Author |
Topic |
lwood
Advanced Member
Colombia
47133 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 10/11/2010 : 22:33:30
|
a i ne samo u nas |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 11/11/2010 : 04:59:14
|
Na žalost u pravu si. I mene ponekad muce neke sumnje. Najgore je što se mnogi deklariraju tako, a to malo ili uopce ne prakticiraju. |
|
|
Sneaksie Thiefsie
Advanced Member
4537 Posts
Member since 22/04/2008 |
Posted - 11/11/2010 : 08:46:17
|
A sto bi Hrvati,Srbi...Evropljani prakticirali (neo)semitske vere hriscanstvo i islam? Kazem "neo" jer i oni imaju rodnu veru pre Isusa i Muhameda.
Od slovenackog Triglava do makedonskog Velesa imamo Triglava,Svetovida,Svaroga,Peruna,Velesa...
Druga evropska braca imaju Zevsa,Jupitera,Tora...
Ako verujes,veruj u bogove svojih predaka.
Sada mozes.Sada smes.
Vizantija i Otomansko carstvo vise ne postoje.
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47133 Posts
Posted - 11/11/2010 : 15:22:21
|
quote: Originally posted by Sneaksie Thiefsie
A sto bi Hrvati,Srbi...Evropljani prakticirali (neo)semitske vere hriscanstvo i islam? Kazem "neo" jer i oni imaju rodnu veru pre Isusa i Muhameda.
Od slovenackog Triglava do makedonskog Velesa imamo Triglava,Svetovida,Svaroga,Peruna,Velesa...
Sada mozes.Sada smes.
ocito to više nikog ne zanima ili vrlo mali broj ljudi.
|
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47133 Posts
Posted - 11/11/2010 : 15:25:08
|
quote: Originally posted by dsormaz1
Na žalost u pravu si. I mene ponekad muce neke sumnje. Najgore je što se mnogi deklariraju tako, a to malo ili uopce ne prakticiraju.
ma mislin da vjeru vecina ljudi danas svaca ka neko kulturno naslijede.
|
|
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13456 Posts
Member since 21/08/2005 |
Posted - 11/11/2010 : 15:43:59
|
Sada mozes.Sada smes.
Ko o cemu, Sneaksie o bogovima "naših predaka" |
|
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13456 Posts
Member since 21/08/2005 |
Posted - 11/11/2010 : 15:46:01
|
quote: Originally posted by Zok Svi ateisti,naravno, nezvanicno i duboko u sebi drze i cuvaju ove rijeci.
Kao i svi vernici, polomiše se da se ne ogreše i da žive u skladu sa religijskim uverenjima |
|
|
azra x.
Junior Member
Serbia
492 Posts
Member since 18/09/2010 |
Posted - 11/11/2010 : 16:47:23
|
Ne znam da li ja verujem u boga/boginju/bogove/sudbinu/pravdu/'visu silu', ali sam protiv svih organizovanih religija i njihove doktrine(vise sam u nedoumici determinizam-indeterminizam). I mislim da se nikada necu preobratiti i nikad necu ziveti po tudjim pravilima i 'onako kako je neko rekao da treba'. Ali ne bih ipak sebe nazvala ni ateistom - suvise materijalisticko i racionalno stanoviste za moj ukus.
A za te sto postuju boga jer ga se plase rekao je E.Levi - "Bojati se boga-kakvo bogohuljenje!" Inace,Levi u knjizi "Kljuc misterija" pise o hriscanstvu na drugaciji nacin,i posle citanja te knjige,osecam malo manju odbojnost prema toj religiji i takvom moralu.Ali ipak nikada necu pasti na takve propovedi.
A ovog sto je odjedamput postao religiozan verovatno je potplatila crkva da napravi takvu sezanciju u njenu korist,mislim da to nista nije ispalo slucajno i spontano... A mozda je i iniciran u masona,pa je morao... |
Is that a gun in your pocket or are you just happy to see me? o.o |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21081 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 11/11/2010 : 17:03:39
|
quote: Originally posted by azra x.
Ne znam da li ja verujem u boga/boginju/bogove/sudbinu/pravdu/'visu silu', ali sam protiv svih organizovanih religija i njihove doktrine(vise sam u nedoumici determinizam-indeterminizam). I mislim da se nikada necu preobratiti i nikad necu ziveti po tudjim pravilima i 'onako kako je neko rekao da treba'. Ali ne bih ipak sebe nazvala ni ateistom - suvise materijalisticko i racionalno stanoviste za moj ukus.
