forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Bog i filozofija
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 10

Zok
New Member

Bosnia and Herzegovina
121 Posts

Member since 02/10/2010

Posted - 13/11/2010 : 23:12:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Zok a Private Message
Ljudi koji ne vjeruju u boga,ne vjeruju zbog sebe, jer misle da su oni ti koji kontrolisu svoj zivot ali pocnu da vjeruju zbog svojih, sto bi se reklo,bliznjih.Kad neko tvoj rodjeni, otc,brat,sestra,majka ili bilo ko ko ti je bitan u zivotu,dodje u situaciju da se bori za zivot,bilo zbog neke bolesti ili povrede,nebitno i kad shvatis da je to situacija koja nije pod tvojom kontrolom vec "necijiom" drugom,onda fino progutas svoj ponos i poCnes da vjerujes u tog "nekog" jer ti samo on moze pomoci. Jos gore je ako neko ko ti je blizak umre.Ja prvi odbijam vjerovati da tog nekog pokopas i pojedu ga crvi to je to.Religija i vjera ti i tu pruzaju alternativu.Kazu ti da je negdje na nekom drugom ,boljem i ljepsem mjestu,gdje nema bola i patnje.Bar ti u takvoj situaciji pruzaju utjehu.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40253 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 13/11/2010 : 23:16:15  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
quote:
Originally posted by lwood
ja mislin da bi banovi pljuštali ko kiša

Ovaj topic je ocigledan primer da ne bi... Mislim da ovde ima dosta pametnih ljudi da bi se moglo stosta nauciti na normalan nacin...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 14/11/2010 : 01:46:19  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message
@okiboki
Da ne bih tupio i objasnjavao, najbolje ce biti da odes na
http://en.wikipedia.org/wiki/Catharism

ili da procitas ''Sveta krv, sveti gral''.
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Holy_Blood_and_the_Holy_Grail

Ukratko, katarska religija je bila hriscanska, ali vrlo razlicita od katolicke (i zagovarala bas ono sto si ti nabrojao). Kada je u XIII veku nastala opasnost da katarska hereza prevagne, papa je poslao krstase da je uniste... i unistio je, mada se i danas mogu naci grupe na jugu francuske....
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 14/11/2010 : 01:49:38  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:
Originally posted by Obi-wan

Kada bih stvarno rekao šta mislim po ovom pitanju, rizikujem da me se pošalje na hladenje. Još je veci rizik da se netko naljuti i odgovori mi pa da njega izbace. Tako da ipak necu što na umu to na drumu...
Drago mi je ipak što se povlaci crta izmedu vjere i crkve te da ta dva pojma nisu uvijek i nužno ista. Pretpostavit cu da je vjera u odredenim ljudima (prava vjera) potaknuta negdje iznutra što je po meni pravi razlog (suprotno od poticaja izvana). Ja kao ateista, nikada nisam osjetio poriv, iskru, dodir božanskog u sebi. Niti u jednom trenutku nisam povjerovao ili naslutio da neka viša blagonaklona sila postoji pa cak i pazi na mene. Možda bi mi bilo lakše da jesam, ali nisam. Pretvarati se da sam nešto što nisam i da imam nešto što nemam bilo bi lažno i dvolicno. Da li sam siguran da bog ne postoji? Apsolutno ne! Možda i postoji, ali ne bih se kladio na to. Tako da bez obzira na sve, ostajem ateista (to mi moj zdrav razum nalaže). Da li je vjerovanje u boga stvar izbora ili tu ustvari i nema izbora - ne znam. Ja nisam birao, tako je ispalo. Možda je tako i s vjernicima. Važno je ipak da postoji tolerancija i poštivanje onih drugih. Na tome ce stajati ili pasti naša buducnost.

Promijeni nick, podhitno.
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 14/11/2010 : 01:50:31  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

quote:
Originally posted by dsormaz1

quote:
Originally posted by morrison

Mozda nekome nece tako izgledati, ali ziveti u skladu sa religioznim i moralnim nacelima je U OVO I OVAKVO vreme, apsolutni bunt i rokenrol.

A u pogledu nametanja nacina razmisljanja, danas je upravo suprotno: verujuci ljudi su vrlo cesto zigosani i etiketirani kao zatucani fanatici od strane liberalne vecine, koja naravno, poseduje 'apsolutnu istinu' i ne tolerise drugacije razmisljanje.

