Author |
Topic |
teller
Advanced Member
Slovenia
18862 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 02/08/2010 : 15:20:47
|
izgleda da mi šesti cut najavio onu tonu stripova....evo Tomica jih najavio bar za 5 kila... Krah???? Hiiiiiihiiiihhhiiiiiiihiiii!!!!!! |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18862 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 02/08/2010 : 15:22:56
|
možda ste i u pravu,pred gašenjem su,nisu najavili novog Bleka...
|
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
bvagner3
Senior Member
Croatia
2320 Posts
Member since 13/01/2009 |
Posted - 02/08/2010 : 18:14:46
|
quote: Originally posted by velka031
quote: Originally posted by Bachy
quote: Originally posted by bvagner3
,a i cijena je realna u odnosu na kvalitetu jer je dosta toga poskupilo,a primanja pala,jer vjerujem da su smanjili kvalitetu kako bi zadržali cijenu,jer bi vece povecanje cijene možda odbilo dosta kupaca i dovelo u pitanje izdavanje nekih serijala,ovako je bolje bitno da stripovi izlaze i da mi i dalje možemo pratiti svoje strip-junake.
Realna! 18 kn redovna izdanja, a ako se dobro sjecam izdanja SD su na pocetku bila oko 7 kn (tih 7 kn je po meni realno)! Sada na kioscima možeš kupiti one komplete 3 komada po 25 kn (mislim), što znaci 8,33 kn po komadu - e to je realno! Cinjenica je da su stripovi danas strašno skupi - a što se tice kvalitete ljepljenja i uvezivanja rekao bih da je minimalna, odnosno dobra ako stripove neceš citati nego ceš ih samo stavljati u policu! Što radim sa Alanom Fordom, kojeg je šteta citati jer neka izdanja jednom procitaš i vec se raspadaju - no to je druga prica koja nema veze sa Ludensom!
Lijepo je to sve moj narode, ali bogate se na nama za vrlo mali trud, igraju na emocije - po meni prljava igra!
A i da budem iskren, mišljenja sam da djeca (kojima je Bonelli i namijenjen - bez uvrede) uopce ne kupuju stripove baš zbog toga što su skupi, vec ih uglavnom kupujemo mi koji smo emocionalno vezani za te junake naše mladosti!
Imali bi oni (mislim na izdavace) itekakvu zaradu da smanje cijene cak i do 30 - 50%!
To bi bio pravi potez, a ne poskupljenje!
Dobro receno... Da sam ja klinac osnovnoškolac, brate odakle mi 18 kuna za strip!!?? A tek 49!!?? 1994. kad su stripovi ponovno poceli izlaziti (SD) po cijeni od 6,9 kn kupovao sam sva izdanja od vrlo skromnog džeparca, danas ne mogu ni da hocu, a radim i nemam baš tako malu placu. Stripovi su od 1994. (Bonelli) otišli sa cijenom gore skoro troduplo, a place stoje li ga stoje... Ako uopce radimo, jel... A tek 80-ih... Stari mi da za sladoled, a ja ga "zajebem" pa si kupim dva stripa, obicno po jedan ZS i LMS... Danas klinci to ne mogu, možda bi bio i veci interes za stripove da mogu, ovako... Krah ili kraj ne gine, jer se bojim da je moja generacija (1976-1980) zadnja koja je masovno citala stripove (što znaci manje-više svi)... Ne znam nijednog matorca koji nije citao i kupovao stripove, isto kao što danas ne znam nijednog klinca mladeg od 15 da ih cita, nijednog!
Pa mislim da me se krivo shvatilo,realne su cijene,kada se uzmu neke stvari u obzir,kao da je sve drugo neralno poskupilo,kriza je,pesparica,no cijene su visoke da oni koji kupuju plate i za one koji više ne kupuju,a ti koji nekupuju uopce nezanimaju stripovi,slabiji je interes za stripove nego nekada,sada se preferiraju novi mediji i sl.Strip jest nekad bio 7 kn,a danas je taj isti 18,no koliko bi dugo izdavaci mogli prodavati u današnje vrijeme stripove po 7kn?,možda mjesec dana,ne više.A oni u pakiranjima sa popustom,su stari neprodani primjerci,vecinom ošteceni,koji se prodaju samo zato da se ne bace,i da izdavacima vrate barem nešto novaca što se u njih uložilo,eh da a gdje je još u cijeloj prici placanje prava na izdavanje nekog stripa,no sigurno netko ko je u izdavaštvu može potvrditi bar dio ovdje spomenutog.Je---a su vremena,i sretan sam dok još mogu kupiti strip na kiosku,pa makar i po takvoj cijeni,da mi je skupo to je,jer imam malo love,ali sigurno puno jeftinije od tvrdoukoricene alternative,kojo je za mali broj ljudi dubljeg džepa,no to je vec druga prica,jer da Ludens,(i opcenito kiosk)izdanja propadnu to bi onda bila jedina alternativa,i nacin na koji bi mogli doci do stripova. |
#!?? |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 02/08/2010 : 18:21:05
|
quote: Originally posted by teller
možda ste i u pravu,pred gašenjem su,nisu najavili novog Bleka...
