Author |
Topic |
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8582 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 10/03/2011 : 16:55:38
|
quote: Originally posted by Mairosu
Ma ne, u Tonkinom slucaju, for the record, podrzavam liniju zdravog razuma. Ja vise pricam o Zagor12 slucajevima i generalnom "sta da uradim ako me neko zvekne" filozofiji.
Ma joooj, neš ti problema kod Zagora, nek za vrijeme odmora razbije malom nos i dovidenja |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
|
|
Tonka24
Advanced Member
14713 Posts
Member since 09/11/2010 |
Posted - 10/03/2011 : 16:59:27
|
quote: Originally posted by King Warrior
sta treniras?
A ultimate fight -jiu jitsu -boks -kickboks -hrvanje -tekvando -kyokushin Dakle ne polažem za niti jedan pojas jer mi se ne isplati vec ucim najbolju obranu i najbolji napad iz svake discipline |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 10/03/2011 : 17:01:24
|
quote: Originally posted by paro
quote: Originally posted by Mairosu
Ma ne, u Tonkinom slucaju, for the record, podrzavam liniju zdravog razuma. Ja vise pricam o Zagor12 slucajevima i generalnom "sta da uradim ako me neko zvekne" filozofiji.
Ma joooj, neš ti problema kod Zagora, nek za vrijeme odmora razbije malom nos i dovidenja
_TO_ ti pricam ! |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
|
Tonka24
Advanced Member
14713 Posts
Posted - 10/03/2011 : 17:15:43
|
Samo što ja nisam teška kategorija vec variram od 66 do 72 kg zasada i to je cisti misici iman 5 % body feata.Ne zelim nabijat kilazu jer u svojoj kategoriji mogu bezproblema dobiti koga god hocu jer treniram s ljudima koji imaju priko 85 kila i onda kad ides s nekim svoje kilaže to je maciji kašalj. Ali nebitno to sada bitno da ja nesmin se potuci vani jer svejedno odgovaram sad sam se sjetio cak sam dobio pismeno od kluba zabranu koristenja tih stvari van dvorane. Ali opet to su samo formalnosti,samo nisu formalnosti kad dode do suda. Iman slucaj ovdje u zadru tipa koji je doslovno prebio ispred disko kluba lika i dobija je 3 godine zatvora zbog zlouporabe borilackih vjestina i teskog premlacivanja. |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
|
Tonka24
Advanced Member
14713 Posts
Posted - 10/03/2011 : 17:21:16
|
quote: Originally posted by dosada
quote: Originally posted by Tonka24 Iman 3 godine uvjetno zbog tuca a bome netrpim da me netko krivo pogleda
ocito i ti imas velikih problema sa sobom.......
Nemoze tako optuzivati,pitao bi tebe kad ides vani i tip te gleda 10 minuta u facu,provocira.Ili izades sa komadom vani i tip ti se podmjehuje sto bi nego rukama za vrat? Neznam gdje zivis ali ovdje u zadru ljudi su jako cudni i vole provocirati sve dok ne pokazes zube (onda te cijene) nema ovdje da se nasmiješ i prodeš,nego ispadaš papcina,papucar jadnik. |
|
|
Tonka24
Advanced Member
14713 Posts
Posted - 10/03/2011 : 17:27:21
|
Ovdje vlada zakon jacega doslovno trebaš vidjeti kako stoje stvari.Ja se drzim po strani ne provociram,ne buljim u ljude ka tele u šarena vrata. Nediraj me nediram te i to je sve. Po zadru kuliraju glumci koji imaju bijesne aute(audi q7 bmw x6...)na kredit a nemaju sto jesti doma...i onda glume glumu šminku,kurce se provociraju a kad im netko dode manji su od mahovog zrna. Vise ni sam neznam koliko sam popio ppica subotom navecer na racun straha takvih osoba...kurce se dodes do njega pitas momak sto je ima problema...hoces s menom izaci malo vani...da vidis kako caste samo da prebaci temu.Ovo je grad pun specificnih ljudi i holivudskih zvijezda. |
|
|
Grujah.