Ovo si lijepo naveo, samo nisu ti liberalcici nikakva vecina, samo su uzurpirali vecinu medija i dobro su organizirani pa imaju veliki utjecaj na javnost. Kad tad ce se to promjeniti.

opet inkvizicija?

Nisam na nju pomislio, ali sad kad si ju ti spomenuo...
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 14/11/2010 : 01:52:52  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:
Originally posted by okiboki
Pronadjeno je cak neko Isusovo jevandjelje gde je on rekao da ljudi ne grade palace od kamenja i drveta da bi se molili nego da to rade bilo gde jer ce ih bog cuti.Katolicka crkva je to jevandjelje odbacila kao jereticko.Da li je stvarno ko zna...

U zadnje vrijeme stalno se "pronalaze" nekakva nova "evandelja". Znaš li možda što SPC misli o tome?
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 14/11/2010 : 02:16:02  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message
quote:

quote:
Pronadjeno je cak neko Isusovo jevandjelje gde je on rekao da ljudi ne grade palace od kamenja i drveta da bi se molili nego da to rade bilo gde jer ce ih bog cuti.Katolicka crkva je to jevandjelje odbacila kao jereticko.Da li je stvarno ko zna...

U zadnje vrijeme stalno se "pronalaze" nekakva nova "evandelja". Znaš li možda što SPC misli o tome?

Ma ovo nije u zadnje vreme,iskreno da ti kazem ne znam bas kada je to pronadjeno ali znam da sam davno cuo da tako nesto postoji.Nisam nesto trazio po netu o tome,bas iz razloga koji si naveo necu da verujem ni u sta,sve treba uzeti sa rezervom.Ne znam sta misle o tome.

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 14/11/2010 : 09:56:47  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message
quote:

quote:

quote:

Ma ovo nije u zadnje vreme,iskreno da ti kazem ne znam bas kada je to pronadjeno ali znam da sam davno cuo da tako nesto postoji.Nisam nesto trazio po netu o tome,bas iz razloga koji si naveo necu da verujem ni u sta,sve treba uzeti sa rezervom.Ne znam sta misle o tome.

Tomino evandelje je pronadeno u Egiptu 1945 i jedino je bez folklora kojim vrve ostala 4.

itsyourworldyoucanchangeit
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 14/11/2010 : 11:26:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:

Promijeni nick, podhitno.
[/quote]

Mjenjanje nickova na ovom forum nije moguce.
A i da se može, ne vidim nikakvig razloga za promjenu...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 14/11/2010 11:26:33
Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 14/11/2010 : 12:14:07  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message
quote:
Originally posted by alen

quote:

quote:

quote:

Tomino evandelje je pronadeno u Egiptu 1945 i jedino je bez folklora kojim vrve ostala 4.

Mnoga Jevandjelja su bila u upotrebi u prvim vekovima Hrišcanstva - mislim da se zna za preko dvadeset njih. Ova koja danas cine "Novi zavet" su nastala u periodu izmedju 65. i 100.godine naše ere. Neki autori kao granicnu spominju i 140.godinu. Rec "Jevandjelje" izvorno potice iz grckog jezika i ima znacenje "Dobra,blaga vest". To je Božija poruka nade celom covecanstvu i njegov dar spasenja za grešni ljudski rod.
Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 14/11/2010 : 12:33:30  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message
quote:
Originally posted by cat claw

