Author |
Topic |
lwood
Advanced Member
Colombia
47134 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 12/11/2010 : 21:32:55
|
quote: Originally posted by mr murdoc
quote: Originally posted by lwood
quote: Originally posted by Zok
Pa ako su cinjenice,to ne znaci da je to dobro.Ja ti ne podrzavam te price tipa "mogu vjerovat u sta ja hocu,sad mogu,sad smijem" jer kao rezultat takvog nacina razmisljanja dobijes cisti haos predstavljen kao nesto pozitivno,stotine sekti,neke kvazi-religije,a za njima idu druge lose stvari,droga,pederi i sl.Poenta je u tome sto takav nacin razmisljanja sve prihvata kao normalno cak i stvari koje to nisu,da sad ne nabrajam.
Poenta je da ne znaš šta znaci sloboda religije a "loše stvari" su postojale oduvik i postojace dok bude ljudi.
Sloboda religije postoji samo u rijetkim ljudima , jer sa oltara se propovjeda diktatura proleterijata
ne postoji ni osoba ni organizacija na ovoj planeti koja tebi može zabranit da ti viruješ u ono šta ti smatraš istinitim. druga je sad stvar šta gomila država nije demokratska pa to ne možeš javno pokazivat. (ako na njih misliš) ako misliš na pojedine organizirane religije nije ni to cudno. pa ko voli konkurenciju? |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 13/11/2010 : 15:57:17
|
ali bi mora znat da masoni nisu ateisti nego deisti prihvacaju Velikog Arhitekta ,šta je opet ostavljeno na osobna uvjerenja svakog clana i njegovu osobnu svacanju.
Taj njihov (masonski) "veliki arhitekt" može biti samo onaj koji je roden 6.6. u 6 sati. |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 13/11/2010 : 16:01:34
|
quote: Originally posted by morrison
Mozda nekome nece tako izgledati, ali ziveti u skladu sa religioznim i moralnim nacelima je U OVO I OVAKVO vreme, apsolutni bunt i rokenrol.
A u pogledu nametanja nacina razmisljanja, danas je upravo suprotno: verujuci ljudi su vrlo cesto zigosani i etiketirani kao zatucani fanatici od strane liberalne vecine, koja naravno, poseduje 'apsolutnu istinu' i ne tolerise drugacije razmisljanje.
Ovo si lijepo naveo, samo nisu ti liberalcici nikakva vecina, samo su uzurpirali vecinu medija i dobro su organizirani pa imaju veliki utjecaj na javnost. Kad tad ce se to promjeniti.
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47134 Posts
Posted - 13/11/2010 : 16:32:04
|
quote: Originally posted by dsormaz1
ali bi mora znat da masoni nisu ateisti nego deisti prihvacaju Velikog Arhitekta ,šta je opet ostavljeno na osobna uvjerenja svakog clana i njegovu osobnu svacanju.
Taj njihov (masonski) "veliki arhitekt" može biti samo onaj koji je roden 6.6. u 6 sati.
duhovito ,al ako te zanima imaš na netu:
http://www.freemasonry-croatia.org/ |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47134 Posts
Posted - 13/11/2010 : 16:35:54
|
quote: Originally posted by dsormaz1
quote: Originally posted by morrison
Mozda nekome nece tako izgledati, ali ziveti u skladu sa religioznim i moralnim nacelima je U OVO I OVAKVO vreme, apsolutni bunt i rokenrol.
A u pogledu nametanja nacina razmisljanja, danas je upravo suprotno: verujuci ljudi su vrlo cesto zigosani i etiketirani kao zatucani fanatici od strane liberalne vecine, koja naravno, poseduje 'apsolutnu istinu' i ne tolerise drugacije razmisljanje.
Ovo si lijepo naveo, samo nisu ti liberalcici nikakva vecina, samo su uzurpirali vecinu medija i dobro su organizirani pa imaju veliki utjecaj na javnost. Kad tad ce se to promjeniti.
