Meni je ova prica po svemu negdje za 6/10... Rendall je stvarno glupo završio svoju pricu, odnosno Burattini je olako potrošio još jednoga od velikih Zagorovih neprijatelja...
nije bilo topica kada sam komentirao mutanta pa evo...
kupio...procitao...pogriješili naslov...trebao je biti "objašnjavanje šta je bilo u prvoj epizodi, pa zatim objašnjavanje šta je bilo u drugoj epizodi, pa objašnjavanje šta je bilo u trecoj epizodi i malo objašnjavanja u slicici šta ce biti u slijedecoj" ...buratini kriminal...naravno da nam je zagor na samom kraju još objasnio šta se zbilo sa sophinim brakom...
cudesno je da je taj turbo dosadnjakovic glavni urednik zagora...u trilijardu epizoda što je napisao stvorio je jedan lik koji pamtimo iliti mortimera...i upropastio golem broj povrataka zanimljivi likova...užas.
"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?"
upropascena epizoda od pocetka do kraja! za vernija nemam reci koliko lose kopira!f.gamba je za njega majstor(i ako mi nije medju omiljenim crtacima)i kolko-tolko ima neku cvrstinu kod crteza.verni je mlakonja,i dok covek cita njegove"skice"ima se osecaj da stedi na olovci i mastilu,a ustvari ne moze bolje.
Realno, ova druga epizoda sa mutantom je slaba - dobro je zamišljena, ali loše realizovana. Prica dobro pocinje, deluje intrigantno, ali kasnije dolazi bespotrebno Buratinijevo razglabanje i objašnjavanje i neefektan kraj. Crtež dosadan, prazan, Verni likove uglavnom ubode, ali sve ostalo - promaši.
ovo je zaista necitljivo. jest da je zagor, i jest da je burattini (evo ova s vukodlacima je sasvim OK, skinuo sam skeniranu), ali brate pretjera ga. dno dna, apsolutno dno dna. od mutanta nema ni m. 1/4 planiraju prijevoz, 1/4 krecu, 1/4 ih jebu indijanci i 1/4 dolazi objasnjavanje zasto je zagor prehladen. sramota! iako ne veca od moje sto ovo jos kupujem. verni je pak ovdje najbolji dosad. ali jos uvijek je los, pa to sve govori. ima li tko hrabrosti ovoj dvojici reci da nisu ni za sto, da nadju novi posao? ocito debela, debela veza i protekcija...
hehe... 75426527 objašnjenja i 262657267 puta spomenuta rijec "moci" baburatinija locirati, uhititi i transferirati...u djecji vrtic
Meni je Verni odlican , podseca na Ferrija prica nije nista posebno ali vredi zbog Vernia za procitat
Ne treba nam crtac koji kopira ili podseca na Ferija, vec onaj ko zna da crta kako treba. Verni nije taj. Naravno ne samo on. Pa Nucio je velemajstor za njega.
They have money for wars, but can't feed the poor!
Hajde da budemo iskreni. Kakvi su bili Ferri i Galepini kod Zagora i Teksa u pocetku? Kakve su bile price Bonelijeve kod ova dva lika u pocetku. Feri je tek kasnije imao OK crtež i naslovnice. Galepini po mom ukusu ni jedna naslovnica nije bog zna šta( dok nije to preuzeo Vila). Buratini nije Bog zna kakav scenarista ali je cinjenica da je ona sa Boselijem naravno digao Zagora iz mrtvih. Istina je da i ova prica nije nešto ali je i istina da Mutant nije davao nekakv prostor za uvodenja inovacija. Verni ima još mnogo da uci ali nije totalan krš.
dobro,ne treba usporediti Nuccia i Vernia,tu usporedba i nije moguca.... Vernija usporedimo sa Cassarom,D,arkagnelom,Sediolijem,Colombijem(Alm.Sveta puma)....za sve njih je CAR!!!! Slažem se da to nije to da bi ga mogli svrstat u vrhunske crtace, ali da je baš tako loš-MENI nije...ima nešto što podseca na Ferrija,sad dal ga kopira ili ne,druga stvar...ili ŠTA JE TO SLABO AKO KOPIRA MAESTRA? I loša kopija Ferrija ne može bit za bacit....VERNI nije za 10 ali za 6 je sigurno, s tim da može još puno napredovat ako pocne sencit i crtati likove dinamicnije...dajmo mu priliku.
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Nuccio je meni puno, puno bolji od Vernija, em ka kopija, em ka neko ko vec ima izražen i svoj stil. Vernijev crtež je zapravo miks Ferrija i Donatellija, dok je Nuccijev hardcore Ferri u svojim najboljim danima s jebenom dinamikom i atmosferom. Kod Nuccia je i jak utjecaj americke superherojske škole, vidi se to i po samom crtežu vukodlaka i mišicavim (al opet taman kolko triba) likovima.
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud