forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 iPhone 4
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

sawitch
Advanced Member

Serbia
40251 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 21/07/2010 : 15:15:10  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Izasla poslednja verzija iPhonea i ja sam odlepio... Znacajno je poboljsan u odnosu na ostale modele, blago promenjen izgled sa metalnim bokovima, staklo koje se stavlja na helikoptere, znaci ne moze se izgrebati, procesor brzi, kamera 5 MPx sa blicem, jos jedna kamerica na prednjojs strani za video pozive.. E sada je to telefoncina... Imam iPhone 3G i prezadovoljan sam, mogu samo naslutiti kakva ce ovo masina da bude...

Ima jos i ziroskop, multitac, retina displej... Ma ima sve...

Imam par pitanja za forumase:

- Ima li ko iskustva vec sa ovim?
- Koliko kosta u Americi i ima li se kod nas negde kupiti, i koliko bi kostao?
- Da li je odradjen Jailbreak za njega, kao i unlock?

http://www.apple.com/iphone/design/

Patricia hic mea totus mundus est

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 21/07/2010 : 16:01:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message
Ja kupio iPhone 4 proslog Cetvrtka. Savrsena masina, puno bolji nego 3G i 3 GS. Odlicna photo i video camera. Ovdje u Americi se moze kupit sa AT & T planom, ali nije jos 'unlocked' zato sto ga hakeri jos uvijek nisu skontali. Mozda jos jedno mjesec dana, pa ce ga bit svugdje. Ovdje kosta $199 za 16GB, a $299 za 32GB, oba samo sa dvogodisnjim planom sa AT & T. Za mene je ovo najbolji 'smart phone' koji je dosad izaso, vidicemo sta ce Apple izmislit za ljeto 2011
K

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 21/07/2010 : 16:20:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
ali cuo sam da ima dosta pritužbi u vezi tog novog modela
pogotovo što se tice veze koja se neobjašnjivo gubi
te zbog toga što se na ekranu krivo pokazuju "crtice" koje oznacuju jacinu signala
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40251 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 21/07/2010 : 16:27:58  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
quote:
Originally posted by acestroke
Ovdje kosta $199 za 16GB, a $299 za 32GB, oba samo sa dvogodisnjim planom sa AT & T.

To te veze dvogodisnji ugovor za nekog operatera??? Koliko je solo telefon bez te obaveze???

Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 21/07/2010 : 16:39:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message
Bez obaveze je stvarno skup. Ja bi reko da je oko 600 ili 700 dolara bez kontrakta. Mozes da pogledas cijene na Amazon.com, mislim da oni prodaju bez kontrakta iPhonove

Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 21/07/2010 : 16:46:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message
Moja greska - Amazon jos uvijek ne prodaje novi iPhone 4, ali sad sam procito da se moze kupit bez obaveze direktno preko Apple website. Cijena je $599 za 16GB, $699 za 32GB iPhone 4.

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40251 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 21/07/2010 : 17:36:38  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Au.. Mnogo... A ima li nekih sema tamo da se uzme preko tih sto vec placaju pretplatu??? Mozes li nesto da mi iskopas???

Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 21/07/2010 : 18:30:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message
Zeeeeeev.
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 21/07/2010 : 20:35:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message
ja ga imao u ruci zajedno sa Iphoneom 3. Donio ga frend iz Engleske, cekao je prvi dan u redu par sati i nije ga uspio kupiti. Drugi dan je ponovno došao u ducan i uvjeren da su rasprodani iz fore pitao imate li Iphone 4, a prodavac mu kaže naravno!

Izgleda jako lijepo, tanji je u odnosu na prošli, ekran izgleda mocno. Samo mislim da je HTC Desire bolji. Ja razmišljam o tom telefonu...
Go to Top of Page

no1
Senior Member

Croatia
1322 Posts

Member since 16/06/2005

Posted - 21/07/2010 : 22:45:47  Show Profile Show Extended Profile  Send no1 a Private Message
Mislim da u Hrvatsku dolazi u 9mjesecu,JOŠ MALO,JOŠ MALO!!
Go to Top of Page

no1
Senior Member

Croatia
1322 Posts

Member since 16/06/2005

Posted - 21/07/2010 : 22:53:51  Show Profile Show Extended Profile  Send no1 a Private Message
quote:

Ja kupio iPhone 4 proslog Cetvrtka. Savrsena masina, puno bolji nego 3G i 3 GS. Odlicna photo i video camera. Ovdje u Americi se moze kupit sa AT & T planom, ali nije jos 'unlocked' zato sto ga hakeri jos uvijek nisu skontali. Mozda jos jedno mjesec dana, pa ce ga bit svugdje. Ovdje kosta $199 za 16GB, a $299 za 32GB, oba samo sa dvogodisnjim planom sa AT & T. Za mene je ovo najbolji 'smart phone' koji je dosad izaso, vidicemo sta ce Apple izmislit za ljeto 2011
K

Pa daj me nemoj zajebavat,ja tek sad skužio ko si!
Mi se tri mjeseca dopisivali na Engleskom,još mi cudno šta tip iz Americe oce Mister Noa al kontam ima nas svakakih.
Pa šta bi? Šta se nejavi?
Ja još nevjerujem!!
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 22/07/2010 : 00:20:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message
quote:
Originally posted by sawitch

Au.. Mnogo... A ima li nekih sema tamo da se uzme preko tih sto vec placaju pretplatu??? Mozes li nesto da mi iskopas???