opet inkvizicija? |
|
|
tomislav.baretic
Average Member
Croatia
516 Posts
Member since 12/12/2007 |
Posted - 13/11/2010 : 17:48:15
|
imam puno prijatelja ateista, koji na božic ne idu u crkvu, ali opet na božic imaju okicen bor WTF |
volim grad koji tece... |
|
|
cronos six
Advanced Member
Serbia
7916 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 13/11/2010 : 18:00:16
|
ako postoji dobro,postoji i zlo. najgore u svemu je to sto je zlo svuda oko nas,dok je dobro u manjini. licno sam za to,da svako ima pravo da veruje u ono sto mu nije zacrtano! nikad nisam bio neki vernik,i ako sam desetak puta uso u crkvu i zapalio svecu.po meni je sudbina pravo obelezje pocetka i kraja! |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40253 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 13/11/2010 : 18:28:59
|
quote: Originally posted by tomislav.baretic
imam puno prijatelja ateista, koji na božic ne idu u crkvu, ali opet na božic imaju okicen bor WTF
Sto ti je to cudno... Ne moras verovati u Boga da bi postovao obicaje svoje porodice i predaka... |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
Zok
New Member
Bosnia and Herzegovina
121 Posts
Member since 02/10/2010 |
Posted - 13/11/2010 : 18:39:42
|
Inkvizicija i nije tako losa stvar,ne mislim generalno nego u pojedinim svojim segmentima.Da postoji i danas radili bi punom parom i to u tri smjene.Crkva i religija nam,u stvari,samo daju uputstva i smjernice kako biti pozitivac.Slobodna volja je u redu i to stoji,nju priznaje i bog i djavo drzava i zakon,svi,ali je problem sto se ta slobodna volja zlouptrebljava.Danas svako moze da osnuje svoju crkvu,svoju religiju a to su,naravno,sekte i zato svako malo imamo masovna kolektivna samoubistva i slicne pizdarije.Ako se to pokusa zabraniti onda se svi pozivaju na kojekakve slobode i prava,a kad se to desi svi se zgrazavaju i nesto cude.Ljudska glupost nema granice i pojedincima bi trebalo oduzeti pravo slobodne volje jer se te granice stalno pomjeraju i to u svim pravcima.Crkva je samo prva na udaru i koliko ja vidim jedina koja se bori protiv tih losih stvari kao sto su na primer i ove http://www.slobodnaevropa.org/content/news/671002.html Danas je sve normalno... |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47134 Posts
Posted - 13/11/2010 : 18:47:16
|
Inkvizicija i nije tako losa stvar,ne mislim generalno nego u pojedinim svojim segmentima.Da postoji i danas radili bi punom parom i to u tri smjene.Crkva i religija nam,u stvari,samo daju uputstva i smjernice kako biti pozitivac.Slobodna volja je u redu i to stoji,nju priznaje i bog i djavo drzava i zakon,svi,ali je problem sto se ta slobodna volja zlouptrebljava.Danas svako moze da osnuje svoju crkvu,svoju religiju a to su,naravno,sekte i zato svako malo imamo masovna kolektivna samoubistva i slicne pizdarije.Ako se to pokusa zabraniti onda se svi pozivaju na kojekakve slobode i prava,a kad se to desi svi se zgrazavaju i nesto cude.Ljudska glupost nema granice i pojedincima bi trebalo oduzeti pravo slobodne volje jer se te granice stalno pomjeraju i to u svim pravcima.Crkva je samo prva na udaru i koliko ja vidim jedina koja se bori protiv tih losih stvari kao sto su na primer i ove http://www.slobodnaevropa.org/content/news/671002.html Danas je sve normalno...
a je ga lupetaš pa to je strašno!
jesi li ti uopce procita Bibliju? pošto vidin da se pozivaš na nju vjerovatno je vrlo dobro poznaješ?
|
|
|
Zok
New Member
Bosnia and Herzegovina
121 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47134 Posts
Posted - 13/11/2010 : 18:54:22
|
Iwood ko Iwood, kontra,kontra,kontra revolucionar... Sta te zanima iz biblije?
