forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Zemlja, ravna ploca?
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6221 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 25/07/2010 : 23:12:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message
Zemlja je stara blizu 4,6 milijardi godina (mada neki sada tvrde da je i do 6 milijardi, milion godina gore-dole), uslovi za život postoje nekih 3,8 milijardi godina.
Izvini, ali takve izjave da je nešto 'teško' su davali do prije 500 godina za cinjenicu da je Zemlja sfericna. Pa su ih naucnici i istraživaci opovrgli. Sada isti ti tvrde ovo što ja govorim, ali im vjernici ne vjeruju, svim dokazima usprkos. Shvaticeš onda zašto se nikako ne mogu složiti sa vjernicima.
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 26/07/2010 : 02:03:53  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message
quote:
Originally posted by anto

A verujete li vi da je covek nastao od majmuna ?

Citiracu onog ludog Ali G-ja."Gospodine hocete da kazete da je moja baba bila majmun?"Ili ovo:"Znaci da ce danasnji majmuni za nekoliko hiljada godina postati ljudi".
Ja licno ne verujem,to oko evolucije je sve samo teorija i pretpostavka.Realno naucnici ne mogu u nekim slucajevima da dokuce sta je bilo pre 100 godina a kamoli da je nesto bilo pre milijardu ili milion.Kad vidim one emisije o dinosaurusima gde ih naprave onako animirane i nacrtane,pa sta su jeli,kako su jeli,kako su se kretali i sta te ja znam,sve mi to deluje smesno.
A sto se tice samog nastanka zivota uopste,evo sto ne uzmu kamen i prasinu i naprave zivot.Mislim pre bi verovao u teoriju da je neki zivot pao na zemlju iz svemira nego da je nastao tek tako.

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9616 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 26/07/2010 : 09:36:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
ajte vise ne lupetajte kojesta

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 26/07/2010 : 11:22:36  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message
quote:
Originally posted by Lord Vader89

ajte vise ne lupetajte kojesta

Ma sve je svetska zavera,ne verujem u nista dok ne vidim

Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2535 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 26/07/2010 : 12:25:20  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message
quote:

A verujete li vi da je covek nastao od majmuna ?

Ma nije pradjed majmun niti toliki problem, nego oni raniji .. sve nekakvi štakori, gušteri, žabe

Inace završio sam faks na smjeru biokemija, koja se smjestila baš na granici živog i neživog. Jedna moja kolegica koja je ostala na institutu, radila je u grupi, koja se bavi baš time - kako iz "žive" tvari - biološki aktivnog encima, napraviti "nežive" kristale (za odredivanje 3D strukture)

Stara Huta za 36 minuta
Go to Top of Page

Caleb
Advanced Member

Greece
16386 Posts

Member since 01/07/2008

Posted - 26/07/2010 : 12:35:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caleb's Homepage  Send Caleb a Private Message
quote:
Originally posted by okiboki

Ja licno ne verujem,to oko evolucije je sve samo teorija i pretpostavka.Realno naucnici ne mogu u nekim slucajevima da dokuce sta je bilo pre 100 godina a kamoli da je nesto bilo pre milijardu ili milion.Kad vidim one emisije o dinosaurusima gde ih naprave onako animirane i nacrtane,pa sta su jeli,kako su jeli,kako su se kretali i sta te ja znam,sve mi to deluje smesno.
A sto se tice samog nastanka zivota uopste,evo sto ne uzmu kamen i prasinu i naprave zivot.Mislim pre bi verovao u teoriju da je neki zivot pao na zemlju iz svemira nego da je nastao tek tako.

Nema tu sta da se veruje ili ne. Evolucija je toliko ocigledna i jos vise logicna. Kada vidis kako su neke vrste izgledale ranije, a kako te iste vrste izgledaju danas, nema govora da evolucija nije tacna. Da ne palamudim mnogo, pogledaj ovo:

http://rapidshare.com/files/383324251/Charles_Darwin_i_stablo__ivota.part1.rar
http://rapidshare.com/files/383344434/Charles_Darwin_i_stablo__ivota.part2.rar
http://rapidshare.com/files/383365616/Charles_Darwin_i_stablo__ivota.part3.rar
http://rapidshare.com/files/383376776/Charles_Darwin_i_stablo__ivota.part4.rar

Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic
https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13456 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 26/07/2010 : 12:44:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message
Jedno pitanje za ove kojima je to glupost. Ako ne verujete u evoluciju, kako smo mi ljudi onda nastali?
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 26/07/2010 : 14:08:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message
Stvarno je nevjerovatno da u današnje vrijeme mnogi i dalje ne vjeruju u evoluciju. Životinje se neprekidno prilagodjavaju novonastalim uslovima životne sredine kako bi imale vece izglede za preživljavanje, i to je toliko ocigledno i lako dokazivo jer se dešava pred našim ocima. OK, mogu da shvatim da ima onih koji vjeruju da je iskra života nastala "božanskom intervencijom", ali da ne vjeruju u nešto što se dešava pred našim ocima i za šta ima milion dokaza, e to je vec besmisleno.
Evo vam samo jedan skorašnji primjer ljudske evolucije. Do prije 100 godina, ljudi su se razvijali do svoje pune snage nekih 24-25 godina. Danas, najveci broj ljudi dostigne 95% fizickog razvoja sa 16-18 godina. Da li je tome razlog redovna i kvalitetnija ishrana, ili elektromagnetno zracenje ili ko zna šta drugo, niko sa sigurnošcu ne zna, ali je nepobitna cinjenica da se vrijeme koje je potrebno za razvoj covjeka, od bebe do odrasle individue, u samo 100 godina smanjilo drasticno. Pa sad vi vidite šta je moguce da se desi za stotine miliona godina

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...
Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 26/07/2010 : 14:42:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message
quote:

Nema tu sta da se veruje ili ne. Evolucija je toliko ocigledna i jos vise logicna. Kada vidis kako su neke vrste izgledale ranije, a kako te iste vrste izgledaju danas, nema govora da evolucija nije tacna. Da ne palamudim mnogo, pogledaj ovo:

Cuj, cinjenica da je zemlja ravna ploca bila je toliko ocigledna i logicna za predrenesansni puk pa to nista nije vrijedilo...

Evolucija, tj. evolucionizam je trenutno najbolji model (barem koliko ja znam) da se racionalno objasni zivot na zemlji...ne nastanak istoga, vec njegov razvoj...dok netko ne smisli bolji ili korisniji model (a to "Bog je tako htio" sigurno nije) vecina racionalista, i opcenito ljudi drzat ce se toga...to doduse nista ne govori o istinitosti evolucijskog modela ali to ionako nije sad bitno...

Problem nastaje kad se evolucionisticke ideje primjenjuju na sociologiju i politiku...no ni tu nije problem s evolucijom vec ko i obicno s ljudima...na isti nacin ko sto ortodoksni evolucionisti ne mogu prihvatiti da evolucijski principi nisu jedini moguci model tako i ortodoksni vjernici ne mogu shvatiti da ideja evolucije ne ponistava Boga vec samo "svete tekstove"...i tako se svi skupa koljemo

http://matanovogumno.blogspot.com
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21081 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 26/07/2010 : 15:20:37  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message
quote:
Originally posted by Imrahil

Jedno pitanje za ove kojima je to glupost. Ako ne verujete u evoluciju, kako smo mi ljudi onda nastali?

E da mi te je upoznati, da vidim od cega si ti nastao !

