Author |
Topic |
sawitch
Advanced Member
Serbia
40274 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 25/03/2011 : 19:48:21
|
Narode, kakva su vasa iskustva sa ovim aukcijskim sajtom koji je sada vec veliki?
Sta mislite o njemu? I ostalo...
Dajte malo da prodiskutujemo..
Moje misljenje je da je dobar jer ima sve sto vam padne na pamet.. Nasao sam neke knjige koje sam trazio 10 i vise godina... Slicica i albuma takodje ima dosta.. Bacio sam jednom pogled, ima i gomila stripova...
E sad.. Ono sto se meni ne svidja je:
1. Skup je.. 10 dinara za svaku aukciju preko 10 dinara pocetne cene i jos 4% provizije... Ako prodajem sitne stvari, tipa slicice manje vrednosti to je deracina.. Ma u stvari bilo sta sto ne vredi par hiljada dinara je deracina...
2. Na milion strana ocigledna nabijanja cena...
3. Teska cenzura i NEprivatnost poruka... Ne mogu da se dopisujem ni sa kim a da mi to Limundo ne cenzurise... Npr, ponudim nekom razmenu i budem upozoren ili nesto slicno...
4. Ne mogu u okviru aukcije da ostavim svoj mail ili bilo koji podatak.. PRedlog o menjanju da ne spominjem...
Dobra stvar je sto kada se neko uclani i posalje licnu kartu preko linka koji ste mu vi poslali moze da se zaradi.. 100 dinara i prvi pozitivan komentar 50 dinara...
Ako neko nije jos registrovan a hoce, evo mog linka:
http://www.limundo.com/ref/sawitch
pa se registrujte preko mene..
A mozemo na topicu i ostavljati neke interesantne aukcije, ako znamo sta koga moze da zanima...
Ja sam sada naisao na ove knjige koje su prelepe.. Dusa me boli sto nemam para da to kupim..
http://www.limundo.com/kupovina/Knjige-i-Casopisi/Beletristika/Francuska/Zil-Vern-Edicija-Neobicna-putovanja-I-IV-popust-/2474412
|
Patricia hic mea totus mundus est |
|
DzekDenijels
Senior Member
Serbia
2472 Posts
Member since 26/07/2009 |
Posted - 25/03/2011 : 19:59:37
|
Meni je sajt odlican. Za sada nisam nista prodavao, ali sam kupio gomilu stripova i knjiga po povoljnoj ceni. U svakom slucaju PREPORUKA... |
Carpe diem |
|
|
culfis
Advanced Member
6738 Posts
Member since 01/12/2006 |
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13459 Posts
Member since 21/08/2005 |
Posted - 25/03/2011 : 20:32:25
|
Ranije su bili bolji. Nije bilo tih 10 za svaku aukciju preko 10 din, provizija je bila 3%, ali ako staviš pocetnu cenu od 10 dinara, provizija je 1%.. Mene su npr bili upozorili jer sam na svojim aukcijama kacio linkove na druge sajtove. Npr, prodajem knjigu od lagune i stavim link ka laguninom sajtu da oni koji zainteresovani procitaju info o knjizi. pa što Sale kaže, citanje privatnih poruka..
Ima dobrih stvari da se pronade, ali su neopisivo bezobrazni.
moj link http://www.limundo.com/Clan/Imrahil
|
|
|
culfis
Advanced Member
6738 Posts
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13459 Posts
Member since 21/08/2005 |
|
culfis
Advanced Member
6738 Posts
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40274 Posts
Member since 17/11/2007 |
|
austin
Junior Member
Serbia
400 Posts
Member since 15/07/2009 |
Posted - 25/03/2011 : 21:20:10
|
Onaj Zil Vern stvarno izgleda prelepo...a Maja i Bafalo Bila sam gutao kao klinac...sad kad pomislim i ne nzam gde su mi te knjige :D Mogo bi ovo da uzmem, nije uopste skupo...pod uslovom da u zadnjem momentu ne nabiflaju cenu....
