Author |
Topic |
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 04/01/2011 : 21:13:56
|
quote: Originally posted by paro
quote: Originally posted by Lord Vader89 sta je to sa stokom?
Kao i kod ljudske prehrane radi pravilnog funkcioniranja životinjskih organizama neophodno je da je sol dodavana u prehrani stoke.
ma daaaaj :D ko je to kravama solio obroke pre nego sto je covek dosao sa slanikom? |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
Gand
Advanced Member
Croatia
3026 Posts
Member since 20/03/2002 |
Posted - 04/01/2011 : 21:14:52
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Ne zaboravimo da su i biljke živa bica...
Ako cemo o humnim aspektima hrane... Kako to da se ti kao mesojed, dakle neosjetljiv na nacine i uvjete uzgoja tvog obroka, brines za oblik zivota koji je daleko ispod onoga sto je tebi na tanjuru?
Ili da plasticno pojasnim pa da se i ostali ukljuce: Na koju foru ti, kojeg nije briga za mentalnu energiju zivotinje u trenutku njezinog klanja, mozes biti zabirnut za svijest oguljenog krumpira i prokuhane blitve?
|
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 04/01/2011 : 21:15:00
|
quote: Originally posted by Grujah.
quote: Originally posted by Lord Vader89
quote: Originally posted by kitaric
Preporucujem ovu knjigu u vezi zdrave ishrane http://www.libar.at/zdravlje/zivetibezbolestiernstginter.php
Po njoj ipak ne bi trebali jesti meso, jer ga ne mozemo svariti u presnom obliku.
Na srecu ljudska vrsta je izumela vatru i nacin pripreme mesa jos odavno..
uvek me je zanimalo kako je tom prvom coveku palo na pamet da termicki priprema meso? ozbiljan sam, nema nikakvog sarkazma :)
e sad....zapitajmo se, zasto je covek jedino bice koje priprema hranu termicki (pa tako i meso....)?
zasto je covek jedino bice koje unosi so naknadno u organizam....?
sta, sva bica na planeti su stvorena savrseno, i u skladu sa svim drugim bicima, i sopstvenim okruzenjem....samo covek mora da se potrudi malo vise?
Isto kako mu je palo na pamet da zapali duvan, da napravi koplje, da odere medveda i napravi odecu, da napravi brod.. Ono, to je valjda sta nas odvaja od zivotinja.
Otkud znam, nisu imali cime da loze ili im se zapalilo skladiste mesa ili nekim drugim slucajem. Kontam greskom, slicno kao sto je otriven i penicilin.
ma naravno, to sam pitanje ubacio vise zezanja radi, a zaista mi je cesto padalo na pamet, narocito kad sam klinac bio. izmedju ostalog i to za duvan, pa za cokoladu/kakao, itd.... :) |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 04/01/2011 : 21:22:13
|
Lorde, pretpostavljam da si ti vegetarijanac? Ili samo želiš ljude uvjeriti u pravilnu prehranu, odnosno da ne zagovaraju samo jednu vrstu prehrane?
Ja sam u biti skoro antivegetarijanac, ne volim salate bilo kakve vrste, a vecinom niti svježe povrce. To su mi ocito neke moje fiks ideje iz ranih dana, utuviio sam si u glavu da to ne mogu jesti i gotovo. Dinstano, kuhano ili corbe, to prolazi. Ali zato ogranicavam konzumaciju mesa, jer buduci da imam pretežno sjedilacki posao, teška hrana/meso vecinom mi teško padne na želudac. Puno morskih plodova, juhica, corbi, meso na lešo, minimum masnoce i fast fooda. I , ne mogu sebe vidjeti kako se odricem mesa...