Advanced Member
Serbia
3254 Posts
Member since 28/07/2009 |
Posted - 10/03/2011 : 17:28:15
|
quote: Originally posted by Tonka24
quote: Originally posted by Tonka24 Iman 3 godine uvjetno zbog tuca a bome netrpim da me netko krivo pogleda
Nemoze tako optuzivati,pitao bi tebe kad ides vani i tip te gleda 10 minuta u facu,provocira.Ili izades sa komadom vani i tip ti se podmjehuje sto bi nego rukama za vrat? Neznam gdje zivis ali ovdje u zadru ljudi su jako cudni i vole provocirati sve dok ne pokazes zube (onda te cijene) nema ovdje da se nasmiješ i prodeš,nego ispadaš papcina,papucar jadnik.
Ko ce te smatrati jadnikom ako se ne pobijes na sred ulice? Ti koji provociraju i smeju se? I šta, nek te smatraju jadnikom, ti njih smatraj istim. Šta te boli kurac šta neko takav misli o tebi. Ja bih prvi smatrao glupim i kretenom onog ko se pobije jer ga je neko mrko pogledao. |
|
|
Tonka24
Advanced Member
14713 Posts
Posted - 10/03/2011 : 17:40:52
|
quote: Originally posted by Grujah.
Nemoze tako optuzivati,pitao bi tebe kad ides vani i tip te gleda 10 minuta u facu,provocira.Ili izades sa komadom vani i tip ti se podmjehuje sto bi nego rukama za vrat? Neznam gdje zivis ali ovdje u zadru ljudi su jako cudni i vole provocirati sve dok ne pokazes zube (onda te cijene) nema ovdje da se nasmiješ i prodeš,nego ispadaš papcina,papucar jadnik.
Ko ce te smatrati jadnikom ako se ne pobijes na sred ulice? Ti koji provociraju i smeju se? I šta, nek te smatraju jadnikom, ti njih smatraj istim. Šta te boli kurac šta neko takav misli o tebi. Ja bih prvi smatrao glupim i kretenom onog ko se pobije jer ga je neko mrko pogledao.
Neznam dali shvacas ali znas sto znaci kad zivis u manjem gradu gdje se sve sazna i kakav je mentalitet takvih ljudi? Da ja ispricam svoju pricu zivi primjer. Kao mulac od 17 godina sam izlazio vanka i svaki puta naletis na majmuna koji se kurci nad nekim slabijim od sebe i tako sam dobijao trisaka iz cista mira i batina samo zato jer je netko jaci bio.To se okolo proculo i svaki put kad bi izisao vani nebi prosao bez triske od nekog lika iz cista mira. Meni je dojadilo i upisao sam tekvando (kasnije sam zavolio slobodnu borbu) i s vremenom sam sve vise trenirao razvijao se i nakraju dosao do famoznog mma kako se to danas naziva. Nakon pune 3 ipo godine izisao sam vani. I dode tip u disku prolazi i bum triska...ja za njim i potukli se dosla 3 njegova prijatelja (tada sam imao 20 godina oni vise od 24 svaki)potuka sam se sa njih trojicom bili su doslovno razbijeni ovaj koji je me napao je imao 6 punata od cela do nosa meni je samo išla malo krv na nos.Imao sam po gradu 4-5 tuca javnih za koje ljudi znaju i od onda ljudi me poštuju javljaju mi se ljudi koji su me ka mulca triskla neki prvi put ih vidim javljaju se.Hocu ti reci da na ovim prostorima nemozes opstati kao papucar i jadnik.Nije stvar lik te gleda pa ces ti njemu bum šaku u glavu nije to gledanje nego izazivanje i provociranje.Danas takvih problema neman.Iman prijatelja koji ima stalno problema sa likovima po zadru jer bjezi ovi ga provociraju dobacivaju mu svasta i sve vise svara oko sebe drustvo koje je zeljno iskaljivanja na slabijima od sebe.O tome se radi a ne o nekakvom krojenju pravde ili kako je netko naveo da imas osonih problema. |
|
|
Tonka24
Advanced Member
14713 Posts
Posted - 10/03/2011 : 17:44:22
|
Uglavnom ne treba bit debil pa izazivat i unosit se u facu prvom koji naide jer na kraju krajeva ima uvik jaci od jacega ili te netko jednostavno upuca.Ali svakako treba zadrzat svoje dostojansvo i ponos nedopustajuci da te svaka budala provocira da te namjerno ocigledno gleda i smje se. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 10/03/2011 : 17:48:08
|
sta treniras?
