Author |
Topic |
andjusticeforall
Advanced Member
Croatia
3077 Posts
Member since 09/12/2009 |
Posted - 08/03/2011 : 16:14:08
|
Prije no što ga prijaviš muriji, odi u neki zadarski odvjetnicki ured po savjet. U pravilu se pravni savjeti ne naplacuju.
http://www.poslovniforum.hr/info/odvjetnici4.asp
Ovdje gore, na linku, oko sredine imaš popis odvj. ureda u Zadru, ali ako malo još prekopaš po netu, najbolja solucija je poslati e-mail sa upitom i objašnjenjem situacije (ako ne nadeš javi pa cu poslati mail adrese iz imenika).
Te naravno upitati može li se doci po pravni savjeti i koliko isti košta. Ako kažu da košta toliko i toliko ici kod onih kod kojih je besplatan. Malo je po principu "bum te tužil", no obzirom na situaciju jedino rješenje da ti ne najebeš, vec on...
|
https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/ |
Edited by - andjusticeforall on 08/03/2011 16:15:41 |
|
|
Tonka24
Advanced Member
14713 Posts
Member since 09/11/2010 |
Posted - 08/03/2011 : 18:35:48
|
quote: Originally posted by andjusticeforall
Prije no što ga prijaviš muriji, odi u neki zadarski odvjetnicki ured po savjet. U pravilu se pravni savjeti ne naplacuju.
http://www.poslovniforum.hr/info/odvjetnici4.asp
Ovdje gore, na linku, oko sredine imaš popis odvj. ureda u Zadru, ali ako malo još prekopaš po netu, najbolja solucija je poslati e-mail sa upitom i objašnjenjem situacije (ako ne nadeš javi pa cu poslati mail adrese iz imenika).
Te naravno upitati može li se doci po pravni savjeti i koliko isti košta. Ako kažu da košta toliko i toliko ici kod onih kod kojih je besplatan. Malo je po principu "bum te tužil", no obzirom na situaciju jedino rješenje da ti ne najebeš, vec on...
Ajde molim te pošalji mi e-mail pa da ja objasnim situaciju. za ostale hvala vam na savjetima dobro je netko napisao klinacko razmišljanje da sam pobjegao,iskreno teško mi je progutat turpiju da sam od bilo koga bježao...izgleda da cu morati Ali Boga mi tuzit cu ga |
|
|
andjusticeforall
Advanced Member
Croatia
3077 Posts
|
masni
Senior Member
Serbia
2240 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 08/03/2011 : 23:16:00
|
Prijavi policiji i izbegavaj budalu dok mozes, savet dospodina Baneta poslusaj i prijavi sudiji za uslovnu. Mozes mnogo najebati za nesto sto se moze izbeci ,nije sukob resenje. Sun Cu je rekao ne ulazi u sukob u kojem ne mozes pobediti. Ako nakantas cicu dobices zatvor, a to nije pobeda, moras biti strpljiv i izbegavati ga, a ako ga budes moro tuci , nadji drugara da to obavi umsto tebe. |
Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens |
|
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
Member since 01/04/2008 |
Posted - 08/03/2011 : 23:25:03
|
Nije ti ni malo ružicasta situacija. Dobro bi bilo, kao što su ti mnogi vec suigerirali da izbjegneš konflikt. Ignoriši ga zbog uslovne. Ako baš ispadne situacija da više ne možeš da trpiš, onda pokušaj to da riješiš za sva vremena, ali samo bez svjedoka. Dobro ga izmarisati da mu ne naumpadne nikad da te pogleda, a kamo li da pomisli na nešto drugo.
No zbog uslovne i tvoje mladosti, bolje je ipak da izbjegavaš sukob.:) |
C'est la vie... https://www.facebook.com/Revija-Bosona-455611547926400/timeline/
|
|
|
dr strangelove
Advanced Member
USA
8866 Posts
Member since 26/12/2007 |
Posted - 09/03/2011 : 08:22:03
|
quote: Originally posted by masni
Prijavi policiji i izbegavaj budalu dok mozes, savet dospodina Baneta poslusaj i prijavi sudiji za uslovnu. Mozes mnogo najebati za nesto sto se moze izbeci ,nije sukob resenje. Sun Cu je rekao ne ulazi u sukob u kojem ne mozes pobediti. Ako nakantas cicu dobices zatvor, a to nije pobeda, moras biti strpljiv i izbegavati ga, a ako ga budes moro tuci , nadji drugara da to obavi umsto tebe.