Meni su cak i ovi sukobi na relaciji mesojed - vegetarijanac pomalo smiješni. Može se netko hvastati da je vegetarijanac ili da jede opcenito malo mesa, a pojede tone cipsa, pive, bombona, prženih krumpirica i ostaloga sranja. Nije meso jedino što uništava tijelo, tu je i nekretanje, pušenje, zagadenje hrane i okoliša... Svjestan sam i toga da je mesna industrija takoder jedna od skoro najvecih zagadivaca okoliša, no mislim da bi se sve to moglo svesti na razumnu mjeru pod kontroliranim uvjetima i edukacijama o zdravoj i raznovrsnoj prehrani. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8584 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 04/01/2011 : 21:23:03
|
quote: Originally posted by Lord Vader89 sta je to sa stokom?
Kao i kod ljudske prehrane radi pravilnog funkcioniranja životinjskih organizama neophodno je da je sol dodavana u prehrani stoke.
ma daaaaj :D ko je to kravama solio obroke pre nego sto je covek dosao sa slanikom?
Tu si u pravu..al uglavnom ciljao sam na nekakvu ironiju...ljudi i stoka..ne... |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8584 Posts
Posted - 04/01/2011 : 21:26:02
|
quote: Originally posted by Gand za svijest oguljenog krumpira i prokuhane blitve?
cekaj, ti Gande vjeruješ samosvjesnost mrkve, krumpira i paprike il se to meni cini...zapravo, pravit cu se da ovo nisam procitao.. |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 04/01/2011 : 21:29:40
|
quote: Originally posted by DeeCay
Lorde, pretpostavljam da si ti vegetarijanac? Ili samo želiš ljude uvjeriti u pravilnu prehranu, odnosno da ne zagovaraju samo jednu vrstu prehrane?
rekao sam vec da nisam, ali na putu sam :P ;) i to me ne sprecava da budem obavesten ;) stavise, to samo pokazuje koliko sam slab.
quote: Meni su cak i ovi sukobi na relaciji mesojed - vegetarijanac pomalo smiješni. Može se netko hvastati da je vegetarijanac ili da jede opcenito malo mesa, a pojede tone cipsa, pive, bombona, prženih krumpirica i ostaloga sranja. Nije meso jedino što uništava tijelo, tu je i nekretanje, pušenje, zagadenje hrane i okoliša... Svjestan sam i toga da je mesna industrija takoder jedna od skoro najvecih zagadivaca okoliša, no mislim da bi se sve to moglo svesti na razumnu mjeru pod kontroliranim uvjetima i edukacijama o zdravoj i raznovrsnoj prehrani.
tacno, poenta je u tome sto je covek pitao za meso, mozemo mi nasiroko i o svemu sto si pomenuo:)
nema nista od toga, industrija/ekonomija to ne dozvoljavaju, ne pitamo se mi tu nista |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 04/01/2011 : 21:30:52
|
quote: Originally posted by Gand za svijest oguljenog krumpira i prokuhane blitve?
cekaj, ti Gande vjeruješ samosvjesnost mrkve, krumpira i paprike il se to meni cini...zapravo, pravit cu se da ovo nisam procitao..
ironija druze, pomenuo si je par postova iznad :D |
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8584 Posts
Posted - 04/01/2011 : 21:39:51
|
cekaj, ti Gande vjeruješ samosvjesnost mrkve, krumpira i paprike il se to meni cini...zapravo, pravit cu se da ovo nisam procitao..
ironija druze, pomenuo si je par postova iznad :D
joooj, totalno ste me išamarali ovim postovima, pogotovo ti Lorde, ne mogu vas pratit više uufff |
|
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 04/01/2011 : 21:41:29
|
a jbg, to ti je prokletstvo neredovnog citanja :D odsutan ceo dan, kad dodjem ovde - a ono gomila novih postova koji vape za odgovorima :D |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29619 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 04/01/2011 : 21:50:58
|
Na srecu ljudska vrsta je izumela vatru i nacin pripreme mesa jos odavno..
uvek me je zanimalo kako je tom prvom coveku palo na pamet da termicki priprema meso? ozbiljan sam, nema nikakvog sarkazma :)
Isto kako mu je palo na pamet da zapali duvan, da napravi koplje, da odere medveda i napravi odecu, da napravi brod.. Ono, to je valjda sta nas odvaja od zivotinja.
