forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Libellus:Nathan Never knjiga 38 i AA knjiga 6
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4741 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 06/10/2010 : 17:20:35  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message
Uglavnom prvih dvadesetak stranica je potrošeno na kratko predstavljanje likova(Na pocetku je ubacen i onaj doraden predgovor sa Libellusove web stranice) , a dalje je posveceno 2-3 str. autorima i kako je NN kreiran, pa onda dolaze glavne NN sage gdje i po koji put jednu str. zna zauzeti i cijela stranica izvadena iz nekog NN broja.
Uglavnom, da se sve to stisne u manjem fontu i bez slika, mislim da bi iznosilo tridesetak-cetrdesetak stranica, ali i ovako je odlicno ispalo.

Go kneel and weep

Edited by - drogsy on 06/10/2010 17:23:52
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4741 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 06/10/2010 : 17:26:37  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message
quote:
Originally posted by DeeCay

quote:
Originally posted by drogsy
Kao što sam i pretpostavljao, u dodatku je sažet cijeli NN serijal(valjda), bez pretjerano puno teksta te se
i veselim da ga pocnem citati.

CEkaj, bez pretjerano puno teksta, a ima 75 stranica teksta?! Jel to nekakva proširena kronologija ili baš tekst što se dešava i što ce se dešavati?

Da sad i tocno odgovorim: Ciklus 2 100-161, ciklus 3 161-200, ciklus 200 pa nadalje. Neznam još ni sam o cemu se radi jer niam još procitao do kraja.

Go kneel and weep
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10816 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 06/10/2010 : 19:08:49  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message
Ako je netko kupio ovaj novi NN#0 jel ima Castellinijeve naslovne unutra kao prikaz da se zna kako je izgledao original,znam da je DeAngelis crtao posebno za Libellus.
Imam ih od Slob.Dalmacije sve ali HC+0-ta epizoda+naslovnice sta nemaju ni u Italiji,moglo bi se dogoditi da Italijani pokupuju kao specijalno izdanje kod nas pa da ostanemo kratkih rukava!!

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 06/10/2010 : 19:17:59  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:
Originally posted by emirem

Ako je netko kupio ovaj novi NN#0 jel ima Castellinijeve naslovne unutra kao prikaz da se zna kako je izgledao original,znam da je DeAngelis crtao posebno za Libellus.

Pa nema Castellinijeve unutra, a niti uopce. To je i bio problem s reizdavanjem, jer je covjek na crnoj bonellijevoj listi.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4741 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 06/10/2010 : 19:22:02  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message
Dodatak o sagi je savršeno napisan i baš sam uživao citavši ga. Što se tice nule, nije loša kao jedna mini pricica prije pocetka serijala, a De Angelis je neprepoznatljiv, mada mu je crtež i tu u redu.

Go kneel and weep
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10816 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 06/10/2010 : 19:23:28  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message
Jel on u fightu sa Bonellijem oko prava na crteze? Izgleda da se zabahatio malo,dobar je umjetnik,ali ne ide mu to nije to dobro,ne,ne!!! Gube kolekcionari,ali tjesim se sa izdanjima SD,pa sam miran,ovo sa DeAngelisom je OK,bar je preuzeo kormilo!
Zao mi trilogije NNGIG!!!

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 06/10/2010 : 19:33:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
quote:

quote:

Pa nema Castellinijeve unutra, a niti uopce. To je i bio problem s reizdavanjem, jer je covjek na crnoj bonellijevoj listi.

cekcekcekcekcek....mozda sam ja glupo zadrto stvorenje, ali zar nije plan bio da se Kastelinijeve naslovne stave unutra
(aj reci molim te da si se zajebao)

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10816 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 06/10/2010 : 19:59:54  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message
Zato ja pitam hoce li ih stavit jer su rekli da ce pitati one u Bonelliju da nam da dadne da ih stavimo,ali izgleda da je stavio svoj brand-trade mark na crteze i da njegov manager tu posreduje,"Brate mili,ako hosh naslovne plati,tako je u Americi!" Komercijalizirao se covjek!!!

