Author |
Topic |
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 05/01/2011 : 23:41:43
|
zajebite vi Klarka i Kjubrika, ljudi su poceli sa mesistem kad je nastuplio ledeno doba ;) |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
masni
Senior Member
Serbia
2240 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 06/01/2011 : 00:13:02
|
quote:
A inace,Rimski vojnici su sa sobom nosili malu vrecicu(zakacenu za pojas)sa zrnevljima pšenice koje su svakodnevno žvakali!
Pa kad nisu imali orbit. NE SALIM SE. Mi smo na seslu cesto zvakali zito, posle odredjenog vremena zvakanja u ustima postane kao zvaka. Nemas para ali imas pun tavan zita pa udri dok zubi ne utrnu |
Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens |
|
|
masni
Senior Member
Serbia
2240 Posts
Posted - 06/01/2011 : 00:46:40
|
Moram da kazem da je vegetarijanac bio i Adolf Hitler. To govorim zato sto je on postao vegetarijanac ,jer je imao problema sa varenjem hrane, a od kako je postao vegetarijanac imao je jos vise problema sa stomakom. Vegetarijanci mnogo vise pustaju vetrove od onih koji su svastojedi. Ne znam zasto ,ali je tako ,gledao sam dokumentarac na diskaveriju , pa ako oni lazu lazem i ja vas. Jedenje mleka nije prirodan proces. Ne znam kako ,ali ljudi su bili izgubili enzime za obradu mleka. Pa su opet dobili te enzime jer usled velikih gladi su na silu poceli da jedu mleko. Japanci i dan danas nemaju taj "enzim" ili nesto slicno. Mislim da izbor hrane nije presudan za zdravlje , dok god covek jede umereno i raznovrsno. Sto se tice price o detetu koje je vegetarijanac i kome je odvratno bilo meso, to je stvar navike. Npr kod mene se kuci gotovo nikad nije jela riba, i meni je sam miris ribe odvratan i tera me na povracanje, a takodjer se gadim i na boraniju (maune).
A sad jedno neprirodno iskustvo, imao sam srecu da se upoznam sa covekom koji je studirao u Holandiji i bio cimer sa covekom koji je iz Afrike i pripadao je plemenu koje je izmedju ostalog konzumiralo i ljudsko meso. Po kazivanju tog gospodina najukusnija stavr na celoj planeti je za jelo je meso sa ljudske podlaktice. Nama je nezamislivo da neko jede drugo ljudsko bice, a njemu je to specijalitet. tako da je stvar ukusa u hrani samo stvar navike.
A teza da zivotinje ne unose soli neprirodim putem, nije tacna ,jer zivotinje cesto pojedu kamen koji nadju u prirodi. Cak i vas kucni ljubimac to s vremena na vreme uradi , kao i sto pojede travku. |
|
|
milandj3
Average Member
Serbia
614 Posts
Member since 17/08/2006 |
Posted - 06/01/2011 : 08:29:57
|
quote: Originally posted by masni
A sad jedno neprirodno iskustvo, imao sam srecu da se upoznam sa covekom koji je studirao u Holandiji i bio cimer sa covekom koji je iz Afrike i pripadao je plemenu koje je izmedju ostalog konzumiralo i ljudsko meso. Po kazivanju tog gospodina najukusnija stavr na celoj planeti je za jelo je meso sa ljudske podlaktice. Nama je nezamislivo da neko jede drugo ljudsko bice, a njemu je to specijalitet. tako da je stvar ukusa u hrani samo stvar navike.
nešto slicno je izjavio i jedan lekar u razgovoru sa mojim kolegom. Rekao je otprilike da bi najpravilnija ishrana za coveka bila da jede ljudsko meso. Da li zbog genetske strukture ili neceg drugog, jebemliga. Pritom mi kolega kaže da je u pitanju vrlo ozbiljan, savestan strucnjak a ne neki šalabajzer. Sad, s druge strane, priroda se sasvim lepo postara da neke stvari mogu a neke ne mogu. Mi ljudi mnogo volimo da pametujemo i da izvrcemo zakone prirode. Treba posmatrati životinjski svet jer njih vode instikti. Ne znam da li kod bilo koje vrste postoji kanibalizam kao normalna pojava. Ako ne postoji, ocigledno da se priroda iz nekog razloga postarala da se to i ne dešava. |
|
|
masni
Senior Member
Serbia
2240 Posts
Posted - 06/01/2011 : 11:11:16
|
Ima primera kanibalizma u zivotinjskom svetu, veoma su retki , i svode se na dominaciju nad coporom ili glad. |
Edited by - masni on 06/01/2011 11:12:06 |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6040 Posts
Member since 04/06/2007 |
|
panzer
Advanced Member
12627 Posts
Member since 18/05/2005 |
Posted - 06/01/2011 : 11:17:32
|
quote: Originally posted by Beva
Znam da su urodenici na Papui - Novoj Gvineji, koji su znali ponekad jesti ljudsko meso, jako cesto obolijevali od tumora, i to cini mi se tumora mozga...
