Author |
Topic |
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Member since 06/10/2007 |
Posted - 09/03/2011 : 19:55:56
|
quote: Originally posted by Zagor12
Da, pa bi onda vikao po razredu "ON JE PEDER!". Ali u biti si u pravu.
Pa pusti ga da vice, mos misliti, velika stvar. Bar ce izderati grlo. Nije bitno sta on vice, nego ko mu veruje. To samo moze tebi da pomogne da razdvojis prave prijatelje od pizdeka. Iz iskustva znam da majmuni navaljuju samo na one koji reaguju. Kad vidi da ga ne jebes tri posto, potrazice nekog drugog. Fizicko maltretiranje je nesto drugo - odma' pravo u nos (ili u jaja ako je krmak jaci). Bolje da njegova mama place nego tvoja. Ali, da znas, ako nemas svedoke da si napadnut (i jos preteras u samoodbrani), po zakonu si ucesnik u tuci i tretiras se isto kao i svaki glupi siledzija. I ostajes obelezen kao Tonka, i onda svaka budala moze da te zajebava jer su ti vezane ruke. |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 09/03/2011 : 22:59:30
|
au, koliko zagorovih sinova ovde :D
tonka, ovo se mozda ne moze primeniti na tvoj slucaj, ali me je zagor12 podstakao da napisem to.
naime, ko se bre jos tuce? trebas da ga nadjacas intelektualno, e to ako mozes, najjaci si od svih! ja sam bre isao u aviomehanicku skolu u Bg, prepunu kojekakvih indijanaca iz celog Beograda, i ja se tu jedini nasao kao "fino dete, djak generacije", tesko meni.... i u pocetku je stalno bilo ono podjebavanje, sprdanje, "streberu, sveznalice", sta ja znam sve ne.... al ono, ko jih jebe. dok nisu sa moje strane usledili odgovori, spustanja, onako bas, da oni postanu predmet smejanja, a ja ispadnem jaci. i da vidis nakon toga, ne da prestanu da te sprdaju, nego pocnu i da te cene.
i jos jedna mala digresija za zagora12
ako si od dragon balla naucio samo da treba da se bijes, onda bolje promeni kanal |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
poison
New Member
144 Posts
Member since 15/08/2010 |
Posted - 09/03/2011 : 23:02:33
|
"Za nesposobnog nasilje je poslednji izlaz", odvrati mu Hardin
zna li taj hardin da nasilje vlada svetom? tako je uvek bilo samo najjaci prezivljavaju i vladaju |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 09/03/2011 : 23:04:00
|
quote: Originally posted by dr strangelove
quote: Originally posted by Zagor12
Drugi:
Bio sam dežuran u garderobi, i došao je neki lik iz druge smjene koji sve zajebava. Stalno me zezao i izazivao kao i ovaj u prošloj prici, a nije se dao otjerati van. Rekao mi je da sam "pica". Pukao mi je film i udario sam ga u trbuh. Odmah je otišao van i više me nije dirao. Pa da sada vidimo tko je pica.
Zapravo je takticki loša ideja gadati trbuh. Neistreniranom borcu su šanse jako male nanjeti štetu udarcem u trbuh. Da ne govorimo da trbuh još prekriva debeli sloj odjece koja dobrano ublaži udarac. S obzirom da ste bili jedan na jedan trebao si ga gadati u nos, direktom. Veliku fizicku štetu neceš prouzrociti, ali ti to i nije cilj. Ciljaš više na psihicku, da protivnik ustupi. Ako se pak nadeš protiv više protivnika, naravno, trebaš bježati, ali ako je okršaj (kod O.K. Corrala) neizbježan onda najbolje da prvog gadaš u bradu, i to uppercutom.
Al' serem bezveze Ma, najbolje da nadeš susjeda koji ce te poduciti neku borilacku vještinu. Sudeci po filmskim klišejima jedan od tih tvojih susjeda je zasigurno skriveni kung fu masjstor koji nikada nije imao ucenika, ali ce te poslje dužeg okljevanja i odbijanja ipak pristati poduciti
Takoder je mocno ako imaš bejzbol palicu pa opališ protivnika ili pustiš tigra na njega... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
dr strangelove
Advanced Member
USA
8866 Posts
Member since 26/12/2007 |
Posted - 09/03/2011 : 23:14:37
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Takoder je mocno ako imaš bejzbol palicu pa opališ protivnika ili pustiš tigra na njega...
Nerealan si. Nemaš nigdje za kupiti bejzbol palicu. |
It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely. |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 09/03/2011 : 23:27:35
|
quote: Originally posted by poison
"Za nesposobnog nasilje je poslednji izlaz", odvrati mu Hardin
zna li taj hardin da nasilje vlada svetom? tako je uvek bilo samo najjaci prezivljavaju i vladaju
ma daj |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
nemanja93
Senior Member
Serbia
2439 Posts
Member since 06/03/2010 |
Posted - 09/03/2011 : 23:32:00
|
quote: Originally posted by dr strangelove
quote: Originally posted by Obi-wan
Takoder je mocno ako imaš bejzbol palicu pa opališ protivnika ili pustiš tigra na njega...
Nerealan si. Nemaš nigdje za kupiti bejzbol palicu.
Ali se zato bokser lakse nabavlja |
Nisi se okrenula, zato nisi videla igrale su sene.
|
|
|
d.r.p
Senior Member
1598 Posts
Member since 09/08/2007 |
|
okiboki
Advanced Member
Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 10/03/2011 : 01:00:28
|
Ima bejzboj palica gde 'oces.Kod Kineza sam pre neki dan video gomilu.I to su 200-300 dinara. |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 10/03/2011 : 10:16:28
|
Ja sam isao Banetovim metodom u skoli. I dan danas mi je zao sto nisam ubio neke ljude od batina kad je trebalo. I sad bih, kad ih vidim na ulici, ali taj voz je nazalos' prosao.
Imam druga, komsiju, koji je '94/5 dosao u Beograd iz Krajine. On mi je rekao ponajvecu zivotnu mudrost - kad te budala napadne, pusti ono, ti njemu samar, on tebi samar, ti njemu pesnicu, on tebi pesnicu, i tako jbg u nedogled. Lepo kad vidis da sa njime nije za rezonovati, digni lepo stolicu i kreni u glavu, pa kad vidi da si veci ludak, brzo ce da promeni pesmu. I stvarno, to jebeno radi :D Cesto je samo dovoljan gest dizanja stolice (ili bilo kog prirucnog materijala slicnog gabarita) i onaj "Ferri me je nacrtao bad guy" pogled i najveci majmuni posustaju.
I naravno da smo svi civilizovani, i naravno da argument uvek treba da resi sve. Ali, this. is. balkan. I pacifizam je lep, al' samo ako druga strana ima razumevanja za isti. |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
|
REJS
Senior Member
Serbia
2891 Posts
Member since 17/03/2008 |
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8582 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 10/03/2011 : 11:48:54
|
Kad bi se svi vodili za onom ?oko za oko, zub za zub?, ubrzo bi cijeli svijet bio slijep i krezub. - Mahatma Gandhi |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 10/03/2011 : 11:57:19
|
quote: Originally posted by paro
Kad bi se svi vodili za onom ?oko za oko, zub za zub?, ubrzo bi cijeli svijet bio slijep i krezub. - Mahatma Gandhi
Ali to je tako polovicna izjava. Mislim, super je to, evo, pogledaj, kako je upalilo za vreme WW2. Dok su dobri momci presli na antiGandijevske metode, Hitjo savatao cesku, austriju, poljsku i izbio vise zuba i ociju nego sto je Bogu drago. Jel smo i njega trebali da ignorisemo dok nam ne pokuca na vrata, pa nam izvadi oci i zube ?
Ako ti meni psujes mater, i ja cu tebi, i tako cemo dok se neko ne pokaze kao verbalno superiorniji. Nema problema. Al ako tebi neko opali samar, ili nacrta 30 tenkova na granici...stolica u glavu. Kraj. :D |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40268 Posts
Member since 17/11/2007 |
|
Risar_69
Advanced Member
Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
Posted - 10/03/2011 : 12:13:17
|
Tonka, dobro si postupio i svaka cast na tvrdim živcima. Tog covjeka u buduce ignoriraj, kao da ga nema,polako ce i sam vidjeti da ga ne je..š. A ako te neko napadne iza ledja ili bilo kako, upotrijebi svoje znanje samo u odbrani, tako da ga ne ozlijediš puno. Imaš i ljude koji namjerno navale na tebe, da ga razbiješ i onda te tužu, ako imaju pricu kod sebe. Svu srecu ti želim ubuduce. Cuvaj živce i imaj razum kao u tom tvom primjeru. Pa sve su ti to i drugi napisali. Nisam još sve procitao |
Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli! |
Edited by - Risar_69 on 10/03/2011 12:15:40 |
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8582 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 10/03/2011 : 12:45:41
|
quote: Originally posted by Mairosu
Kad bi se svi vodili za onom ?oko za oko, zub za zub?, ubrzo bi cijeli svijet bio slijep i krezub. - Mahatma Gandhi
Ali to je tako polovicna izjava. Mislim, super je to, evo, pogledaj, kako je upalilo za vreme WW2. Dok su dobri momci presli na antiGandijevske metode, Hitjo savatao cesku, austriju, poljsku i izbio vise zuba i ociju nego sto je Bogu drago. Jel smo i njega trebali da ignorisemo dok nam ne pokuca na vrata, pa nam izvadi oci i zube ?
