Author |
Topic |
Elesar
New Member
Serbia
261 Posts
Member since 14/03/2009 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9616 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 07/11/2010 : 13:17:54
|
aaaaah, tako znaci "If one is to understand the great mystery, one must study all it's aspects, not just the dogmatic narrow view of the Jedi!" |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 07/11/2010 : 13:57:10
|
quote: Originally posted by cat claw
Uvideo covek da od ateista nema 'leba, pa rek'o, 'ajmo tamo gde ima para i gde niko nista ne pita
Kao da nije namlatio dosta para od tih svojih knjiga, pa ce mu sad religijsko prosvjetljenje donijeti brdo novaca. |
Edited by - dsormaz1 on 07/11/2010 13:57:52 |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47132 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 07/11/2010 : 15:01:53
|
quote: Originally posted by sawitch
Kada ova knjiga izadje kod nas uzecu je.. Ako neko cuje nesto neka javi.. Bas me zanima kako je mogao zbog nedostatka odgovora na jedno ili vise pitanja da promeni zivotni stav...
Licno smatram da je vera, da su vere, nastale u prastara vremena i to u potlacenom narodu (necu ulaziti u dalju razradu toga), kada izlaz nije postojao iz uzasnih situacija i smislio se termin "Bog" (u svim varijantama) koji je sluzio kao sredstvo da se lakse podnese "cekanje smrti"... Ogroman broj, u ta vremena, neobjasnjivih stvari se morao nekom ili necemu pripisati.. Jednostavno covek nije sposoban da ga ne interesuje kako nesto funkcionise, zasto je tu i cemu sluzi... Nije mi normalno da zbog necega sto ne razumes mozes da verujes ili ne verujes... Sta bi pre nekoliko vekova rekli za modernu tehnologiju... Vera se zasniva na necemu drugom... Ljudski um je za mene najvece cudo na svetu, upravlja organizmom, znamo da ga koristimo procentualno jako malo, i svi smo svedoci bezbroj cuda koje je to cudo zvano um uspevalo da napravi.. Mozda je vera bila potrebna kao neka vrsta psiho-stimulansa da covek izdrzi zivot i da ga prozivi u nekim okvirima, po nekim pravilima jer bez pravila nastaje haos..
to je relativno noviji pojam,prije Boga su postojali bogovi |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47132 Posts
Posted - 07/11/2010 : 15:03:02
|
Uvideo covek da od ateista nema 'leba, pa rek'o, 'ajmo tamo gde ima para i gde niko nista ne pita
vjerovatno je to.u USA ima neka skupina koja dili novce znanstvenicima koji se "obrate" |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47132 Posts
Posted - 07/11/2010 : 15:04:17
|
quote: Originally posted by Obi-wan
quote: Originally posted by KRAS
quote: Originally posted by sawitch
Ja mislim da je pojam BOG pogresno protumacen... Svi ga posmatraju kao neku personu gore na nebu koja sedi, sve vidi, diriguje i ponekad ga djavo iznervira... Kako ja tumacim religiju, verujem da je Bog u svima nama itd itd.. Ne da mi se sada razglabati... Ali moze biti interesantna tema za normalnu diskusiju....
drugim rijecima, nemora ti niko govoriti da nesmiješ zlo ciniti drugima. to je vec zapisano u nama.
Jeste gledali jucer The mist - film po Kingovoj knjizi. Ima o bogu, a i o prirodi ljudi dosta toga. Najbolje mi je kada trgovac kaže - Kao vrsta smo žešce zajebani. Stavi dva covjek pod pritiskom zajedno i odmah ce skociti za vrat jedan drugom.
Ne bih nikako rekao da je u nama zapisano dobro. Ljudi su dobri dok im je dobro, cim nešto krene malo uzbrdo, dešava se svašta. Pogledajte samo u kakvom svijetu živimo i šta se sve dešava. Da te muka uhvati. Zlo na sve strane, mocnici ne poduzimaju ništa. Da smo mi svi po prirodi dobri, ne bi tako lako ubijali, mucili, izgladnjivali, silovali, otudivali, lagali itd. Da je ljuska rasa dobra tj. da svatko mari za bližnjeg svog, ovaj svijet bi bio raj na zemlji. Hodimo po oštrici britve, jedan pogrešan korak i ljuska rasa je izgubljena. Šteta onih par ljudi što stvarno vrijede nešto...
bravo za komentar |
|
|
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 07/11/2010 : 16:39:19
|
quote: Originally posted by lwood
quote: Originally posted by dsormaz1
Kao da nije namlatio dosta para od tih svojih knjiga, pa ce mu sad religijsko prosvjetljenje donijeti brdo novaca.
možda mu je dosadno pa da skrene pažnju na sebe
Covjek je vec mrtav, a taj se dogadaj s prosvjetljenjem dogodio prije 7-8 godina. |
itsyourworldyoucanchangeit |
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Member since 06/10/2007 |
Posted - 07/11/2010 : 18:09:25
|
[/quote]Covjek je vec mrtav, a taj se dogadaj s prosvjetljenjem dogodio prije 7-8 godina. [/quote]
Kaznio ga bog zbog nestalnog misljenja? |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 07/11/2010 : 18:35:55
|
Kao da nije namlatio dosta para od tih svojih knjiga, pa ce mu sad religijsko prosvjetljenje donijeti brdo novaca.
pobrao je pare od ateista, sad ce napisao drugu knjigu da pobere i od vjernika genijalno |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Posted - 07/11/2010 : 19:10:54
|
quote: Originally posted by alen
Covjek je vec mrtav, a taj se dogadaj s prosvjetljenjem dogodio prije 7-8 godina.
