Author |
Topic |
okiboki
Advanced Member
Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 19/07/2010 : 21:21:46
|
Neverovatno,svasta se moze saznati na ovom forumu.Zanimljiva teorija ovo sa Kjubrikom.Elem ja sam od onih koji veruje da je to zavera.Ne kazem da posle nisu isli na mesec,ali tada,sa tom tehnologijom tesko. |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
|
|
Rock.Bob Rock
Senior Member
Croatia
1146 Posts
Member since 25/03/2009 |
Posted - 19/07/2010 : 22:09:22
|
quote: Originally posted by okiboki
Neverovatno,svasta se moze saznati na ovom forumu.Zanimljiva teorija ovo sa Kjubrikom.Elem ja sam od onih koji veruje da je to zavera.Ne kazem da posle nisu isli na mesec,ali tada,sa tom tehnologijom tesko.
Pa fora je u tome da su išli na Mjesec do pocetka 70ih, poslije nisu. Mislim da je najrealnije da su se spustili, ali da su napravili lažnu snimku, jer je bilo teško da naprave live prijenos sa Mjeseca.
@morrison - promjeni ime topica u Teorije zavjere & co
Što mislite, šta se zbilo s Elvisom i Michelom Jacksonom? Ja mislim da su pobjegli i postali cuvari Ledenog zida |
. |
Edited by - Rock.Bob Rock on 19/07/2010 22:11:29 |
|
|
Grujah.
Advanced Member
Serbia
3254 Posts
Member since 28/07/2009 |
|
okiboki
Advanced Member
Serbia
10835 Posts
Posted - 19/07/2010 : 23:21:25
|
quote: Originally posted by Rock.Bob Rock
Neverovatno,svasta se moze saznati na ovom forumu.Zanimljiva teorija ovo sa Kjubrikom.Elem ja sam od onih koji veruje da je to zavera.Ne kazem da posle nisu isli na mesec,ali tada,sa tom tehnologijom tesko.
Pa fora je u tome da su išli na Mjesec do pocetka 70ih, poslije nisu. Mislim da je najrealnije da su se spustili, ali da su napravili lažnu snimku, jer je bilo teško da naprave live prijenos sa Mjeseca.
@morrison - promjeni ime topica u Teorije zavjere & co
Što mislite, šta se zbilo s Elvisom i Michelom Jacksonom? Ja mislim da su pobjegli i postali cuvari Ledenog zida
Dobra ideja. Za Elvisa i Michaela ne znam ali ko je slusao ili slusa rap muziku ona 2PAC-ova smrt gadno smrdi na namestaljku |
|
|
kitaric
Average Member
Serbia
975 Posts
Member since 20/11/2004 |
Posted - 19/07/2010 : 23:44:36
|
2pac i bruce lee sada lade jaja pokraj ledenog zida :D |
You tell anyone about this and I'll fucking kill you. I'm kidding, I'm kidding, we'll have him home by midnight. |
|
|
Opti
stripovi.com suradnik
Vatican City
4533 Posts
Member since 06/07/2009 |
Posted - 20/07/2010 : 12:10:18
|
quote: Originally posted by morrison
http://ravnazemlja.bloger.hr/
Sta kazete na ovo? Koliko god mi bilo smesno, apsurdno i neverovatno da postoje ljudi koji poricu osnovne pojmove, ipak je i zanimljiv trud onih koji prave ovakve teorije...gotovo kao neka paralelna istorija i nauka.
Mozda i dobra ideja za neki strip serijal?
Sad mi je žao što ovu stranicu nisam prije proucio
P: Ako putuješ ravno prema jugu, neceš li nakon nekog vremena pasti s ruba Zemlje? O: Hoceš.
Ma da, a što se zbilo s ledenim zidom
P: Ako putuješ po ravnoj liniji, uvijek ceš se vratiti u onu tocku iz koje si krenuo. Kako je to moguce ako je Zemlja ravna? O: Da bi se to moglo smatrati istinitim, potrebni su nekakvi dokazi.