Ako ti meni psujes mater, i ja cu tebi, i tako cemo dok se neko ne pokaze kao verbalno superiorniji. Nema problema. Al ako tebi neko opali samar, ili nacrta 30 tenkova na granici...stolica u glavu. Kraj. :D
Koliko ja znam ovdje nije rijec o svjetskim ratovima nego o sukobu dvoje individua. Malo si skrenuo s teme. A ne mogu vjerovat nekim postovima odraslih ljudi ovdje...ili sam ja na krivom forumu. Kakve tucnjave, kaki bakraci, zar imamo 15 godina il šta? I to još govorit covjeku kojem prijeti zatvor. Nadasve kolegijalno. Osim toga, to što je stari idiot znaci da Tonka mora bit još veci idiot da dokaže starom da ima i vecih idiota od njega? WTF? |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
|
|
Tonka24
Advanced Member
14713 Posts
Member since 09/11/2010 |
Posted - 10/03/2011 : 12:51:17
|
Ekipa saznao sam par stvarcica... Tip je psihicki bolesna osoba... Bio sam kod pravnika,prvo sto me pitao nakon ispricanog dogadaja "dali treniraš koju borilacku vještinu" i onda mi je rekao da moran bježati kao macka jer koga god udarim i u samoobrani a da taj drugi ne trenira borilacku vještinu krivicno odgovaram na sudu-razlog bavim se plemenitom vještinom i to se automacki smatra da imaš veliku prednost od onog tko ne trenira. I nisam u pravu jer sam došao njemu na vrata(to se smatra kao napad) Ništa dovuc kavez na napuhavanje u njegovo dvoriste ubacit ga unutra dovest frenda kao suca i udri...jeben im majku kad mi prode uvjetna bit ce krvavih noseva... |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 10/03/2011 : 12:55:50
|
quote: Originally posted by Mairosu
Ako ti meni psujes mater, i ja cu tebi, i tako cemo dok se neko ne pokaze kao verbalno superiorniji. Nema problema. Al ako tebi neko opali samar, ili nacrta 30 tenkova na granici...stolica u glavu. Kraj. :D
Koliko ja znam ovdje nije rijec o svjetskim ratovima nego o sukobu dvoje individua. Malo si skrenuo s teme. A ne mogu vjerovat nekim postovima odraslih ljudi ovdje...ili sam ja na krivom forumu. Kakve tucnjave, kaki bakraci, zar imamo 15 godina il šta? I to još govorit covjeku kojem prijeti zatvor. Nadasve kolegijalno. Osim toga, to što je stari idiot znaci da Tonka mora bit još veci idiot da dokaže starom da ima i vecih idiota od njega? WTF?
Ma ne, u Tonkinom slucaju, for the record, podrzavam liniju zdravog razuma. Ja vise pricam o Zagor12 slucajevima i generalnom "sta da uradim ako me neko zvekne" filozofiji. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 10/03/2011 : 13:00:49
|
quote: Originally posted by Tonka24
Bio sam kod pravnika,prvo sto me pitao nakon ispricanog dogadaja "dali treniraš koju borilacku vještinu" i onda mi je rekao da moran bježati kao macka jer koga god udarim i u samoobrani a da taj drugi ne trenira borilacku vještinu krivicno odgovaram na sudu-razlog bavim se plemenitom vještinom i to se automacki smatra da imaš veliku prednost od onog tko ne trenira.
Ne valja ti advokat. Otidji kod nekog drugog. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40268 Posts
Member since 17/11/2007 |
|
andjusticeforall
Advanced Member
Croatia
3077 Posts
Member since 09/12/2009 |
|
andjusticeforall
Advanced Member
Croatia
3077 Posts
Member since 09/12/2009 |
Posted - 10/03/2011 : 13:20:51
|
Našao na legalis.hr, kontam da je to poprilicno tocno napisano:
Nužna obrana je ona obrana koja je prijeko potrebna da pocinitelj od sebe ili drugoga odbije istodobni ili izravno predstojeci protupravan napad.
Nema KD kad je pocinitelj postupao u nužnoj obrani. Dopuštena je zaštitia svakog pravnog dobra, ali ne svim (pravnim?) sredstvima.
Napadac kod nužne obrane mora biti COVJEK inace nema nužne obrane.
Kakv mora biti napad?