A ultimate fight -jiu jitsu -boks -kickboks -hrvanje -tekvando -kyokushin Dakle ne polažem za niti jedan pojas jer mi se ne isplati vec ucim najbolju obranu i najbolji napad iz svake discipline
Steta sto ne ucis jednu tradicionalnu borilacku vjestinu. Svaka od njih je kombinacija treninga tijela i duha, vjerovatno bi se drugacije formirao i kao licnost. U ovom slucaju ucis samo da se tuces, a osnovni cilj da su borilacke vjestine u stvari SAMOODBRANA, je vec od pocetka promasen. |
|
|
Tonka24
Advanced Member
14713 Posts
Posted - 10/03/2011 : 17:52:25
|
sta treniras?
A ultimate fight -jiu jitsu -boks -kickboks -hrvanje -tekvando -kyokushin Dakle ne polažem za niti jedan pojas jer mi se ne isplati vec ucim najbolju obranu i najbolji napad iz svake discipline
Steta sto ne ucis jednu tradicionalnu borilacku vjestinu. Svaka od njih je kombinacija treninga tijela i duha, vjerovatno bi se drugacije formirao i kao licnost. U ovom slucaju ucis samo da se tuces, a osnovni cilj da su borilacke vjestine u stvari SAMOODBRANA, je vec od pocetka promasen.
Ma malo sam postao zreliji izbjegavam sukobe(da nije tako nebih pobjegao od ove budale nego bi ga šibnija da se sruši automacki)istina boli me strašno sto sam pobjegao ali eto kontroliram se,i zao mi je sto me ljudi smatraju agresivcem jer nisam takav nego nevolim da me itko zajebava pa tako reagiram.Uglavnom bizim sada od tih tuca jer nista mi dobrog nisu donjele a treniram iskljucivo zato sto volim taj sport i toje to |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 10/03/2011 : 17:53:12
|
Ne zelim nabijat kilazu jer u svojoj kategoriji mogu bezproblema dobiti koga god hocu
Ne budi toliko siguran. Mozda vec tu iza coska ima covjek koji nikad nista nije trenirao i protiv kojeg nemas sanse, a na izgled nije neki tip od kojeg bi to ocekivao. Nikad ne potcjeni protivnika. To su osnovne stvari sto se uce u svakoj borilackoj vjestini. |
|
|
Tonka24
Advanced Member
14713 Posts
Posted - 10/03/2011 : 17:55:57
|
Ne zelim nabijat kilazu jer u svojoj kategoriji mogu bezproblema dobiti koga god hocu
Ne budi toliko siguran. Mozda vec tu iza coska ima covjek koji nikad nista nije trenirao i protiv kojeg nemas sanse, a na izgled nije neki tip od kojeg bi to ocekivao. Nikad ne potcjeni protivnika. To su osnovne stvari sto se uce u svakoj borilackoj vjestini.
Nikad nisam nikoga podcjenjivao niti to ikada radim eto samo da se zna nedavno sam grepla sa likom koji ima 58 kila pocetnik u tom sportu covjek mi je napravio polugu da sam morao tapkati ko budala da mi ne slomi ruku. |
|
|
Tonka24
Advanced Member
14713 Posts
|
Grujah.
Advanced Member
Serbia
3254 Posts
Member since 28/07/2009 |
Posted - 10/03/2011 : 18:10:34
|
quote: Originally posted by Grujah.
Ko ce te smatrati jadnikom ako se ne pobijes na sred ulice? Ti koji provociraju i smeju se? I šta, nek te smatraju jadnikom, ti njih smatraj istim. Šta te boli kurac šta neko takav misli o tebi. Ja bih prvi smatrao glupim i kretenom onog ko se pobije jer ga je neko mrko pogledao.
Neznam dali shvacas ali znas sto znaci kad zivis u manjem gradu gdje se sve sazna i kakav je mentalitet takvih ljudi?
Zrenjanin je manji od Zadra. Ja se do sada nisam ni jednom pobio.