Ma kako da ne, od Velikog Praska do danas nitko se nije sjetio to dokazati. |
Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!! |
|
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
6221 Posts
Member since 10/06/2002 |
|
okiboki
Advanced Member
Serbia
10835 Posts
Posted - 20/07/2010 : 19:24:13
|
Znaci danas je 41 godina od (ne)sletanja na mesec.Bas se potrefilo,kao da smo znali. |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 20/07/2010 : 19:53:37
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
Stvarno neverovatno da postoje ljudi koji veruju u ovo.Prvi put cujem.Ali kakve teorije,pa stvarno su ludaci. E a sta kazete na teoriju da su Amerikanci lazirali onaj snimak odlaska na mesec.Postoji cak i dokumentarni film o tome.Ta teorija mi cak deluje i verovatno,znajuci sta su sve spremni da urade radi visih interesa.Bas me zanima vase misljenje o ovoj teoriji.
taj snimak je, verovali ili ne, rezirao Stenli Kjubrik
Ne znam jeste li vi pažljivo gledali taj dokumentarac? On je sniman tako da malo intrigira, s cijelim nizom poznatih ljudi koji se u njemu pojavljuju, ali ako ste pažljivo to gledali onda ste trebali uociti da je receno kako je ta snimka snimljena samo za slucaj da ta misija ne uspije, onda su bile neke opcije da se emitira kako bi se prikrio eventualni neuspjeh. Nigdje u tom dokumentarcu nije receno da Amerikanci te godine nisu bili na Mjesecu. |
Edited by - dsormaz1 on 20/07/2010 19:55:06 |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9616 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 20/07/2010 : 23:44:30
|
quote: Originally posted by dsormaz1
quote: Originally posted by Lord Vader89
Stvarno neverovatno da postoje ljudi koji veruju u ovo.Prvi put cujem.Ali kakve teorije,pa stvarno su ludaci. E a sta kazete na teoriju da su Amerikanci lazirali onaj snimak odlaska na mesec.Postoji cak i dokumentarni film o tome.Ta teorija mi cak deluje i verovatno,znajuci sta su sve spremni da urade radi visih interesa.Bas me zanima vase misljenje o ovoj teoriji.
taj snimak je, verovali ili ne, rezirao Stenli Kjubrik
Ne znam jeste li vi pažljivo gledali taj dokumentarac? On je sniman tako da malo intrigira, s cijelim nizom poznatih ljudi koji se u njemu pojavljuju, ali ako ste pažljivo to gledali onda ste trebali uociti da je receno kako je ta snimka snimljena samo za slucaj da ta misija ne uspije, onda su bile neke opcije da se emitira kako bi se prikrio eventualni neuspjeh. Nigdje u tom dokumentarcu nije receno da Amerikanci te godine nisu bili na Mjesecu.
nisam ja to gledao uopste, nego sam procitao par textova na koje su uputili rommel/dr cudoljub/gand, oprosticete, ali nesto sam vas ufiksao, moguce da sam pogresio.
ako imas link za taj film, ne ustrucavaj se da ga podelis |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
ned_lynx
Senior Member
2340 Posts
Member since 06/08/2005 |
|
grofica Varga
stripovi.com suradnik
Germany
1202 Posts
Member since 15/12/2009 |
Posted - 21/07/2010 : 11:28:11
|
Meni je najcudnije što od onda nisu nikad više išli. Nekako bi ocekivala da se otišlo korak dalje u osvajanju svemira, a oni u 40 godina nisu napravali ništa. Mislim da je to sve iscenirano u Hollywoodu zbog hladnog rata.
Takodjer se nebi cudila da je i Michael lažirao svoju smrt. Od kad je umro sve je dugove pokrio, riješio se pritiska javnosti... No dobro, tu se malo i nadam da je to istina jer sam rasla uz njegovu glazbu i volim ga.
Ali ovo sa ravnom plocom? Michael i amerikanci imaju nekog razloga da nas lažu, ali što pobogu netko ima od toga da je Zemlja ravna ploca??!!
|
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9616 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 21/07/2010 : 11:30:33
|
quote: Originally posted by grofica Varga
Ali ovo sa ravnom plocom? Michael i amerikanci imaju nekog razloga da nas lažu, ali što pobogu netko ima od toga da je Zemlja ravna ploca??!!
Crkva ostaje moralni pobednik |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
grofica Varga
stripovi.com suradnik
Germany
1202 Posts
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Member since 06/10/2007 |
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
6221 Posts
Posted - 21/07/2010 : 14:06:11
|
quote: Originally posted by grofica Varga Meni je najcudnije što od onda nisu nikad više išli. Nekako bi ocekivala da se otišlo korak dalje u osvajanju svemira, a oni u 40 godina nisu napravali ništa. Mislim da je to sve iscenirano u Hollywoodu zbog hladnog rata.