@okiboki

Ukratko, katarska religija je bila hriscanska, ali vrlo razlicita od katolicke (i zagovarala bas ono sto si ti nabrojao). Kada je u XIII veku nastala opasnost da katarska hereza prevagne, papa je poslao krstase da je uniste... i unistio je, mada se i danas mogu naci grupe na jugu francuske....
Katari ili "Patareni" su jeretici koji svoje poreklo vode od "Manihejaca". Njihovo vidjenje Hrišcanske vere se širilo Zapadnom Evropom još od desetog veka. Suština ucenja katarske vere je Dualizam. Oni tvrde da je ceo vidljivi i nevidljivi svet oduvek bio razdeljen izmedju Boga svetlosti i Boga tame. Sin Boga tame - "Lucifer" drži cestice carstva svetlosti u tamnici fizickih tela. Osnovni zadatak Boga svetlosti je oslobodjenje tih cestica iz tih fizickih tela. U tu svrhu on je na Zemlju slao proroke,medju kojima je bio i Mojsije,koji dovodi Jevreje pred "obecanu zemlju" - Hanaan.
Bog na kraju šalje u svet i najsavršenioje stvorenje - Hrista,koji je kroz uho Device Marije objavio istinu. Telo Hristovo nije bilo stvarno vec eterno,on nije ni jeo ni pio,niti je stradao na krstu. Takodje Marija,Josif i jevandjelista Jovan nisu bili ljudi,vec po ucenju Katara - andjeli u ljudskom obliku. Katari su se držali strogih moralnih nacela - prezirali su materijalno bogatstvo,zabranjivali su laž,nisu odobravali rat i ubijanje ne samo ljudi vec i životinja ( izuzev zmije). Religijski kult Katara bio je kraknje jednostavan - glavna je bila Molitva,blagosiljao se hleb,grehovi su ispovedani jednom mesecno.
U Italiji je sedište Katara bilo u Lombardiji i jednom delu Toskane,a u Francuskoj su bili koncentrisani u južnom delu zemlje. Njihova vera se masovno pocela širuiti tokom XIII veka,te je to nateralo papu da protiv Katara objavi Krstaški rat,koji je uglavnom bio izgovor za razaranja i pljacku...

Go to Top of Page

morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts

Member since 29/01/2008

Posted - 14/11/2010 : 12:56:41  Show Profile Show Extended Profile  Send morrison a Private Message
quote:
Originally posted by pravedni

quote:

quote:

quote:

quote:

Mnoga Jevandjelja su bila u upotrebi u prvim vekovima Hrišcanstva - mislim da se zna za preko dvadeset njih. Ova koja danas cine "Novi zavet" su nastala u periodu izmedju 65. i 100.godine naše ere. Neki autori kao granicnu spominju i 140.godinu. Rec "Jevandjelje" izvorno potice iz grckog jezika i ima znacenje "Dobra,blaga vest". To je Božija poruka nade celom covecanstvu i njegov dar spasenja za grešni ljudski rod.

Nekada su glavni kriticari Jevandjelja upravo isticali navodno 'kasno' objavljivanje - cak se u 'ko da vise' licitacijama islo do drugog, treceg veka N.E. Onda se ipak ispostavilo da su sinopticka Jevandjelja ipak napisana sredinom i u drugoj polovini prvog veka, a da je Jovanovo napisano potkraj istog.
Razlog zbog koga su Matejevo, Markovo i Lukino jevandjelje imali prednost nad apokrifnim je upravo cesto dijametralna suprotnost navedenih spisa u skladu sa ranim Hriscanskom predanjem, uostalom, vec u 'Delima apostolskim' se pominju razna tumacenja i mini sekte.

Sto se tice Tominog jevandjelja, Merovinga, i ostalih teorija zavera tipa: "Hrist nije umro, nego je neko drugi raspet, a on je ziveo tajno sa Marijom Magalenom", pitanju je sveopsta glad covecanstva za senzacijama, tajnama i zaverama svih vrsta, a njihova danasnja aktuelnost pokazuje koliko su se malo ljudi promenili u nekim stvarima u prethodnim vekovima...

There ain't no grave gonna hold my body down.
Go to Top of Page

morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts

Member since 29/01/2008

Posted - 14/11/2010 : 13:06:49  Show Profile Show Extended Profile  Send morrison a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by morrison

Mozda nekome nece tako izgledati, ali ziveti u skladu sa religioznim i moralnim nacelima je U OVO I OVAKVO vreme, apsolutni bunt i rokenrol.

A u pogledu nametanja nacina razmisljanja, danas je upravo suprotno: verujuci ljudi su vrlo cesto zigosani i etiketirani kao zatucani fanatici od strane liberalne vecine, koja naravno, poseduje 'apsolutnu istinu' i ne tolerise drugacije razmisljanje.

Ovo si lijepo naveo, samo nisu ti liberalcici nikakva vecina, samo su uzurpirali vecinu medija i dobro su organizirani pa imaju veliki utjecaj na javnost. Kad tad ce se to promjeniti.

Zapravo, stvar je u tome da svi mocnici sveta (bili oni srednjevekovna carstva i inkvizicije, fasisticke ili komunisticke drzave, kao i danasnji liberalni 'lideri slobodnog sveta') imaju potrebu da obicnom narodu namecu silom ono sto oni smatraju istinom, i da se plase drugacijeg razmisljanja. To je naprosto, u ljudskoj prirodi, represivni karakter (u manjoj ili vecoj meri) svake vlasti i ideologije koju covek sprovodi nad drugim covekom.