(I ovako bih dobio po picki jer bih morao bas bas da trazim nekog koga ja mogu da prebijem). |
Edited by - Grujah. on 10/03/2011 18:11:04 |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40269 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 10/03/2011 : 18:10:49
|
Sto kaze King, mozda naidje neki balvan i odvali te a nikad nista trenirao nije.. Drugarov buraz koji sada radi u UBPOK-u mi pricao kako je neki crnogorac udario Sijana ranije pesnicom da ovaj nije mogao da ustane pola sata.. A bio prvak sveta... Radio u Interventnoj i bio na prvim zadacima i Sijan pravio neka sranja na splavovima i zvali interventnu.. Dosla ekipa koja obicno udje i kaze mu: "Daj brate, iskuliraj malo.." i crnogorac.. Ovaj odmah usao i "Ko je odje Sijan?", ovaj pridje, unese mu se u facu.. Kad ga je balvan opalio video je poprecni presek Marsa...
Nikad ne znas ko je prirodna sirovina.. |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40269 Posts
Posted - 10/03/2011 : 18:13:22
|
quote: Originally posted by Grujah. Zrenjanin je manji od Zadra. Ja se do sada nisam ni jednom pobio.
(I ovako bih dobio po picki jer bih morao bas bas da trazim nekog koga ja mogu da prebijem).
Ti si mali pa nece niko da te dira.. |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 10/03/2011 : 18:16:33
|
jos jedan komentar apropo borilackih vestina jedna od prvih stvari koju ti ucitelj isprica je ta da ti upravo ucis da kontrolises sebe, te da izbegavas borbu. znaci, borba ti je zadnji izlaz iz bilo kakve situacije. (prosao kroz aikido i kung fu) ne zameri, ali ove stvari tipa "ultimate fight" i "mixed martial arts" su najobicniji "the best of" onoga sto je lepo oku, sto za pojedince, sto za mase, jer da nije, ne bi imalo ime kao igrica za Sega mega drive. i to "najbolje od svake vestine" mi ne uliva poverenje, i smeo bih da se kladim da ne bi bas imao sanse protiv nekoga ko dobro vlada jednom vestinom. jer, vestina ne predstavlja gomilu poteza, iz koje ti mozes da izvuces pojedinacne koje ti se najvise svidjaju, vec upravo svaki potez i svaka tehnika zajedno cine jednu nesalomivu celinu, i taj neko ko vlada tom celinom je mnogo opasniji protivnik od onoga ko vlada samo fragmentima.
takodje, pitam se, po tvojoj logici, ako neko zivi u malom mestu, da bi opstao pred siledzijama, ali i pred lajavim carsijskim ustima, morao bi da bude "tougher than the toughest"? ovde gomila ljudi iz manjih gradova i mesta, bas me interesuje da li imaju slicna iskustva :)
a u velikim gradovima ti nije nista bolje, jer tamo moras da pazis po kome se kraju setas, jer svaki kraj ima svoje bande, ekipe.... onaj ko ne trazi kavgu, nece je ni dobiti, iskustvo iz prve ruke ;) a gledali su me popreko, ah....ne mogu da nabrojim. a danas svi komuniciraju super sa mnom, a sa njima bas i ne.... tako da to sa "gledanjem popreko" treba da sredis sam sa sobom, a ne sa drugima. a borilacka vestina bi ti pomogla u tome, kroz meditacije, razmisljanja, itd.... |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 10/03/2011 : 18:19:42
|
@Tonka24
Imam sina tvojih godina, trenirao je karate i ima crni pojas u karateu, ako mi veruješ, nikad se nije potukao, nikad nije imao problema u malom gradu kao što je Vršac(35000 stanovnika). Veruj mi da bi ladno mogao da prebije koga god hoce, ali samo treniranje borilackih veština iziskuje to da se ta veština upotrebljava na takmicenjima i eventualno u samoodbrani, a ne da bi se u gradu izigravao neki frajer kojeg niko ne sme popreko da pogleda. Šta da ti kažem, moj savet ti je da treniraš što više, da se takmiciš, nadeš neki posao i neku dobru curu i posvetiš se njoj i da citaš stripove, a tog matorca ostavi na miru, ignoriši ga, kao što ti vecina ovde savetuje. Eto, ako ti mogu pomoci, voleo bih da uspem u tome, a ovo te savetujem kao kad bih savetovao svog sina. Uzdravlje momce! |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40269 Posts
Posted - 10/03/2011 : 18:24:46
|
quote: Originally posted by Lord Vader89 takodje, pitam se, po tvojoj logici, ako neko zivi u malom mestu, da bi opstao pred siledzijama, ali i pred lajavim carsijskim ustima, morao bi da bude "tougher than the toughest"? ovde gomila ljudi iz manjih gradova i mesta, bas me interesuje da li imaju slicna iskustva :)
Brate, kod mene na selendri je tako... Ako od klinackih dana pesnicama nisi izborio sebi postovanje, nista nisi...