en.wikipedia.org/wiki/Kuru_(disease) |
Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier! |
Edited by - panzer on 06/01/2011 11:18:15 |
|
|
Sneaksie Thiefsie
Advanced Member
4572 Posts
Member since 22/04/2008 |
|
panzer
Advanced Member
12627 Posts
Member since 18/05/2005 |
|
Sneaksie Thiefsie
Advanced Member
4572 Posts
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 06/01/2011 : 13:25:11
|
Sto se tice price o detetu koje je vegetarijanac i kome je odvratno bilo meso, to je stvar navike. Npr kod mene se kuci gotovo nikad nije jela riba, i meni je sam miris ribe odvratan i tera me na povracanje, a takodjer se gadim i na boraniju (maune).
nema to veze uopste. moj burazer nikada nije voleo meso, a u kuci se oduvek jelo. cak su ga roditelji jedno vreme i "terali", ali nije hteo.
a to da ti je boranija gadna, pa to nije nista neprirodno
quote: A teza da zivotinje ne unose soli neprirodim putem, nije tacna ,jer zivotinje cesto pojedu kamen koji nadju u prirodi. Cak i vas kucni ljubimac to s vremena na vreme uradi , kao i sto pojede travku.
koja to zivotinja mislim, zanima me stvarno
a sto se tice trave, pa normalno, kao sto kazes kucni ljubimci, moj macak stalno kad izadje napolje obrsti malo ali i to nije vestacko unosenje soli, to je sasvim prirodno, sve je nadohvat ruke (celjusti :D ) uostalom, koliko ja znam, macke to rade zbog boljeg varenja, i najvise zbog dlaka koje unesu u organizam |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
masni
Senior Member
Serbia
2240 Posts
Posted - 06/01/2011 : 13:32:17
|
Lavovi , vukovi, psi, svinje ... i dosta ostalih zivotinja je sklona kanibalizmu. Kao sto sam naveo zbog gladi i dominacije u coporu postaju kanibali. Cak je nekidan u blicu bilo da su krave jele krave na nekoj farmi gde su crkavale od gladi.
Kerovi s vremena na vreme jedu kamenje, a ne bilo koje i ne kamesnice vec malo kamenje. Isto tako vukovi jedu grdozdje. A moj pas jede trule visnje, i tako se opija , svojevoljno, ne znam kako je otkrio tu mogucnost , ali kad visnje pocnu da trule , pocinje njegovo ludilo |
Edited by - masni on 06/01/2011 13:47:08 |
|
|
Sneaksie Thiefsie
Advanced Member
4572 Posts
|
crazyboy993
Average Member
Croatia
760 Posts
Member since 26/11/2010 |
Posted - 06/01/2011 : 14:33:42
|
nama je profesor govorio kako se on prebacio u vegetarijance i kaže da nije dobio na masi ali je bio puno izdržljiviji, imao je više snage i bio je jaci... samo citiram njegove rijeci :) |
Press any key to quit or press any other key to continue |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
|
milandj3
Average Member
Serbia
614 Posts
Posted - 06/01/2011 : 16:21:48
|
Lavovi , vukovi, psi, svinje ... i dosta ostalih zivotinja je sklona kanibalizmu. Kao sto sam naveo zbog gladi i dominacije u coporu postaju kanibali. Cak je nekidan u blicu bilo da su krave jele krave na nekoj farmi gde su crkavale od gladi.