There ain't no grave gonna hold my body down.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21081 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 14/11/2010 : 13:12:59  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message
*Postoje 4 Sveta Jevandelja (Mateja,Marko,Luka,Jovan) i tacka.
Isosovo ,Tomino i ne znam cije Jevandelje koja su otkrivena na neki volšeban nacin su nicija druga do satanina.

*Kao što kaže Zok - neki ljudi pridu veri iz kucnog vaspitanja ili uz druga/drugaricu/ujaka/tetku/....To je u vremenu moje mladosti bilo retko, a danas, hvala Bogu, crkve i manastiri za vreme Svetih službi, vrve od male dece.Ovo je slucaj sa mojom suprugom (otac ju je od malena ucio da veruje u Boga).
A neki ljudi u nevolji nadu jedini izlaz kroz Boga, i to je, barem u mojoj okolini daleko cešci slucaj .Alkoholizam,narkomanija,bolesti i pogibije (bližnjih ili sopstvene) su cesti uzroci prilaska ljudi veri kako bi se izvukli iz ovih pošasti.Tako sam i ja prišao Bogu,moja majka, i dosta prijatelja,komšija,poznanika,familije - teži nacin,ali verovatno i jedini.Što kažu, bolest - Božija poseta.
Moj otac i brat su ateisti, ponekad i pukne neka varnica, ali dosta retko - svako poštuje stav ovog drugog.
Ja ateiste stvarno ne razumem i ne znam kako bih živeo bez vere, a pretpostavljam da tako razmišlja i ova druga strana.
U svakom slucaju, hocu da kažem sledece : otkada sam se okrenuo ka Bogu, moj život je daleko puniji i srecniji.Siguran sam da nisam bolji od drugih ljudi koji u Boga ne veruju,grešim kao i svi (što je i teži greh,kada si vernik), ali se borim da budem bolji covek .
I što je najbitnije - kao i svi hrišcani ( i drugi vernici) imam cilj u životu.
Pitanje za ateiste - šta je vaš smisao života ?

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 14/11/2010 : 13:25:15  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message
U suštini,apokrifni tekstovi znace skriveni,tajni spisi,tj. to su religiozni tekstovi koje je Crkva odbacila i zabranila zato što dolaze u sukob sa biblijskim kanonom,kako je kolega Morrison lepo primetio. Njihov naziv potice još iz antickog perioda kada su neke religiozne sekte imale tajna ucenja koja su bila pristušpacna samo odabranom,uskom krugu clanova,dok su za masu ostalih vernika ostale tajna. U periodu Srednjeg veka,apokrifima se nazivaju oni spisi koji nisu bili obuhvaceni popisom kanonskih knjiga Starog i Novog zaveta. Oko 360.godine na Laodikijskom saboru sacinjen je uporedni spisak kanonskih i zabranjenih knjiga. Najpoznatija apokrifna jevandjelja su - Jevrejsko,Petrovo,Judino,Tomino,Egipatsko,Nikodimovo...
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6026 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 14/11/2010 : 15:21:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message
quote:
Originally posted by anto

Pitanje za ateiste - šta je vaš smisao života ?

Mislim da je cilj vecine živih bica - prenošenje svojih gena, znaci razmnožavanje... E sad, vjernik vjeruje u život nakon smrti, ateist ne i to je kljucna razlika...

A ta iluzija kako se vjernikom postaje u nuždi - mislim da to uglavnom nije iskreno preobracenje i da se vecina takvih vrati starom nacinu života nakon što nevolja prode... I uglavnom su takvi ljudi (mislim na neiskrene preobracenike) ljudi bez karaktera... Pogledaj samo Obijeve tegobe, a opet se nije licemjerno okrenuo bogu...

Plus što je Obi možda i najmoralniji covjek ovdje, što dovoljno govori o kvazi-potrebi religije kako društvo ne bi zastranilo... Sve je individualno, vjernik - nevjernik, to ne igra nikakvu ulogu u tome kakav si covjek, bar kod velike vecine...

Što više citaš o organiziranim religijama, to cjelokupna slika ima sve manje smisla, zato vecinom vjernici ostaju oni koji postavljaju najmanje pitanja... Da se ne bi sad neki uvrijedili, kažem vecinom, iznimaka uvijek ima, ali ih ja dosad nisam osobno upoznao...