Ali mi smo jos srednji vek.. |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 10/03/2011 : 18:26:58
|
evo, gruja vas je demantovao obojicu :P sta cemo sad, da pravimo statistike? :D |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
Tonka24
Advanced Member
14713 Posts
Posted - 10/03/2011 : 18:29:36
|
[quote]Originally posted by Lord Vader89
jos jedan komentar apropo borilackih vestina jedna od prvih stvari koju ti ucitelj isprica je ta da ti upravo ucis da kontrolises sebe, te da izbegavas borbu. znaci, borba ti je zadnji izlaz iz bilo kakve situacije. (prosao kroz aikido i kung fu) ne zameri, ali ove stvari tipa "ultimate fight" i "mixed martial arts" su najobicniji "the best of" onoga sto je lepo oku, sto za pojedince, sto za mase, jer da nije, ne bi imalo ime kao igrica za Sega mega drive. i to "najbolje od svake vestine" mi ne uliva poverenje, i smeo bih da se kladim da ne bi bas imao sanse protiv nekoga ko dobro vlada jednom vestinom. jer, vestina ne predstavlja gomilu poteza, iz koje ti mozes da izvuces pojedinacne koje ti se najvise svidjaju, vec upravo svaki potez i svaka tehnika zajedno cine jednu nesalomivu celinu, i taj neko ko vlada tom celinom je mnogo opasniji protivnik od onoga ko vlada samo fragmentima.
takodje, pitam se, po tvojoj logici, ako neko zivi u malom mestu, da bi opstao pred siledzijama, ali i pred lajavim carsijskim ustima, morao bi da bude "tougher than the toughest"? ovde gomila ljudi iz manjih gradova i mesta, bas me interesuje da li imaju slicna iskustva :)
a u velikim gradovima ti nije nista bolje, jer tamo moras da pazis po kome se kraju setas, jer svaki kraj ima svoje bande, ekipe.... onaj ko ne trazi kavgu, nece je ni dobiti, iskustvo iz prve ruke ;) a gledali su me popreko, ah....ne mogu da nabrojim. a danas svi komuniciraju super sa mnom, a sa njima bas i ne.... tako da to sa "gledanjem popreko" treba da sredis sam sa sobom, a ne sa drugima. a borilacka vestina bi ti pomogla u tome, kroz meditacije, razmisljanja, itd.... [/qvidim da mislis da se ja ovdje isfuravam(mozda nisi rekao direktno ali jesi indirektno)pa da te malo razuvjerim...mma nije najopasnji sport svakako je to boks koji je mnogo teži od mma.Ne slazem da jedna dobro usvojena disciplina moze srusiti ijednog borca koji ima bar dvije.Samo malo odi na youtubeu...pa pogledaj bivši pride japanci iskljucivo sa svojom jednom usavrsenom tehnikom su redovito dobijali batina i to samo kakve batine.Zasto je mirko cro cop propao?Zasto je morao posvetit vrijeme borbi na podlozi?Oprosti ali govoris gluposti.Mma nije jednosmjeransport jer da je nebi se tako zvao...i to nije sport udri pa ko koga nego jednostavno to je kao da igraš šah jer u svkom potezu mozes pobjediti i izgubiti.Reci mi jedan wanderlai silva,georges st.pierre,fjodor,velasquez...jesu li oni jednosmjerni borci?Ti sa jednom vjestinom u mma sportu nemas sto raditi...srusit ces jednog,dvojicu pa i trojicu ali kad te jednom proguze pozdravi se...zasto je minotauro propao?Nemos ti na mene da si prvak svijeta u boksu nemos nikako jer nemas sto traziti.Nedavno je odrzana borba u ufc-u neki crnac prvak svijeta u boksu htio je dokazati da moze boksom dobiti borbu...izgubio je u nepunih minutu protiv prosjecnog borca mma.Stoga nemoj se ljutiti nisi u pravu. |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26818 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Tonka24
Advanced Member
14713 Posts