Author |
Topic |
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 26/12/2010 : 16:22:19
|
Poll Question:
Da li biste voljeli biti moderator? Da li mislite da ste sposobni za to tj, da li biste to dobro obavljali? Možda bolje od ovih koji su tu sada?
|
Results: |
Da. Volio bih biti moderator, bio bih odlican. |
[6%] |
3 votes |
Da, ali ne znam kako bih se snašao. |
[4%] |
2 votes |
Ne bih volio, ali bio bih odlican. |
[16%] |
8 votes |
Ne. To nije za mene. |
[60%] |
30 votes |
Ni slucajno, bio bih najgori moguci moderator :-) |
[14%] |
7 votes |
Poll Status:
Locked »» |
Total Votes: 50 counted »» |
Last Vote:
13/04/2012 16:50:04 |
|
|
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 26/12/2010 : 16:26:31
|
Ja sam glasao za opciju jedan
Ma nisam, zajebavam se |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
Andrej
Senior Member
Croatia
1558 Posts
Member since 15/03/2010 |
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 26/12/2010 : 16:29:06
|
quote: Originally posted by mladjo
Ja sam glasao za opciju jedan
Ma nisam, zajebavam se
Dobro, što da ne... Pitanje se može odnositi i na moderatore tj. šta mislite, kakvi ste u obavljanju te dužnosti. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 26/12/2010 16:30:56 |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18878 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 26/12/2010 : 16:30:26
|
Bio bi bolji od postojecih ali me Markos previše voli... |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40300 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 26/12/2010 : 16:31:24
|
Voleo bih biti moderator jer me nervira nepravda u dosta slucajeva a ja sam pravican!!! |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
Posted - 26/12/2010 : 16:31:53
|
quote: Originally posted by sawitch
Voleo bih biti moderator jer me nervira nepravda u dosta slucajeva a ja sam pravican!!!
Takode. |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 26/12/2010 : 16:36:19
|
quote: Originally posted by Mhejl
Voleo bih biti moderator jer me nervira nepravda u dosta slucajeva a ja sam pravican!!!
Takode.
Svaki covjek ima svoju istinu i svoju viziju pravde (istina je u oku posmatraca). Malo koji covjek sam za sebe misli da je loš ili zao. Kako znate da je vaše videnje stvari baš "pravda" |
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Posted - 26/12/2010 : 16:39:09
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Takode.
Svaki covjek ima svoju istinu i svoju viziju pravde (istina je u oku posmatraca). Malo koji covjek sam za sebe misli da je loš ili zao. Kako znate da je vaše videnje stvari baš "pravda"
Pravda je jedna - istina je jedna, mada su nam teško shvatljive i dostupne. Upravo je shvatanje "sve je relativno" uzrok pada morala i raspada etike. Dajte mi malo vremena, i naci cu vam par zanimljivih tekstova koji ovo obrazlažu... |
Edited by - Mhejl on 26/12/2010 16:41:10 |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 26/12/2010 : 16:41:09
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Takode.
Svaki covjek ima svoju istinu i svoju viziju pravde (istina je u oku posmatraca). Malo koji covjek sam za sebe misli da je loš ili zao. Kako znate da je vaše videnje stvari baš "pravda"
Pravda je jedna - istina je jedna. Upravo je shvatanje "sve je relativno" uzrok pada morala i raspada etike. Dajte mi malo vremena, i naci cu vam par zanimljivih tekstova koji ovo obrazlažu...