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12921 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 06/10/2010 : 20:37:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message
Nikad nije ni bilo govora o tome da Castellinijeve naslovnice budu dio kolekcije.

A što se tice njegove svade sa Bonellijem, covjek želi da mu se plati njegov rad, ne vidim što je tu loše.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10816 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 06/10/2010 : 21:15:06  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message
Dobio je lovu kad ih je prvi put nacrtao tamo 1991 i neke ,a ovo je valjda patentirao da se svaki put pita da li se smije izdavati,onda je dobro napravio kakvu klauzulu sa odvjetnikom da zastiti svoje djelo,jer sam mislio da je to u vlasnistvu SBEditorea ,pa oni daju pravo na stampanje;OK,to smo rijesili sa Castellinijem.Tnx

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 07/10/2010 : 09:03:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

Nikad nije ni bilo govora o tome da Castellinijeve naslovnice budu dio kolekcije.

mm, my bad

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 07/10/2010 : 13:14:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
quote:

Jel on u fightu sa Bonellijem oko prava na crteze?

Ne baš. Kastelini je, prica se, tražio da bude koautor serijala, kao što su Medda, Sera & Vigna, pošto smatra da je i vizuelni identitet doprineo uspehu serijala. Matorom Boneliju se to nije dopalo, pa je rekao da Kastelini više nece videti ni lire od njega. Kad strip/naslovnice idu u stranom izdanju, mora da mu plati, pa zato to izbegava.

Prica se.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 07/10/2010 : 13:16:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
quote:
Originally posted by premujanin

Samo mi nije jasno koja je ono epizoda broj nula i tako malo stranica???

Promotivna sveska objavljena pre prvog broja serijala, i deljena po sajmovima i salonima. Kasnije reprintovana i deljena besplatno uz sedmi broj Nathana.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10816 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 07/10/2010 : 13:27:09  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message
quote:
Originally posted by Djole

quote:
Originally posted by premujanin

Samo mi nije jasno koja je ono epizoda broj nula i tako malo stranica???

Promotivna sveska objavljena pre prvog broja serijala, i deljena po sajmovima i salonima. Kasnije reprintovana i deljena besplatno uz sedmi broj Nathana.

Tnx Djole,Bonelli je malo senilni djedica kad ne zna prepoznati kvalitet,banda sa Sardinije sad broje lire sta ih je jadni Claudio trebao dobiti,sad je CC otisao u dijasporu da zaradjuje za kruh i kiflu!!!

Go to Top of Page

Svarog
Junior Member

444 Posts

Member since 03/06/2010

Posted - 11/10/2010 : 17:11:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Svarog a Private Message
Jel ovo sad izlazi paralelno sa redovnom serijom i kad stignu do broja 22 onda nastavljaju samo redovnu seriju ili ce da reprintaju dosadašnje knjige?
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10816 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 11/10/2010 : 17:49:29  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message
quote:
Originally posted by Svarog

Jel ovo sad izlazi paralelno sa redovnom serijom i kad stignu do broja 22 onda nastavljaju samo redovnu seriju ili ce da reprintaju dosadašnje knjige?

Valjda nema reprinta od knjige 1,tj.63-65,znas koliko ima da se nadoknadi brojeva,frende,ima ih stotine!!!
Vec tri godine se prodaju ova izdanja i tko ih ne kupi neka im bude zao,napravio sam i ja gresku sto nisam na vrijeme kupovao,sad zalim prvu trilogiju NNGIG

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 11/10/2010 : 21:51:47  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:

Izlazi paralelno s redovno serijom, da, do kraja godine ce izaci sigurno par novih knjiga. MIslim da ce kad stignu do prvih epizoda koje su izdavali stati, i vjerojatno se posvetiti da izdaju ove nove epizode do kraja, a ima ih ohoho! A nikad se i ne zna, poznavajuci ih kakvi su mazohisti, možda ipak postane i stvarnost...

