forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Kvalitet izdanja Veselog Cetvrtka?
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 16

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13458 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 14/09/2010 : 21:37:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message
quote:
Originally posted by jaki

ti nisi novinar i ne razumiš

Go to Top of Page

andjelt
Senior Member

Serbia
2217 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 14/09/2010 : 21:47:09  Show Profile Show Extended Profile  Send andjelt a Private Message
quote:
Originally posted by alexts

Izdanja od 700 strana sasvim sigurno nece ici na kioske. Koštala bi oko 1400 dinara, minimum!

A nekima je logicno da ce ici.

mislim da nisi u pravu sto se tice cene. Odabrane price br. 8 imao je 400 stranica i kostao je 400 din.
Ne znam da li ce ici na kioske, ali mi se ne svidja ideja da se 700 stranica uveze u SC izdanje. Mislim da ce imati onaj simptom PTT imenika koji se vrlo brzo iskrivi i pocne raspadati, mislim da je to previse stranica za jedan svežanj u SC izdanju... ne znam, mozda nisam u pravu
Go to Top of Page

nolo contendre
Junior Member

Serbia
411 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 14/09/2010 : 23:02:23  Show Profile Show Extended Profile  Send nolo contendre a Private Message
Koliko je strana imao Dragonero? Ja sam ga pozajmio od prijatelja pa ne znam. Baš sam ga skoro listao, još se super drži. Mada mislim da on nije imao više od cirka 400 str.
Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 14/09/2010 : 23:20:22  Show Profile Show Extended Profile
Dragonero ima 296 strana a Zagor OP 6. "Velika zavera" 394. Stripovi su kad se uporede gotovo identicni po debljini. Mislim da je kod Dragonera upotrebljen nesto deblji papir pa zato je gotovo identican sa Zagor OP 6. Moj primerak Zagora OP 6. nije mrdnuo, jednom sam ga citao a i nedavno sam ga opet nesto prelistavao...
Mislim da nece biti problem tih 600-700 strana, a i koliko znam VC bar nije kuburio sa uvezom/lepkom. Probleme sa lepkom su imala neka Ludensovih izdanja...a posto je ovo VC, mislim da nece biti problema oko tih cepanki od stripova ;)
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 14/09/2010 : 23:21:30  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Ne sanjaj... Dragonero ima samo 295 strana, a bome je debeo. A ovo je puta 2!

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 14/09/2010 : 23:30:51  Show Profile Show Extended Profile
Ja sam i Dragonera poprilicnio bio izmaltretirao, s obzirom da to nije bio "klasican" Bonelli, i njega sam bas gnjavio u nekoliko navrata, i on nije mrdnuo...
Dajte, ljudi, zajebite sa tim defetizmom...neka samo krenu ta izdanja, nista nema da im fali! To vam veli i garantuje vrons..ovaj, jA - docA!
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 14/09/2010 : 23:38:48  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:
Originally posted by docA

Ja sam i Dragonera poprilicnio bio izmaltretirao, s obzirom da to nije bio "klasican" Bonelli, i njega sam bas gnjavio u nekoliko navrata, i on nije mrdnuo...
Dajte, ljudi, zajebite sa tim defetizmom...neka samo krenu ta izdanja, nista nema da im fali! To vam veli i garantuje vrons..ovaj, jA - docA!

U biti, replayao sam na nolo con-ov post, a ispalo ko da replayam na tvoj... Ma nek izdaju, bit ce zanimljiv eksperiment!

btw. Pakao ima 572 stranice u hardcoveru i drži se, ali sam ga jedva držao u rukama pri citanju. Samo to je Markov pici-pici uvez.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."

Edited by - DeeCay on 14/09/2010 23:45:38
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 15/09/2010 : 01:59:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:
Originally posted by kasper

quote:
Originally posted by Tex Willer

Nadam se da ce Libellus da pokrene i neku ediciju Texa koja bi pratila najnovije brojeve.

Kad otvore tamo forum to cu im predloziti sa lepim objasnjenjem zasto (od broja 569, svako ko bude predlozio nesto drugo ubicu ga, svega mi ).
Mogu se sada ocekivati i dodatna pomeranja kod izdavaca, jer sa novim izdanjima VC uplivava u Libellus vode.