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 26/07/2010 : 15:40:53  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message
Nije da ne verujem u evoluciju,tj da se ljudi i zivotinje menjaju i prilagodjavaju,ali ne mogu da poverujem u pricu da smo mi svi nastali od nekakve amebe ili paramecijuma.Ko to moze sa sigurnoscu tvrditi?Kao sto sam vec rekao to su sve samo pretpostavke i kao sto kaze mali mate to je najlogicnije naucno objasnjenje dok neko ne smisli bolje.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47132 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 26/07/2010 : 16:07:27  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47132 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 26/07/2010 : 16:17:14  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
4600 Ma The planet Earth forms from the accretion disc revolving around the young Sun.
4500 Ma According to one plausible theory, the planet Earth and the planet Theia collide, sending countless moonlets into orbit around the young Earth. These moonlets eventually coalesce to form the Moon.[1] The gravitational pull of the new Moon stabilises the Earth's fluctuating axis of rotation and sets up the conditions in which life formed.
4100 Ma The surface of the Earth cools enough for the crust to solidify. The atmosphere and the oceans form.PAH infall, and Iron-Sulfide synthesis along deep ocean platelet boundaries, may have led to the RNA world of competing organic compounds.
Between 4500 and 3500 Ma The earliest life appears, possibly derived from self-reproducing RNA molecules. The replication of these organisms requires resources like energy, space, and smaller building blocks, which soon become limited, resulting in competition, with natural selection favouring those molecules which are more efficient at replication. DNA molecules then take over as the main replicators and these archaic genomes soon develop inside enclosing membranes which provide a stable physical and chemical environment conducive to their replication: proto-cells.
3900 Ma Late Heavy Bombardment: peak rate of impact events upon the inner planets by meteors. This constant disturbance may have obliterated any life that had evolved to that point, or possibly not, as some early microbes could have survived in hydrothermal vents below the Earth's surface;[9] or life might have been transported to Earth by a meteor.[10]
Somewhere between 3900 - 2500 Ma Cells resembling prokaryotes appear.[11] These first organisms are chemoautotrophs: they use carbon dioxide as a carbon source and oxidize inorganic materials to extract energy. Later, prokaryotes evolve glycolysis, a set of chemical reactions that free the energy of organic molecules such as glucose and store it in the chemical bonds of ATP. Glycolysis (and ATP) continue to be used in almost all organisms, unchanged, to this day.

Archean Eon
3800 Ma – 2500 Ma

Date Event
3500 Ma Lifetime of the last universal ancestor; the split between bacteria and archaea occurs.
Bacteria develop primitive forms of photosynthesis which at first do not produce oxygen. These organisms generate ATP by exploiting a proton gradient, a mechanism still used in virtually all organisms.

3000 Ma Photosynthesizing cyanobacteria evolve; they use water as a reducing agent, thereby producing oxygen as waste product. The oxygen initially oxidizes dissolved iron in the oceans, creating iron ore. The oxygen concentration in the atmosphere subsequently rises, acting as a poison for many bacteria. The moon is still very close to the earth and causes tides 1,000 feet (305 m) high. The earth is continually wracked by hurricane force winds. These extreme mixing influences are thought to stimulate evolutionary processes.

Proterozoic Eon
2500 Ma – 542 Ma

By 1850 Ma Eukaryotic cells appear. Eukaryotes contain membrane-bound organelles with diverse functions, probably derived from prokaryotes engulfing each other via phagocytosis. (See Endosymbiosis)
By 1200 Ma Sexual reproduction first appears, increasing the rate of evolution.
1200 Ma Simple multicellular organisms evolve, mostly consisting of cell colonies of limited complexity.
850–630 Ma A global glaciation may have occurred.Opinion is divided on whether it increased or decreased biodiversity or the rate of evolution.
580–542 Ma The Ediacaran biota represent the first large, complex multicellular organisms - although their affinities remain a subject of debate.[27]
580–500 Ma Most modern phyla of animals begin to appear in the fossil record during the Cambrian explosion.
580–540 Ma The accumulation of atmospheric oxygen allows the formation of an ozone layer. This blocks ultraviolet radiation, permitting the colonisation of the land.[30]
560 Ma Earliest fungi

Phanerozoic Eon
542 Ma – present

The Phanerozoic Eon, literally the "period of well-displayed life", marks the appearance in the fossil record of abundant, shell-forming and/or trace-making organisms. It is subdivided into three eras, the Paleozoic, Mesozoic and Cenozoic, which are divided by major mass extinctions.