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 11/10/2010 : 21:53:16  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Da puknem i post o izdanju na topic posvecen baš tom izdanju...

Prolistao prvu Nathanovu knjigu, doduše još je nisam procitao, no to cu uraditi prvom prilikom. Izdanje je besprijekorno, NN u novom ruhu, nove naslovnice, konacno objavljena nulta epizoda plus Djoletov dodatak o Neverovom univerzumu... To je ono kako zamišljam prvi integralni broj serijala, predstavljanje likova serije, autori, glavne teme i narativne linije, o Nathanovom Gradu i Univerzumu. Odlicno, takvo izdanje bi zasigurno zainteresiralo novog citatelja, dobiš prakticni cijeli serijal na dlanu u prve 2 i pol epizode...
Djole, i tebi svaka cast! OBožavam ovakav fan fanatizam.

Zavidim jedino novim citateljima koji to prvi put citaju, rado bih doživio taj osjecaj od prije mnogo godina kad sam ove brojeve kupio na kiosku. Prve brojeve sam dosad procitao barem 20 puta, vec valjda znam i izgled svake vinjete!

Bacimo i par linkova za potpuni doživljaj.

Broj Nula
http://www.stripovi.com/index.asp?page=reviews-view&StoryID=329
Specijalni agent Alfe
http://www.stripovi.com/index.asp?page=reviews-view&StoryID=39
Crni monolit
http://www.stripovi.com/index.asp?page=reviews-view&StoryID=47

Dosjei NN: 1. poglavlje - Pocetak
http://www.stripovi.com/index.asp?page=magazine-view&ID=155

Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 11/10/2010 : 21:57:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message
quote:

quote:

Izlazi paralelno s redovno serijom, da, do kraja godine ce izaci sigurno par novih knjiga. MIslim da ce kad stignu do prvih epizoda koje su izdavali stati, i vjerojatno se posvetiti da izdaju ove nove epizode do kraja, a ima ih ohoho! A nikad se i ne zna, poznavajuci ih kakvi su mazohisti, možda ipak postane i stvarnost...

Nevirujen da ce reprintat, Dado mi je bija reka da više nikad nece ništa reprintat jer in se ne isplati.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

kemo2012
Junior Member

USA
312 Posts

Member since 18/09/2010

Posted - 12/10/2010 : 03:33:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit kemo2012's Homepage  Send kemo2012 a Private Message
Da li moze neko da mi kaze kako se zove ona epizoda gdje se Nathan Never i Marti Misterija srecu? Tu sam naslovnicu video neki dan na forumu ali nemogu da se sjetim gdje...

"I wake up and think dreams are real. I sleep so I don't have to feel."
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 12/10/2010 : 07:28:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message
Zarobljenik Buducnosti

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 12/10/2010 : 09:56:15  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:
Originally posted by Paka01

Zarobljenik Buducnosti

Plus Tajna Baze Drugdje (NN&MM2) i Otok na Nebu (prva libellus knjiga)

Go to Top of Page

kemo2012
Junior Member

USA
312 Posts

Member since 18/09/2010

Posted - 12/10/2010 : 19:05:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit kemo2012's Homepage  Send kemo2012 a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by Paka01

Zarobljenik Buducnosti

Plus Tajna Baze Drugdje (NN&MM2) i Otok na Nebu (prva libellus knjiga)

Puno Hvala! you the best..

"I wake up and think dreams are real. I sleep so I don't have to feel."
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 12/10/2010 : 19:37:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Plus specijalac 18.

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 13/10/2010 : 11:06:09  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:
Originally posted by Djole

Plus specijalac 18.

Koja je bila tu Martinova uloga? Vidio sam vec da se tu spominje kao lik, ali nigdje nisam našao ništa opširnije da se baš pojavljuje, glavom i bradom?

Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000