ajd da te zaduzim da mi javis kad i redovni prijedje na velike kadrove, moze? zasad uzimam samo specijale, bas su urnebesni, a amouriq je kralj cratackog treša |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
cronos six
Advanced Member
Serbia
7916 Posts
Member since 09/09/2008 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47134 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 02/08/2010 : 20:03:53
|
quote: Originally posted by Panon
Meni se dogodilo da je ljepilo fuš samo na prvom DD Specijalu 'Na ruti Moby Dicka'. Sve ostalo mi je u redu, pa cak i onaj famozni Specijal 'Snovi' :)
meni su se oba raspala na proste faktore |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38004 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
split85
Advanced Member
Croatia
8249 Posts
Member since 25/01/2010 |
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 02/08/2010 : 21:07:48
|
evo i tex 100. nemojmo nista pricat o njima, dok brzi to ne objavi sluzbeno |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
Svarog
Junior Member
444 Posts
Member since 03/06/2010 |
Posted - 02/08/2010 : 21:20:47
|
Ove Ludensove korice su stvarno ocaj živi, stavili neku debelu kartoncinu, kad citaš strip sve puca , mnogo su krute. VC ima 10x bolje korice |
|
|
DOMI
Advanced Member
Croatia
5077 Posts
Member since 19/06/2007 |
Posted - 03/08/2010 : 21:03:58
|
quote: Originally posted by Svarog
Ove Ludensove korice su stvarno ocaj živi, stavili neku debelu kartoncinu, kad citaš strip sve puca , mnogo su krute. VC ima 10x bolje korice
pa baš da je 10 x hm ____________________________________________________________________________________________________________________________ 41 godina Alan Forda u HR
|
• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
|
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4740 Posts
Member since 27/12/2009 |
Posted - 03/08/2010 : 21:08:02
|
Ja bih rek'o 50 x . U redu ako koji put znaju korice biti sjebane, ali kuda baš kod tih izdanja preko 200 strana ?! Dobro da nije takav slucaj kod maxija, inace bi bilo vrlo s*ebano citati strip. |
Go kneel and weep
|
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17009 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 03/08/2010 : 23:11:28
|
Istina - VC ima puuuno bolje korice, ovaj Ludensov karton od kutija za cipele ostavlja trag citanja i ako samo gledaš u strip, a kamoli da ga otvaraš... |
|
|
Bachy
Senior Member
Croatia
1745 Posts
Member since 06/05/2009 |
Posted - 04/08/2010 : 12:09:33
|
,a i cijena je realna u odnosu na kvalitetu jer je dosta toga poskupilo,a primanja pala,jer vjerujem da su smanjili kvalitetu kako bi zadržali cijenu,jer bi vece povecanje cijene možda odbilo dosta kupaca i dovelo u pitanje izdavanje nekih serijala,ovako je bolje bitno da stripovi izlaze i da mi i dalje možemo pratiti svoje strip-junake.
Realna! 18 kn redovna izdanja, a ako se dobro sjecam izdanja SD su na pocetku bila oko 7 kn (tih 7 kn je po meni realno)! Sada na kioscima možeš kupiti one komplete 3 komada po 25 kn (mislim), što znaci 8,33 kn po komadu - e to je realno! Cinjenica je da su stripovi danas strašno skupi - a što se tice kvalitete ljepljenja i uvezivanja rekao bih da je minimalna, odnosno dobra ako stripove neceš citati nego ceš ih samo stavljati u policu! Što radim sa Alanom Fordom, kojeg je šteta citati jer neka izdanja jednom procitaš i vec se raspadaju - no to je druga prica koja nema veze sa Ludensom!
Lijepo je to sve moj narode, ali bogate se na nama za vrlo mali trud, igraju na emocije - po meni prljava igra!
A i da budem iskren, mišljenja sam da djeca (kojima je Bonelli i namijenjen - bez uvrede) uopce ne kupuju stripove baš zbog toga što su skupi, vec ih uglavnom kupujemo mi koji smo emocionalno vezani za te junake naše mladosti!
Imali bi oni (mislim na izdavace) itekakvu zaradu da smanje cijene cak i do 30 - 50%!
To bi bio pravi potez, a ne poskupljenje!