A za te sto postuju boga jer ga se plase rekao je E.Levi - "Bojati se boga-kakvo bogohuljenje!" Inace,Levi u knjizi "Kljuc misterija" pise o hriscanstvu na drugaciji nacin,i posle citanja te knjige,osecam malo manju odbojnost prema toj religiji i takvom moralu.Ali ipak nikada necu pasti na takve propovedi.
A ovog sto je odjedamput postao religiozan verovatno je potplatila crkva da napravi takvu sezanciju u njenu korist,mislim da to nista nije ispalo slucajno i spontano... A mozda je i iniciran u masona,pa je morao...
I ja mislim da je ovo u pitanju!!!
|
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 11/11/2010 : 17:18:47
|
quote: Originally posted by lwood
quote: Originally posted by mr murdoc
Atheism is the vice of a few intelligent people Volter
to je isto pretjerivanje. ti si druga strana medalje od Davora
Voltaire...ateisticki "bog"...i Murdoc..."ateist" koji slavi Uskrs. Neki ljudi ovdje samo glume da su ateisti. To je nekakav trend, to je sad in. Buntovnici bez razloga. Samo da su kontra nekome. Ili necemu. To je to.
Nisi u pravu . Osobno volim te pizdarije oko bojanja jaja i cijele kerefeke oko gnjezda i poklona ..dakle ja sam folklorni fan , ali ne i vjernik. Imam klince kojima ne zelim servirati ateizam na srebrenom pladnju, vec im zelim dati mogucnost izbora , i zato se igram uskrsa i bozica jer ne zelim da im uskratim taj dozivljaj. Moja su dijeca krstena u crkvi ,jer nisam zelio da mi to ikad spocitavaju. Ona moraju sama odluciti kojim ce putem poci . Moja je supruga takoder vjernik (umjereni). Osobno sam ateist , ali to nikom ne nabijam na nos . Dobro, skoro nikad, ponekad je zabavno
All thinking men are atheists. Ernest Hemingway
|
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Posted - 11/11/2010 : 19:22:42
|
quote: Originally posted by mr murdoc Nisi u pravu . Osobno volim te pizdarije oko bojanja jaja i cijele kerefeke oko gnjezda i poklona ..dakle ja sam folklorni fan , ali ne i vjernik. Imam klince kojima ne zelim servirati ateizam na srebrenom pladnju, vec im zelim dati mogucnost izbora , i zato se igram uskrsa i bozica jer ne zelim da im uskratim taj dozivljaj. Moja su dijeca krstena u crkvi ,jer nisam zelio da mi to ikad spocitavaju. Ona moraju sama odluciti kojim ce putem poci . Moja je supruga takoder vjernik (umjereni). Osobno sam ateist , ali to nikom ne nabijam na nos . Dobro, skoro nikad, ponekad je zabavno
Da, sjecam se da si prije par godina u nekom topicu o Uskrsu to spomenuo. Ma ja ti ništa ne spocitavam, to tvoje opredjeljenje (nazor) je tvoja osobna stvar. I lijepo je da ovako odgajaš djecu. Ne slažem se da su svi misleci ljudi ateisti, apsurdno je tvrditi takvo nešto. |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Posted - 11/11/2010 : 19:24:31
|
quote:
quote: Originally posted by anto A mozda je i iniciran u masona,pa je morao...
Kakve veze religija i vjernici imaju s masonerijom? Baš suprotno, masonerija želi uništiti religije. |
Edited by - dsormaz1 on 11/11/2010 19:25:14 |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 11/11/2010 : 19:50:04
|
quote: Originally posted by mr murdoc Nisi u pravu . Osobno volim te pizdarije oko bojanja jaja i cijele kerefeke oko gnjezda i poklona ..dakle ja sam folklorni fan , ali ne i vjernik. Imam klince kojima ne zelim servirati ateizam na srebrenom pladnju, vec im zelim dati mogucnost izbora , i zato se igram uskrsa i bozica jer ne zelim da im uskratim taj dozivljaj. Moja su dijeca krstena u crkvi ,jer nisam zelio da mi to ikad spocitavaju. Ona moraju sama odluciti kojim ce putem poci . Moja je supruga takoder vjernik (umjereni). Osobno sam ateist , ali to nikom ne nabijam na nos . Dobro, skoro nikad, ponekad je zabavno
Da, sjecam se da si prije par godina u nekom topicu o Uskrsu to spomenuo. Ma ja ti ništa ne spocitavam, to tvoje opredjeljenje (nazor) je tvoja osobna stvar. I lijepo je da ovako odgajaš djecu. Ne slažem se da su svi misleci ljudi ateisti, apsurdno je tvrditi takvo nešto.