Otkud znam, nisu imali cime da loze ili im se zapalilo skladiste mesa ili nekim drugim slucajem. Kontam greskom, slicno kao sto je otriven i penicilin.
doslo je do toga, kao i vecina stvari koji su ljudi otkrili, postepeno samo je manji dio otkriven slucajno netko je shvatio da bi mu bilo bolje malo toplije meso, pa onda još toplije, pa još toplije pa bi ga grijao dok bi mu odgovaralo, a ukoliko bi prejerao ne bi valjalo (reš peceno) pnda su poceli dodavati zacine i ostalo da poboljšaju okus itd. itd. i tako smo dobili današnju kuhinju naravno, ovo vrijedi za sve što su ljudi otkrili, ne samo za meso i mene je, lorde, zanimalo kojem je biseru tako pala na um ideja da usitni, izgnjeci neku biljku i od toga ide raditi kruh, ali odgovor je - postepeno!
|
|
|
Grujah.
Advanced Member
Serbia
3254 Posts
Member since 28/07/2009 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 04/01/2011 : 22:14:45
|
Da verovatno se jedne zime meso zaledilo pa su morali da ga odlede pa su videli da je tako bolje. :)
pa to, taman sam hteo da kazem supermarku da je meso toplo nakon klanja, ne moras ga nesto posebno zagrevati :D |
|
|
Sneaksie Thiefsie
Advanced Member
4572 Posts
Member since 22/04/2008 |
|
Gand
Advanced Member
Croatia
3026 Posts
Posted - 04/01/2011 : 22:58:42
|
Nije bitno sto ja vjerujem nego s kojom iskustvenom razinom se ti postavljas prema tome. Trebalo bi imati na umu kako je civilizacijski opseg raspolozivog znanja poprilicno mrsav, i da vecinom pociva na klimavim nogama. Ono sto je prije desetak godina bio SF, danas je empirijski dokazivo i nepobitno. Ono sto je pak tek teorija, drzi se egzaktnim i na njemu pociva vecina znanosti. Da, apsurdno je, ali je tako. Ustvrdi danas nesto, i bit ces ludjak, to sutra i dokazi, i dobit ces Nobelovu nagradu. Dovojno je tek 24 sata "from zero to hero". Ljudi su bica uspavane svijesti, trebaju superiona koji ce im reci sto i kako treba misliti.
Da, sve sto ima energiju, vrlo vjerojatno ima i svijest, jasno, na nizem titraju od nasega, ali ima je. Do prije samo 50 godina pomisao da biljka ima osjet, bila je predmet sprdnje. Danas instituti vrlo ozbiljno uvazavaju ne samo to, vec promatraju ucinke vanjske energije na prirodu tvari. Googlaj malo o testiranju vode treitrane raznom vrstom meditativne i agresivne glazbe, i pogledaj snimljenu atomsku strukturu vodika nakon tih opita. Zapanjujuce jel da? Ni fizicari nece poreci da i kamen ima energiju, zasto onda ne bi imao svijest? Jasno, 99% ljudi ce se takvoj izjavi smijati, ali nije u tome point. Bitno je primjetiti da sutra znanost moze dokazati kako npr. kamen doista ima svijest, i ti isti koji su se smijali, smijati ce se onima koji ce takvo sto odbijati vjerovati. Znanost je zavodljiva kurva, a mi joj vjerujemo. Svasta je tvrdila i ljudi su joj vjerovali.... Zemlja je ravna ploca, Zemlja je centar svemira, pustanje krvi lijeci bolesti... Je, je, znanje je smijesna stvar, a mi smo skepticni dok god nam ne kazu da ne budemo. Ne treba biti lakovjerna budala, dovojno je razmisljati.
