informiran i rezonuješ kao da si dvadeset godina stariji kao ja npr.:)
Ja sam još stariji.

C'est la vie...

Edited by - all_ba on 17/07/2010 15:55:59
Go to Top of Page
Page: of 19 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.21 seconds. Snitz Forums 2000