Author |
Topic |
GGG
Senior Member
Slovenia
2557 Posts
Member since 08/11/2003 |
Posted - 19/05/2011 : 14:19:59
|
Isplati se kupiti i klimu koja ima (ne prekomplicirano) vremensko podešavanje. Kod nas imamo podešeno, da klima radi dok smo na poslu i u školi (npr od 11 do 14), tako da je kuca dobro rashladena i uz malo zdrave pameti dodatno hladenje ni ne treba. Uglavnom - spusti rolete, ne otvaraj bez veze vrata i prozore, što manje kuhaj, (ako vec moraš kuhati 20l gulaša, kuhaj navecer). Ako imaš prostora, isplati se nabaviti i kakav ventilator, pa ga staviš u suprotan kut ili susjednu prostoriju - tu je pravilo bigger is better
Što se modela i montaže tice, najvažniji je dobar i pametan majstor |
Stara Huta za 36 minuta |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 28/05/2011 : 10:15:43
|
Eto, biti cu cetvrti u zgradi koji ima klimu. Kupili neku Vivax 3.5 kw (sa dostavom i ugradnjom) za 2660 kn. Kaže tip da može i da se dogrijava u prelaznim periodima. Tako da smo to rješili... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 28/05/2011 10:19:14 |
|
|
ponki
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3113 Posts
Member since 20/09/2008 |
Posted - 28/05/2011 : 10:59:57
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Eto, biti cu cetvrti u zgradi koji ima klimu. Kupili neku Vivax 3.5 kw (sa dostavom i ugradnjom) za 2660 kn. Kaže tip da može i da se dogrijava u prelaznim periodima. Tako da smo to rješili...
Nisi pogrijesio sa izborom ja imam u svojoj kancelariji postavljenog Vivaxa koji radi mnogo bolje od nekih renomiranijih proizvodjaca koje sam takodje ugradio kod sebe i ne samo da mi dogrijava u prelaznom periodu vec sasvim dobro grije u hladnim danima |
|
|
Sneaksie Thiefsie
Advanced Member
4625 Posts
Member since 22/04/2008 |
|
sumohrvat
Advanced Member
4033 Posts
Member since 22/11/2004 |
Posted - 30/05/2011 : 17:43:27
|
Vjerujem da ti je ponki odgovorio na private,ali za svaki slucaj(buduci da je i meni termoenergetika struka)....inverter tehnologija ti je za razliku od standardnih klima koje rade konstantnom brzinom bazirana na principu da se smanjuje opterecenje,a samim time i poveca ušteda kada se postignu zadani parametri....To se postiže tako da inverter kontrolira brzinu vrtnje kompresora...Iskreno,ne razumijem zašto ti je ponki savjetovao da ne uzimaš inverter tehnologiju,ali moguce da je u pravu jer on je ipak prakticar,a ja sam o ovome radio samo u teoriji na fakultetu. |
|
|
sumohrvat
Advanced Member
4033 Posts
Member since 22/11/2004 |
|
ponki
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3113 Posts
Member since 20/09/2008 |
Posted - 31/05/2011 : 10:40:18
|
quote: Originally posted by sumohrvat
Vjerujem da ti je ponki odgovorio na private,ali za svaki slucaj(buduci da je i meni termoenergetika struka)....inverter tehnologija ti je za razliku od standardnih klima koje rade konstantnom brzinom bazirana na principu da se smanjuje opterecenje,a samim time i poveca ušteda kada se postignu zadani parametri....To se postiže tako da inverter kontrolira brzinu vrtnje kompresora...Iskreno,ne razumijem zašto ti je ponki savjetovao da ne uzimaš inverter tehnologiju,ali moguce da je u pravu jer on je ipak prakticar,a ja sam o ovome radio samo u teoriji na fakultetu.
Iako je ja imam evo par razloga :
1. dosta skuplja pri kupovini 2. kompleksnija i skuplja za odrzavanje 3. ugradnja inverter kompresora u klime je prisutna svega nekoliko godina i ima jos uvijek jako puno problema
inace njene najvece prednosti su : - manja potrosnja struje ali u odnosu na razliku u cijeni nije isplativo(tj. bilo bi opravdano uz 24h sati koristenja dnevno nakon 4-5 godina) - grijanje na temparaturama kad je vanjska temparatura ispod 0 za sta sam shvatio da Obiju nije bitno
|
|
|
Grujah.
Advanced Member
Serbia
3254 Posts
Member since 28/07/2009 |
Posted - 31/05/2011 : 11:07:18
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
imas i na engleskom, zove se draught, itditd....
Nemas pojma vejdere. draught je susa, draft je promaja.
Jebe mi se sto je post od pre 15 dana.
|
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 31/05/2011 : 11:21:03
|
bravo grujice uzas isusila me ova norveska po pitanju engleskog promaja mi u glavi |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 07/06/2011 : 19:17:04
|
Klima ugradena. Još nemam neku potrebu za njom no informacije nikad previše. Ako netko zna: U uputstvu se cesto spominje ventilatorski nacin rada - šta je to i cemu služi? Trenutno nije velika temperatura, ali je vlaga za ubit - da li je funkcija dry ono što mi treba? Previše mudruju oko podešavanja lopatica. Nešto treba rucno, nešto tipkama air direction i swing. Zašto rucno? I zašto ima cak dvije tipke - šta koja radi? Koliko je dobra funkcija auto? Koristite li opciju sleep? Stavljate li da piri na low, med ili high? Strujni kabel je dugacak samo 1 metar - da li je to normalno?
Znam da su mi pitanja žešca, ali meni su ovo ipak španska sela...
|
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 07/06/2011 19:19:52 |
|
|
Topic |
|