|
|
|
ordell
Senior Member
Slovenia
1901 Posts
Member since 20/08/2006 |
Posted - 05/01/2011 : 00:07:10
|
Nisam vegetarijanac, a nisam ni neki ljubitelj mesa, jedem sve i svasta u umjerenim kolicinama. Na kakav nacin ce se covjek prehranjivati ipak zavisi i od posla kojeg radi. Zamislite recimo naseg covjeka, fizikalca, koji se 10 sati dnevno ubija od posla na gradilistu, sta ce jesti kad dodje kuci? Kako bi on kao vegetarijanac mogao da utazi glad? Sta ce drugo nego meso i slaninu, daj nesto masno i kaloricno.
|
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 05/01/2011 : 00:11:33
|
jednako bi utolio glad sa istom kolicinom integralnih zitarica |
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8584 Posts
Posted - 05/01/2011 : 00:31:45
|
quote: Originally posted by Gand
Nije bitno sto ja vjerujem nego s kojom iskustvenom razinom se ti postavljas prema tome.
Nisam ni fizicar, ni agronom ni geolog,ni šaman, nemam telekineticke, levitacijske niti ikakve druge paranormalne sposobnosti, tako da nemam iskustva u komuniciranju s povrcem, drvecem, kamenjem, dimenzijom x, goblinima, trolovima i zmajevima. A ti ?
Trebalo bi imati na umu kako je civilizacijski opseg raspolozivog znanja poprilicno mrsav, i da vecinom pociva na klimavim nogama. Ono sto je prije desetak godina bio SF, danas je empirijski dokazivo i nepobitno.
Živa istina, tako su kapetanu Kirku na Enterpriseu dva lika s druge strane otvarala vrata, a danas eto imamo fotocelije.
Ono sto je pak tek teorija, drzi se egzaktnim i na njemu pociva vecina znanosti. Da, apsurdno je, ali je tako.
Zašto apsurdno, što je moguce dokazati dokaže se s vremenom, koliko god decenija ili eona trebalo.
Ustvrdi danas nesto, i bit ces ludjak, to sutra i dokazi, i dobit ces Nobelovu nagradu. Dovojno je tek 24 sata "from zero to hero". Ljudi su bica uspavane svijesti, trebaju superiona koji ce im reci sto i kako treba misliti.
Ništa novog, tako je vec tisucama godinama i bit ce tisucama godina, osim ako u meduvremenu ljudska vrsta napravi nekakav duhovni evolucijski skok. Tog je danas svjestan i moj necak koji ima 14 godina.
Da, sve sto ima energiju, vrlo vjerojatno ima i svijest, jasno, na nizem titraju od nasega, ali ima je. Do prije samo 50 godina pomisao da biljka ima osjet, bila je predmet sprdnje. Danas instituti vrlo ozbiljno uvazavaju ne samo to, vec promatraju ucinke vanjske energije na prirodu tvari.
A koja je tocno tvoja definicija svjesti. To što se suncokret okrece prema suncu ne znaci da ima svjest. Cini mi se da ovdje poistovjecuješ, nagon, instinkt, intuiciju, svjest, znanje....
Googlaj malo o testiranju vode treitrane raznom vrstom meditativne i agresivne glazbe, i pogledaj snimljenu atomsku strukturu vodika nakon tih opita. Zapanjujuce jel da? Ni fizicari nece poreci da i kamen ima energiju, zasto onda ne bi imao svijest?
I olovka je materija koja može oslobodit energiju (davno je to Albert stavio na papir), ali to ne znaci da olovka ima svijest. Btw. i ja sam nedavno gledao taj dokumentarac
Jasno, 99% ljudi ce se takvoj izjavi smijati, ali nije u tome point. Bitno je primjetiti da sutra znanost moze dokazati kako npr. kamen doista ima svijest, i ti isti koji su se smijali, smijati ce se onima koji ce takvo sto odbijati vjerovati. Znanost je zavodljiva kurva, a mi joj vjerujemo. Svasta je tvrdila i ljudi su joj vjerovali.... Zemlja je ravna ploca, Zemlja je centar svemira, pustanje krvi lijeci bolesti...
