forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Bog i filozofija
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 10

Elesar
New Member

Serbia
261 Posts

Member since 14/03/2009

Posted - 07/11/2010 : 13:00:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Elesar a Private Message
Molderovski "zelim da verujem", citati i prosuditi o onome sto imaju da kazu obe strane (kao i jedno resenje koje povezuje oba sveta):

http://www.heliks.rs/zabluda_o_bogu.asp
http://www.preporod.rs/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_images.tpl&product_id=42&category_id=9&option=com_virtuemart&Itemid=94
http://www.knjizara.com/knjige/knjiga/120613_Postanje%20-%20povezivanje%20nauke%20i%20Biblije_ISBN:86-85375-20-7
http://www.amazon.co.uk/Quantum-Evolution-Weirdest-Explains-Paperback/dp/0393323102/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1289131149&sr=8-4

strenvvm et virtvte
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9616 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 07/11/2010 : 13:17:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
aaaaah, tako znaci
"If one is to understand the great mystery, one must study all it's aspects, not just the dogmatic narrow view of the Jedi!"

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 07/11/2010 : 13:57:10  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:
Originally posted by cat claw

Uvideo covek da od ateista nema 'leba, pa rek'o, 'ajmo tamo gde ima para i gde niko nista ne pita

Kao da nije namlatio dosta para od tih svojih knjiga, pa ce mu sad religijsko prosvjetljenje donijeti brdo novaca.

Edited by - dsormaz1 on 07/11/2010 13:57:52
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47132 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 07/11/2010 : 15:01:53  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by sawitch

Kada ova knjiga izadje kod nas uzecu je.. Ako neko cuje nesto neka javi.. Bas me zanima kako je mogao zbog nedostatka odgovora na jedno ili vise pitanja da promeni zivotni stav...

Licno smatram da je vera, da su vere, nastale u prastara vremena i to u potlacenom narodu (necu ulaziti u dalju razradu toga), kada izlaz nije postojao iz uzasnih situacija i smislio se termin "Bog" (u svim varijantama) koji je sluzio kao sredstvo da se lakse podnese "cekanje smrti"... Ogroman broj, u ta vremena, neobjasnjivih stvari se morao nekom ili necemu pripisati.. Jednostavno covek nije sposoban da ga ne interesuje kako nesto funkcionise, zasto je tu i cemu sluzi... Nije mi normalno da zbog necega sto ne razumes mozes da verujes ili ne verujes... Sta bi pre nekoliko vekova rekli za modernu tehnologiju... Vera se zasniva na necemu drugom... Ljudski um je za mene najvece cudo na svetu, upravlja organizmom, znamo da ga koristimo procentualno jako malo, i svi smo svedoci bezbroj cuda koje je to cudo zvano um uspevalo da napravi.. Mozda je vera bila potrebna kao neka vrsta psiho-stimulansa da covek izdrzi zivot i da ga prozivi u nekim okvirima, po nekim pravilima jer bez pravila nastaje haos..

to je relativno noviji pojam,prije Boga su postojali bogovi

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47132 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 07/11/2010 : 15:03:02  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

Uvideo covek da od ateista nema 'leba, pa rek'o, 'ajmo tamo gde ima para i gde niko nista ne pita

vjerovatno je to.u USA ima neka skupina koja dili novce znanstvenicima koji se "obrate"

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47132 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 07/11/2010 : 15:04:17  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by Obi-wan

quote:
Originally posted by KRAS

quote:
Originally posted by sawitch

Ja mislim da je pojam BOG pogresno protumacen... Svi ga posmatraju kao neku personu gore na nebu koja sedi, sve vidi, diriguje i ponekad ga djavo iznervira... Kako ja tumacim religiju, verujem da je Bog u svima nama itd itd.. Ne da mi se sada razglabati... Ali moze biti interesantna tema za normalnu diskusiju....

drugim rijecima, nemora ti niko govoriti da nesmiješ zlo ciniti drugima. to je vec zapisano u nama.

Jeste gledali jucer The mist - film po Kingovoj knjizi.
Ima o bogu, a i o prirodi ljudi dosta toga.
Najbolje mi je kada trgovac kaže - Kao vrsta smo žešce zajebani. Stavi dva covjek pod pritiskom zajedno i odmah ce skociti za vrat jedan drugom.

Ne bih nikako rekao da je u nama zapisano dobro. Ljudi su dobri dok im je dobro, cim nešto krene malo uzbrdo, dešava se svašta. Pogledajte samo u kakvom svijetu živimo i šta se sve dešava. Da te muka uhvati. Zlo na sve strane, mocnici ne poduzimaju ništa. Da smo mi svi po prirodi dobri, ne bi tako lako ubijali, mucili, izgladnjivali, silovali, otudivali, lagali itd. Da je ljuska rasa dobra tj. da svatko mari za bližnjeg svog, ovaj svijet bi bio raj na zemlji. Hodimo po oštrici britve, jedan pogrešan korak i ljuska rasa je izgubljena. Šteta onih par ljudi što stvarno vrijede nešto...

bravo za komentar

Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 07/11/2010 : 16:39:19  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

quote:
Originally posted by dsormaz1

quote:

Kao da nije namlatio dosta para od tih svojih knjiga, pa ce mu sad religijsko prosvjetljenje donijeti brdo novaca.

možda mu je dosadno pa da skrene pažnju na sebe

Covjek je vec mrtav, a taj se dogadaj s prosvjetljenjem dogodio prije 7-8 godina.

itsyourworldyoucanchangeit
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 07/11/2010 : 18:09:25  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message

[/quote]Covjek je vec mrtav, a taj se dogadaj s prosvjetljenjem dogodio prije 7-8 godina.
[/quote]

Kaznio ga bog zbog nestalnog misljenja?
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 07/11/2010 : 18:35:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
quote:

quote:

pobrao je pare od ateista, sad ce napisao drugu knjigu da pobere i od vjernika
genijalno
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 07/11/2010 : 19:10:54  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:
Originally posted by alen

quote:

quote:

quote:

Covjek je vec mrtav, a taj se dogadaj s prosvjetljenjem dogodio prije 7-8 godina.