Samo bez suvišne filozofije. Probaj svojim rijecima - iskreno, iz srca i laicki. |
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Posted - 26/12/2010 : 16:47:22
|
Vidi, zapleli smo se u teške teme, ali... Nepravda postoji. Nepravda je izbaciti nevinog covjeka. Nepravda je izbaciti i krivca, a da nisi sagledao njegov slucaj ili sve posmatraš kroz prizmu svojih strasti i simpatija. Nepravda je biti na javnoj funciji, a djelovati u svom interesu. Jedno od glavnih pitanja oko kojih lupam glavu je pitanje objektivnosti (u istoriji). Da li je svako tumacenje subjektivno, ili ne? Potvrdeni dogadaj je istina, jer se on desio i tu dvojbe nema. Ali, zar je nerazumno pretpostaviti da niz istinitih dogadaja cini podjednako istinitu sliku stvari, mada je mi, zbog opažanja koje je "subjektivni odraz objektivne stvarnosti" rijetko možemo zaista opaziti? Ili je postojanje ljudskih motiva i u djelaocu i u posmatracu nepremostiva prepreka? Da li nas potsvjest, potiskujuci neprijatna sjecanja i utiske (Frojdova teorija zaboravljanja) i nehotice usmjerava u pravcu koji nam odgovara? |
Edited by - Mhejl on 26/12/2010 16:49:56 |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 26/12/2010 : 16:56:16
|
Ja bih rekao da je ovo zadnje. Naravno pod pretpostavkom da se covjek uopce trudi gledati stvari objektivno. Najlakše je automatski sve ravnati po svojem ravnalu. Pitanje, koliko je to ravnalo ispravno i tko može suditi sebi ravnima (a tko ce tek suditi sudijama)? Da li su nedavni ispadi i prozivanje moderatora uzrokovani njihovom nefleksibilnošcu i pomanjkanjem truda da se uhvati što šira slika ili su oni jednostavno ljudi koji su dali sve od sebe (a okolnosti i ciljani napadi su napravili negativan publicitet)... |
Edited by - Obi-wan on 26/12/2010 16:59:35 |
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Posted - 26/12/2010 : 16:58:57
|
Da, moram se složiti. Kada si na vlasti, moraš donijeti neke teške odluke i pomiriti se sa tim da ce te mnogi mrziti. Ali se mora raditi i za javno dobro, istovremeno podjednako štiteci i prava pojedinca. Nemoguca misija? |
|
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
|
Ignus
Senior Member
1357 Posts
Member since 22/06/2009 |
Posted - 26/12/2010 : 17:02:18
|
Hvala! Bio sam i moderator i administrator na akvaristickim forumima...hvala, ne ponovilo se... |
Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu? |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 26/12/2010 : 17:02:28
|
Da, moram se složiti. Kada si na vlasti, moraš donijeti neke teške odluke i pomiriti se sa tim da ce te mnogi mrziti. Ali se mora raditi i za javno dobro, istovremeno podjednako štiteci i prava pojedinca. Nemoguca misija?
To bi trebali odgovoriti moderatori. Dakle moderatori: Smatrate li da ste radili za svacije dobro? Da li biste nešto promjenili? Da li vas je ovo iskustvo promjenilo? Osjecate li se drugacije, da li se clanovi prema vama odnose drugacije? Da li vam je žao što ste postali moderatori? Da li sebe smatrate dobrim i pravicnim ljudima? |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
split85
Advanced Member
Croatia
8253 Posts
Member since 25/01/2010 |
|
wolf
Advanced Member
4577 Posts
Member since 05/08/2003 |
Posted - 26/12/2010 : 17:27:36
|
Pozdrav svima
Nisam detaljno pratio sve topice i rasprave nisi sam nešto aktivan na istima, ali kad uzmem u obzir opcenito situacije i atmosfere na brojnim forumima rekao bih da je bolje ne imati posla s takvim stvarima (ovo je samo hipoteticki osvrt, ima ljudi koji su ovdje ipak svakodnevno i aktivniji pa su kompetentniji davati takve prosude). Zašto? Vrlo jednostavno - ili ima moderatora koji se umisle da su bogovi pa treniraju neku strogocu ili se uvijek nadu neki biseri koji su zavidni na te funkcije i onda siju sjeme razdora i svada (zato jer i sami nisu neka takva njima imaginarna velicina kojom lijece komplekse beznacajnosti u stvarnom životu). Ponavljam - ovo nije odraz mog mišljenja o ovom forumu nego opcenito prateci razne forume (ne samo stripovske nego i bilo koje druge preokupacije). Niti ne znam vecinu ovdašnjih modova tako da sam zaista opcenit.