http://url.ba/vn65
Citajte, o vi neobrazovani! |
Edited by - Emir Pasanovic on 21/07/2010 14:07:02 |
|
|
kitaric
Average Member
Serbia
975 Posts
Posted - 21/07/2010 : 14:29:45
|
Sve to zvuci veoma zanimljivo, ali ljudi jednostavno vole teorije zavere, zato sto su zabavne. Na osnovu nekoliko sumnjivih detalja napravi se citava galama, posle cega svi slepo veruju u to i ne interesuju ih vise objasnjenja. Svi oni dokumentarci su veoma vesto snimljeni, a ciljna publika su siroke narodne mase (koje nemaju mnogo znanja o astronomiji). Ja licno smatram da je 95 procenata ljudi (medju koje ubrajam i sebe) nedovoljno strucno da kategoricno tvrdi bilo koju istinu (jesu li bili na mesecu ili nisu). |
You tell anyone about this and I'll fucking kill you. I'm kidding, I'm kidding, we'll have him home by midnight. |
|
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
6221 Posts
Posted - 21/07/2010 : 14:50:32
|
quote: Originally posted by kitaric
Ja licno smatram da je 95 procenata ljudi (medju koje ubrajam i sebe) nedovoljno strucno da kategoricno tvrdi bilo koju istinu (jesu li bili na mesecu ili nisu).
Nije bitno šta ti ili ja tvrdimo, bitno je šta naucnici tvrde. Naucne cinjenice NISU vjera pa da jedan covjek vjeruje u nešto a drugi ne, to su cinjenice, matematicki provjerene i dokazane. Kamenje i prašina je sa Mjeseca nije sa Zemlje, fotografije i snimci sa Mjeseca nisu režirani negdje drugo; dan i noc, godišnja doba i sve ostalo što nam se dešava u prirodi su takvi ZATO što je Zemlja okrugla i vrti se oko svoje osi i oko Sunca, itd. itd. Ne moramo ja i ti ništa drugo da tvrdimo osim da su naucnici, sa svim informacijama i istraživanjima, to utvrdili i potvrdili prije nas. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47132 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 21/07/2010 : 16:02:32
|
Nije bitno šta ti ili ja tvrdimo, bitno je šta naucnici tvrde. Naucne cinjenice NISU vjera pa da jedan covjek vjeruje u nešto a drugi ne, to su cinjenice, matematicki provjerene i dokazane. Kamenje i prašina je sa Mjeseca nije sa Zemlje, fotografije i snimci sa Mjeseca nisu režirani negdje drugo; dan i noc, godišnja doba i sve ostalo što nam se dešava u prirodi su takvi ZATO što je Zemlja okrugla i vrti se oko svoje osi i oko Sunca, itd. itd. Ne moramo ja i ti ništa drugo da tvrdimo osim da su naucnici, sa svim informacijama i istraživanjima, to utvrdili i potvrdili prije nas. [/quote]
odlicno rezoniranje |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47132 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 21/07/2010 : 16:05:53
|
quote: Originally posted by grofica Varga
Crkva? Valjda i sam Isus hvata za glavu kad je netko spomene...
|
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
kitaric
Average Member
Serbia
975 Posts
Posted - 21/07/2010 : 17:21:09
|
quote: Originally posted by Emir Pasanovic
quote: Originally posted by kitaric
Ja licno smatram da je 95 procenata ljudi (medju koje ubrajam i sebe) nedovoljno strucno da kategoricno tvrdi bilo koju istinu (jesu li bili na mesecu ili nisu).
Nije bitno šta ti ili ja tvrdimo, bitno je šta naucnici tvrde. Naucne cinjenice NISU vjera pa da jedan covjek vjeruje u nešto a drugi ne, to su cinjenice, matematicki provjerene i dokazane. Kamenje i prašina je sa Mjeseca nije sa Zemlje, fotografije i snimci sa Mjeseca nisu režirani negdje drugo; dan i noc, godišnja doba i sve ostalo što nam se dešava u prirodi su takvi ZATO što je Zemlja okrugla i vrti se oko svoje osi i oko Sunca, itd. itd. Ne moramo ja i ti ništa drugo da tvrdimo osim da su naucnici, sa svim informacijama i istraživanjima, to utvrdili i potvrdili prije nas.