Imam prijatelja koji je postao ateist studirajuci teologiju, a imam jednog gorljivog katolika koji ne zna osnovne postavke katolicanstva...

I tako... Ja sam tu liberalan i ne sudim ljude po religijskim uvjerenjima, mada cesto s kolegama na faksu diskutiram o tome (a studiramo gradevinu :D)... Glavna stvar koja me smeta jest netolerancija kod vjernika... Kad su mi rekli da je homoseksualnost neprirodna, rekao sam da postoji i kod životinja i samim time je prirodna... Zatim sam ih pitao bi li se oni, kao vjernici, trebali držati Isusove 'ljubi bližnjeg svoga kao samoga sebe', i je li Isus zagovarao toleranciju... Rekli su mi da Isus nije mislio na pedere :) Što dalje pricati nakon toga :)

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 14/11/2010 : 16:48:05  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message
Samo se nemojte svadati oko osobnih uvjerenja, jer bi rekao da to prilicno nema smisla.
U biti su SVI u pravu, i ateisti i vjernici, na koncu ce svatko dobiti ono u što vjeruje. Ateisti se možda ugodno iznenade :).

Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 14/11/2010 : 17:21:20  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message
Ili, verujuci se mozda razocaraju?
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 14/11/2010 : 17:28:42  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message
quote:

Samo se nemojte svadati oko osobnih uvjerenja, jer bi rekao da to prilicno nema smisla.
U biti su SVI u pravu, i ateisti i vjernici, na koncu ce svatko dobiti ono u što vjeruje. Ateisti se možda ugodno iznenade :).

http://www.youtube.com/watch?v=rC6UrMTC73A
Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 14/11/2010 : 17:34:55  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message
quote:

Ili, verujuci se mozda razocaraju?

Šokantan obrat na kraju
"I don't see dead people."

Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 14/11/2010 : 17:44:26  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:

http://www.youtube.com/watch?v=rC6UrMTC73A

Ma to je taj folklor s kojim se naravno treba zajebavati. Tko normalan danas vjeruje u raj, pakao i ostale bedastoce koje serviraju religije.

Imaš onaj Maherov film Religulous koji je proširena verzija ovog skeca. Malo se smiješ a malo te frka kad vidiš koliko sudbina svijeta ovisi o religijama koje su mi po bajkovitošcu ravnopravne s Jedijima ili Tolkienom.

Uglavnom, ateisti nece završiti u paklu, jer pakao ne postoji.

Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 14/11/2010 : 17:49:14  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message
quote:

@okiboki

Hvala.Nisam znao za to stvarno.

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 14/11/2010 : 20:50:34  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:
Tko normalan danas vjeruje u raj, pakao i ostale bedastoce koje serviraju religije.

Znaci vjernici su nenormalni?
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7774 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 14/11/2010 : 20:53:27  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
quote:

quote:
Tko normalan danas vjeruje u raj, pakao i ostale bedastoce koje serviraju religije.

Ma svi mi vjerujemo u Boga na neki nacin, meni se samo njegova administracija na zemlji gadi.

E sad i ja bi se volio docepat raja, ali mi je malo nelogicno, da recimo živim 70 godina i ponašam se shodno božjoj bolji i završim u vjecnom životu, negde na livadi opkružen janjcima i lavovima. Dosadno bi mi bilo. A i nismo svi postavljeni u isti startni položaj. Zašto bi neko bio zakinut za raj, a veliki je grešnik ali ne svojom voljom, nego zato što su drugi od njega naprqavili grešnika.

Edited by - KRAS on 14/11/2010 20:55:01
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 14/11/2010 : 21:04:11  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:
Originally posted by KRAS

quote:

quote:

Ma svi mi vjerujemo u Boga na neki nacin, meni se samo njegova administracija na zemlji gadi.

E sad i ja bi se volio docepat raja, ali mi je malo nelogicno, da recimo živim 70 godina i ponašam se shodno božjoj bolji i završim u vjecnom životu, negde na livadi opkružen janjcima i lavovima. Dosadno bi mi bilo. A i nismo svi postavljeni u isti startni položaj. Zašto bi neko bio zakinut za raj, a veliki je grešnik ali ne svojom voljom, nego zato što su drugi od njega naprqavili grešnika.

To su kompleksna teološka pitanja...
Go to Top of Page
Page: of 10 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.45 seconds. Snitz Forums 2000