|
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17014 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 26/12/2010 : 17:35:46
|
Smatrate li da ste radili za svacije dobro? - u mom slucaju, da
Da li biste nešto promjenili? ne, da sma htjeo to bi vec uradio
Da li vas je ovo iskustvo promjenilo? - ne, nije ovo prvi forum na kojem sam moderator
Osjecate li se drugacije, da li se clanovi prema vama odnose drugacije? - ja se osjecam isto, ali me neki forumasi gledaju drugacije. Ponekad zelim da viknem "hej, mod ili ne, jos sam uvijek onaj isti", da me svi cuju. Ipak, predrasude od kada sam mod imaju oni sa kojima prije nisam mnogo komunicirao. Oni drugi, sa kojima sam imao dobar i cest kontakt i prije, sa njima je odnos ostao isti.
Da li vam je žao što ste postali moderatori? - poslije jebanja nema kajanja
Da li sebe smatrate dobrim i pravicnim ljudima? -Da! Taj zakljucak nisam donio na odnosu moderiranja, vec na osnovu godina koje imam iza sebe. |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18878 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 26/12/2010 : 17:41:10
|
King je meni kralj moderatora iako su i ostali odlicni...ja nebi promjenio nijednog...jedino me onaj Globinjo ponekad iznervira, evo covjek zna nešto o prvom kolekcionarskom Zagoru Ludens a šuti ko grob...još cu pocet navijat za DINAMO! |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Posted - 26/12/2010 : 17:42:55
|
King Warrior se manje-više pokazao kao dobar moderator. Mislim da nije pokvaren i dvolican, te stoga, ako u buducnosti pogriješi i nanese nepravdu nekome, to ce biti zato što vjeruje da time cini dobro i obavlja svoju dužnost, a ne iz nekih latentnih motiva. A to treba znati cijeniti. |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 26/12/2010 : 17:46:09
|
ne bih pristao u zivotu
i generalno mislim da je glupo da "obicni" forumasi budu unapredjeni u moderatore, jer se stavljaju u neverovatno tesku poziciju. koliko god oni pokusavali da razdvajaju "posao i prijateljstvo", gomila ljudi to jednostavno ne zeli tako da posmatra, jer im je tako lakse da okrive moderatore za sopstvene gluposti....
no thanx |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6034 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 26/12/2010 : 19:00:53
|
Ja sam moderator na jednom forumu (puno manje posjecenom od ovog) i znam da mogu biti objektivan i nepristran, ali ne bih nikad pristao jer ta funkcija zahtijeva puno vremena... Da imamo opciju 'Prijavi post' bila bi sasvim druga prica...
Ima nekih stvari koje su mi malo zasmetale kod moderatora ovdje... Recimo, kad je Stinky izbacen, King Warrior je stavio gif s natpisom 'Perma-banned'... To jednostavno djeluje cisto kao pokazivanje moci i ljudima se nece svidjeti... Kasnije se King dosta smirio, prošlo je vrijeme prilagodbe, i sad svoj posao obavlja dobro...
Ali recimo mlado i ovi zadnji slucajevi... Osnovno pravilo moderiranja je prepuštanje slucaja drugima ako si osobno umiješan... Ti vruce glave nemaš šanse donijeti pravednu odluku... To takoder ne izgleda dobro... Trebao je prepustiti ostalima da to riješe, pa prihvatiti što god oni odluce... Medutim, oni su vecinom samo citali uz komentare kako ne znaju što se tu sve dogadalo... Nije ni bitno što se dogadalo... Imaš pravila foruma i slijedi ih sa svima jednako, ako moderator prekrši pravilo, sankcioniraj ga kao i druge...
Ali svjestan sam težine zadace i jasno da svi nekad pogriješe... Samo, ljudi su cudni i malo tko ce priznati da je pogriješio... Ja se bez problema ispricam ako znam da sam u krivu, pa nije smak svijeta... |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
|
okiboki
Advanced Member
Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
|
Topic |
|