Author |
Topic |
|
masni
Senior Member
Serbia
2240 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 15/08/2010 : 17:08:27
|
ima li ko strucan za racunare, jer je moj doziveo kolaps i ne znam sta mu je. Imao sam nekih problema sa Os pa sam reinstalirao Windows xp servis pack 2 Racunar mi nije mogao da udje u Windovs vec je zacrnjivao ekran ,a u nekim prilika ma ga zamucivao. nekako u plavkasot isperkidano. Uspeo sam da udjem u windovs preko safe moda , onda sam probao svasta (amater sam a svasta znaci da klikam po control panelu i vidim da li je sve nstalirano na komp,,, mis, ekran , cd , hard) i restartovao opet isto. onda sam opet usao u safe mod i u sistem tools i (preuredim c particiju sabije) ne znam kako se pise na engleskom jer sam u internet kafeu. Restartujem sistem se digne normalno , ali kad sam mu ubacio kabal od interneta momentalno se ekran zacrnio.
Zna li neko leka mom kompu da ga probam spasiti. usput da napomenem da je to stari krs na 1.7 ,ali boljeg nemam. Ima li neki programcic koji mogu da instaliram i pustim u safemodu da otkrije sta ne valja? ili tako nesto slicno? Ja sam amater za ranunare, znam da instaliram i pokvarim komp ali ne znam da opravim. Da li je moguce da se kom pokvario zato sto sam ga ugasio na dugme za zadnje strane kucista a ne na dugmetu na prednjoj strani.???
pomagajte ljudi, ne zelim da nosim komp u servis jer mislim da ce me odrati zakomp koji i ne vredi neke pare. a ako ga sam ne uspem opraviti nosicu ga na servis
|
Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens |
|
culfis
Advanced Member
6738 Posts
Member since 01/12/2006 |
|
masni
Senior Member
Serbia
2240 Posts
|
dnevni boravak
Senior Member
Croatia
1033 Posts
Member since 26/07/2008 |
Posted - 16/08/2010 : 12:11:28
|
Pokušaj svakako sa chkdsk, stavio sam dole u primjer C: jer pretpostavljam da je na njemu WinXP. Ideš u My computer => desnim klikom na C: => Tools, Error checking => Check now, stavi kvacice na obe kucice i cekaj , ako nisi dugo pokretao chkdsk može potrajati dok se završi pregled.
Imaš tu naširoko objašnjeno: http://www.updatexp.com/windows-xp-chkdsk.html
A usput pokreni i disk cleanup i bar pobriši Temporary files. |
I'm working on a dream Though sometimes it feels so far away I'm working on a dream And I know it will be mine someday...... |
Edited by - dnevni boravak on 16/08/2010 12:14:40 |
|
|
masni
Senior Member
Serbia
2240 Posts
|
|
Topic |
|