Da, što ce sad reci ovi ateisti i teoreticari zavjere? Eto iznad jednog "genijalnog" komentara u stilu "kaznio ga Bog zbog nestalnog mišljenja". Ili još glupljeg: "pobrao je pare od ateista, sad ce napisao drugu knjigu da pobere i od vjernika" Kad im smrt pokuca na vrata vecina njih takoder ce se preobratiti, samo za mnoge ce vec biti kasno. |
Edited by - dsormaz1 on 07/11/2010 19:12:46 |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Posted - 07/11/2010 : 19:16:19
|
Zašto misliš da netko ne može doživjeti nove spoznaje i istinski se preobratiti? Možda je to tebi nemoguce, ali ne znaci da je i nekom drugom. Nije u pozadini svega uvijek novac ili neko drugo koristoljublje. Kad neki vjernik postane ateist, jesu li njega "potkupile" neke ateisticke organizacije? |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 07/11/2010 : 19:17:41
|
Da, što ce sad reci ovi ateisti i teoreticari zavjere? Eto iznad jednog "genijalnog" komentara u stilu "kaznio ga Bog zbog nestalnog mišljenja". Ili još glupljeg: "pobrao je pare od ateista, sad ce napisao drugu knjigu da pobere i od vjernika" Kad im smrt pokuca na vrata vecina njih takoder ce se preobratiti, samo za mnoge ce vec biti kasno. [/quote]
Naravno da ce se neki preobratiti. U strahu, ljudi u svašta povjeruju. Neki ce se preobratiti, neki nece. Smrt nas sve ceka. I onda ce svatko sam za sebe saznati šta ima poslije. No, nekako mi se to baš i ne cini kao pravi razlog zašto bi netko vjerovao u boga... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 07/11/2010 19:18:49 |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47132 Posts
Posted - 07/11/2010 : 20:00:12
|
quote: Originally posted by supermark
pobrao je pare od ateista, sad ce napisao drugu knjigu da pobere i od vjernika genijalno
zanimljiva teorija |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47132 Posts
Posted - 07/11/2010 : 20:02:42
|
Zašto misliš da netko ne može doživjeti nove spoznaje i istinski se preobratiti? Možda je to tebi nemoguce, ali ne znaci da je i nekom drugom. Nije u pozadini svega uvijek novac ili neko drugo koristoljublje. Kad neki vjernik postane ateist, jesu li njega "potkupile" neke ateisticke organizacije?
ko kaže da to mislin? pa to se dogada milijunima ljudi svakog dana pa ne pišu knjige o tome.prilaze s jedne religije u drugu,iz ateizma u religiju i obratno,i još nebrojeno kombinacija. šta triba pravit drame od svake pizdarije?? |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Posted - 07/11/2010 : 20:13:31
|
quote: Originally posted by lwood šta triba pravit drame od svake pizdarije??
Ne treba ni izvodit pizdarije iz svake drame. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47132 Posts
Posted - 07/11/2010 : 20:15:41
|
quote: Originally posted by lwood šta triba pravit drame od svake pizdarije??
Ne treba ni izvodit pizdarije iz svake drame.
ne znam ja san steka dojam da je nemanja stavia ovaj topik da ispipa puls forumašima. možda promice scientologiju? |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47132 Posts
Posted - 07/11/2010 : 20:17:17
|
vidicemo šta ce on rec na ovo |
|
|
nemanja93
Senior Member
Serbia
2439 Posts
Member since 06/03/2010 |
Posted - 07/11/2010 : 20:28:12
|
vidicemo šta ce on rec na ovo
Sta je scientologija?
quote: Originally posted by Sneaksie Thiefsie
Bolje sexologija
|
Nisi se okrenula, zato nisi videla igrale su sene.
|
|
|
Grujah.
Advanced Member
Serbia
3254 Posts
Member since 28/07/2009 |
Posted - 07/11/2010 : 20:41:08
|
quote: Originally posted by nemanja93
vidicemo šta ce on rec na ovo
Sta je scientologija?
quote: Originally posted by Sneaksie Thiefsie
Bolje sexologija
Verovanje da su dela L. Ron Hubbarda istinita, tj da je Vanzemaljac Xenu ubacio razne druge vanzemaljce u vulkan na Zemlji i njihove duse su nastanile praljude; mozda sam malo omasio u interpretaciji ali svakako teska budalastina. |
Edited by - Grujah. on 07/11/2010 20:41:24 |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
|
nemanja93
Senior Member
Serbia
2439 Posts