Hahahaha, sad videh da si ti uzo onaj Sarah Kay album :D ladno sam se ja razmisljao da ga uzmem, ako mi trece dete bude zensko da ima da prelistava :D |
Dr. Evil: Quid pro-quo, Mr. Powers. Austin Powers: Yes, squid pro row. |
Edited by - austin on 25/03/2011 21:23:26 |
|
|
wesskowaz
Advanced Member
Serbia
11502 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29363 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 25/03/2011 : 21:37:52
|
quote: Originally posted by sawitch
Ja ne znam da li ovde Markos moze da cita poruke, ali ovo na limundu je nevidjeno...
Teoretski, mogu, ali stvarno nemam pametnijeg posla nego citati poruke korisnika:) Ionako mi hrpa ljudi greškom šalje poruke nakon što dobiju obavijest o završenoj aukciji, to mi je vec dovoljna muka:)
A inace, sve ove njihove mjere nisu ništa novo, to više manje svi aukcijski sajtovi rade u ovoj ili onoj mjeri, kako bi prisilili korisnike da sve transakcije obave preko sajta (i tako plate proviziju), a ne mimo aukcija. I onda cešljaju privatnu komunikaciju ljudi, oglase i slicno, kako bi otežali kontakt i sprijecili takvu prodaju. A buduci da im je cilj zarada, to je sasvim jasno i razumljivo.
S druge strane, ja sam potpuno svjestan da se na s.com još bar duplo stripova proda mimo aukcija, ali nemam se živaca ni volje ni vremena s tim baviti. |
Trouble will find me |
|
|
culfis
Advanced Member
6738 Posts
|
Markos
Webmaster
Croatia
29363 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 25/03/2011 : 21:59:24
|
Pa nitko te ne tjera da koristis sajt, zar ne? A ukoliko to piše u njihovim pravilima, koja si registracijom prihvatio, sve je cisto. |
Trouble will find me |
|
|
culfis
Advanced Member
6738 Posts
|
vope
Senior Member
Montenegro
2967 Posts
Member since 21/12/2006 |
Posted - 25/03/2011 : 22:20:29
|
Buduci da samo kupujem OK je, bilo je par nabijanja cijena ali ništa pretjerano. U svakom slucaju tu sam našo mloooooogo dobrih knjiga. |
... |
|
|
Tonka24
Advanced Member
14713 Posts
Member since 09/11/2010 |
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 25/03/2011 : 22:44:41
|
Da živim u Srbiji, bio bih na Limundu, Kolekcionaru i ostalima. Vjerujem da ih u Srbiji ima nekoliko zanimljivih. No, ovako mi nisu potrebni. Za aukcije imam ovaj sajt, za oglase imam Njuškalo i to mi je sasvim pristojno. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
Tonka24
Advanced Member
14713 Posts
Posted - 25/03/2011 : 23:02:10
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Da živim u Srbiji, bio bih na Limundu, Kolekcionaru i ostalima. Vjerujem da ih u Srbiji ima nekoliko zanimljivih. No, ovako mi nisu potrebni. Za aukcije imam ovaj sajt, za oglase imam Njuškalo i to mi je sasvim pristojno.
Kakav je njuškalo?iskreno mene je strah tamo uzimati bilo što. |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 25/03/2011 : 23:07:20
|
quote: Originally posted by Tonka24
quote: Originally posted by Obi-wan
Da živim u Srbiji, bio bih na Limundu, Kolekcionaru i ostalima. Vjerujem da ih u Srbiji ima nekoliko zanimljivih. No, ovako mi nisu potrebni. Za aukcije imam ovaj sajt, za oglase imam Njuškalo i to mi je sasvim pristojno.
Kakav je njuškalo?iskreno mene je strah tamo uzimati bilo što.