Paleozoic Era
542 Ma – 251.0 Ma

535 Ma Major diversification of living things in the oceans: chordates, arthropods (e.g. trilobites, crustaceans), echinoderms, mollusks, brachiopods, foraminifers and radiolarians, etc.
530 Ma The first known footprints on land date to 530 Ma, indicating that early animal explorations may have predated the development of terrestrial plants.
525 Ma Earliest graptolites.
510 Ma First cephalopods (Nautiloids) and chitons.
505 Ma Fossilization of the Burgess Shale.
485 Ma First vertebrates with true bones (jawless fishes).
450 Ma Land arthropod burrows (millipedes) appear, along with the first complete conodonts and echinoids.
440 Ma First agnathan fishes: Heterostraci, Galeaspida, and Pituriaspida.
434 Ma The first primitive plants move onto land,having evolved from green algae living along the edges of lakes. They are accompanied by fungi, which may have aided the colonisation of land through symbiosis.
420 Ma Earliest ray-finned fishes, trigonotarbid arachnids, and land scorpions.
410 Ma First signs of teeth in fish. Earliest nautiid nautiloids, lycophytes, and trimerophytes.
395 Ma First lichens, stoneworts. Earliest harvestman, mites, hexapods (springtails), and ammonoids.
363 Ma By the start of the Carboniferous Period, the Earth begins to be recognisable. Insects roamed the land and would soon take to the skies; sharks swam the oceans as top predators,[34] and vegetation covered the land, with seed-bearing plants and forests soon to flourish.
Four-limbed tetrapods gradually gain adaptations which will help them occupy a terrestrial life-habit.

360 Ma First crabs and ferns. Land flora dominated by seed ferns.
350 Ma First large sharks, ratfishes, and hagfish.
340 Ma Diversification of amphibians.
330 Ma First amniote vertebrates (Paleothyris).
305 Ma Earliest diapsid reptiles (e.g. Petrolacosaurus).
280 Ma Earliest beetles, seed plants and conifers diversify while lepidodendrids and sphenopsids decrease. Terrestrial temnospondyl amphibians and pelycosaurs (e.g. Dimetrodon) diversify in species.
251.4 Ma The Permian-Triassic extinction event eliminates over 90-95% of marine species. Terrestrial organisms were not as seriously affected as the marine biota. This "clearing of the slate" may have led to an ensuing diversification, but life on land took 30M years to completely recover.

Mesozoic Era

From 251.4 Ma The Mesozoic Marine Revolution begins: increasingly well-adapted and diverse predators pressurise sessile marine groups; the "balance of power" in the oceans shifts dramatically as some groups of prey adapt more rapidly and effectively than others.
245 Ma Earliest ichthyosaurs.
240 Ma Increase in diversity of gomphodont cynodonts and rhynchosaurs.
225 Ma Earliest dinosaurs (prosauropods), first cardiid bivalves, diversity in cycads, bennettitaleans, and conifers. First teleost fishes.
215 Ma First mammals (e.g. Eozostrodon), minor vertebrate extinctions occur
220 Ma
Eoraptor, among the earliest dinosaurs, appeared in the fossil record 230 million years ago.Gymnosperm forests dominate the land; herbivores grow to huge sizes in order to accommodate the large guts necessary to digest the nutrient-poor plants.[citation needed], first flies and turtles (Odontochelys). First Coelophysoid dinosaurs

200 Ma The first accepted evidence for viruses (at least, the group Geminiviridae) exists.[36] Viruses are still poorly understood and may have arisen before "life" itself, or may be a more recent phenomenon.
Major extinctions in terrestrial vertebrates and large amphibians. Earliest examples of Ankylosaurian dinosaurs

195 Ma First pterosaurs with specialized feeding (Dorygnathus). First sauropod dinosaurs. Diversification in small, ornithischian dinosaurs: heterodontosaurids, fabrosaurids, and scelidosaurids.
190 Ma Pliosaurs appear in the fossil record. First lepidopteran insects (Archaeolepis), hermit crabs, modern starfish, irregular echinoids, corbulid bivalves, and tubulipore bryozoans. Extensive development of sponge reefs.
176 Ma First members of the Stegosauria group of dinosaurs
170 Ma Earliest salamanders, newts, cryptoclidid & elasmosaurid plesiosaurs, and cladotherian mammals. Cynodonts become extinct while sauropod dinosaurs diversify.
165 Ma First rays and glycymeridid bivalves.
161 Ma Ceratopsian dinosaurs appear in the fossil record (Yinlong)
155 Ma First blood-sucking insects (ceratopogonids), rudist bivalves, and cheilosome bryozoans. Archaeopteryx, a possible ancestor to the birds, appears in the fossil record, along with triconodontid and symmetrodont mammals. Diversity in stegosaurian and theropod dinosaurs.
130 Ma The rise of the Angiosperms: These flowering plants boast structures that attract insects and other animals to spread pollen. This innovation causes a major burst of animal evolution through co-evolution. First freshwater pelomedusid turtles.
115 Ma First monotreme mammals.
110 Ma First hesperornithes, toothed diving birds. Earliest limopsid, verticordiid, and thyasirid bivalves.
106 Ma Spinosaurus, the largest theropod dinosaur, appears in the fossil record.
100 Ma Earliest bees.
90 Ma Extinction of ichthyosaurs. Earliest snakes and nuculanid bivalves. Large diversification in angiosperms: magnoliids, rosids, hamamelidids, monocots, and ginger. Earliest examples of ticks.
80 Ma First ants and termites.
70 Ma Multituberculate mammals increase in diversity. First yoldiid bivalves.
68 Ma Tyrannosaurus, the largest terrestrial predator of North America appears in the fossil record. First species of Triceratops.