Dobro receno... Da sam ja klinac osnovnoškolac, brate odakle mi 18 kuna za strip!!?? A tek 49!!?? 1994. kad su stripovi ponovno poceli izlaziti (SD) po cijeni od 6,9 kn kupovao sam sva izdanja od vrlo skromnog džeparca, danas ne mogu ni da hocu, a radim i nemam baš tako malu placu. Stripovi su od 1994. (Bonelli) otišli sa cijenom gore skoro troduplo, a place stoje li ga stoje... Ako uopce radimo, jel... A tek 80-ih... Stari mi da za sladoled, a ja ga "zajebem" pa si kupim dva stripa, obicno po jedan ZS i LMS... Danas klinci to ne mogu, možda bi bio i veci interes za stripove da mogu, ovako... Krah ili kraj ne gine, jer se bojim da je moja generacija (1976-1980) zadnja koja je masovno citala stripove (što znaci manje-više svi)... Ne znam nijednog matorca koji nije citao i kupovao stripove, isto kao što danas ne znam nijednog klinca mladeg od 15 da ih cita, nijednog!
Pa mislim da me se krivo shvatilo,realne su cijene,kada se uzmu neke stvari u obzir,kao da je sve drugo neralno poskupilo,kriza je,pesparica,no cijene su visoke da oni koji kupuju plate i za one koji više ne kupuju,a ti koji nekupuju uopce nezanimaju stripovi,slabiji je interes za stripove nego nekada,sada se preferiraju novi mediji i sl.Strip jest nekad bio 7 kn,a danas je taj isti 18,no koliko bi dugo izdavaci mogli prodavati u današnje vrijeme stripove po 7kn?,možda mjesec dana,ne više.A oni u pakiranjima sa popustom,su stari neprodani primjerci,vecinom ošteceni,koji se prodaju samo zato da se ne bace,i da izdavacima vrate barem nešto novaca što se u njih uložilo,eh da a gdje je još u cijeloj prici placanje prava na izdavanje nekog stripa,no sigurno netko ko je u izdavaštvu može potvrditi bar dio ovdje spomenutog.Je---a su vremena,i sretan sam dok još mogu kupiti strip na kiosku,pa makar i po takvoj cijeni,da mi je skupo to je,jer imam malo love,ali sigurno puno jeftinije od tvrdoukoricene alternative,kojo je za mali broj ljudi dubljeg džepa,no to je vec druga prica,jer da Ludens,(i opcenito kiosk)izdanja propadnu to bi onda bila jedina alternativa,i nacin na koji bi mogli doci do stripova.
U to cisto sumnjam! A i ja nekad kupim onaj paket i u njemu budu glanceri, potpuno novi stripovi, cak i gledam da uvijek kupim takav paket!
Ponavljam: izdavaci bi imali itekakvu zaradu da su stripovi barem 50% jeftiniji! Po mojim nekim proracunima kada bi strip koštao recimo 7 - 8 kn na tom stripu bi imali zarade oko 4 kn. Ovako imaju zarade oko 3 puta više! Ljudi ne izdaju oni stripove zato što oni stripove vole nego zato što je to unosan biznis! |
Oj, budi svoj! |
|
|
broj jedan
Junior Member
Croatia
325 Posts
Member since 13/07/2009 |
Posted - 04/08/2010 : 12:47:34
|
ajde onda da vidimo kada se više prodavalo i zaradivalo: ima li netko podatke o tome koliko se stripova prodalo u jednom mjesecu za vrijeme SD dok su koštali 7 kn i dajte onda još recimo za pdatak za prvi mjesec ove godine ludensa dok su bili 18kn? tako cemo onda vidjet jesu li se stripovi stvarno više prodavali za vrijeme sd dok su bili jeftini ili za vrijeme ludensa i tko više zaradi. ako ima netko te podatke (ali barem da su otprilike tocni) onda bi vidjeli tko je bolji i prodavaniji. ja mislim da se stripove otprike jedanko kupuju, možda za vrijeme sd ipak nešto više, ali isto tako ludens više zaraduje, ali opet ne mnogo više je je ipak je sve poskupjelo. bilo bi zanimljivo vidjet te podatke, ne treba za sve junake, barem za jednog... |
Bolje živjeti sto godina kao bogataš nego sedam dana u bijedi! |
Edited by - broj jedan on 04/08/2010 23:13:19 |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47134 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 04/08/2010 : 20:34:27
|
Istina - VC ima puuuno bolje korice, ovaj Ludensov karton od kutija za cipele ostavlja trag citanja i ako samo gledaš u strip, a kamoli da ga otvaraš...
|
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
Bachy
Senior Member
Croatia
1745 Posts
Posted - 04/08/2010 : 23:00:07
|
quote: Originally posted by broj jedan
ajde onda da vidimo kada se više prodavalo i zaradivalo: ima li netko podatke o tome koliko se stripova prodalo u jednom mjesecu za vrijeme SD dok su koštali 7 kn i dajte onda još recimo za pdatak za prvi mjesec ove godine ludensa dok su bili 18kn? tako cemo onda vidjet jesu li se stripovi stvarno više prodavali za vrijeme sd dok su bili jeftini ili za vrijeme ludensa i tko više zaradi. ako ima netko te podatke (ali barem da su otprilike tocni) onda bi vidjeli tko je popularniji. ja mislim da se stripove otprike jedanko kupuju, možda za vrijeme sd ipak nešto više, ali isto tako ludens više zaraduje, ali opet ne mnogo više je je ipak je sve poskupjelo. bilo bi zanimljivo vidjet te podatke, ne treba za sve junake, barem za jednog...