Uglavnom prodajem i tražim uplatu unaprijed. Nekome odgovara, nekome ne. Kupovao sam polovnu PS2 konzolu dva puta i oba puta dobio krš. Mislim da ima puno više prevaranata nego ovdje pa savjetujem oprez. Dobra strana je što Njuškalo gleda puno ljudi i ako si strpljiv može se svašta prodati ili kupiti. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 25/03/2011 23:07:45 |
|
|
Tonka24
Advanced Member
14713 Posts
Posted - 25/03/2011 : 23:15:13
|
A nebi bas usporedivao njuskalo i ovo.Tamo te zajebe nikom nista ode mu opalis negativnu pa neka svira bar nesto.I ovdje mozes na neki nacin procitat prevaranta ili bar ici opreznije kad pogledas komentare i profil. |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 25/03/2011 : 23:20:02
|
quote: Originally posted by Tonka24
A nebi bas usporedivao njuskalo i ovo.Tamo te zajebe nikom nista ode mu opalis negativnu pa neka svira bar nesto.I ovdje mozes na neki nacin procitat prevaranta ili bar ici opreznije kad pogledas komentare i profil.
Glavna razlika je što su odavde prevaranti iskorjenjivani tijekom 10 godina i samo se pojavi poneki novi tu i tamo. Na Njuškalu ih je više jer to nitko ne kontrolira. |
|
|
okiboki
Advanced Member
Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
masni
Senior Member
Serbia
2240 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 26/03/2011 : 10:45:44
|
Cesto koristim Limundo, a ponekad i alegro.rs ... Ali na limundu se navatalo previse prevaranata i nabijaca cena...U delu gde su stripovi, stripovi koji pocinju na 10 dinara uglavnom imaju zeca,,, jer sam ja par puta probao prodati stripove sa pocetnom cenom od 10 dinara i nikad nisam postiigao vecu cenu od 80 ak dinara, onda vidim strip gori od moga da se porda za 200 dinara. Limundo nije ono sto je bio pre uvodjenja ovih 10 dinara za pocetak aukcije. Dobre cene ce te navatati uglavnom kod neiskusnih kupaca, ovi isusniji svi imaju zeceve. Ali ne nabijaju oni vec jave drugaru iz drugog grada da mu digne cene. Limundo me samo jednom zajebao, kad sam kupio neke stripove koji su pisali da su korektno ocuvani , a ja sam dobio krs stripove,,, zvao sam prodavca, slao poruke da mu vratim stripove a on meni pare, nista nije bilo i ja mu dam negativnu ocenu... naravno on meni osvetnicku... Zovem ih da mi isprave ocenu, oni obrsu i meni i prodavcu negativne iako je on poslao krs stripove... A meni napisali trebao sam se raspitati oko aukcije iako u pravilima stoji da mora biti navedena greska koja znatno umanjuje cenu predmeta... A sto se tice citanja poruka to i mene nervira jer sam zbog toga clan pred iskljucenjem,,,, jednom sam postavio aukciju u kojoj sam naveo da menjam stripove, jednom sa prodavao van akucija, a jednom sam naveo da prodajem vise komada .... Zato onog koga zelis da nesto pitas u vezi predmeta trazi njegov mobilni ili e mail. Desavalo se i meni da posaljem nekome strip bez stranice ili nekoim drugim defektom, ali sam ljudima uvek ostavljao taj strip, i vracao pare. |
Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens |
|
|
okiboki
Advanced Member
Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 26/03/2011 : 12:22:15
|
Ja sam dosta puta trgovao van aukcija ali me nikad nisu ni opomenuli.Nisam cak ni znao da mogu da vide poruke. |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 26/03/2011 : 12:51:01
|
quote: Originally posted by okiboki
Ja sam dosta puta trgovao van aukcija ali me nikad nisu ni opomenuli.Nisam cak ni znao da mogu da vide poruke.
Veliki Brat uvijek gleda. |
|
|
Topic |
|