forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Bog i filozofija
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 10

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 07/11/2010 : 23:55:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message
quote:
Originally posted by Ignus

scijentologija nije ništa gluplja od ostalih religija. sve je to loš fantasy.

Kralju! Ipak, hodanje po vodi jeste fantasy, ali Xenu i ostala sajentologija je cist SF

Edited by - Grujah. on 07/11/2010 23:56:08
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 08/11/2010 : 01:21:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message
Ti si komedija...
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8582 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 08/11/2010 : 06:53:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message
quote:
Originally posted by Obi-wan

Ne bih nikako rekao da je u nama zapisano dobro. Ljudi su dobri dok im je dobro, cim nešto krene malo uzbrdo, dešava se svašta. Pogledajte samo u kakvom svijetu živimo i šta se sve dešava. Da te muka uhvati. Zlo na sve strane, mocnici ne poduzimaju ništa. Da smo mi svi po prirodi dobri, ne bi tako lako ubijali, mucili, izgladnjivali, silovali, otudivali, lagali itd. Da je ljudska rasa dobra tj. da svatko mari za bližnjeg svog, ovaj svijet bi bio raj na zemlji. Hodimo po oštrici britve, jedan pogrešan korak i ljuska rasa je izgubljena. Šteta onih par ljudi što stvarno vrijede nešto...

Ne bih se složio.....vjerujem da u srži svi ljudi imaju dobru dušu, samo što ih okolnosti odrastanja ili sama okolina pokvari i pretvori u nešto trece.
Osim toga, dal si ti možda u svom životu osobno svjedocio nekom ubijanju, mucenju ili silovanju.
Nemojmo generalizirat život..

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 08/11/2010 : 09:31:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message
Nisam dobro sve procitao jer je u cirilici, inace znam cirilicu.
Ali po komentarima, ja sam ateista, pa kažem neka sam ima svak svoju veru u šta, ali neka ne siluje druge u to(npr.kako zapad radi istoku-usiljuju nekakvu demokraciju. ma, nema demokracije-demos=ljudstvo,kratos=vlada, pa, je li baš tako, da vecina ljudi odlucuje?, samo ih je par procenata. Nije baš tako, kako ljudima svaki dan prikazuju, ali to je vec druga tema.), pa bi bilo ok. Od pamtiveka ljudi u nešto veruju. Na žalost su baš zbog vera ratovi.Na kratko.
Šta znam, ja vjerujem u sam sebe, ono što zamislim i napravim. Niko ili ništa mi nije još pomoglo.
Bez zamjere vjernima.

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!

Edited by - Risar_69 on 08/11/2010 12:29:53
Go to Top of Page

Zok
New Member

Bosnia and Herzegovina
121 Posts

Member since 02/10/2010

Posted - 08/11/2010 : 10:23:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Zok a Private Message
Svi smo mi ateisti dok nam je sve potaman i dok je sve pod kontrolom a u boga se pocinje vjerovati kad upadnes u govna i kad sve ode u k...c i kad mislis da ti samo bog moze pomoci.Ko je bio u takvim situacijama zna o cemu govorim a ko nije,blago njemu...
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40251 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 08/11/2010 : 10:33:07  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
To je upravo i bila poenta onog sto sam ja rekao... Da kada se situacije cine bezizlazne covek nekom vrstom nade i vere podnese sve i nadje snagu u sebi za koju nije ni znao da je poseduje...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13456 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 08/11/2010 : 10:36:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message
Najbolje da to važi za sve ljude..
Go to Top of Page

kitaric
Average Member

Serbia
975 Posts

Member since 20/11/2004

Posted - 08/11/2010 : 14:46:41  Show Profile Show Extended Profile  Send kitaric a Private Message
Mora da mu se Veliki Ktulu javio u snovima!

You tell anyone about this and I'll fucking kill you. I'm kidding, I'm kidding, we'll have him home by midnight.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47133 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 08/11/2010 : 15:34:58  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by paro

quote:

Ne bih nikako rekao da je u nama zapisano dobro. Ljudi su dobri dok im je dobro, cim nešto krene malo uzbrdo, dešava se svašta. Pogledajte samo u kakvom svijetu živimo i šta se sve dešava. Da te muka uhvati. Zlo na sve strane, mocnici ne poduzimaju ništa. Da smo mi svi po prirodi dobri, ne bi tako lako ubijali, mucili, izgladnjivali, silovali, otudivali, lagali itd. Da je ljudska rasa dobra tj. da svatko mari za bližnjeg svog, ovaj svijet bi bio raj na zemlji. Hodimo po oštrici britve, jedan pogrešan korak i ljuska rasa je izgubljena. Šteta onih par ljudi što stvarno vrijede nešto...

Ne bih se složio.....vjerujem da u srži svi ljudi imaju dobru dušu, samo što ih okolnosti odrastanja ili sama okolina pokvari i pretvori u nešto trece.
Osim toga, dal si ti možda u svom životu osobno svjedocio nekom ubijanju, mucenju ili silovanju.
Nemojmo generalizirat život..

The Principle of Evil Made Flesh

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 08/11/2010 : 16:31:15  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:
Ne bih nikako rekao da je u nama zapisano dobro. Ljudi su dobri dok im je dobro, cim nešto krene malo uzbrdo, dešava se svašta.

Da nema malih sitnica kao što je savjest, ili pak tradicionalno nametnutog straha od grijeha, plus nekih društvenih zakonskih normi, vrlo mali postotak ljudi bi uspio potisnuti svoje životinjske nagone...

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 08/11/2010 : 17:58:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:
Originally posted by DeeCay

quote:
Ne bih nikako rekao da je u nama zapisano dobro. Ljudi su dobri dok im je dobro, cim nešto krene malo uzbrdo, dešava se svašta.