Opet, apsolutno ništa novog
Je, je, znanje je smijesna stvar, a mi smo skepticni dok god nam ne kazu da ne budemo. Ne treba biti lakovjerna budala, dovojno je razmisljati.
Ne znam, što ti tocno znaci ova pusa na kraju, ali zapravo nije važno. Uglavnom, ništa novog nisam naucio iz ovog uberinteligentnog posta. Netko vjeruje u vanzemaljce, u Bigfoota, vampire, vukodlake vještice, netko u Boga, a netko možda i u Uskršnjeg Zeku. Nažalost znanost je egzaktna, a ako netko vjeruje u svjesnost vode, kamena, paprike ili fotokopirke to je apsolutno njegov slobodan izbor. Ako netko isto tako ima potrebu da u suzama mrkvici i peršinu šapuce drhtavim glasom: Oprosti mi, zato jer vjeruje da mrkvica umire u inkvizicijskim mukama, to je takoder njegov slobodan izbor. I za kraj eto pusa i tebi...
|
|
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
|
Grujah.
Advanced Member
Serbia
3254 Posts
Member since 28/07/2009 |
|
Sneaksie Thiefsie
Advanced Member
4572 Posts
Posted - 05/01/2011 : 11:43:51
|
Ono,desavalo se da,kad mi se neka od devojaka povredi,pritrcim i liznem malo njene krvi,a sa ciljem da simbolicno pokazem da je prihvatam u celini celosti,ali ne bih sebe nazivao mesozderom.
|
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29619 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
Sneaksie Thiefsie
Advanced Member
4572 Posts
|
Gand
Advanced Member
Croatia
3026 Posts
Posted - 05/01/2011 : 12:58:54
|
quote: Originally posted by paro Ne znam, što ti tocno znaci ova pusa na kraju.
Da sam dobre volje.
quote: Originally posted by paro Uglavnom, ništa novog nisam naucio iz ovog uberinteligentnog posta.
Hvala sto moj post drzis inteligentnim.
quote: Originally posted by paro Netko vjeruje u vanzemaljce, u Bigfoota, vampire, vukodlake vještice, netko u Boga, a netko možda i u Uskršnjeg Zeku. Nažalost znanost je egzaktna, a ako netko vjeruje u svjesnost vode, kamena, paprike ili fotokopirke to je apsolutno njegov slobodan izbor.
Slazem se. Ja bih samo dodao ono sto sam vec napisao, a tebi je mozda promaknulo….. Znanost je nesto cemu vjerujemo, a sama se tesko snalazi na svom terenu. Citava Darvina teorija na kojoj baziramo postanak vrsta, ipak je samo teorija. No ne znamo za bolju pa joj se priklanjamo, kao sto smo nekad davno priklanjali tome da vjestice treba spaliti. Tu nema nista egzaktnoga a prihvaca se. Dakle? Prirodno je da imalo inteligentna osoba prema toj i takvoj znaosti bude skepticna, ili barem otvorena prema drugim opcijama.
quote: Originally posted by paro Ako netko isto tako ima potrebu da u suzama mrkvici i peršinu šapuce drhtavim glasom: Oprosti mi, zato jer vjeruje da mrkvica umire u inkvizicijskim mukama, to je takoder njegov slobodan izbor.
Hehe, kako god... Moja opaska koja je pricu kanalizirala u nesto drugo, ticala se ObiWana koji je napisao frazetinu o tome kako kod svjesnosti o tome da zivotinje umiru u mukama dok ih se priprema za obrok, treba imati na umu da su i bibljke zive. |
|
|
Sneaksie Thiefsie
Advanced Member
4572 Posts
|
Topic |
|
|
|