forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Krah Ludensa?
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

lwood
Advanced Member

Colombia
47134 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 19/07/2010 : 21:22:19  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
mislin da ce in past prodaja

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

hrvoje23
Senior Member

Croatia
2172 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 20/07/2010 : 13:49:38  Show Profile Show Extended Profile  Send hrvoje23 a Private Message
quote:
Originally posted by Bardho

kod mene odlican otisak bez greškice

i moj je ok. Uzeo sam zadnja 2 Zagora, zadnji Zagor-extra, mark,dd-ex, dd-specijal. Prolistao, i nisam nasao 'takvu' fatalnu grešku da fale stranice ili nema otiska...
Go to Top of Page

feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 20/07/2010 : 13:54:08  Show Profile Show Extended Profile  Send feka82 a Private Message
u nas samo se ceka neka takva sitnica da bi mogli polemisati

feka
Go to Top of Page

feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 20/07/2010 : 13:58:47  Show Profile Show Extended Profile  Send feka82 a Private Message
topic se zove krah ludensa a oni izbacuju jos jednog zagora :) zar ne bi bilo bolje neki miniserijal ...

feka
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18862 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 31/07/2010 : 18:41:49  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message
razumem covjeka da se iznervira falicnim primjerkom, ali ljudi ne pretjerujte, ja evo u zadnjih bar 5 godina u nijednom
Ludensovom stripu(a tiskao AKD,Tipomat i Slobodna Dalmacija)nisam našao ni jednu jedinu falicnu stranicu, a kupujem
ponekad i po dva ista broja(znam da sam lud)možda poneku malo zamrljanu stranicu u Zagor maxi Plameno brdo i
par ne do kraja odreznaih stranica,koje sam fino rešio oštrim nožem...a da se desi greška kod tiraža 8000 ili 9000 primjeraka
nije valjda nemoguce, još kad je ljeto i valja na kioske izbacit brdo stripova....
ljudi imamo samo jednu mogucnost...ili kupovati te stripove i uz koji falicni ili prestati pa prisiliti Ludens i Strip Agent
da to tiska u HC 500 komada za striparnice...
Kako izgleda sada Ludens ne da je pred krahom, vec raztura, evo sa mora(bio 14 dana) doneo jednu škatlju stripova;

Zagor maxi,Zagor extra,Zagor redovni,Chiko,Tex maxi,Marti maxi,Mister No maxi(ova dva su od Strip Agenta)Diabolik,
Alan Ford klasik,Alan redovni,Blek specijal, spomenuti Mark redovni.....to je krah????????????
Ako je to krah, ajmo Ludens samo tako dalje.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

bvagner3
Senior Member

Croatia
2320 Posts

Member since 13/01/2009

Posted - 31/07/2010 : 20:27:39  Show Profile Show Extended Profile  Send bvagner3 a Private Message
Pad kvalitete kod Ludensovih izdanja sam i ja primjetio,naišao sam da su svi primjerci Dylana na jednom kiosku bili nakošenog boka,(cesto i neravnog),i ispravne maxi-je je ponekad teže pronaci jer imaju zaderan bok,ili nagužvanu koricu(dosta cesto nisu tvornicke greške,vec je strip citan na kiosku,pa bi trebao biti pakiran u plasticne vrecice kao što to radi VC),a što se otiska tice nailazim na izbljedjele stranice,no osim slabog otiska stranice znaju biti doslovno spojene,što me podsjetilo na Dnevnikova idanja,no meni je najbitnije da izlazi,još uvijek uspjevam naci dobre primjerke,a oštecenja rješavam sa malo ljepila,boje,poravnam i izrežem skalpelom gdje treba i to je to,i da je kvaliteta još gora ja bih ih kupovao,kriza je i možemo biti sretni da neki stripovi uopce izlaze,a i cijena je realna u odnosu na kvalitetu jer je dosta toga poskupilo,a primanja pala,jer vjerujem da su smanjili kvalitetu kako bi zadržali cijenu,jer bi vece povecanje cijene možda odbilo dosta kupaca i dovelo u pitanje izdavanje nekih serijala,ovako je bolje bitno da stripovi izlaze i da mi i dalje možemo pratiti svoje strip-junake.