A) stvaran (da stvarno postoji, ako nije stvaran onda smo u zabludi) B) protupravan - samo protupravan napad daje pravo na nužnu obranu – napadac ne smije imati ovlaštenje za napad (npr. biti isprovociran) ili razlog za napad C) aktualan – ako neposredno predstoji, samo što nije zapoceo možemo se poceti braniti i prije nego što je sam napad poceo
c1) ako neposredno rpedstoji možemo se poceti braniti i prije nego što je poceo napad c2) ako napad traje – imamo se pravo braniti c3) kad napad nije još prestao – npr. kad netko nekoga udari deset puta pa se umori i stane da predahne s namjermo da nastavi, a dok on stoji ja uzvratim – napad je aktualan jer nije još prestao buduci me je napadac i dalje imao namjeru mlatiti
Kakva mora biti obrana?
Nužna obrana mora biti
a) NEOPHODNO POTREBNA da se otkloni napad b) ISTODOBNA s napadom c) RAZMJERNA intenzitetu napada
Kad se sve ove okolnosti utvrde onda se može govoriti o nedostatku protupravnosti.
Što je s alkoholiziranim napadacima?
Imamo se pravo braniti iako je sudske praksa skepticna u tom pogledu te se ide u korist pijanaca koji su teško pijani jer ne predstavljaju opasnost dovoljnu da se opravda nužna obrana. (LJUBIC: traži se razumno sklanjanje)
Nužna obrana ce teško proci – nema je kod napada rukama, a kad napadnuti uzvraca oružjem. Osim u slucaju kad je napadac goloruk, nesrazmjerno jaci, veci ili poznaje borilacke vještine, a žrtva ne bi mogla otkloniti napad braneci se samo rukama. (DIV i zvoncica)
PREKORACENJE NUŽNE OBRANE.
Kod prekoracenja pocinitelj je kriv, ali se može blaže kazniti (Clanak 29.3), a ako je do prekoracenja nužne obrane došlo zbog jake razdraženosti ili prepasti prouzrocene napadom može se osloboditi kazne.
PUTATIVNA NUŽNA OBRANA (vezano uz zabludu)
Ako nije napad stvaran ulazimo u zabludu. Niti je prekoracenje niti nužna obrana samo se tako zove.
Radnje ostvarene u PUTATIVNOJ NUŽNOJ OBRANI su PROTUPRAVNE, druga je stvar jeli pocinitelj kriv. Pocinitelj je u zabludi u pogledu napada (covjek samo drži štap, a ja mislim da ce me lupiti)
VAŽNO: Svaka zabluda iskljucuje namjeru, ne može biti odgovoran za namjeru nego samo za nehaj. O kakvoj se zabludi (otklonjivoj ili neotklonjivo) se radi ocjenjuje se ovisno situaciji i okolnostima.
Ako je zabluda neotklonjiva tada nema krivnje, ako je zabluda otklonjiva onda je nehaj, ali ako zakon predvida odgovornost za nehaj.
KRAJNJA NUŽDA
CL. 30 KZ-a
DEF: 1. Nema kaznenog djela kad je pocinitelj pocinio takvo djelo radi toga da od sebe ili drugoga otkloni istodobnu ili izravno predstojecu neskrivljenu opasnost koja se na drugi nacin nije mogla otkloniti, a pri tome je ucinjeno zlo manje od onog koje je prijetilo.
2. …kad je ucinjeno zlo jednako onome koje je prijetilo – NIJE KRAJNJA NUŽDA, ali ce se pocinitelj svejedno osloboditi
Kod krajnje nužde radi se o koliziji dvaju prava – jedno se žrtvuje da bi se drugo spasilo. Opasnost kod krajnje nužde može potjecati od ELEMENTARNE NEPOGODE, ŽIVOTNJA, ali ne i od COVJEKA.
PUTATIVNA KRAJNJA NUŽDA
Ako smo u zabludi o opasnosti i njenom postojanju onda opasnost ne smije biti skrivljenja. Mora postojati istodobnost opasnosti i otklanjanja iste.
|
https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/ |
Edited by - andjusticeforall on 10/03/2011 13:21:13 |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Posted - 10/03/2011 : 13:35:38
|
To je to. Naravno, moze se primijetiti da su svi clanci prevrtljivi. Mogu se tretirati na vise nacina, a ono najvaznije je da treba sve to dokazati. Da li je bio napad, neposredno predstojeci napad ili nesto drugo. U Tonkinom slucaju je bilo kakvo ulazenje u fizicki okrsaj veliki rizik, prije svega sto je na uslovnom. Znaci, jedini pravi put je kloniti se problema. |
|
|
Sneaksie Thiefsie
Advanced Member
4541 Posts
Member since 22/04/2008 |
|
Topic |
|
|
|