jesi li je cita ili ne? vrlo jednostavno pitanje |
|
|
Zok
New Member
Bosnia and Herzegovina
121 Posts
Posted - 13/11/2010 : 20:15:50
|
Katolicka crkva je prica za sebe.Ja nisam katolik i necu sebi da dozvolim luksuz da kritikujem nesto tudje jer to vodi malo zescoj raspravi.Kad bolje razmislim ovim nasim postovima uopste nije mjesto na ovom topiku.Brisanje slijedi. |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40253 Posts
Posted - 13/11/2010 : 20:17:01
|
Sto da nije? Pa niste nista lose uradili.. Zdravo chatujete.. Bas me zanima vasa rasprava... |
|
|
okiboki
Advanced Member
Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 13/11/2010 : 21:23:35
|
Ja jesam venik i postujem boga ali ne verujem bas crkvi ni jednoj.Gledajuci danas sta crkve rade to su samo masinerije za uzimanje para.Isus ni jednom nije rekao da se trebaju otvarati crkve da bi se ljudi molili i priblizili bogu.Covek moze da se moli gde hoce i kad hoce i bog ce ga cuti,ne mora se ici u crkvu.Sta je to kad ja moram dati 3 hiljade da bi krstio dete ili 7-8 da bi se vencao u crkvi.Ne razumem?Pronadjeno je cak neko Isusovo jevandjelje gde je on rekao da ljudi ne grade palace od kamenja i drveta da bi se molili nego da to rade bilo gde jer ce ih bog cuti.Katolicka crkva je to jevandjelje odbacila kao jereticko.Da li je stvarno ko zna... |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Member since 06/10/2007 |
|
okiboki
Advanced Member
Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 13/11/2010 : 21:32:11
|
quote: Originally posted by cat claw
Okiboki, pa ti si katar!!!
Sta ti je to |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40253 Posts
|
Naaru
Starting Member
33 Posts
Member since 29/08/2010 |
Posted - 13/11/2010 : 21:39:45
|
Da prvo kazem kolika je besmislenost ove teme jer svaka tema o ovome subjektu završi loše. Meni se gadi osobno u šta sve ljudi danas vjeruju,jednostavno time se daje do znanja da su ljudi stvarno mase i ništa drugo. Ovo je isto smiješno,ljudima treba religija da bi se osjecali sigurno,i to je poanta svega toga,pracovjek gleda sunce i moli se za to da ubije bika,vrlo jednostavno.Stoga ova prica o kraju religije je smece. Ja vjerujem u sebe, pa u sebe i onda možda u sebe.
Zok:Inkvizicija je sranje,ne bi nam dali da citamo stripove,jebeš njih. |
|
|
split85
Advanced Member
Croatia
8249 Posts
Member since 25/01/2010 |
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 13/11/2010 : 22:21:19
|
Kada bih stvarno rekao šta mislim po ovom pitanju, rizikujem da me se pošalje na hladenje. Još je veci rizik da se netko naljuti i odgovori mi pa da njega izbace. Tako da ipak necu što na umu to na drumu... Drago mi je ipak što se povlaci crta izmedu vjere i crkve te da ta dva pojma nisu uvijek i nužno ista. Pretpostavit cu da je vjera u odredenim ljudima (prava vjera) potaknuta negdje iznutra što je po meni pravi razlog (suprotno od poticaja izvana). Ja kao ateista, nikada nisam osjetio poriv, iskru, dodir božanskog u sebi. Niti u jednom trenutku nisam povjerovao ili naslutio da neka viša blagonaklona sila postoji pa cak i pazi na mene. Možda bi mi bilo lakše da jesam, ali nisam. Pretvarati se da sam nešto što nisam i da imam nešto što nemam bilo bi lažno i dvolicno. Da li sam siguran da bog ne postoji? Apsolutno ne! Možda i postoji, ali ne bih se kladio na to. Tako da bez obzira na sve, ostajem ateista (to mi moj zdrav razum nalaže). Da li je vjerovanje u boga stvar izbora ili tu ustvari i nema izbora - ne znam. Ja nisam birao, tako je ispalo. Možda je tako i s vjernicima. Važno je ipak da postoji tolerancija i poštivanje onih drugih. Na tome ce stajati ili pasti naša buducnost. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 13/11/2010 22:25:19 |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40253 Posts
Posted - 13/11/2010 : 22:38:36
|
Treba da napravimo jednu debatu, ateisti protiv teista.. Mislim da bi bilo zanimljivo i poucno... |
|
|
pravedni
Advanced Member
Serbia
4057 Posts
Member since 03/12/2009 |
Posted - 13/11/2010 : 22:53:47
|
quote: Originally posted by sawitch
Treba da napravimo jednu debatu, ateisti protiv teista.. Mislim da bi bilo zanimljivo i poucno...
I oni koji su za Velikog vodju Sawitcha i ona beznacajna manjina koja je u zabludi jer je protiv njega... |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47134 Posts
Posted - 13/11/2010 : 23:11:26
|
quote: Originally posted by sawitch
Treba da napravimo jednu debatu, ateisti protiv teista.. Mislim da bi bilo zanimljivo i poucno...
ja mislin da bi banovi pljuštali ko kiša |
|
|
Topic |
|