#!??
Go to Top of Page

SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts

Member since 21/07/2003

Posted - 31/07/2010 : 20:32:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit SnotMan's Homepage  Send SnotMan a Private Message
quote:
Originally posted by grofica Varga

To su jednostavno stoka koja gleda malo utrositi na proizvodnju a dobiti sto vise na prodaji. Isto kao i kada u restoranu stave svinjetinu da se omeksa u mineralnoj pa ti prodaju pod teletinu. S druge strane ako je nesto kvalitetno kao Libellus onda te opet nenormalno ocerupaju akonto te kvalitete. Izabrali smo skup hobi. Sto mozemo...

hahahahaahah,koje poredjenje

Nil sciri quisquis putet,id qudque nescit an sciri possit,quo se nil scire fatetur.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26817 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 31/07/2010 : 20:32:27  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message
nisam baš primjetio pad neke kvalitete u LU/SA ali baš ih i ne kupujem nešto u zadnje vrime.Otkad se prešlo u tiskaru SD primjetno je da su korice dosta lošije,kruce i nesavitljive a i to zavisi od stripa do stripa.VC ima fenomenalne korice ali je zato otisak ocajan.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47134 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 31/07/2010 : 20:33:43  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
pa moguce je da su uzeli lošiju tiskaru da ne dignu cijenu.al ne vidin neku korist od toga ako je u pitanju par kuna.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18862 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 01/08/2010 : 09:54:40  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message
da nebi previše kritizirali Slobodnu Dalmaciju tiskaru usporedite najnovija izdanja Zagor maxi i Tex maxi koje je tiskala
Slobodna sa izdanjima Marti maxi i Mister No maxi, koje je tiskala ko zna koja tiskara jer nije u impresumu ni navedena....razlika je ko dan i noc, bar meni...po meni je Slobodna samo jeftinija tiskara od AKD i Tipomat a da je lošija
ja ne vidim...izpadne po neki feler ali sa toliko izdanja u vrhuncu strip sezone i kad su Dalmatinci tiskari vec sa mislima
na odmoru izpada odlicno...

Go to Top of Page

bvagner3
Senior Member

Croatia
2320 Posts

Member since 13/01/2009

Posted - 01/08/2010 : 13:39:43  Show Profile Show Extended Profile  Send bvagner3 a Private Message
Što se tiskara tice,da,i Tipomat je znao ponekad imati lošija Ludensova izdanja,no kada je tiskao AKD,izdanja su bila savršena,bar ja nisam našao tada niti jedno s greškom,no vjerovatno su bili previše skupi za izdavaca.

#!??
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7817 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 01/08/2010 : 17:26:31  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message
AKD? Jesu li oni tiskali one stripove bez imalo ljepila koji su se raspadali na otvaranje? Iman ih doma nekoliko takvih.

Edited by - mpavin on 01/08/2010 17:26:41
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4740 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 01/08/2010 : 17:59:25  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message
To je bio problem u prve tri godine; od 2005. ljepilo je bilo nešto bolje, tj. nisu ispadale stranice.

Go kneel and weep

Edited by - drogsy on 01/08/2010 17:59:48
Go to Top of Page

Panon
Senior Member

2656 Posts

Member since 16/08/2007

Posted - 01/08/2010 : 18:03:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Panon a Private Message
Meni se dogodilo da je ljepilo fuš samo na prvom DD Specijalu 'Na ruti Moby Dicka'. Sve ostalo mi je u redu, pa cak i onaj famozni Specijal 'Snovi' :)
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4740 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 01/08/2010 : 18:10:12  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message
quote:
Originally posted by Panon

Meni se dogodilo da je ljepilo fuš samo na prvom DD Specijalu 'Na ruti Moby Dicka'. Sve ostalo mi je u redu, pa cak i onaj famozni Specijal 'Snovi' :)

E da, baš je rijec o ta dva prva specijalca; s golijatom je vec sve bilo u redu.

Go kneel and weep
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 01/08/2010 : 19:39:46  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message
i dalje"podnosljivo",ali je ipak krah onoga sto je bilo.
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17009 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 01/08/2010 : 23:00:04  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message
Jedni nemaju otisak kako treba, drugi put im fali ljepila pa stranice ispadaju, ovi drugi jednostavno objave strip bez jedne stranice - blago nama...
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 01/08/2010 : 23:32:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message
tipmat je ocajan,katastrofalan...kupiti strip na kioscima,pogotovo maxije gdje je savršeno izrezan od strane tipomata je nemoguca misija...bernard ce morati mijenjati tipomat,pod hitno!