Nemam nista protiv, a voleo bih da se kasnije vrate unazad i popune neobjavljene epizode od poslednjeg broja VC do broja 569
Jer ne ocekujem da ce VC ikad da dogura do tog broja, a zelim kompletnu kolekciju
Milion puta sam im to predlagao, sto na forumu, u prepisci mejlovima ili uzivo i za sada cute kao zaliveni
Uvek krenem s planom kad se napiju da iznudim obecanje a napijem se pre njih i sve ode u pm
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5545 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 15/09/2010 : 10:21:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message
quote:
Originally posted by docA

Dragonero ima 296 strana a Zagor OP 6. "Velika zavera" 394. Stripovi su kad se uporede gotovo identicni po debljini. Mislim da je kod Dragonera upotrebljen nesto deblji papir pa zato je gotovo identican sa Zagor OP 6. Moj primerak Zagora OP 6. nije mrdnuo, jednom sam ga citao a i nedavno sam ga opet nesto prelistavao...Mislim da nece biti problem tih 600-700 strana, a i koliko znam VC bar nije kuburio sa uvezom/lepkom. Probleme sa lepkom su imala neka Ludensovih izdanja...a posto je ovo VC, mislim da nece biti problema oko tih cepanki od stripova ;)

Utvrduješ gradivo, bravo, tako treba
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5545 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 15/09/2010 : 10:29:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message
quote:
Originally posted by andjelt

quote:
Originally posted by dessa

"dva junaka" su Mister No i Tex, a ne Zagor i Dilan.

da, to je nedvosmisleno receno u tekstu, ali mi to lici na menjanje politike firme i postavljam naglas sebi i ostalima pitanje ... da li ce i KIZ i KIDD u jednom trenutku dobiti to ruho ... u svakom slucaju hvala ti sto si to istakao

Ne bi bilo fer prema sve one 500 i kusur koji kupuju HC KI da sada krenu sa SC, mada sigurno da su krenuli od pocetka kao što to planiraju sa Tex-om i M.No-om da bi im bio odlican potez jer bi se izdanja prodavala u petostrukom tiražu od sadašnjeg

Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5545 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 15/09/2010 : 10:31:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message
Znamo da VC ima otukljena prava i za MM od prvog broja, logicki je ocekivati ako ova izdanja Texa i M.Noa krenu dobro da u narednoj godini imamo i MM od prvog broja u istom pakovanju!
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 15/09/2010 : 10:41:22  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message
quote:
Originally posted by Bruce Springsteen

quote:
Originally posted by andjelt

quote:
Originally posted by dessa

"dva junaka" su Mister No i Tex, a ne Zagor i Dilan.

da, to je nedvosmisleno receno u tekstu, ali mi to lici na menjanje politike firme i postavljam naglas sebi i ostalima pitanje ... da li ce i KIZ i KIDD u jednom trenutku dobiti to ruho ... u svakom slucaju hvala ti sto si to istakao

Ne bi bilo fer prema sve one 500 i kusur koji kupuju HC KI da sada krenu sa SC, mada sigurno da su krenuli od pocetka kao što to planiraju sa Tex-om i M.No-om da bi im bio odlican potez jer bi se izdanja prodavala u petostrukom tiražu od sadašnjeg

ja bi voleo da krenu od pocetka u sc izdanju,bez mortimera,i svakakvih gluposti na riknama.
Go to Top of Page

wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11500 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 15/09/2010 : 10:42:04  Show Profile Show Extended Profile  Send wesskowaz a Private Message
Mogli bi Breda na 700 strana (2 dela) i da konacno zaokruze pricu.

https://striposlavija.blogspot.com/
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18862 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 15/09/2010 : 10:43:50  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message
hmmmm, nebi da izpadnem Žalostna sova ali sumljam u uspjeh Mister Noa i Texa od pocetka...
ima nekoliko razloga, prvi je da oni najzagriženiji perfekcionisti nabavljaju izdanja Libellusa,
drugi je da su se i redovna izdanja Texa i pilota loše prodavala, jer da nije tako zadržali bi mjesecni ciklus, a treci da
sumljam da ce to na kioske a i zanima me koji to uvez može držati strip od 600-700 stranica a da nije HC i da nije u njemu
novinski papir....mada sam pesimista, mnogo uspjeha VC u nastavku rada ali imam osijecaj da se sve više svojim projektima
približava Libellusu a ne kiosk izdavacu...ostaje da vidimo to cudo.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

nolo contendre
Junior Member

Serbia
411 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 15/09/2010 : 10:53:15  Show Profile Show Extended Profile  Send nolo contendre a Private Message
quote:
Originally posted by DeeCay

Ne sanjaj... Dragonero ima samo 295 strana, a bome je debeo. A ovo je puta 2!

Pa to i kažem, nema više od 400.