Cenozoic Era
65.5 Ma – present

Date Event
65.5 Ma The Cretaceous–Tertiary extinction event eradicates about half of all animal species, including mosasaurs, pterosaurs, plesiosaurs, ammonites, belemnites, rudist and inoceramid bivalves, most planktic foraminifers, and all of the dinosaurs excluding their descendants the birds
From 65 Ma Rapid dominance of conifers and ginkgos in high latitudes, along with mammals becoming the dominant species. First psammobiid bivalves. Rapid diversification in ants.
63 Ma Evolution of the creodonts, an important group of carnivorous mammals.
60 Ma Diversification of large, flightless birds. Earliest true primates, along with the first semelid bivalves, edentates, carnivorous and lipotyphlan mammals, and owls. The ancestors of the carnivorous mammals (miacids) were alive.
56 Ma Gastornis, a large, flightless bird appears in the fossil record, becoming an apex predator at the time.
55 Ma Modern bird groups diversify (first song birds, parrots, loons, swifts, woodpeckers), first whale (Himalayacetus), earliest rodents, lagomorphs, armadillos, appearance of sirenians, proboscideans, perissodactyl and artiodactyl mammals in the fossil record. Angiosperms diversify. The ancestor (according to theory) of the species in Carcharodon, the early mako shark Isurus hastalis, is alive.
52 Ma First bats appear (Onychonycteris).
50 Ma Peak diversity of dinoflagellates and nanofossils, increase in diversity of anomalodesmatan and heteroconch bivalves, brontotheres, tapirs, rhinoceroses, and camels appear in the fossil record, diversification of primates.
40 Ma Modern type butterflies and moths appear. Extinction of Gastornis. Basilosaurus, one of the first of the giant whales, appeared in the fossil record.
37 Ma First Nimravid carnivores ("False Saber-toothed Cats") - these species are unrelated to modern-type felines
35 Ma Grasses evolve from among the angiosperms; grasslands begin to expand. Slight increase in diversity of cold-tolerant ostracods and foraminifers, along with major extinctions of gastropods, reptiles, and amphibians. Many modern mammal groups begin to appear: first glyptodonts, ground sloths, dogs, peccaries, and the first eagles and hawks. Diversity in toothed and baleen whales.
33 Ma Evolution of the thylacinid marsupials (Badjcinus).
30 Ma First balanids and eucalypts, extinction of embrithopod and brontothere mammals, earliest pigs and cats.
28 Ma Paraceratherium appears in the fossil record, the largest terrestrial mammal that ever lived.
25 Ma First deer.
20 Ma First giraffes and giant anteaters, increase in bird diversity.
15 Ma Mammut appears in the fossil record, first bovids and kangaroos, diversity in Australian megafauna.
10 Ma Grasslands and savannas are established, diversity in insects, especially ants and termites, horses increase in body size and develop high-crowned teeth, major diversification in grassland mammals and snakes.
6.5 Ma First hominin (Sahelanthropus).
6 Ma Australopithecines diversify (Orrorin, Ardipithecus)
5 Ma First tree sloths and hippopotami, diversification of grazing herbivores, large carnivorous mammals, burrowing rodents, kangaroos, birds, and small carnivores, vultures increase in size, decrease in the number of perissodactyl mammals. Extinction of Nimravid carnivores
4.8 Ma Mammoths appear in the fossil record.
4 Ma Evolution of Australopithecus, Stupendemys appears in the fossil record as the largest freshwater turtle.
3 Ma The Great American Interchange, where various land and freshwater faunas migrated between North and South America. Armadillos, opossums, hummingbirds, and vampire bats traveled to North America while horses, tapirs, saber-toothed cats, and deer entered South America. The first short-faced bears (Arctodus) appear.
2.7 Ma Evolution of Paranthropus
2.5 Ma The earliest species of Smilodon evolve
2 Ma First members of the genus Homo appear in the fossil record. Diversification of conifers in high latitudes. The eventual ancestor of cattle, Bos primigenius evolves in India
1.7 Ma Extinction of australopithecines.
1.2 Ma Evolution of Homo antecessor. The last members of Paranthropus die out.
600 ka Evolution of Homo heidelbergensis
350 ka Evolution of Neanderthals
300 ka Gigantopithecus, a giant relative of the orangutan dies out from Asia
200 ka Anatomically modern humans appear in Africa.[38][39][40] Around 50,000 years before present they start colonising the other continents, replacing the Neanderthals in Europe and other hominins in Asia.
40 ka The last of the giant monitor lizards (Megalania) die out
30 ka Extinction of Neanderthals
15 ka The last Woolly rhinoceros (Coelodonta) are believed to have gone extinct
11 ka The giant short-faced bears (Arctodus) vanish from North America, with the last Giant Ground Sloths dying out. All Equidae become extinct in North America
10 ka The Holocene Epoch starts 10,000[41] years ago after the Late Glacial Maximum. The last mainland species of Woolly mammoth (Mammuthus primigenius) die out, as does the last Smilodon species
6 ka Small populations of American Mastodon die off in places like Utah and Michigan
4500 ya The last members of a dwarf race of Woolly Mammoths vanish from Wrangel Island near Alaska
383 ya The last wild Aurochs die out
37 ya The Thylacine goes extinct in a Tasmanian zoo, the last member of the family Thylacinidae
Present day: The impact of humanity is felt in all corners of the globe and contributing to a dramatically rising extinction rate, estimated in 1995 to be 100 times the background rate