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 01/08/2010 : 23:33:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message
quote:
Originally posted by teller

da nebi previše kritizirali Slobodnu Dalmaciju tiskaru usporedite najnovija izdanja Zagor maxi i Tex maxi koje je tiskala
Slobodna sa izdanjima Marti maxi i Mister No maxi, koje je tiskala ko zna koja tiskara jer nije u impresumu ni navedena....razlika je ko dan i noc, bar meni...po meni je Slobodna samo jeftinija tiskara od AKD i Tipomat a da je lošija
ja ne vidim...izpadne po neki feler ali sa toliko izdanja u vrhuncu strip sezone i kad su Dalmatinci tiskari vec sa mislima
na odmoru izpada odlicno...

tipomat

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

Bachy
Senior Member

Croatia
1745 Posts

Member since 06/05/2009

Posted - 02/08/2010 : 08:50:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Bachy a Private Message
quote:
Originally posted by bvagner3

,a i cijena je realna u odnosu na kvalitetu jer je dosta toga poskupilo,a primanja pala,jer vjerujem da su smanjili kvalitetu kako bi zadržali cijenu,jer bi vece povecanje cijene možda odbilo dosta kupaca i dovelo u pitanje izdavanje nekih serijala,ovako je bolje bitno da stripovi izlaze i da mi i dalje možemo pratiti svoje strip-junake.

Realna!
18 kn redovna izdanja, a ako se dobro sjecam izdanja SD su na pocetku bila oko 7 kn (tih 7 kn je po meni realno)!
Sada na kioscima možeš kupiti one komplete 3 komada po 25 kn (mislim), što znaci 8,33 kn po komadu - e to je realno!
Cinjenica je da su stripovi danas strašno skupi - a što se tice kvalitete ljepljenja i uvezivanja rekao bih da je minimalna, odnosno dobra ako stripove neceš citati nego ceš ih samo stavljati u policu! Što radim sa Alanom Fordom, kojeg je šteta citati jer neka izdanja jednom procitaš i vec se raspadaju - no to je druga prica koja nema veze sa Ludensom!

Lijepo je to sve moj narode, ali bogate se na nama za vrlo mali trud, igraju na emocije - po meni prljava igra!

A i da budem iskren, mišljenja sam da djeca (kojima je Bonelli i namijenjen - bez uvrede) uopce ne kupuju stripove baš zbog toga što su skupi, vec ih uglavnom kupujemo mi koji smo emocionalno vezani za te junake naše mladosti!

Imali bi oni (mislim na izdavace) itekakvu zaradu da smanje cijene cak i do 30 - 50%!

To bi bio pravi potez, a ne poskupljenje!

Oj, budi svoj!

Edited by - Bachy on 02/08/2010 08:56:45
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17009 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 02/08/2010 : 09:54:10  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message
quote:
Originally posted by Bachy

quote:
Originally posted by bvagner3

,a i cijena je realna u odnosu na kvalitetu jer je dosta toga poskupilo,a primanja pala,jer vjerujem da su smanjili kvalitetu kako bi zadržali cijenu,jer bi vece povecanje cijene možda odbilo dosta kupaca i dovelo u pitanje izdavanje nekih serijala,ovako je bolje bitno da stripovi izlaze i da mi i dalje možemo pratiti svoje strip-junake.

Realna!
18 kn redovna izdanja, a ako se dobro sjecam izdanja SD su na pocetku bila oko 7 kn (tih 7 kn je po meni realno)!
Sada na kioscima možeš kupiti one komplete 3 komada po 25 kn (mislim), što znaci 8,33 kn po komadu - e to je realno!
Cinjenica je da su stripovi danas strašno skupi - a što se tice kvalitete ljepljenja i uvezivanja rekao bih da je minimalna, odnosno dobra ako stripove neceš citati nego ceš ih samo stavljati u policu! Što radim sa Alanom Fordom, kojeg je šteta citati jer neka izdanja jednom procitaš i vec se raspadaju - no to je druga prica koja nema veze sa Ludensom!

Lijepo je to sve moj narode, ali bogate se na nama za vrlo mali trud, igraju na emocije - po meni prljava igra!

A i da budem iskren, mišljenja sam da djeca (kojima je Bonelli i namijenjen - bez uvrede) uopce ne kupuju stripove baš zbog toga što su skupi, vec ih uglavnom kupujemo mi koji smo emocionalno vezani za te junake naše mladosti!

Imali bi oni (mislim na izdavace) itekakvu zaradu da smanje cijene cak i do 30 - 50%!

To bi bio pravi potez, a ne poskupljenje!