Naravno, to je bila samo opaska pijanog genija Hemingwaya..tek. Teach your children how to think, not what to think.
Anon. |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47133 Posts
Posted - 11/11/2010 : 20:36:43
|
quote:
quote: Originally posted by anto A mozda je i iniciran u masona,pa je morao...
Kakve veze religija i vjernici imaju s masonerijom? Baš suprotno, masonerija želi uništiti religije.
ali bi mora znat da masoni nisu ateisti nego deisti prihvacaju Velikog Arhitekta ,šta je opet ostavljeno na osobna uvjerenja svakog clana i njegovu osobnu svacanju. u praksi; prije bi tebe primili nego murdocka smiješno zar ne?
|
|
|
morrison
Advanced Member
Serbia
5142 Posts
Member since 29/01/2008 |
Posted - 11/11/2010 : 21:35:58
|
quote: Originally posted by Imrahil
Sada mozes.Sada smes.
Ko o cemu, Sneaksie o bogovima "naših predaka"
Ma lupali su mu Semiti cvrge kad je bio mali, pa ih sada ne voli... |
There ain't no grave gonna hold my body down. |
|
|
Zok
New Member
Bosnia and Herzegovina
121 Posts
Member since 02/10/2010 |
|
azra x.
Junior Member
Serbia
492 Posts
|
Zok
New Member
Bosnia and Herzegovina
121 Posts
Member since 02/10/2010 |
Posted - 12/11/2010 : 12:13:40
|
Pa ako su cinjenice,to ne znaci da je to dobro.Ja ti ne podrzavam te price tipa "mogu vjerovat u sta ja hocu,sad mogu,sad smijem" jer kao rezultat takvog nacina razmisljanja dobijes cisti haos predstavljen kao nesto pozitivno,stotine sekti,neke kvazi-religije,a za njima idu druge lose stvari,droga,pederi i sl.Poenta je u tome sto takav nacin razmisljanja sve prihvata kao normalno cak i stvari koje to nisu,da sad ne nabrajam. |
|
|
ponki
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3112 Posts
Member since 20/09/2008 |
Posted - 12/11/2010 : 12:46:28
|
quote: Originally posted by Zok
Pa ako su cinjenice,to ne znaci da je to dobro.Ja ti ne podrzavam te price tipa "mogu vjerovat u sta ja hocu,sad mogu,sad smijem" jer kao rezultat takvog nacina razmisljanja dobijes cisti haos predstavljen kao nesto pozitivno,stotine sekti,neke kvazi-religije,a za njima idu druge lose stvari,droga,pederi i sl.Poenta je u tome sto takav nacin razmisljanja sve prihvata kao normalno cak i stvari koje to nisu,da sad ne nabrajam.
A inkvizicija je bila u redu ili razni vjerski ratovi koji su se vodili ??? neki i ne tako davno...
A droge i Sawitcha pedera nije bilo prije ??? Mozda je samo sad zbog lakse dostupnosti informacija sve to samo izrazenije i blize nama...
|
Edited by - ponki on 12/11/2010 13:00:14 |
|
|
azra x.
Junior Member
Serbia
492 Posts
Posted - 12/11/2010 : 12:58:48
|
Zasto bi ono sto je od strane crkve,i uopste drustva,odredjeno kao dobro i normalno i, s druge strane etiketirano kao 'zlo' i 'nenormalno', moralo da vazi kao istina koja se ne dovodi u pitanje? I ko uopste ima pravo da u ime vecine sudi o 'dobrom' i 'normalnom'? To su dva relativna pojmova, pod time podrazumevamo sebi prihvatljive stavove(stavove do kojih bi trebalo da dolazimo sami a ne da nam ih drugi usadjuju). Sve su te religije i ideologije- tudje(u smislu da su ideja iz necije glave,a ne iz moje),a samim tim nametnute. Strana tela u organizmu. Sve su to ljudi izmislili.