Pa naravno, kao prvo ga treba prijaviti policiji. A onda ako hoces dizi privatnu tuzbu. |
It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely. |
|
|
andjusticeforall
Advanced Member
Croatia
3077 Posts
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40265 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 09/03/2011 : 11:11:27
|
Ma bude li se jebavao sa policijom i advokatima nece sto godina resiti muku... Otkini ga od batina kad nema nikog i nadji drugara koji ce reci da ste bili u Urugvaju na pice.. |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Member since 06/10/2007 |
Posted - 09/03/2011 : 12:43:14
|
Grobarska posla. Sawitchu, imaces sina (nadam se, ako postar bude vredan) pa cu da vidim da li ces i njega ovako savetovati..
|
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40265 Posts
|
ponki
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3112 Posts
Member since 20/09/2008 |
Posted - 09/03/2011 : 14:44:21
|
quote: Originally posted by sawitch
Ubicu ga bude li se tukao..
mozes samo pazi da ti sve to ne vrati kad odraste ili jos gore,pazi da te ne objesi za onaj partizanov sal koji si ga tjerao da nosi |
|
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
Posted - 09/03/2011 : 15:16:41
|
E, ja sam se dva puta jace potukao, ono, bio je u jednom "incident", a u drugom nije. Inace se ne tucem baš nešto ali sam onda imao baš razloga.
Prvi slucaj:
Mi na satu, ja pišem, tip pored mene stalno nešto sere, govori mi da sam gay, da mi se diže na muške itd. Trpio sam to neko vrijeme no tada sam ozbiljno razmišljao da ga udarim šakom u facu. Izdržao sam još dvadeset minuta, ali kad mi je poceo vrijedat mamu udario sam ga šakom tocno u facu. On je krenuo prema meni, uhvatio sam mu ruke i htio sam mu još nešto napraviti, no nastavnica je to vidjela i obojica smo nadrapali. Išli smo samo kod pedagoginje i dobili jezikovu juhu, fala Bogu što sam uvijek dobar i pristojan pa mi zato nisu davali kaznu. Jednostavno sam morao to riješiti silom.
Drugi:
Bio sam dežuran u garderobi, i došao je neki lik iz druge smjene koji sve zajebava. Stalno me zezao i izazivao kao i ovaj u prošloj prici, a nije se dao otjerati van. Rekao mi je da sam "pica". Pukao mi je film i udario sam ga u trbuh. Odmah je otišao van i više me nije dirao. Pa da sada vidimo tko je pica.
Za na ovaj tvoj slucaj nemam baš nešto posebno reci... pokušaj vidjeti kako ce reagirati na "Bok susjed!" ili tako nešto. No, mislim da je to vec previše riskantno. Samo budi miran i pravi se kao da ga ne vidiš. Ako te bude zajebavao, samo mu se nasmij ili tako nešto. Ako te udari, zovi pandure. |
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
|
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40265 Posts
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
Posted - 09/03/2011 : 15:42:37
|
moj savjet je: izbjegavaj tog tipa, ak je on takav primitivac, ne moraš se ti spuštat na njegov nivo ;) u slucaju da te i dalje bude zajebavao, pozovi murju, teško da ceš baš šorom to uspjet riješit... |
"Nothing lasts forever." |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 09/03/2011 : 15:44:59
|
quote: Originally posted by Zagor12
Prvi slucaj:
Mi na satu, ja pišem, tip pored mene stalno nešto sere, govori mi da sam gay, da mi se diže na muške itd. Trpio sam to neko vrijeme no tada sam ozbiljno razmišljao da ga udarim šakom u facu. Izdržao sam još dvadeset minuta, ali kad mi je poceo vrijedat mamu udario sam ga šakom tocno u facu. On je krenuo prema meni, uhvatio sam mu ruke i htio sam mu još nešto napraviti, no nastavnica je to vidjela i obojica smo nadrapali. Išli smo samo kod pedagoginje i dobili jezikovu juhu, fala Bogu što sam uvijek dobar i pristojan pa mi zato nisu davali kaznu. Jednostavno sam morao to riješiti silom.
zakaj ga nisi tužio profki ili mu istom mjerom uzvratio?
|
|
|
Sneaksie Thiefsie
Advanced Member
4541 Posts
Member since 22/04/2008 |
|
dr strangelove
Advanced Member
USA
8866 Posts
Member since 26/12/2007 |
Posted - 09/03/2011 : 17:21:46
|
quote: Originally posted by Zagor12
Drugi:
Bio sam dežuran u garderobi, i došao je neki lik iz druge smjene koji sve zajebava. Stalno me zezao i izazivao kao i ovaj u prošloj prici, a nije se dao otjerati van. Rekao mi je da sam "pica". Pukao mi je film i udario sam ga u trbuh. Odmah je otišao van i više me nije dirao. Pa da sada vidimo tko je pica.