Da nema malih sitnica kao što je savjest, ili pak tradicionalno nametnutog straha od grijeha, plus nekih društvenih zakonskih normi, vrlo mali postotak ljudi bi uspio potisnuti svoje životinjske nagone...

Meni je dovoljna savjest. Ono drugo i trece mi ne treba da bih bio ljudsko bice.
I šta imam od toga? Ništa. Da sam jebena životinja što grabi i gazi preko tudih leda, bilo bi mi puno bolje u životu. Ovaj svijet nije skrojen za mirne i poštene ljude. Sistem je takav da se onaj najgori uzdigne do vode, generala, predsjednika. I onda takvi kroje oblik svijeta i svacije živote.
Situacija je žešce zajebana.
Ljudska vrsta je žešce zajebana - ponekad imam dojam da toj vrsti i ne pripadam.
A bit ce sve gore i gore ako se ne desi neko cudo.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 08/11/2010 17:59:05
Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 08/11/2010 : 19:01:42  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message
To cudo ovisi o tebi, mladi Jedaje. Hodaj svojim pravednim putem i na kraju ceš pobijediti.

Pobjeda je zadovoljan um. Ja sam svoj fokus pronašao, ti moraš svoj. I nakon toga ce ti sve ostalo biti prilicno besmisleno.

itsyourworldyoucanchangeit
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 08/11/2010 : 21:52:33  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:

Meni je dovoljna savjest. Ono drugo i trece mi ne treba da bih bio ljudsko bice.
I šta imam od toga? Ništa. Da sam jebena životinja što grabi i gazi preko tudih leda, bilo bi mi puno bolje u životu. Ovaj svijet nije skrojen za mirne i poštene ljude. Sistem je takav da se onaj najgori uzdigne do vode, generala, predsjednika. I onda takvi kroje oblik svijeta i svacije živote.
Situacija je žešce zajebana.
Ljudska vrsta je žešce zajebana - ponekad imam dojam da toj vrsti i ne pripadam.
A bit ce sve gore i gore ako se ne desi neko cudo.

Ako si ateist uzeo si pogrešan nick.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 08/11/2010 : 22:01:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 09/11/2010 : 19:10:13  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
Atheism is the vice of a few intelligent people
Volter

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47133 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 09/11/2010 : 21:28:33  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by mr murdoc

Volter

to je isto pretjerivanje.
ti si druga strana medalje od Davora

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

Zok
New Member

Bosnia and Herzegovina
121 Posts

Member since 02/10/2010

Posted - 10/11/2010 : 13:28:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Zok a Private Message
Negdje sam procitao jednu misao,ne mogu se sjetiti ni kad ni gdje ni cija je,koja odrazava nase misljenje i pogled po pitanju boga i ateizma:"Ne vjerujem u boga ali ga se bojim". Svi ateisti,naravno, nezvanicno i duboko u sebi drze i cuvaju ove rijeci.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40251 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 10/11/2010 : 13:29:35  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Ima nesto u tim recima

Ali mislim da je to vise postovanje tradicije i obicaja koja su u ljudima oko tebe koje ti je usadjivano od rodjenja do samostalnog razmisljanja...

Patricia hic mea totus mundus est

Edited by - sawitch on 10/11/2010 13:30:55
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 10/11/2010 : 13:46:55  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message
quote:
Originally posted by Zok

Negdje sam procitao jednu misao,ne mogu se sjetiti ni kad ni gdje ni cija je,koja odrazava nase misljenje i pogled po pitanju boga i ateizma:"Ne vjerujem u boga ali ga se bojim". Svi ateisti,naravno, nezvanicno i duboko u sebi drze i cuvaju ove rijeci.

Svi osim hevi metalurga.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47133 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 10/11/2010 : 15:30:42  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by Zok

jel ti uopce poznaješ kojeg ateista?

Go to Top of Page

Zok
New Member

Bosnia and Herzegovina
121 Posts

Member since 02/10/2010

Posted - 10/11/2010 : 19:24:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Zok a Private Message
Poznajem samo jednog pravog,bar on tako kaze i poznajem masu onih polovicnih.Sto pitas?
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47133 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 10/11/2010 : 20:23:27  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
zato šta ne bi ovo gori pisa da ih poznaješ

Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 10/11/2010 : 21:34:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message
quote:
Originally posted by alen

To cudo ovisi o tebi, mladi Jedaje. Hodaj svojim pravednim putem i na kraju ceš pobijediti.

Pobjeda je zadovoljan um. Ja sam svoj fokus pronašao, ti moraš svoj. I nakon toga ce ti sve ostalo biti prilicno besmisleno.

Je stari. Pobjeda je zadovoljan um. Al taj buddhisticki princip mozes upotrebljavat ako si sam i samodovoljan. Ako imas familiju, onda je ta prica malo teze izvediva...

http://matanovogumno.blogspot.com
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 10/11/2010 : 21:42:16  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

quote:

Volter

Voltaire...ateisticki "bog"...i Murdoc..."ateist" koji slavi Uskrs.
Neki ljudi ovdje samo glume da su ateisti. To je nekakav trend, to je sad in. Buntovnici bez razloga. Samo da su kontra nekome. Ili necemu. To je to.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47133 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 10/11/2010 : 22:32:51  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by dsormaz1

quote:
Originally posted by lwood

quote:

Volter

Voltaire...ateisticki "bog"...i Murdoc..."ateist" koji slavi Uskrs.
Neki ljudi ovdje samo glume da su ateisti. To je nekakav trend, to je sad in. Buntovnici bez razloga. Samo da su kontra nekome. Ili necemu. To je to.

ka šta 90% vjernika u HR glume vjernike

Go to Top of Page
Page: of 10 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.64 seconds. Snitz Forums 2000