Ne vjerujem. Svaki iPhone 4 koji se kupi za diskount (200 ili 300 dolara) mora da ima kredit karticu tipa koji ce ga upotrijebit, i more da potpise ugovor za 2 godine. Mjesecni racuni za ovakav telefon nisu bas jeftini - najmanji je oko $70, a ja znam ljude koji placaju preko $150 mjesecno za 2000 minuta, i unlimited text messages. Stvarno mislim da je jedini nacin da sacekas da izadje kod vas, ili da kupis onaj bez kontrakta (za 600 ili 700 dolara), ali to je bas preskupo... bolje da sacekas

Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 22/07/2010 : 00:23:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message
quote:
Originally posted by dcopic

ja ga imao u ruci zajedno sa Iphoneom 3. Donio ga frend iz Engleske, cekao je prvi dan u redu par sati i nije ga uspio kupiti. Drugi dan je ponovno došao u ducan i uvjeren da su rasprodani iz fore pitao imate li Iphone 4, a prodavac mu kaže naravno!

Izgleda jako lijepo, tanji je u odnosu na prošli, ekran izgleda mocno. Samo mislim da je HTC Desire bolji. Ja razmišljam o tom telefonu...

Ovo stvarno ne vjerujem. Probo sam svaki 'smart phone' ovdje u Americi, i mogu ti iskreno reci da je iPhone 4 najbolji mobitel ikad (do sada, makar, ili dok Apple ne izmisli nesto bolje). Ono sto je sawitch reko odozgo je sve istina, ali je sto puta bolje kad ga imas u ruci, i kad vidis sta sve moze da radi... plus, to je produkt Apple, i kao njihovi kompjuteri, naravno da ce i njihovi mobiteli biti bolji nego svi drugi.... ipak, to je moje misljenje (i velicine ljudi ovdje u USA), ali eto, svako sebi

Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 22/07/2010 : 00:26:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message
quote:
Originally posted by no1

quote:

Pa daj me nemoj zajebavat,ja tek sad skužio ko si!
Mi se tri mjeseca dopisivali na Engleskom,još mi cudno šta tip iz Americe oce Mister Noa al kontam ima nas svakakih.
Pa šta bi? Šta se nejavi?
Ja još nevjerujem!!

Pozdrav Mario, kako sve napreduje? Hajde posalji mi mail, pa da fino ovo sve rascistimo.
armand.diab@gmail.com

Cujemo se

Go to Top of Page

Elesar
New Member

Serbia
261 Posts

Member since 14/03/2009

Posted - 22/07/2010 : 10:31:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Elesar a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by dcopic

Ovo stvarno ne vjerujem. Probo sam svaki 'smart phone' ovdje u Americi, i mogu ti iskreno reci da je iPhone 4 najbolji mobitel ikad (do sada, makar, ili dok Apple ne izmisli nesto bolje). Ono sto je sawitch reko odozgo je sve istina, ali je sto puta bolje kad ga imas u ruci, i kad vidis sta sve moze da radi... plus, to je produkt Apple, i kao njihovi kompjuteri, naravno da ce i njihovi mobiteli biti bolji nego svi drugi.... ipak, to je moje misljenje (i velicine ljudi ovdje u USA), ali eto, svako sebi

Da, mozda je najbolji smartphone za nezahtevnu americku publiku. Sto se ostatka sveta tice (da ne spominjem napredne zemlje Azije i kudikamo zahtevniju Evrope) – to niposto nije tako. Jedno je kako on izgleda i sta sve moze, ali smartphone se takodje (ako ne i pre svega) meri funkcionalnoscu – a tu ne moze da parira ni ovim modelom nekim drugim brendovima. Telefon koji ni svoju primarnu funkcionalnost ne ispunjava kako treba (antenska recepcija signala, a samim tim i kvalitet komunikacije) - a da ne spominjem nepostojanje bazicne razmene podataka preko Bluetootha ili USB-a (sto moze vecina telefona, ne samo oni “pametni”), ogranicenje da je video poziv moguc samo sa drugim imaocem iPhonea 4 (wtf???), slabu ili nikakvu podrsku za flash u web browseru, nepostojanje mms-a, nepotpuni multitasking... - ne moze biti najbolji.
A stav “to je produkt Apple, i kao njihovi kompjuteri, naravno da ce i njihovi mobiteli biti bolji nego svi drugi” je ipak pitanje idolopoklonstva i subjektivnog afiniteta (u tom regrutovanju fanova Apple-u kapa dole), a ne objektivnog stanja stvari. Jer, ne, Apple ne pravi najbolje stvari. Isto tako, pa nije Apple jedini na svetu posisao svu pamet, zasto vezivati eventualno izmisljanje “neceg boljeg” samo za njega?
Inace se slazem da je misljenje o liderstvu Applea misljenje vecine ljudi u USA jer i ne znaju za bolje (ili ne umeju sa boljim)

strenvvm et virtvte

Edited by - Elesar on 22/07/2010 10:32:09
Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 22/07/2010 : 11:22:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message

Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!!
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40251 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 22/07/2010 : 12:02:35  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
@Elesar

iPhone moze da ima i MMS i Bluetooth tako da uopste nije osakacen... Postoje programi za sve to... Na ovom novom iPhoneu antena je u stvari taj metalni okvir oko telefona tako da je pitanje signala verovatno dobro reseno... E sad, nisam probao pa ti ne mogu tacno reci...
Inace, naspram Nokie i svih ostalih telefona koji se konstantno zakucavaju, moj 3G nikad nije, a kazu da je to prednost Applea, pouzdanost... Licno imam super iskustvo sa ovim telefonom i ne pada mi vise na pamet da uzimam bilo sta drugo osim njega...

Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 22/07/2010 : 14:26:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message
quote:
Originally posted by sawitch

@Elesar

iPhone moze da ima i MMS i Bluetooth tako da uopste nije osakacen... Postoje programi za sve to... Na ovom novom iPhoneu antena je u stvari taj metalni okvir oko telefona tako da je pitanje signala verovatno dobro reseno... E sad, nisam probao pa ti ne mogu tacno reci...
Inace, naspram Nokie i svih ostalih telefona koji se konstantno zakucavaju, moj 3G nikad nije, a kazu da je to prednost Applea, pouzdanost... Licno imam super iskustvo sa ovim telefonom i ne pada mi vise na pamet da uzimam bilo sta drugo osim njega...

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25292 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 22/07/2010 : 22:56:40  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
Služio sam se sa 3Gs, i ne znam šta ljudi vide u tom telefonu. Ovaj I4 mi izgleda presipanje iz šupljeg u prazno, kao u ovom stripu gore.
Smetnje pri telefoniranju su velike, to su i iz Applea priznali pre par dana, pa cak preporucuju da se na donji levi ugao zalepi lepljiva traka(????), ili uz telefon nude i neju specijalnu futrolu, koja navodno smanjuje te smetnje. A najavili su i puštanje aplikacije u promet koja bi to trebalo da ublaži.

Za one koje žele cudo od telefona, ovo je preporuka:

HTC Desire

Na tržištu vec par meseci, a po performansama bolji od dolazeceg iPhone4. Samo što ga ne prati ogromna reklamna kampanja koja ljude ubeduje da kupuju nešto mnogo dobro, mnogo cool i mnogo drugacije...;)

A koliko vidim, i Motorola je izbacila dobar telefon, nova Nokia dosta obecava, a tu je i SonyEricsson X10...

Kome još treba iPhone pored ovolikog izbora???

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Edited by - manhunter on 22/07/2010 22:58:57
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40251 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 22/07/2010 : 23:02:18  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Kao sto rekoh, Apple se ne menja... Mada mi izgleda privlacno ovaj telefon.... Koliko kosta? I ona tvoja Omnia je bila vrh!!!

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25292 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 22/07/2010 : 23:20:21  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
Desire košta oko 400€, ali i vredi toliko. ;)

Gledaj i uživaj ;) http://www.youtube.com/watch?v=WFdUAE8tIeA&feature=related

A i Omnia je dobra, mada ne bih nikada ponovo uzeo telefon sa WM platformom.

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40251 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 22/07/2010 : 23:23:12  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Kod ovog HTC-a imam neki osecaj da brljavi samo tako... Ne znam zasto.. Niko mi nije nista rekao, jer niko od mojih poznanika nema, ali tako mi nekako deluje....

A sta fali WM-u???

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25292 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 22/07/2010 : 23:25:58  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
Kako misliš "brljavi"?

WM je spor i nepraktican kad se uporedi sa Androidom, samo zbog toga.;)

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 22/07/2010 : 23:27:11  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
Dok firma placa, dobar je

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40251 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 22/07/2010 : 23:35:19  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Man, evo odgledao sam ovaj review za Desire i mogu ti reci da je iPhone 3G za ovo televizor u boji... Sve ovo prikazano ima iPhone i jos 100000000 aplikacija napravljenih za njega... Cak je i lepsi na izgled... A ovaj iPhone4 necu ni da poredim...

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25292 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 22/07/2010 : 23:52:37  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message

Od tih aplikacija za iPhone je bar 70% apsolutno beskorisno, mislim da to i ti znaš. Za Android postoji isto više hiljada aplikacija, ali šta ce ti to kad ne možeš sve da ih staviš na telefon.
A sve ove mogucnosti imaju i X10, masa drugih HTC telefona, Nokie, poslednji modeli Motorole...

A što se tice televizora u boji: ne mora da znaci da sve što je šareno i zanimljivo i dobro, zar ne?

Edited by - manhunter on 22/07/2010 23:54:19
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.36 seconds. Snitz Forums 2000