Tacno tako, samo hocu da kazem da je svega 5% ljudi koji su dovoljno potkovani znanjem da mogu da shvate to sto ti isti naucnici pricaju, ostali mogu samo da im veruju na rec, ili da provedu mnogo vremena uceci fiziku, matematiku i ostalo, a dotle im rec naucnika ima manju vrednost od reci "ljudi koji misle svojom glavom" koji snimaju navedene dokumentarce i pisu trecerazredne knjige o teorijama zavere ;) |
|
|
grofica Varga
stripovi.com suradnik
Germany
1202 Posts
Posted - 21/07/2010 : 18:07:17
|
quote: Originally posted by Emir Pasanovic Ne moramo ja i ti ništa drugo da tvrdimo osim da su naucnici, sa svim informacijama i istraživanjima, to utvrdili i potvrdili prije nas.
a taj veliki naucnik sa informacijama i istraživanjima je... tadadadam... Darryl Cunningham (artist, photographer, sculptor, adventurer, spy (ok the last two may not be true))LOL Covijek me nazvao neobrazovanom, ja išla otvoriti link i u najmanju ruku sam ocekivala Stephena Hawkinga... Bože svašta!
Ne drži ni ovaj strip baš vodu. Npr. Ajmo reci da je astronaut u sjeni osvijetljen od mjeseceve iluminacije. Pa dobro, ako ta iluminacija i jest tako jaka, na koju foru na fotkama postoji ikakva sjena? Kako iluminacija može osvjetliti astronauta ali ne i ono kraj njega što baca sjenu? Eto to mi je prvo palo na pamet dok sam citala ovaj strip. Dalje mi se nije ni dalo citati. Ali to nije razlog zbog kojeg mislim da ameri nisu bili na mjesecu, to je samo nešto što je meni dovelo u pitanje ovaj strip.
Jedini razlog zbog kojeg sumnjam da su ameri bili na mjesecu je ta što od onda nisu previše napredovali koliko bi bilo realno ocekivati u 40 godina. |
|
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
6221 Posts
Posted - 21/07/2010 : 18:12:46
|
Grofice, srce, astronaut je BIJEL, ono oko njega je vecinom crno pa je i ono osvjetljeno, ali i on baca sjenu. Da si procitala do kraja, možda bi dobila odgovor na to pitanje. Koliko god refleksija Mjeseca bila jaka, Sunce je jace, ili si ti koji put u ponoc izgorila???? A to što govoriš za napredak je ludikrozno - ljudi su poslali sonde izvan našeg suncevog sistema, snimili površinu Marsa i postavili najveci teleskop u cijelom suncevom sistemu, ne racunajuci svemirske stanice, stotine satelita koji su sada i privatni! Zašto da se vracaju na mjesec i rizikuju ljudske živote kada tamo nema nicega? |
Edited by - Emir Pasanovic on 21/07/2010 18:14:45 |
|
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
6221 Posts
Posted - 21/07/2010 : 18:20:01
|
quote: Originally posted by kitaric Tacno tako, samo hocu da kazem da je svega 5% ljudi koji su dovoljno potkovani znanjem da mogu da shvate to sto ti isti naucnici pricaju, ostali mogu samo da im veruju na rec, ili da provedu mnogo vremena uceci fiziku, matematiku i ostalo, a dotle im rec naucnika ima manju vrednost od reci "ljudi koji misle svojom glavom" koji snimaju navedene dokumentarce i pisu trecerazredne knjige o teorijama zavere ;)
Pa je onda lakše vjerovati ljudima koji ne daju nikakve dokaze nego iznose paušalne ocjene bez da su sami provjerili ili uradili ono o cemu govore (ne govorim sada toliko o slijetanju na mjesec nego o drugim teorijama zavjere)? Znam, jasno mi je da vecina ljudi tako razmišlja, ali oni barem na ovom forumu imaju pristup internetu pa mogu potražiti odgovor na ono što ih buni, alternativno i što je najbitnije TACNO tumacenje necega. To je sve što tražim. Ja sam strip linkao upravo zato što je TAKO lako prenijeti informacije koje procitaš s raznih strana, sortirati ih u svojoj glavi i cak napraviti strip. Hawking nije budala da se bavi teoreticarima idijotarija koje nazivaju zavjerama, on se bavi pravim teoretisanjima o postanku svemira i svega ostalog. Ali zato Cunningham to uradi i nije mu glupo sve posložiti da i najveca budala može shvatiti koliko je u krivu. |
Edited by - Emir Pasanovic on 21/07/2010 18:21:59 |
|
|
Elderane84
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 21/07/2010 : 18:52:37
|
Jednostavno je, na Mjesecu nema niceg za sta vrijedi vise rizikovati. Slijetanje na Mjesec je bilo samo dokazivanje nadmoci, i nista vise. Samo malo izguglajte cime se danas bave Astrofizika i Astronomija, i dokle se danas daleko otislo, pa ce vam biti potpuno jasno zasto su nove misije na Mjesec potpuno nebitne.
|
|
|
Topic |
|