Da, što ce sad reci ovi ateisti i teoreticari zavjere?
Eto iznad jednog "genijalnog" komentara u stilu "kaznio ga Bog zbog nestalnog mišljenja".
Ili još glupljeg: "pobrao je pare od ateista, sad ce napisao drugu knjigu da pobere i od vjernika"
Kad im smrt pokuca na vrata vecina njih takoder ce se preobratiti, samo za mnoge ce vec biti kasno.

Edited by - dsormaz1 on 07/11/2010 19:12:46
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 07/11/2010 : 19:16:19  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:

quote:

quote:

Zašto misliš da netko ne može doživjeti nove spoznaje i istinski se preobratiti? Možda je to tebi nemoguce, ali ne znaci da je i nekom drugom. Nije u pozadini svega uvijek novac ili neko drugo koristoljublje.
Kad neki vjernik postane ateist, jesu li njega "potkupile" neke ateisticke organizacije?
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 07/11/2010 : 19:17:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:

Da, što ce sad reci ovi ateisti i teoreticari zavjere?
Eto iznad jednog "genijalnog" komentara u stilu "kaznio ga Bog zbog nestalnog mišljenja".
Ili još glupljeg: "pobrao je pare od ateista, sad ce napisao drugu knjigu da pobere i od vjernika"
Kad im smrt pokuca na vrata vecina njih takoder ce se preobratiti, samo za mnoge ce vec biti kasno.
[/quote]

Naravno da ce se neki preobratiti. U strahu, ljudi u svašta povjeruju. Neki ce se preobratiti, neki nece. Smrt nas sve ceka. I onda ce svatko sam za sebe saznati šta ima poslije.
No, nekako mi se to baš i ne cini kao pravi razlog zašto bi netko vjerovao u boga...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 07/11/2010 19:18:49
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47132 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 07/11/2010 : 20:00:12  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by supermark

quote:

quote:

pobrao je pare od ateista, sad ce napisao drugu knjigu da pobere i od vjernika
genijalno

zanimljiva teorija

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47132 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 07/11/2010 : 20:02:42  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

quote:

quote:

quote:

Zašto misliš da netko ne može doživjeti nove spoznaje i istinski se preobratiti? Možda je to tebi nemoguce, ali ne znaci da je i nekom drugom. Nije u pozadini svega uvijek novac ili neko drugo koristoljublje.
Kad neki vjernik postane ateist, jesu li njega "potkupile" neke ateisticke organizacije?

ko kaže da to mislin? pa to se dogada milijunima ljudi svakog dana pa ne pišu knjige o tome.prilaze s jedne religije u drugu,iz ateizma u religiju i obratno,i još nebrojeno kombinacija.
šta triba pravit drame od svake pizdarije??

Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 07/11/2010 : 20:13:31  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:

Ne treba ni izvodit pizdarije iz svake drame.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47132 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 07/11/2010 : 20:15:41  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

quote:

Ne treba ni izvodit pizdarije iz svake drame.

ne znam ja san steka dojam da je nemanja stavia ovaj topik da ispipa puls forumašima.
možda promice scientologiju?

Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 07/11/2010 : 20:16:28  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
Znaci oni tako nastupaju?
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47132 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 07/11/2010 : 20:17:17  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
vidicemo šta ce on rec na ovo

Go to Top of Page

nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts

Member since 06/03/2010

Posted - 07/11/2010 : 20:28:12  Show Profile Show Extended Profile  Send nemanja93 a Private Message
quote:

Sta je scientologija?

quote:
Originally posted by Sneaksie Thiefsie

Bolje sexologija

Nisi se okrenula, zato nisi videla
igrale su sene.
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 07/11/2010 : 20:41:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message
quote:
Originally posted by nemanja93

quote:

Sta je scientologija?

quote:
Originally posted by Sneaksie Thiefsie

Bolje sexologija

Verovanje da su dela L. Ron Hubbarda istinita, tj da je Vanzemaljac Xenu ubacio razne druge vanzemaljce u vulkan na Zemlji i njihove duse su nastanile praljude; mozda sam malo omasio u interpretaciji ali svakako teska budalastina.

Edited by - Grujah. on 07/11/2010 20:41:24
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 07/11/2010 : 20:49:54  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
Vjerovanje dosta rašireno medu hollywoodskim filmašima.
Go to Top of Page

nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts

Member since 06/03/2010

Posted - 07/11/2010 : 20:53:21  Show Profile Show Extended Profile  Send nemanja93 a Private Message
Hvala.Pricala mi nesto malo neka profesorka o tome

Nisi se okrenula, zato nisi videla
igrale su sene.
Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4678 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 07/11/2010 : 23:04:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message
K'o sto rece Jelena Karleusa u kolumni za pamcenje:"Ja sam,hvala bogu,ateista..."
Go to Top of Page

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4537 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 07/11/2010 : 23:08:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message
quote:
Originally posted by Pajtos

K'o sto rece Jelena Karleusa u kolumni za pamcenje:"Ja sam,hvala bogu,ateista..."

Go to Top of Page

Ignus
Senior Member

1357 Posts

Member since 22/06/2009

Posted - 07/11/2010 : 23:16:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Ignus a Private Message
scijentologija nije ništa gluplja od ostalih religija. sve je to loš fantasy.

Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu?
Go to Top of Page
Page: of 10 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000