Ali,naravno,svako ima svoje,i svako prihvata ono sto mu se svidja ili,bolje receno,ono sto mu je lakse. |
Is that a gun in your pocket or are you just happy to see me? o.o |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47133 Posts
Posted - 12/11/2010 : 14:50:15
|
Pa ako su cinjenice,to ne znaci da je to dobro.Ja ti ne podrzavam te price tipa "mogu vjerovat u sta ja hocu,sad mogu,sad smijem" jer kao rezultat takvog nacina razmisljanja dobijes cisti haos predstavljen kao nesto pozitivno,stotine sekti,neke kvazi-religije,a za njima idu druge lose stvari,droga,pederi i sl.Poenta je u tome sto takav nacin razmisljanja sve prihvata kao normalno cak i stvari koje to nisu,da sad ne nabrajam.
Poenta je da ne znaš šta znaci sloboda religije a "loše stvari" su postojale oduvik i postojace dok bude ljudi. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47133 Posts
Posted - 12/11/2010 : 14:54:29
|
quote: Originally posted by azra x.
Zasto bi ono sto je od strane crkve,i uopste drustva,odredjeno kao dobro i normalno i, s druge strane etiketirano kao 'zlo' i 'nenormalno', moralo da vazi kao istina koja se ne dovodi u pitanje? I ko uopste ima pravo da u ime vecine sudi o 'dobrom' i 'normalnom'? To su dva relativna pojmova, pod time podrazumevamo sebi prihvatljive stavove(stavove do kojih bi trebalo da dolazimo sami a ne da nam ih drugi usadjuju). Sve su te religije i ideologije- tudje(u smislu da su ideja iz necije glave,a ne iz moje),a samim tim nametnute. Strana tela u organizmu. Sve su to ljudi izmislili.
Ali,naravno,svako ima svoje,i svako prihvata ono sto mu se svidja ili,bolje receno,ono sto mu je lakse.
tocno.ali neke ideje su probitacnije od drugih. zanimljivije,bolje,uvjerljivije,dublje,kvalitetnije itd. |
|
|
Grujah.
Advanced Member
Serbia
3254 Posts
Member since 28/07/2009 |
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 12/11/2010 : 16:44:43
|
quote: Originally posted by lwood
Poenta je da ne znaš šta znaci sloboda religije a "loše stvari" su postojale oduvik i postojace dok bude ljudi.
Sloboda religije postoji samo u rijetkim ljudima , jer sa oltara se propovjeda diktatura proleterijata |
|
|
morrison
Advanced Member
Serbia
5142 Posts
Member since 29/01/2008 |
Posted - 12/11/2010 : 17:37:32
|
Ja podrzavam, jer je to apsolutno pravo svake individue. A kao verujuci hriscanin, mislim da je to apsolutni bozji dar: sloboda izbora (doduse, mnogi i dalje tvrde da im neko nesto namece i/ili brani, ne znam samo kako).
Sto se starih religija tice, postoji vrlo dobar razlog zasto su ih zamenile 'nove' (videti prethodni lwoodov post).
Hriscanstvo se u Rimskom carstvu fino zapatilo, ne silom i macem, vec svojom univerzalnom porukom, totalnoj suprotnosti tada vladajucem nacinu razmisljanja (koji nazalost danas dozivljava renesansu), da je jedina svrha zivota puniti stomak i besiku a prazniti mosnje. Tek sa Konstantinovim dobom, i dobijanjem povlascenog statusa, Hriscanstvo je doslo u polozaj da se, cesto i nasilno, siri. No, uvek treba istaci da su pocetni uspesi zabelezeni uprkos najstrasnijim progonima Nerona i jos nekih imperatora.
Mozda nekome nece tako izgledati, ali ziveti u skladu sa religioznim i moralnim nacelima je U OVO I OVAKVO vreme, apsolutni bunt i rokenrol.
A u pogledu nametanja nacina razmisljanja, danas je upravo suprotno: verujuci ljudi su vrlo cesto zigosani i etiketirani kao zatucani fanatici od strane liberalne vecine, koja naravno, poseduje 'apsolutnu istinu' i ne tolerise drugacije razmisljanje. |
There ain't no grave gonna hold my body down. |
|
|
Topic |
|
|
|