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu

Edited by - lwood on 26/07/2010 16:18:05
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 26/07/2010 : 18:02:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message
Ljudi, je li ovo stvarno zajebancija ili ovo ozbiljno?
Pa Okiboki, ne da se zna sta je bilo prije milion, vec prije 13 milijardi godina. Naravno, sve to ima neku svoju gresku u proracunu, ali npr. Veliki Prasak je dokazana teorija, Evolucija takodje, Opsta teorija relativnosti isto, Kvantna teorija radi, nema tu puno pametovanja. U teorije se nema sta vjerovati ili ne vjerovati, one se dokazu ili ne, sve ostalo je nebitna prica.
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 26/07/2010 : 18:05:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message
quote:

Meni je to verovanje isto smešno kao što neko veruje u to da je Zemlja ravna ploca.
Sama Darvinova teorija i to da je život nastao iz neživota mi je tako smešna, kao i ljudi koji u nju veruju.
A pretpostavljam da sam i ja smešan tim istim ljudima sa mojim ubedenjima.
I koliko god da sam diskutovao na ovu temu sa nekim ko ima opozitno mišlnjenje, nisam dobio ništa osim nerviranja i izgubljenog vremena.
I zato mislim da je najbolje da svako veruje u ono šta hoce i da se ne meša u tude mišljenje.

A kojim argumentima ti Teoriju Evolucije nazivas smijesnom? Ozbiljno, zanima me.
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 26/07/2010 : 19:46:18  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:

evo ti, ja danas, bio ceo dan u prirodnjackom muzeju u Becu, i posle onoga, ako si imalo razuman, ne mozes da ne verujes u evoluciju.

sve ti je lepo napisano, nacrtano, prikazano, slike, text, fosili, filmovi, animacije, figure, preparirane zivotinje i jos mnoooogo toga

Sigurno lijepo i uvjerljivo izgleda ta konstrukcija.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21081 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 27/07/2010 : 00:05:37  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message
quote:
Originally posted by Elderane84

quote:

Meni je to verovanje isto smešno kao što neko veruje u to da je Zemlja ravna ploca.
Sama Darvinova teorija i to da je život nastao iz neživota mi je tako smešna, kao i ljudi koji u nju veruju.
A pretpostavljam da sam i ja smešan tim istim ljudima sa mojim ubedenjima.
I koliko god da sam diskutovao na ovu temu sa nekim ko ima opozitno mišlnjenje, nisam dobio ništa osim nerviranja i izgubljenog vremena.
I zato mislim da je najbolje da svako veruje u ono šta hoce i da se ne meša u tude mišljenje.