Zapravo je takticki loša ideja gadati trbuh. Neistreniranom borcu su šanse jako male nanjeti štetu udarcem u trbuh. Da ne govorimo da trbuh još prekriva debeli sloj odjece koja dobrano ublaži udarac. S obzirom da ste bili jedan na jedan trebao si ga gadati u nos, direktom. Veliku fizicku štetu neceš prouzrociti, ali ti to i nije cilj. Ciljaš više na psihicku, da protivnik ustupi. Ako se pak nadeš protiv više protivnika, naravno, trebaš bježati, ali ako je okršaj (kod O.K. Corrala) neizbježan onda najbolje da prvog gadaš u bradu, i to uppercutom.
Al' serem bezveze Ma, najbolje da nadeš susjeda koji ce te poduciti neku borilacku vještinu. Sudeci po filmskim klišejima jedan od tih tvojih susjeda je zasigurno skriveni kung fu masjstor koji nikada nije imao ucenika, ali ce te poslje dužeg okljevanja i odbijanja ipak pristati poduciti |
It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely. |
Edited by - dr strangelove on 09/03/2011 17:22:50 |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 09/03/2011 : 18:01:15
|
quote: Originally posted by acestroke
ovaj Zagor12 ima isto filozofiju k'o ja (sto se tice ponasanja prema ovim primitivnim seronjama) ;)
takvima je cilj tebe izazivat sve dok ne popizdiš, a onda najebeš ;) |
|
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Posted - 09/03/2011 : 18:29:04
|
quote: Originally posted by Darth Ivan
zakaj ga nisi tužio profki ili mu istom mjerom uzvratio?
Nisam ga tužio profki jer se ne bi ništa promijenilo, a ako mu uzvratim istom mjerom takoder bi sve završilo tucom. Ovako sam to odmah riješio. |
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
|
|
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Posted - 09/03/2011 : 18:30:41
|
quote: Originally posted by dr strangelove
Zapravo je takticki loša ideja gadati trbuh. Neistreniranom borcu su šanse jako male nanjeti štetu udarcem u trbuh. Da ne govorimo da trbuh još prekriva debeli sloj odjece koja dobrano ublaži udarac. S obzirom da ste bili jedan na jedan trebao si ga gadati u nos, direktom. Veliku fizicku štetu neceš prouzrociti, ali ti to i nije cilj. Ciljaš više na psihicku, da protivnik ustupi. Ako se pak nadeš protiv više protivnika, naravno, trebaš bježati, ali ako je okršaj (kod O.K. Corrala) neizbježan onda najbolje da prvog gadaš u bradu, i to uppercutom.
Al' serem bezveze Ma, najbolje da nadeš susjeda koji ce te poduciti neku borilacku vještinu. Sudeci po filmskim klišejima jedan od tih tvojih susjeda je zasigurno skriveni kung fu masjstor koji nikada nije imao ucenika, ali ce te poslje dužeg okljevanja i odbijanja ipak pristati poduciti
Udario sam ravno u želudac, ako cemo biti precizni. Inace taj tip ima dobre reflekse i jaci je od mene no podvio je rep.
Susjed mi je vatreni fan Dragonballa i navukao me na to. |
|
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Member since 06/10/2007 |
Posted - 09/03/2011 : 18:34:49
|
Koliko ja znam, budale daleko vise boli ignorisanje od bilo kakvog udarca. Ma sta ti mislio, u sustini on je pobedio jer je uspeo da te isprovocira i da napravi od tebe majmuna. Ako ti kaze da si peder, prosto mu kazes ''jesam'' i on onda nema vise tu sta da trazi. A za kretene koji mu se dive, trebalo bi bas da te zabole. Takvi nisu vredni ni da razmisljas o njima. |
Edited by - cat claw on 09/03/2011 18:35:31 |
|
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
|
andjusticeforall
Advanced Member
Croatia
3077 Posts
Posted - 09/03/2011 : 18:51:18
|
"Za nesposobnog nasilje je poslednji izlaz", odvrati mu Hardin
Iz SF romana Isaaca Asimova, misao vodilja jednog od aktera radnje, koji je vodeci se istom, ostvario odredne uspjehe. Ako vec ne možemo primjeniti zakone robotike (jer sa istima kuburimo, misleci na robote, tj. njihovom perfekcijom), jedna vrlo svrsishodna. Inace, u romanu Salvor Hardin je jedan od živopisnijih likova, sa pocetka serijala o Zadužbini iliti Fondaciji (s tim kako je prijevod izvjesne Gordane Vucicevic nešto bolji od prijevoda izdanog pod naslovnom Fondacija, no to je subjektivno jer sam prvo procitao stari pa novi, oprostit ce te ovaj offtopic). No, ontopic, untoc svemu treba se mailom javiti nekom od zadarskih odvjetnika po besplatni pravni savjet, a hoka hey Tonka javi se na e-mail, andjusticeforall@net.hr da ti pošaljem scan imenika sa e-mail adresama istih, pošto ne bi bilo u redu da najebeš... |
https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/ |
|
|
Topic |
|