Jbg, davno beše. Elem, ja sam optimista u vezi poveza. Pilota uzimam sigurno.Ako se raspadne, prodacu ga Atilli77. Njemu takvi trebaju za skenove.
Go to Top of Page

regar
Senior Member

Serbia
1187 Posts

Member since 15/02/2008

Posted - 15/09/2010 : 11:00:08  Show Profile Show Extended Profile  Send regar a Private Message
Vidim da je ovde odrzano jos jedno opelo Veselom cetvrtku a ta izdavacka kuca po ko zna koji put sahranjena i prezaljena. Ajde da se ljudi nisu obratili pismom i naveli dalji plan, pa da ovde krenu kukumavke, ali sve je jasno napisano i ponovo tumaci ko kako hoce.

Ja razumem one koji su razocarani sto ce pojedine edicije usporiti izlazak,ali meni licno odgovara malo sporiji tempo.

Od kada je pre godinu i po krenula kriza meni su prihodi prepolovljeni, tako da je kupovina stripova opet liksuz. I pored toga nastavio sam da ih kupujem, ali morao sam da se odreknem pojedinih serijala. Prvo sam posle 17. broja stao sa Mister Noom. Sada kada bude izlazio na tri meseca, mocicu da ga ponovo uzimam, jer cu za tu nedelju potrositi duplo manje novca nego da izlazi sa jos nekim stripom. Mislim da ima mnogih poput mene koji su u nesto tezoj finansijakoj situaciji i koji nisu mogli da prate ovaj tempo. Ukoliko standard u nekom doglednom vremenu bude bolji, moguce je da ce se serijali vratiti na stari tempo izlazenja, sto je uostalom i najavljenu u redakcijskom pismu.

Meni samo nije jasno, kako u situaciji kada ti neko sve jasno objasni, i ne ostavi ni trunku sumnje u bilo sta drugo, ovde uvek ima onih koji to tumace kako njima odgovara.

Prdnuli u cabar, gotovi su, rekao sam vam da od njih nema nista, ovoga sam se plasio, ovakve i slicne gluposti su milion puta pominjane kada je VC u pitanju i to u ovakvim situacijama kada je stvar vise nego jasna. Nije ni cudo sto vec duze vreme niko iz te kuce ne pise na ovom forumu.

I ova najava za Texa i Mr Noa i Talicnog je veoma ohrabrujuca. Samo mi nije jasno kako neko moze da kaze da je to da bi se ljudima zamazale oci (ne znam ko je rekao, procitah ovu glupost na jednom od prethodnih strana). Pa sve sto su do sada javili ljdi iz VC-a su to i pokrenuli. Jel ima jedno obecanje koje nisu ispunili. Tu ne mislim sto su neki forumasi najavljivali u njihovo ime, pa na kraju ispadali glupi, mislim na zvanicne najave VC-a.

Sve najavaljeno je ispunjeno, ja nemam ni trunku sumnje da ce i ovoga puta biti isto, samo se treba strpeti do Sajma knjiga.

Žene imaju PROBLEM za svako rješenje!-
Stephen W. Howking
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13458 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 15/09/2010 : 11:12:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message
quote:
Originally posted by teller

hmmmm, nebi da izpadnem Žalostna sova ali sumljam u uspjeh Mister Noa i Texa od pocetka...
ima nekoliko razloga, prvi je da oni najzagriženiji perfekcionisti nabavljaju izdanja Libellusa,
drugi je da su se i redovna izdanja Texa i pilota loše prodavala, jer da nije tako zadržali bi mjesecni ciklus, a treci da
sumljam da ce to na kioske a i zanima me koji to uvez može držati strip od 600-700 stranica a da nije HC i da nije u njemu
novinski papir....mada sam pesimista, mnogo uspjeha VC u nastavku rada ali imam osijecaj da se sve više svojim projektima

trebao si da kažeš "najzagriženiji perfekcionisti prepuni para" meni su Tex i Džeri omiljeni Bonellievci, pa sam od Tex biblioteke odustao posle par kupljenih knjiga, a Džerija nisam ni pokušavao da nabavim

mislim da ce se džeri sigurno prodavati dobro, a za texa baš i nisam siguran, ali nadajmo se da oce
a za uvez, pa vc nema problema, pa bi iblo logicno da imaju rešenje za to

@regar

Edited by - Imrahil on 15/09/2010 11:28:35
Go to Top of Page

djukak
Senior Member

2931 Posts

Member since 28/04/2005

Posted - 15/09/2010 : 11:42:50  Show Profile Show Extended Profile  Send djukak a Private Message
Ja bih samo voleo znati idu li Mno i Teks na kioske. Ako da super, ako ne, jbg onda.

They have money for wars, but can't feed the poor!