Više se sada prodaje i više se sada zaraduje! To uopce nije pitanje! SD je imala manje izdanja i imala je manju cijenu, Ludens danas ima puno više i vecu cijenu - logika je da Ludens zaraduje više! A tko je popularniji? To mi je smiješno pitanje! |
Oj, budi svoj! |
|
|
broj jedan
Junior Member
Croatia
325 Posts
Posted - 04/08/2010 : 23:19:39
|
Više se sada prodaje i više se sada zaraduje! To uopce nije pitanje! SD je imala manje izdanja i imala je manju cijenu, Ludens danas ima puno više i vecu cijenu - logika je da Ludens zaraduje više! A tko je popularniji? To mi je smiješno pitanje!
istina,malo sam se loše izrazio. naravno da ludens prodaje i zaraduje više kada ima i veci tiraž od sd. to sam ja zapravo htio usporediti: tiraž, koliko se od tog broja proda u prvoj turi i recimo zarada (makar se to baš i ne može usporedivat s obzirom na poskupljenja svega, a treba uzeti u obzir i to da tko ima više tiraža uglavnom i zaradi više, ali nije uvijek tako). |
|
|
Bachy
Senior Member
Croatia
1745 Posts
Posted - 05/08/2010 : 15:07:55
|
Više se sada prodaje i više se sada zaraduje! To uopce nije pitanje! SD je imala manje izdanja i imala je manju cijenu, Ludens danas ima puno više i vecu cijenu - logika je da Ludens zaraduje više! A tko je popularniji? To mi je smiješno pitanje!
istina,malo sam se loše izrazio. naravno da ludens prodaje i zaraduje više kada ima i veci tiraž od sd. to sam ja zapravo htio usporediti: tiraž, koliko se od tog broja proda u prvoj turi i recimo zarada (makar se to baš i ne može usporedivat s obzirom na poskupljenja svega, a treba uzeti u obzir i to da tko ima više tiraža uglavnom i zaradi više, ali nije uvijek tako).
Ajd procitaj što si napisao! |
Oj, budi svoj! |
|
|
broj jedan
Junior Member
Croatia
325 Posts
Posted - 05/08/2010 : 16:29:21
|
istina,malo sam se loše izrazio. naravno da ludens prodaje i zaraduje više kada ima i veci tiraž od sd. to sam ja zapravo htio usporediti: tiraž, koliko se od tog broja proda u prvoj turi i recimo zarada (makar se to baš i ne može usporedivat s obzirom na poskupljenja svega, a treba uzeti u obzir i to da tko ima više tiraža uglavnom i zaradi više, ali nije uvijek tako).
Ajd procitaj što si napisao!
hahha, više niti sam neznam što pišem tko me shvatio, shvatio me, više mi se ne da objašnjavat... |
Edited by - broj jedan on 05/08/2010 16:29:47 |
|
|
Nobody
Senior Member
Slovenia
2195 Posts
Member since 12/03/2002 |
Posted - 05/08/2010 : 17:46:10
|
Istina - VC ima puuuno bolje korice, ovaj Ludensov karton od kutija za cipele ostavlja trag citanja i ako samo gledaš u strip, a kamoli da ga otvaraš...
Najbolji komentar do sada! U njemu ima i 100% istine! A i tisk (crna tinta) je iz izdanja u izdanje lošiji, a da ne pricamo o tupim noževima, koji trgaju hrbte kod rezanja.
|
kdor ne skače ni Sloven´c |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 05/08/2010 : 17:57:52
|
Ajd procitaj što si napisao!
hahha, više niti sam neznam što pišem tko me shvatio, shvatio me, više mi se ne da objašnjavat...
uglavnom: ludens ima vece prihode SD je imala vece profite |
|
|
Bachy
Senior Member
Croatia
1745 Posts
Posted - 05/08/2010 : 19:54:14
|
quote: Originally posted by supermark uglavnom: ludens ima vece prihode SD je imala vece profite
Ne kužim!
profit - kolicina novca koja se dobije kada se od ukupnog prihoda poduzeca odbiju troškovi svih inputa ili proizvodnih faktora; višak, dobit
prihod - novac ili drugacija materijalna vrijednost stecena radom, rentom itd..., u jednom razdoblju; primitak |
Oj, budi svoj! |
|
|
Topic |
|
|
|