Dobro receno... Da sam ja klinac osnovnoškolac, brate odakle mi 18 kuna za strip!!?? A tek 49!!?? 1994. kad su stripovi ponovno poceli izlaziti (SD) po cijeni od 6,9 kn kupovao sam sva izdanja od vrlo skromnog džeparca, danas ne mogu ni da hocu, a radim i nemam baš tako malu placu. Stripovi su od 1994. (Bonelli) otišli sa cijenom gore skoro troduplo, a place stoje li ga stoje... Ako uopce radimo, jel...
A tek 80-ih... Stari mi da za sladoled, a ja ga "zajebem" pa si kupim dva stripa, obicno po jedan ZS i LMS... Danas klinci to ne mogu, možda bi bio i veci interes za stripove da mogu, ovako... Krah ili kraj ne gine, jer se bojim da je moja generacija (1976-1980) zadnja koja je masovno citala stripove (što znaci manje-više svi)... Ne znam nijednog matorca koji nije citao i kupovao stripove, isto kao što danas ne znam nijednog klinca mladeg od 15 da ih cita, nijednog!
Go to Top of Page

Bachy
Senior Member

Croatia
1745 Posts

Member since 06/05/2009

Posted - 02/08/2010 : 11:18:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Bachy a Private Message
quote:
Originally posted by velka031
Dobro receno... Da sam ja klinac osnovnoškolac, brate odakle mi 18 kuna za strip!!?? A tek 49!!?? 1994. kad su stripovi ponovno poceli izlaziti (SD) po cijeni od 6,9 kn kupovao sam sva izdanja od vrlo skromnog džeparca, danas ne mogu ni da hocu, a radim i nemam baš tako malu placu. Stripovi su od 1994. (Bonelli) otišli sa cijenom gore skoro troduplo, a place stoje li ga stoje... Ako uopce radimo, jel...
A tek 80-ih... Stari mi da za sladoled, a ja ga "zajebem" pa si kupim dva stripa, obicno po jedan ZS i LMS... Danas klinci to ne mogu, možda bi bio i veci interes za stripove da mogu, ovako... Krah ili kraj ne gine, jer se bojim da je moja generacija (1976-1980) zadnja koja je masovno citala stripove (što znaci manje-više svi)... Ne znam nijednog matorca koji nije citao i kupovao stripove, isto kao što danas ne znam nijednog klinca mladeg od 15 da ih cita, nijednog!

Živa istina! Ja evo baš nekidan, u jednoj od onih ogromnih trgovina kupio 2 kilograma sladoleda za 16 kn! Pazi ovo 2 kilograma! Jedem to obicno 7 dana i prije ako mi netko pomogne!
Ajde ti meni reci koliko stripova možeš kupit za 16 kn?
Danas cisto sumnjam da bi "zajebo" staroga pa si umjesto sladoleda kupio dva stripa!, prije bi se moglo reci obrnuto! Šteta!
Cinjenica je da toga danas ima previše; i ako bi mjesecno htio pratiti sve što se nudi brzo bi odustao jer je preskupo!

Oj, budi svoj!
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26817 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 02/08/2010 : 11:36:14  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message
Nisam siguran da bi prodaja puno porasla i da strip košta 7 kuna.Stvar je u tome da strip danas djecu malo zanima ili nikako.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17009 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 02/08/2010 : 13:45:19  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message
quote:
Originally posted by jaki

Nisam siguran da bi prodaja puno porasla i da strip košta 7 kuna.Stvar je u tome da strip danas djecu malo zanima ili nikako.

Istina, ali s ovim cijenama im strip spada u sferu SF-a... Ni ja baš ne volim kavijar, ali da je 7 kuna, pa nekad bi ga i pojeo.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18862 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 02/08/2010 : 14:40:40  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message
citaju klinci stripove,citaju, istina ne tako masovno ko nekad ali nema jih ni tako malo...
istina najviše Marka i Bleka, ali za pocetak odlicno ctivo...majko mila,koje kukanje...ko stare babe ste,
stripovi redovno izlaze(više jih je ko bilo kada na kioscima)nisu jeftini ali koga zanimaju snalazi se....
ja ne vidim sve tako crno...pa šta vam je....krah Ludensa,Buducnost Bonellija....baš ste preterali, pogledajte
najbliži kiosk pa recite dal bi vec više od 15 godina bio tako pun stripova, da se tako loše prodaju....šta se
bavite višom matematikom dok stripova na tone?

Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000