Kerovi s vremena na vreme jedu kamenje, a ne bilo koje i ne kamesnice vec malo kamenje. Isto tako vukovi jedu grdozdje. A moj pas jede trule visnje, i tako se opija , svojevoljno, ne znam kako je otkrio tu mogucnost , ali kad visnje pocnu da trule , pocinje njegovo ludilo
instikt je cudo. Secate se onog malog u filmu "Tito i ja" sto jede zid. Pricao mi cale da su deca posle rata vrlo cesto to radila. Onda se neko pozabavio ovim problemom i konstatovao da kod dece vlada veliki nedostatak kalcijuma. Kako su klinci prepoznali da ga mogu naci u malteru, e to je kunst! |
|
|
Sneaksie Thiefsie
Advanced Member
4572 Posts
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 06/01/2011 : 17:12:13
|
quote: Originally posted by milandj3
Kerovi s vremena na vreme jedu kamenje, a ne bilo koje i ne kamesnice vec malo kamenje. Isto tako vukovi jedu grdozdje. A moj pas jede trule visnje, i tako se opija , svojevoljno, ne znam kako je otkrio tu mogucnost , ali kad visnje pocnu da trule , pocinje njegovo ludilo
instikt je cudo. Secate se onog malog u filmu "Tito i ja" sto jede zid. Pricao mi cale da su deca posle rata vrlo cesto to radila. Onda se neko pozabavio ovim problemom i konstatovao da kod dece vlada veliki nedostatak kalcijuma. Kako su klinci prepoznali da ga mogu naci u malteru, e to je kunst!
imao sam ja jednog takvog klinca u osnovnoj :D
ali, posto smo svastojedi, znaci li to da treba na tanjiru da nam stoji i malter? |
|
|
milandj3
Average Member
Serbia
614 Posts
Posted - 06/01/2011 : 18:01:06
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
quote: Originally posted by milandj3
instikt je cudo. Secate se onog malog u filmu "Tito i ja" sto jede zid. Pricao mi cale da su deca posle rata vrlo cesto to radila. Onda se neko pozabavio ovim problemom i konstatovao da kod dece vlada veliki nedostatak kalcijuma. Kako su klinci prepoznali da ga mogu naci u malteru, e to je kunst!
imao sam ja jednog takvog klinca u osnovnoj :D
ali, posto smo svastojedi, znaci li to da treba na tanjiru da nam stoji i malter?
ako kareli može da jede biciklo, why yes no, ako neko voli. Ja ipak više preferiram mleko i mlecne proizvode. |
Edited by - milandj3 on 06/01/2011 18:01:49 |
|
|
Zlotvor
Advanced Member
7094 Posts
Member since 03/02/2010 |
Posted - 06/01/2011 : 21:07:48
|
Ja kažem da nije stvar u kvaliteti, vec u kolicini. Odnosno, debljanje je proporcionalno kolicini hrane koju unosimo u organizam, a ne vrsti/tipu hrane. Sve to opet ovisi o tipu metabolizma. Ljudi koji su više fizicki aktivni troše više energije i tako bolje iskorištavaju hranu dok oni koji su pasivni nemaju gdje utošiti sve hranjive tvari pa se one deponiraju (najbolji primjer je glikogen kao rezervni šecer u mišicima i jetri). Ono što ja preferiram jest raznovrsna prehrana, u što više manjih obroka dnevno. Nekad sam se bavio nogometom i tracanjem (sprint 100 i 200 m) i imao sam dojam poput Tonke da se više debljam kada sam u trenažnom procesu nego kada se odmaram i ne radim ništa, a pri tome unosim jednake (pa cak i vece) kolicine hrane. Opet nagalašavam da je metabolizam glavna varijabla. Ja eto pokušavam jesti sve, ali kad biram npr. izmedu pecene i kuhane hrane uzimam potonju. U što se pretvorio ovaj topic zapravo nije više nutricionistcka, vec nekako filozofsko-moralisticka rasprava tako da... |
Trljam ruke. |
Edited by - Zlotvor on 06/01/2011 21:08:39 |
|
|
cronos six
Advanced Member
Serbia
7916 Posts
Member since 09/09/2008 |
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 07/01/2011 : 19:10:31
|
Nemam nista protiv vegetarijanstva . Probao sam se tako hraniti jednu citavu godinu i funkcionirao sam kako funkcioniram i sada kada jedem i meso. Stvar izbora . |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25332 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 07/01/2011 : 19:43:21
|
Vegetarijaci ne doživljavaju duboku starost, oni samo tako izgledaju! ;) |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
cronos six
Advanced Member
Serbia
7916 Posts
Member since 09/09/2008 |
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18908 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 07/01/2011 : 20:06:16
|
uh,kako su se poklopili topici Badnje vece i vegeterijanski...imaju tako puno zajednickog da.... |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
Topic |
|