Allow me to introduce first, Makaveli the Don.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18862 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 15/09/2010 : 12:23:49  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message
dobro ajde, slažem se da te promene nisu znak da Veseli posustaje i nužno ne znace loše za kupce....
ali svake promene dignu buru pa kad se setim svih projekta nekih izdavaca pa promena tek kad se zahuktali...
evo recimo ja nabavljam kod Bucha VC i sada je dosta teško bilo pratiti sve što izlazi mjesecno(svi ne živimo u Ljubljani iako je zemlja mala), sada sa tromjesecnim tempom to nece bit problem a bogme ostace i nešto novca za druge stvari...
svako zlo nije nužno zlo.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

dubac
Senior Member

Serbia
2955 Posts

Member since 12/10/2005

Posted - 15/09/2010 : 12:57:29  Show Profile Show Extended Profile  Send dubac a Private Message
Veoma se radujem SC varijanti Mister NO-a i Texa od prvog broja.
Samo se nadam da ce izlaziti u solidnom ritmu.
Jedino i meni 700 stranica izgleda kao previse ali dobro valjda od viska ne boli glava.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26817 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 15/09/2010 : 14:21:24  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message
quote:

Ima i zagriženih koji nemaju dovoljno novaca za Libellusova izdanja.
Ako ovo cjenovno bude povoljnije s obzirom na veci broj stranica ima takvih koji ce uzimati VC.
Uvez nije problem.Dobro ljepilo i gotovo.Svijet je prepun izdanja od 700,800 stranica i ništa im ne fali.Btw.HC ne drži stranice,vec je bitno da li su stranice šivane ili ljepljene.
Pa koji papir ocekuješ ako ne novinski tj. obicni od kojeg se i tiskaju stripovi i koji je sasvim dobar i bolji ne treba biti.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

premujanin
Junior Member

Croatia
378 Posts

Member since 01/05/2003

Posted - 15/09/2010 : 14:34:37  Show Profile Show Extended Profile  Send premujanin a Private Message
Ja isto nemam love za MrNo i Tex libellus jer vec tamo MM i NN uzimam i ova dva kupujem definitivno...tako da, ima nas. A bit ce i onih koji imaju pa opet ce kupiti :)

Edited by - premujanin on 15/09/2010 14:35:12
Go to Top of Page

feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 15/09/2010 : 14:41:35  Show Profile Show Extended Profile  Send feka82 a Private Message
quote:

dobro ajde, slažem se da te promene nisu znak da Veseli posustaje i nužno ne znace loše za kupce....
ali svake promene dignu buru pa kad se setim svih projekta nekih izdavaca pa promena tek kad se zahuktali...
evo recimo ja nabavljam kod Bucha VC i sada je dosta teško bilo pratiti sve što izlazi mjesecno(svi ne živimo u Ljubljani iako je zemlja mala), sada sa tromjesecnim tempom to nece bit problem a bogme ostace i nešto novca za druge stvari...
svako zlo nije nužno zlo.

nadam se samo da nece na kraju skroz odustati to bi bilo steta ( np. lazarus ledd ) , ovo nije problem jeste da ce nam trebati puno godina nek oni samo izlaze ,jeste treba djecu skolovati da i oni mogu naslijediti porodicno naslijedje jer ce po svim prilikama oni skupljati

feka
Go to Top of Page

Sekta
Average Member

Bosnia and Herzegovina
768 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 15/09/2010 : 16:01:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Sekta a Private Message
quote:
Originally posted by premujanin

Ja isto nemam love za MrNo i Tex libellus jer vec tamo MM i NN uzimam i ova dva kupujem definitivno...tako da, ima nas. A bit ce i onih koji imaju pa opet ce kupiti :)

Ja cu stati na 12 knjizi Mr No-a i to više necu kupovati. Kupovacu VC i to ce biti veliko olakšanje. Ako kerecu sa knjigamo od 600+ strana, vec u prvoj knjizi VC dobijam trecu pricu Mr No-a koju nisam uspio da nabavim u Libellusovom izdanju. A Teksa cu uzimati dok ne stigne Libellus. Meni se najave debelih stripova za malo para baš svidaju.

???? ????? ???? 100, ??? ?? ?? ?????? ???

Edited by - Sekta on 15/09/2010 16:02:10
Go to Top of Page

Magico_Vento
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1181 Posts

Member since 10/01/2010

Posted - 15/09/2010 : 16:26:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Magico_Vento a Private Message
Mene samo zanima zna li iko kad ce ovo ugledati svjetlost dana,bar otprilike

Nemam potpis...
Go to Top of Page
Page: of 16 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000