A kojim argumentima ti Teoriju Evolucije nazivas smijesnom? Ozbiljno, zanima me.

Samo jedno pitanje pre nego što zapocnemo diskusiju - veruješ li ti u Boga ?
Ako ne veruješ, bolje da ovde završimo pricu.

Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6221 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 27/07/2010 : 00:32:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message
quote:
Originally posted by dsormaz1

Konstrukcija zasnovana na naucnim dokazima i istraživanjima, za razliku od filozofskih konstrukcija o postanku svijeta i vrsta sa malo ili nimalo utemeljenja u stvarnosti.
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 27/07/2010 : 00:35:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message
Egipcani nisu znali kakavo je to ogromno svetlece telo na nebu, pa su verovali da Ra plovi nebom u camcu i obasjava Zemlju.
Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6221 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 27/07/2010 : 00:56:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message
quote:
Originally posted by okiboki
Citiracu onog ludog Ali G-ja."Gospodine hocete da kazete da je moja baba bila majmun?"Ili ovo:"Znaci da ce danasnji majmuni za nekoliko hiljada godina postati ljudi".

Ne, to je pogrešno zakljucivanje ljudi koji ne znaju dovoljno o evoluciji. Prije više miliona godina postojala su mala bica iz kojih su nastali današnji majmuni. Iz jedne takve skupine su se razvili primati i ljudi. Nazvati te životinje majmunima je apsolutno pogrešno iz prostog razloga što današnji majmuni nisu postojali tada.
Da se vratim na vremenski period o kojem govorimo, da vam pokušam slikovito pojasniti: vi, tada, kada je živjela slikovito nazvana karika koja nedostaje, ne biste prepoznali niti jednu životinju koja je živjela paralelno s našim precima (osim kornjaca, aligatora i ajkula, koji se nisu znacajno mijenjali od tada, s tim što je i njihovih vrsta veliki broj izumro; eventualno bakterija ako biste imali mikroskop pri ruci). Mnoge vrste lice na one koje žive danas (manje su, vece, s više ili manje dlake ili perja, ali niti jedna nije ista kao što je danas) i one ce se razvijati da postanu ono što su danas, baš kao i mi.
quote:

Na srecu, naucnici mogu stvoriti jako realnu sliku onoga što je bilo prije više miliona godina, mnogo realniju od onoga što naši velebni ideolozi mogu ustanoviti o onome što se desilo prije samo 15 godina. Simplificiranja kao što su animirani filmovi o dinosaurusima su djelo producenata i režisera, i služe samo da se ljudi pozanimaju za nauku.
quote:

Kao što sam rekao iznad, pitanje nastanka života je pitanje nastanka aminokiselina. Opet ljudi ne mogu shvatiti kakva je zemlja bila prije 3,8 milijardi godina - atmosfera nije uopšte mogla održavati bilo kakav život koji zamišljamo danas, bila je gotovo iskljucivo prekrivena vodom odnosno raznoraznim smjesama koje su se konstantno dopunjavale ogromnim padavinama, koju su bombardirali gromovi i munje i vjerovatno gomile svemirskog smeca jer je i naš suncev sistem tada još bio (relativno) mlad.
I unutar te stihije pokreta, miješanja, spajanja i razdvajanja, pretpostavlja se u mirnim džepovima oko podzemnih izvora lave, postoji realna mogucnost da su se mogle stvoriti malo cvršce opne vode unutar kojih je došlo do miješanja aminokiselina u RNK pa onda i DNK, koje su pocele primati i prenositi informacije. U tom relativno mirnom okruženju, sa dovoljno stabilnim izvorom energije, mogle su se razvijati i razmnožavati, barem do prvog istrebljenja.
Još nešto: bez nekih ostataka kao što su kosti i nasljednici, ova bica možemo samo nagadati da su najviše podsjecala na nešto iz prica HP Lovecrafta. Za njih je kisik otpad, za mnoge otrov od kojeg bježe. Nemaju nikakve potrebe za njim, tako da nešto što uzimamo danas zdravo za gotovo (kao npr. fotosinteza) jednostavno nema prostora da se razvije. A kamoli kopnena biljka ili životinja - prvo, nemaju kopna na kojem da žive, a drugo, atmosfera ne može da podrži njihov život. Do toga ce doci više od milijardu godina kasnije.
Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6221 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 27/07/2010 : 01:06:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message
quote:

Pa tu i nema neke diskusije - parafrazirajuci Jossa Whedona, religiozni ljudi vjeruju u nešto svim dokazima za suprotno usprkos, dok ljudi razuma, naucnici, traže dokaze za nešto prije nego što pristanu da vjeruju da je to istina.
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 27/07/2010 : 02:11:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
quote:
Originally posted by Emir Pasanovic

quote:

Pa tu i nema neke diskusije - parafrazirajuci Jossa Whedona, religiozni ljudi vjeruju u nešto svim dokazima za suprotno usprkos, dok ljudi razuma, naucnici, traže dokaze za nešto prije nego što pristanu da vjeruju da je to istina.

zapravo ja vjerujem u jedno i drugo
a vjerujem da mnogi znanstvenici imaju slicno mišljenje kao i ja
evolucija je jednostavno potaknuta od Boga
nekom svemogucem nije problem napraviti situaciju da se nešto takvo kao što emir opisuje par postova iznad dogodi samo od sebem tj. nevjernicima naizgled slucajno
Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6221 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 27/07/2010 : 02:25:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message
quote:
Originally posted by supermark
zapravo ja vjerujem u jedno i drugo

Nisam rekao da jedno iskljucuje drugo u potpunosti, štaviše, filozofija nauke pokušava koristiti akumulirano znanje covjecanstva u (privremenom) popunjavanju praznina koje nauka sama za sebe neminovno ima. Jedno je tvrditi da bog ima drukcije poimanje vremena od nas, pa ono što je njemu trebalo 6 dana da napravi mi percipiramo i osjetimo kao 6 milijardi godina. Ali tvrditi da je bog stvorio Zemlju prije 6000 naših godina je ludikrozno.
Na žalost, postoje fundamentalisti s jedne odnosno druge strane koji, ugroženi drugacijim mišljenjima od svog, iskaljuju bijes nad tim što neko tvrdi da oni nisu apsolutno u pravu destruktivizmom i pljuvanjem svakoga ko nije njihov istomišljenik. Što je nedopustivo s oba aspekta: naucni pogled na svijet iziskuje neistomišljenike i pitanja bez odgovora da bi se došlo do istine; a religija kao, u suštini, vid politickog djelovanja i navodenja društvenog razvoja, ne može ocekivati napredak društva u kojem postoje dogme u koje se ne sumnja i koje se ne obara.

Edited by - Emir Pasanovic on 27/07/2010 02:27:40
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9616 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 27/07/2010 : 09:07:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
quote:

quote:

evo ti, ja danas, bio ceo dan u prirodnjackom muzeju u Becu, i posle onoga, ako si imalo razuman, ne mozes da ne verujes u evoluciju.

sve ti je lepo napisano, nacrtano, prikazano, slike, text, fosili, filmovi, animacije, figure, preparirane zivotinje i jos mnoooogo toga

skoro pa sam poverovao

jbt ljudi, evo, uvlacite religiju u celu tu pricu, da je veliki beli bradonja stvorio zemlju, sisao na zemlju, izvajao nas, i pustio da radimo sta hocemo.

bre....
nauka i religija se po mom misljenju savrseno slazu (hriscanstvo barem, to je moja religija, pa je "najbolje" poznajem).

ipak, svi smo mi postali od praha zemaljskog....

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21081 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 27/07/2010 : 10:41:49  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message
quote:

quote:

quote:

skoro pa sam poverovao

jbt ljudi, evo, uvlacite religiju u celu tu pricu, da je veliki beli bradonja stvorio zemlju, sisao na zemlju, izvajao nas, i pustio da radimo sta hocemo.

bre....
nauka i religija se po mom misljenju savrseno slazu (hriscanstvo barem, to je moja religija, pa je "najbolje" poznajem).

ipak, svi smo mi postali od praha zemaljskog....

Nauka i religija se savršeno slažu, ali teorija evolucija i hrišcanstvo baš i ne

Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.21 seconds. Snitz Forums 2000